Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault megane 1.4 16v 2002r - rozrusznik kręci silnikiem ale często nie odpala

piaskers13 01 Sie 2014 21:04 2043 1
  • #1 01 Sie 2014 21:04
    piaskers13
    Poziom 2  

    Witam,
    Zacznę od tego ,że byłem na myjni i wziąłem pakiet z myciem podwozia(przez pomyłkę) i zaczęły się problemy.Przyjechałem do domu i po trzech godzinach chciałem gdzieś pojechać ,a samochód nie odpala.Rozrusznik (nowy) ładnie kręci,włączony na biegu ciągnie samochód bez problemu ale nie odpala.Zostawiłem na noc i rano przyszedł mechanik by go scholować do siebie do warsztatu ,a tu pyk..i odpalił od razu.Zawiozłem na warsztat,tam też czasami odpalał ,a czasami nie.
    Sprawdziliśmy pompe paliwa,filtr,immobilajzer,i wszystko było ok.
    Gdy miałem zabierać znowu nie chciał odpalić i z kosmosu wpadł pomysł by wyjąć pierwszą z brzegu cewkę,podłączyć do niej inną świecę i zobaczyć czy jest iskra przykładająć do masy.Samochód odpalił ,iskra była.Wsadziłem cewkę na miejsce i znowu odpalił.
    Chciałem się zapytać ,czy możliwe jest,że wiązka kabli idąca do cewek jest uszkodzona gdzieś jeszcze przed pierwszą cewką i raz styka,raz nie i to może być powodem owej awarii?(raczej nie jest to uszkodzenie przy którejś z cewek,bo by na trzech też odpalał..tak mi się wydaje).
    A następne pytanie : czy jestem w stanie jakoś to sprawdzić samemu ,czy nie mam wyjścia i warsztat...
    P.s:Kontrolki palą się prawidłowo jak odpala ale jak i nie chce odpalić

  • #2 01 Sie 2014 21:25
    poduszki
    Poziom 14  

    Wydmuchaj wodę z gniazd świec

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme