Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ktory zaplon lepszy z bateri czy z turbiny


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> ktory zaplon lepszy z bateri czy z turbiny
Autor
Wiadomość
Usunięty






Post#1 22 Kwi 2005 12:48   

piecyk gazowy junkers


mam problem z picykiem mianowicie często nie zapala się gaz , baterie są wymienione iskra ok. co zrobić, albo proszę o jakiegoś dobrego serwisowca z Warszawy.

Pozdrawiam
Marek
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Kwi 2005 12:48   





Powrót do góry
   
Roball
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Kwi 2005
Posty: 91
Miasto: Zgierz

Post#2 22 Kwi 2005 20:46   

piecyk gazowy junkers


Witam

Opisz dokładnie co się dzieje.
Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#3 22 Kwi 2005 22:35   

Re: piecyk gazowy junkers


Dobrego serwisanta znajdziesz pod numerem 0 801 300 810 - Junkers Serwis.
Powrót do góry
   
mwaw
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 2

Post#4 08 Maj 2005 22:22   

Re: piecyk gazowy junkers


ja mam taki sam problem z junkersem jak markiz100 mianowicie nie chce mi zaskoczyc płomień jak odkręce wode na maxa myślałem że to morze zamałe ciśnienie wody ale to nie to obok tego płomyka powinna być chyba jakaś iskra bo jak tak to jaj tam nie ma i nie wiem co mam zrobić czy ktoś wie jak to naprawić bardzo prosze o pomoc.dziękuje
Powrót do góry
   
KMY
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 16 Sie 2004
Posty: 249
Miasto: Płock

Post#5 08 Maj 2005 22:32   

piecyk gazowy junkers


jeśli pilot się swieci a piecyk nie zapala palnika głównego to masz do wymiany membranę w zespole wodnym do wymiany.
Powrót do góry
   
mwaw
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 2

Post#6 09 Maj 2005 11:15   

Re: piecyk gazowy junkers


czy miał by ktoś budowe i osis junkersa firmy polar jak tak to prosił bym o przesłanie mi tego na meila stefan-83(malpa)o2.pl .z góry dziękuja i pozdrawiam
Powrót do góry
   
lthom
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 20

Post#7 09 Maj 2005 21:17   

Re: piecyk gazowy junkers


właśnie pisałem o tym samym w innym miejscu, mam orginalnego bosha i zaczynam żałować kupna, co roku zgodnie z instrukcją nalezy go serwisować, czyścić i regulować bo inaczej ciepłej wody sie nie doczekam. Poza membraną wymieniać trzeba elektrodę od iskry i generalnie nie mam dobrego zdania. Zastanawiałem się nawet nad zasilaczem do niego bo na nowych bateiach jako tako iskrzy.

pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Maj 2005 21:17   





Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#8 09 Maj 2005 21:17   

Re: piecyk gazowy junkers


mwaw napisał:
czy miał by ktoś budowe i osis junkersa firmy polar

????
Marka Junkers firmy Bosch,
a Polar to nie piecyki !!!!!!
Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#9 07 Sie 2005 02:15   

Re: piecyk gazowy junkers


KMY napisał:
jeśli pilot się swieci a piecyk nie zapala palnika głównego to masz do wymiany membranę w zespole wodnym do wymiany.
Witam!
Mam problem, bo termopara działa, świeczka pali się, membrana popycha grzybek i otwiera zawór gazowy, ale palnik główny nie zapala się. Rozbierałem wszystko (i czyściłem, choć nie było z czego) oprócz komory z membraną i wygląda na to, że jest o.k., bo (jak już wspomniałem) wszystko "chodzi" prawidłowo.:?::?::cry::cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2005 02:15   





Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#10 07 Sie 2005 19:16   

piecyk gazowy junkers


Trzeba sprawdzić filtr gazu i wody.
Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#11 08 Sie 2005 06:09   

Re: piecyk gazowy junkers


Dzięki za odzew:!: :D
Elektrozawór jest chyba wspólny do świeczki i do palnika...?
Tak przynajmniej to wygląda. Mam schemat nowego Junkersa i idea działania oraz budowa są podobne. Mój nie posiada tylko czujnika spalin i innej elektryki poza termoparą. Jeszcze przed chwilą sprawdzałem:
dysze - drożne, elektrozawór - trzyma, membrana podnosi grzybek (styk obu bolców jest prawie równo z górnym korpusem gazowym), świeczka pali się a ja jestem głupi...:cry:
Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#12 08 Sie 2005 17:46   

piecyk gazowy junkers


Filtr gazu i wody powinien być na instalacji gazu i wody???
Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#13 09 Sie 2005 06:21   

Re: piecyk gazowy junkers


Na wszelki wypadek dołączam 3 zdjęcia tego cholernego piecyka :|.
Fotki są dość duże, ale celowo nie zmniejszałem, żeby można było zobaczyć szczegóły.

Załączniki:
Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#14 09 Sie 2005 19:33   

piecyk gazowy junkers


Proponuję http://www.junkers.com/pl/pl/ek/serwisInformaczyjny/zaladowania/index.html
A te zdjęcia niczemu nie służą
Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#15 10 Sie 2005 07:07   

Re: piecyk gazowy junkers


Dzięki za linka. Przynajmniej wiem, gdzie w moim może być filtr wodny. Ciśnienie wody jest faktycznie mniejsze, niż przedtem, ale (jak już pisałem) membrana podnosi zawór gazowy do oporu.
Powrót do góry
   
waldekel
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 1130
Miasto: "-"

Post#16 10 Sie 2005 16:14   

piecyk gazowy junkers


Jeśli pisałem o filtrze gazu i wody to nie miałem na myśli tego co się znajduje w piecyku ale na instalacji gazu i wody (podkreślam chodzi o instalacje zasilającą w gaz i wodę)
Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#17 11 Sie 2005 06:02   

Re: piecyk gazowy junkers


Właśnie przed chwilą skręciłem zespół wodny - membrana, tak jak myślałem, jest cała. Przeczyściłem wszystko i... dalej d... :|
Filtra wody ten piecyk nie posiada a o filtrze gazu już pisałem (sprawdzałem - czysty). Męczę ten temat, bo inny piecyk (czteroletni Junkers) będziemy mieli za miesiąc, więc nie za bardzo opłaca mi się inwestować w naprawę (w serwisie) tego. Nie mam już pojęcia, gdzie szukać przyczyny...:|:?:
P.S.
Dzięki za zainteresowanie moim problemem.
Powrót do góry
   
Kamilj5
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 14
Miasto: Starogard

Post#18 11 Sie 2005 07:45   

Re: piecyk gazowy junkers


Miałem podobny problem parę lat temu ze zwykłym piecykiem zapalał się przy maksymalnym otwarciu wody i to nie zawsze po wyrzuceniu filtra wody i tulejki dławiącej działał bez zarzutu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sie 2005 07:45   





Powrót do góry
   
SławekX
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 190

Post#19 12 Sie 2005 00:30   

Re: piecyk gazowy junkers


Wreszcie mogę chyba zakończyć temat mojego piecyka:D:!:
Przyczyna była prozaiczna (teraz to się łatwo mówi:-)):
na końcu ośki przycisku zapłonu płomienia kontrolnego jest profil z tworzywa, który powinien podtrzymywać zawór gazowy płomienia kontrolnego (w poz. "otwarty") w momencie wysuwania się tej ośki i otwierania gównego zaworu gazowego. Ten profil był przekręcony i świeczka gasła w momencie przełączania na "stan gotowości".
Może to wszystko komuś się przyda, chociaż nie życzę tego :D.
Jeszcze raz dzięki za poświęconą mi uwagę.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> ktory zaplon lepszy z bateri czy z turbiny
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Buderus logamax u042-24k ktory łatwiej podłączyć euroster2000 czy digitime800 (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS