Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Czy da się wejść do kompa znając IP ?
Author
Message
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#1 Post from the author of the topic 17 Mar 2003 17:47   

Czy da się wejść do kompa znając IP ?


witam....

mam pytanko? Czy da sie wejsc do komputera np. z CAFFE znajac adres IP... Chodzi o to ze mam kompa w robocie ze stalym laczem i jest on wlaczony 24 h/dobe, i czy ktos moze mi do niego wejsc jak bedzie znal moj adres IP ? prosze o odpowiedz.... pozdrawiam....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2003 17:47   





Back to top
   
tomj7
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 25 Jan 2003
Posts: 400
Location: Kraków

Post#2 17 Mar 2003 18:10   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


To zależy od systemu operacyjnego na tym kompie. W linuxie można pracować zdanie za pomocą ssh, a np. win xp można przejąć zdalny pulpit. Zawsze trzeba podać użytkownika i hasło, ale każdy system operacyjny ma dziury.

Helpful message? + -

Back to top
   
lysygoclaw
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 17 Mar 2003
Posts: 2

Post#3 17 Mar 2003 18:18   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


KOLEGO POSZUKAJ PROGRAMU NETBUS 1.7

Helpful message? + -

Back to top
   
Pele
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Aug 2002
Posts: 644
Location: Szkl. Poręba

Post#4 17 Mar 2003 18:57   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Mam ciekawszy programik. Działa na systemach win 9x, 2000.
Na kompie ofiary trzeba uruchomić plik slave.exe.
I masz pełną kontrolę nad systemem poprzez program master widzisz jego pulpit itp.
Jest to wersja demo działa przez 5 minut i rozłącza, a co ciekawe nie wykrywa go antyvirus sprawdzone na Norton AntiVirus z najnowszymi bazami.
Exclamation PROGRAM OCZYWIŚCIE DO CELÓW NAUKOWYCH Exclamation

Moderated by jankolo:
Program antywirusowy sygnalizuje w pliku trojana


Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
zatiro
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Mar 2003
Posts: 172
Location: Grodków

Post#5 17 Mar 2003 19:07   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Do brieff
Jak znasz Ip kompa to możesz zrobić wszystko co chcesz

Do brief
Jak dobrze skonfigurujesz serwer w kawiarni możesz być pewien że przecietny użytkownik nie będzie mógł szperać

A tak w ogóle to na takiego co chce ci zaszkodzić i wie jak to to sposobu nie ma




Tekst trzech wypowiedzi został scalony w jedną.
LEM

Helpful message? + -

Back to top
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#6 Post from the author of the topic 18 Mar 2003 15:31   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


serdeczne dzieki, bede probowal... do zatiro: no dobra znam IP kompa i co moge zrobic? i jak to zrobic ?
prosze o wyjasnienie....

Helpful message? + -

Back to top
   
zoltar
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 780

Post#7 18 Mar 2003 15:39   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Czasami nie trzeba wchodzić do kompa.
Może się na przykład przydać do puszczenia spama po smtp.
Pierwszym krokiem w zabezpieczaniu się jest zablokowanie nieużywanych usług jakie dany system operacyjny oferuje.

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#8 Post from the author of the topic 18 Mar 2003 15:45   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


no dobra, ale jeden z gosci zna moj IP i powiedzial ze moze mi cos namieszac? Czy uwazacie ze moze ? i opiszcie jak on to moze zrobic ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2003 15:45   





Back to top
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11061

Post#9 18 Mar 2003 16:32   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


To wszystko zależy od Ciebie, jeśli uruchomisz jakiś program do zdalnej pracy to ryzyko jest spore. Widziałem gdzieś komputery z publicznym IP do których był dostęp przez otoczenie sieciowe, bo sieć nie miała firewall a kompy miały pełen dostęp bez hasła. Jeśli masz jakiś DOBRZE ustawiony fw to nie powinno być problemu. Jeśli masz juz w systemie jakiś "obcy" program to jest już pozamiatane bo w momencie kiedy go zauważysz już napewno ktoś namiesza w kompie.

Helpful message? + -

Back to top
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#10 Post from the author of the topic 18 Mar 2003 17:36   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


hm... wiec co proponujecie ?

Helpful message? + -

Back to top
   
tomj7
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 25 Jan 2003
Posts: 400
Location: Kraków

Post#11 18 Mar 2003 21:28   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Zainstalować darmowy Outpost firewall, pracuje w kilku trybach: blokuje większość, przepuszcza większość itp. Można także zdefiniować właśne regułki. Pokazuje listę otwarych portów i połączeń, dzięki temu udało mi się znaleść kilka trojanów zainstalowanych na moim kompie.

Helpful message? + -

Back to top
   
kysu
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 25 Sep 2002
Posts: 464
Location: Ruda Śląska

Post#12 19 Mar 2003 12:42   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Daj swoj IP na forum to np. moge sprawdzic czy masz jakies dziury ? ...inni pewnie tez sie dolacza... wiec jak kazdy wskaze ci co masz nieszczelne to bedziesz mogl zaczac uszczelniac Swoj sys ... Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#13 Post from the author of the topic 19 Mar 2003 14:32   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


hehe, dam wam IP i bede mial po sprzecie.....
Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
kysu
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 25 Sep 2002
Posts: 464
Location: Ruda Śląska

Post#14 19 Mar 2003 14:55   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


co najwyzej po sofcie SmileSmileSmile ...no ale poznasz slabosci Twojego sprzetu ...ktory na pewno to przezyje Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2003 14:55   





Back to top
   
brief99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 694
Location: Sosnowiec

Post#15 Post from the author of the topic 21 Mar 2003 22:25   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


dziekuje wszystkim za porady....pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
tempek
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 22 Mar 2003
Posts: 5

Post#16 22 Mar 2003 03:30   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Jesli uzywasz Win98 to dostep do Twojego komputera mozna uzyskac nawet przez odpowiednio spreparowany klucz rejestru. Ze o mnostwie trojanow nie wspomne. Zgadzam sie z zatiro - jesli ktos bedzie bardzo chcial to i tak znajdzie dziure. Jednak na domoroslych hakierow wystarcza uaktualniony antywirus i dobry firewall.

Helpful message? + -

Back to top
   
Artur G.
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 30 Nov 2002
Posts: 242
Location: Olsztyn

Post#17 22 Mar 2003 10:01   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Jeżeli chcesz sprawdzić jakie masz dziury w systemie to mozesz skorzystać ze skanera on-line na stronie symantec'a.
Będzie to w pełni anonimowe, a zakres testu niewąski.
A, zapomnialem o linku: http://securityresponse.symantec.com/

Polecam

Helpful message? + -

Back to top
   
kudlaty
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Sep 2002
Posts: 273

Post#18 22 Mar 2003 23:39   

Re: Czy da się wejść do kompa znając IP ?


Ja to robie tak:
Puszczam goscia jak probuje zbieram logi i do prokuratury troche to trwa ale mam juz efekty Wink sposob na domoroslych co sie zwa mianem hackerow Wink

Moderated by jankolo:
Temat zamykam z powodu wygasnięcia dyskusji cztery i pół roku temu

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Czy da się wejść do kompa znając IP ?
Page 1 of 1
Similar topics
Czy da się sprawdzić adres DDNS znając tylko IP? (5)
Czy da się zrobić, by przez anonymouse.org dało się wejść na forum? (1)
Czy taką pamięć mogę wrzucić do kompa i czy się nie zepsuje (1)
Nie mogę się połączyć z internetem znając hasło dostępu (4)
Czy te temperatury kompa nie sa za duże? Boje się żę coś się przegrzeje. (12)
Jak wejść do kompa IBM 433 DX (4)
Czy opłaca mi się podkręcać mojego kompa? (9)
Czy opłaca się podłączyć kompa z TV kablem sieciowym (11)
Czy da się sterować wzmaczniacz na TDA7294 za pomocą kompa. (13)
Seagate Barracuda - czy nadaje się do nowego kompa? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.087 seconds

elektroda.pl topic RSS feed