Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy da się wejść do kompa znając IP ?
Autor
Wiadomość
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#1 Post autora tematu 17 Mar 2003 18:47   

Czy da się wejść do kompa znając IP ?


witam....

mam pytanko? Czy da sie wejsc do komputera np. z CAFFE znajac adres IP... Chodzi o to ze mam kompa w robocie ze stalym laczem i jest on wlaczony 24 h/dobe, i czy ktos moze mi do niego wejsc jak bedzie znal moj adres IP ? prosze o odpowiedz.... pozdrawiam....
Powrót do góry
   
tomj7
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Sty 2003
Posty: 395
Miasto: Kraków

Post#2 17 Mar 2003 19:10   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


To zależy od systemu operacyjnego na tym kompie. W linuxie można pracować zdanie za pomocą ssh, a np. win xp można przejąć zdalny pulpit. Zawsze trzeba podać użytkownika i hasło, ale każdy system operacyjny ma dziury.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2003 19:10   





Powrót do góry
   
lysygoclaw
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 17 Mar 2003
Posty: 2

Post#3 17 Mar 2003 19:18   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


KOLEGO POSZUKAJ PROGRAMU NETBUS 1.7
Powrót do góry
   
Pele
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2002
Posty: 624
Miasto: Szkl. Poręba

Post#4 17 Mar 2003 19:57   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Mam ciekawszy programik. Działa na systemach win 9x, 2000.
Na kompie ofiary trzeba uruchomić plik slave.exe.
I masz pełną kontrolę nad systemem poprzez program master widzisz jego pulpit itp.
Jest to wersja demo działa przez 5 minut i rozłącza, a co ciekawe nie wykrywa go antyvirus sprawdzone na Norton AntiVirus z najnowszymi bazami.
:!: PROGRAM OCZYWIŚCIE DO CELÓW NAUKOWYCH :!:

Moderowano przez jankolo:
Program antywirusowy sygnalizuje w pliku trojana


Załączniki:
Powrót do góry
   
zatiro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Mar 2003
Posty: 172
Miasto: Grodków

Post#5 17 Mar 2003 20:07   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Do brieff
Jak znasz Ip kompa to możesz zrobić wszystko co chcesz

Do brief
Jak dobrze skonfigurujesz serwer w kawiarni możesz być pewien że przecietny użytkownik nie będzie mógł szperać

A tak w ogóle to na takiego co chce ci zaszkodzić i wie jak to to sposobu nie ma




Tekst trzech wypowiedzi został scalony w jedną.
LEM

Powrót do góry
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#6 Post autora tematu 18 Mar 2003 16:31   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


serdeczne dzieki, bede probowal... do zatiro: no dobra znam IP kompa i co moge zrobic? i jak to zrobic ?
prosze o wyjasnienie....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2003 16:31   





Powrót do góry
   
zoltar
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Lut 2003
Posty: 780

Post#7 18 Mar 2003 16:39   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Czasami nie trzeba wchodzić do kompa.
Może się na przykład przydać do puszczenia spama po smtp.
Pierwszym krokiem w zabezpieczaniu się jest zablokowanie nieużywanych usług jakie dany system operacyjny oferuje.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2003 16:39   





Powrót do góry
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#8 Post autora tematu 18 Mar 2003 16:45   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


no dobra, ale jeden z gosci zna moj IP i powiedzial ze moze mi cos namieszac? Czy uwazacie ze moze ? i opiszcie jak on to moze zrobic ?
Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11072

Post#9 18 Mar 2003 17:32   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


To wszystko zależy od Ciebie, jeśli uruchomisz jakiś program do zdalnej pracy to ryzyko jest spore. Widziałem gdzieś komputery z publicznym IP do których był dostęp przez otoczenie sieciowe, bo sieć nie miała firewall a kompy miały pełen dostęp bez hasła. Jeśli masz jakiś DOBRZE ustawiony fw to nie powinno być problemu. Jeśli masz juz w systemie jakiś "obcy" program to jest już pozamiatane bo w momencie kiedy go zauważysz już napewno ktoś namiesza w kompie.
Powrót do góry
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#10 Post autora tematu 18 Mar 2003 18:36   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


hm... wiec co proponujecie ?
Powrót do góry
   
tomj7
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Sty 2003
Posty: 395
Miasto: Kraków

Post#11 18 Mar 2003 22:28   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Zainstalować darmowy Outpost firewall, pracuje w kilku trybach: blokuje większość, przepuszcza większość itp. Można także zdefiniować właśne regułki. Pokazuje listę otwarych portów i połączeń, dzięki temu udało mi się znaleść kilka trojanów zainstalowanych na moim kompie.
Powrót do góry
   
kysu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Wrz 2002
Posty: 470
Miasto: Ruda Śląska

Post#12 19 Mar 2003 13:42   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Daj swoj IP na forum to np. moge sprawdzic czy masz jakies dziury ? ...inni pewnie tez sie dolacza... wiec jak kazdy wskaze ci co masz nieszczelne to bedziesz mogl zaczac uszczelniac Swoj sys ... :)
Powrót do góry
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#13 Post autora tematu 19 Mar 2003 15:32   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


hehe, dam wam IP i bede mial po sprzecie.....
:-)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2003 15:32   





Powrót do góry
   
kysu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Wrz 2002
Posty: 470
Miasto: Ruda Śląska

Post#14 19 Mar 2003 15:55   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


co najwyzej po sofcie :):):) ...no ale poznasz slabosci Twojego sprzetu ...ktory na pewno to przezyje :)
Powrót do góry
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Gru 2002
Posty: 693
Miasto: Sosnowiec

Post#15 Post autora tematu 21 Mar 2003 23:25   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


dziekuje wszystkim za porady....pozdrawiam
Powrót do góry
   
tempek
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Mar 2003
Posty: 5

Post#16 22 Mar 2003 04:30   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Jesli uzywasz Win98 to dostep do Twojego komputera mozna uzyskac nawet przez odpowiednio spreparowany klucz rejestru. Ze o mnostwie trojanow nie wspomne. Zgadzam sie z zatiro - jesli ktos bedzie bardzo chcial to i tak znajdzie dziure. Jednak na domoroslych hakierow wystarcza uaktualniony antywirus i dobry firewall.
Powrót do góry
   
Artur G.
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Lis 2002
Posty: 242
Miasto: Olsztyn

Post#17 22 Mar 2003 11:01   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Jeżeli chcesz sprawdzić jakie masz dziury w systemie to mozesz skorzystać ze skanera on-line na stronie symantec'a.
Będzie to w pełni anonimowe, a zakres testu niewąski.
A, zapomnialem o linku: http://securityresponse.symantec.com/

Polecam
Powrót do góry
   
kudlaty
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Wrz 2002
Posty: 266

Post#18 23 Mar 2003 00:39   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Ja to robie tak:
Puszczam goscia jak probuje zbieram logi i do prokuratury troche to trwa ale mam juz efekty ;) sposob na domoroslych co sie zwa mianem hackerow ;)

Moderowano przez jankolo:
Temat zamykam z powodu wygasnięcia dyskusji cztery i pół roku temu

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy da się wejść do kompa znając IP ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dziwny dźwięk z kompa. Czy jest się czym przejmować? (2)
Czy da się sterować wzmaczniacz na TDA7294 za pomocą kompa. (13)
Czy opłaca się podłączyć kompa z TV kablem sieciowym (11)
Jak wejść do kompa IBM 433 DX (4)
Czy opłaca mi się podkręcać mojego kompa? (9)
Czy te temperatury kompa nie sa za duże? Boje się żę coś się przegrzeje. (12)
Czy taką pamięć mogę wrzucić do kompa i czy się nie zepsuje (1)
Nie mogę się połączyć z internetem znając hasło dostępu (4)
Czy da się zrobić, by przez anonymouse.org dało się wejść na forum? (1)
Czy da się sprawdzić adres DDNS znając tylko IP? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS