FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Problem z pozbyciem się gołębi.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Problem z pozbyciem się gołębi.
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#91 26 Apr 2010 15:41   

Re: Problem z pozbyciem się gołębi.

To prawda! Ale żeby je zabijać od razu.. może to nie jest takie konieczne:) hehe, w tej gierce działa to całkiem nieźle np:D http://birdsystem.pl/birdsystem-game/
Back to top

olcia24jz
Poziom 1
Poziom 1

Post#92 11 May 2010 22:06   

Witam. Ja tez od jakiegoś czasu miałam problem z gołębiami a raczej z sąsiadką która z upodobaniem dokarmia te paskudy gdzie się tylko da- przed blokiem za blokiem oraz u siebie na parapecie,mieszka nade mną wiec odchody lądują u mnie na parapecie i oknach. Koleżanka poradziła mi pewien wypróbowany przez nią sposób- łatwy i tani mianowicie wystarczy zawiesić kolo okien zwykle płyty cd które wisząc obracają się i odbijają światło. Gołębie boją się tego i nie przylatują, ja jestem szczęśliwa bo nie muszę zmywać codziennie odchodów tylko sąsiadka lamentuje ze już nie przylatują....
Back to top

przemo-lukas
Poziom 24
Poziom 24

Post#93 12 May 2010 11:30   

Urgon wrote:
AVE...

Moja rada jest prosta(mam gdzieś, że jakiegoś bezmózgiego miłośnika ptaszków to wpieni): wiatrówka lub karabin ASG i urządzić polowanie na to ścierwo...
Gołębie roznoszą pchły, różne choroby(w tym ptasią grypę). Ich guano jest doskonałą pożywką dla różnych pleśni, które z reguły są toksyczne dla człowieka. Gołąb to nic innego, jak szczur ze skrzydłami. Dlatego popieram każde działanie mające na celu ich usunięcie. Łącznie z strzelaniem do nich z wiatrówki...

Kolego, wiatrówkę w sklepie można kupić bez problemu, szkoda jedynie, że nie sprzedają rozumu. Ale no cóż... W sumie nie mi to oceniać.

Ale Twój post łamie regulamin tego forum.
Udzielanie porad uznanych za szkodliwe bądź bezwartościowe podlega regulaminowym restrykcjom.

Po za tym:
Użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełną odpowiedzialność prawną za zawarte w nich treści.

1. Gołąb nie jest zwierzyną łowną Dz. U. z dnia 7 stycznia 1997 r
2. Polowanie oznacza:
1) tropienie, strzelanie z myśliwskiej broni palnej, łowienie sposobami dozwolonymi zwierzyny żywej,

2) łowienie zwierzyny przy pomocy ptaków łowczych - zmierzające do wejścia w jej posiadanie.
Tak więc z wiatrówek nie wolno strzelać do zwierząt.
3. Zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, zakazane jest ich nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie. Tak można nazwać próbę uśmiercenia zwierzęcia jedną śruciną 4.5 - 5.5mm. Strzał nie gwarantuje zabicia, a ołów w ciele jest bardzo okrutną dlań śmiercią.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 May 2010 11:30   

Back to top

uszaty
Poziom 1
Poziom 1

Post#94 21 Jul 2010 08:35   

Przerabiałem niedawno podobny temat, bo ptaszyska zasrywały mi cały balkon. Przemyśałem, pomyślałem i zdecydowałem się na siatkę o takich oczkach, żeby były maksymalnie duże, ale jednocześnie żeby gołębie się nie przedostały. Kupiłem na odstraszanieptakow.pl Efekt nawet znośny, trochę ją widać, ale lepsze to niż ptasie g... na balkonie :P
Back to top

spryciurek
Poziom 1
Poziom 1

Post#95 02 Aug 2010 09:50   

Ja borykałam się z tymi ptaszyskami 5 długich lat. Zauważyłam, że to są zawsze te same ptaki, a pózniej ich dzieci, więc nawet jeśli to niehumanitarne trzeba gniazda się pozbyć!! Ptaka który wychował się na naszym balkonie raczej ciężko wytępic na balkon sąsiada XD. Mieszkam na ostatnim piętrze i te cholery siadały na gzymsie powyzej, wystawiały d...y i sr...ły .... Na gzymsie zainstalowalam więc kolce (żeby je zainstalować trzeba było wejsć na dach, a to zabronione podobno, można więc wynająć specjalną firmę czy coś) Musimy pamiętać, że kolce generalnie są niedozwolone i np. wspólnota może kazać nam je zdjąć. nie jestem jednak pewna tego.
zainstalowałam też siatkę i żyłki, mimo to i tak znalazły kawałek miejsca gdzie sr..ały. Zakupilam więc w internecie (w sklepach gospodarstwa domowego też są) preparat odstraszający gołębie i o dziwo DZIAŁA!!!!! Pryska się tym balkony i parapety i życie staję się cudowne bez odchodów i porannego gruchania
Back to top

Janecki
Poziom 3
Poziom 3

Post#96 17 Oct 2010 19:03   

Hmm, ogólnie to jest tak, że jeśli gołębie zaglądają na balkon tzn. że coś je zachęca do przebywania w okolicy i najczęściej jest to osoba dokarmiająca okruchami czy czymś innym. Najroztropniej jest zainwestować w jakieś skuteczne i bezpieczne rozwiązanie.. Dobrą opcją są siatki czyli to co ktoś już wspominał w tym wątku, polecam też BirdSystem Plus ze specjalnymi nieraniącymi końcówkami, dla ciekawskich polecam film instruktażowy :)
http://www.youtube.com/watch?v=DOIU1Xj1zdI
Back to top

funkoczkodan
Poziom 3
Poziom 3

Post#97 03 Nov 2010 20:20   

Witam. Ja w tej sprawie i elektroniką to nie bardzo ale mogę ci powiedzieć że ja też miałem taki problem i po prostu przybiłem na porecz (czy na coś innego) 3 foliowe reklamówki (na zawsze ich to nie przegoni ale powinny się tego bać) :D
Back to top

henrykS
Poziom 16
Poziom 16

Post#98 03 Nov 2010 21:33   

Ja w kwestii formalnej.
"PROBLEM z pozbyciem się gołębi".
Jak to się stało, że w tytule tematu założonego 5 lat temu ocalało ZAKAZANE
zgodnie z regulaminem słowo :"Problem ..." ? Czas najwyższy to zmienić, takich
słów nie wolno używać w tytułach tematów !
Właściwie to nie wiem, dlaczego nie wolno...
Back to top

_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26

Post#99 04 Nov 2010 15:22   

Nic nie wnosi do tematu. Polemika na temat regulaminu w temacie do tego nie przeznaczonym.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Problem z pozbyciem się gołębi.
Page 4 of 4 Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Page generation time: 0.207 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed