Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



telefon jako pilot?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy ->telefon jako pilot? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
llechu
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 15
Miasto: ha-ka :]

llechu
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 09 Maj 2005 15:45   

telefon jako pilot?


witam! słyszałem że jest możliwość zaprogramowania komórki jako pilota np. do telewizora! ja psiadam sony ericssona K700i i nie wiem czy jest coś takiego pod ten model! ale zajefajnie było by mieć takie cosik:] pozdrawiam i prosze o kontakt na gg jeśli ktoś coś wie na ten temat! moje gg1236498 pozdrwaiam!

Interesują mnie programy tylko do Sony Ericssona K700i!!

pozdrawiam!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Maj 2005 15:45   



Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#2 09 Maj 2005 16:55   

Re: telefon jako pilot?


Kup sobie telefon "symbianowski" (n7650 6600 3650 itp ) to bedziesz mial pilota, a tak to lipa Very Happy pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#3 19 Maj 2005 11:37   

Re: telefon jako pilot?


A jak zrobic z N7650 Pilota??

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
GregTG
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 47
Miasto: Tarnowskie Góry

GregTG
Poziom 10
Post#4 19 Maj 2005 15:33   

Re: telefon jako pilot?


tego sie nie da zrobic, tam jest taka opcja jako pilot uniwersalny.
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Maj 2005 15:33   



Powrót do góry
lukmar
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 16 Kwi 2004
Posty: 996

lukmar
Poziom 20
Post#5 19 Maj 2005 15:54   

Re: telefon jako pilot?


GregTG napisał:
tego się nie da zrobic, tam jest taka opcja jako pilot uniwersalny.
pozdrawiam


jak sie nie da zrobić ?? i jaka opcja ??

Z tego co mi wiadomo to wgrywa się tylko aplikacje która imituje pilota do różnych urządzeń np Tv, radia itp.
tak samo jak wgrywa sie aplikację która umożliwia np nagrywanie video itd.

wiec jeśli chcesz pilota to musisz poszukać po sieci tej aplikacji no chyba że ktoś z forumowiczów ją ma i nam udostępni Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 2924

habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Post#6 19 Maj 2005 16:13   

telefon jako pilot?


Przyłączam się do prośby kolegi Łukasza Razz o udostępnienie tej aplikcji. Na allegro stoi chyba po 2 czy 4 zł ...

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
tomsyty
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 681
Miasto: Lubin

tomsyty
Poziom 19
Post#7 19 Maj 2005 22:29   

Re: telefon jako pilot?


Zeszliśmy trochę z tematu (nie ten model telefonu) no ale dobra. Jak jeszcze mialem N7650 to szukanie programów zaczynałem od http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=18 ...i na tym kończyłem. Aplikacja nazywa się Total irRemote, ale pewnie są też inne. Pamiętam, że u mnie miała mały zasięg ze sprzętem marki Philips, ale inne działały bez zarzutu (gasnące ściany telewizorów w supermarkecie Razz )

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
mefistofilos
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 1123
Miasto: Kraków/ Exeter

mefistofilos
Poziom 21
Post#8 21 Maj 2005 12:08   

Re: telefon jako pilot?


niom... troche z kursu zeszlismy... ale jak juz mowa o symbianach i pilocie... to prosze bardzo...Very Happy nizej zalaczam pliczek Smile milego uzytkowania życze...Very Happy

Załączniki:
Pilot.zip
Pilot.zip
Download (257.95 KB)
Punkty: 0.2 dla użytkownika

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
llechu
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 15
Miasto: ha-ka :]

llechu
Poziom 6
Post#9 Post autora tematu 29 Maj 2005 20:03   

Re: telefon jako pilot?


heh.. troszke z tematu zeszliście Razz ale jest oka :] dzięki za odpowiedzi na ten temat pozdrawiam!

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
klonek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 60

klonek
Poziom 11
Post#10 23 Sie 2005 17:41   

telefon jako pilot?


Witam!
Po wgraniu tego pilota pokazuje mi że jest uszkodzony. Co trzeba zrobić żeby zadziała??

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
dzarek1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Lut 2003
Posty: 124
Miasto: TJE/KR

dzarek1
Poziom 13
Post#11 23 Sie 2005 19:35   

telefon jako pilot?


irRemote, ale polecam najnowsza wersje, gdyz wczesniejsze delikatnie mowiac uwalaja system.....

a tak w ogole to jest lipa i bezsens, (testowalem na sx1) pilot dziala z odleglosci kilku-kilkudziesieciu centymetrow od urzadzenia, szybciej przelaczy sie kanal palcemn :]

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
trzygrosze
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 581
Miasto: Szczecin

trzygrosze
Poziom 18
Post#12 29 Sie 2005 11:38   

Re: telefon jako pilot?


Witam.

Ja mam SonyEryka t310 Da się z niego zrobić pilata np do TV ?

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sirozzy
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 125
Miasto: Sopot

sirozzy
Poziom 13
Post#13 29 Sie 2005 13:56   

Re: telefon jako pilot?


W Odpowiedzi załączam pliczek z kodem do irremote Smile Może sie komuś przyda.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dzarek1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Lut 2003
Posty: 124
Miasto: TJE/KR

dzarek1
Poziom 13
Post#14 29 Sie 2005 17:29   

Re: telefon jako pilot?


Nie możesz, remote to program na symbiana Razz
był kiedy midliet do SLki ale tez nie działał jak należy....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
klonek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 60

klonek
Poziom 11
Post#15 18 Wrz 2005 10:09   

telefon jako pilot?


a ja mam takie pytanie. Ma remota wgranego w telefonie i czy mozna do niego dodać jeszcze jakieś nowe marki, bo kto używał to wie że nie wszystkie urządzenia obsługuje.pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maliiina
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 11
Miasto: wroclaw

maliiina
Poziom 5
Post#16 18 Wrz 2005 16:06   

Re: telefon jako pilot?


hmmm pilocik w tel możliwy tylko w symbianach ale..... nie wszystkich np. w mojej 6670 nie działa a i nie może być to plik uszkodzony bo jedynie zaśmieci wam systemik i du.....a w sumie fajna sprawa dla leniuchówRazz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elpek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Sie 2003
Posty: 2
Miasto: rzeszów

elpek
Poziom 2
Post#17 05 Gru 2005 20:08   

Re: telefon jako pilot?


Hehehe Dzięki za program jest spoko i działa bez problemu na nokii 6600. Jeszcze raz THX
Pozdro elpek:D Twisted Evil

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszos
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Maj 2005
Posty: 91

Łukaszos
Poziom 12
Post#18 29 Sty 2006 13:35   

telefon jako pilot?


hej a czy w sagemie myx5-2v da sie wgrać te aplikacje aby był pilocik

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stampik
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 28
Miasto: NML

stampik
Poziom 8
Post#19 20 Maj 2006 11:39   

telefon jako pilot?


Hmmm, skoro napisali to dla symbiana to mogliby to przerobić a mophun (c++ dla komórek Razz), chyba,że symbian ma jakiś inny (niż C) język programowania. Mophun pozwala na dostęp do różnych "urządzeń" telefonu (pyta, czy może użyć Razz) - IrDA, chyba BT, usługi tj. SMS, dzwonienie wysyłanie maila (ogólnie WAP + GPRS)... Może ktoś się postara?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rakoczy42
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 349
Miasto: wawa

rakoczy42
Poziom 16
Post#20 30 Maj 2006 09:58   

Re: telefon jako pilot?


A co powiecie o tym koleś oferuje taki programik do nokii 3200

http://www.allegro.pl/item103662093_103662093.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
PITER_GDA
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 49
Miasto: Gdańsk

PITER_GDA
Poziom 10
Post#21 30 Maj 2006 17:52   

Re: telefon jako pilot?


" te dodatki (dzwonki , tapety , gry i programy ) pasują do wszystkich marek telefonów !!!!!!!"
moim zdaniem chodzi o to ze jest tam soft do rożnych modeli (choć napisał zupełnie co innego - może ktoś mu tak powiedział a on sie nie zna, a może chciał sobie podbić cenę Razz)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bolszy188
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Paź 2002
Posty: 261
Miasto: Warszawa

bolszy188
Poziom 15
Post#22 29 Lip 2006 08:15   

Re: telefon jako pilot?


Witam kolegów zapewniam was że nie ma i szybko nie będzie aplikacji sterującej jak pilot pod jave a na chwile obecna 94% telefonów ma tylko jave a nie symbiana java nie ma bibliotek do obsługi irdy a więc kicha. Symbian tak aloe trzeba posiadać aplikację na symbiana polska firma Psiloc rozpowszechnia taką aplikację jest to ich czołowy produkt i nie ma szans na jej podrobienie, ściągniecie z neta czy coś takiego jest zabezpieczona i puki co nie da się jej ruszyć.

ps. dla niedowiarków miałem robić pilota na javę jako pracę inżynierską więc co nieco io tym wiem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przem188
Specjalista EDA
Specjalista EDA


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 1323
Miasto: Głuchołazy

Przem188
Specjalista EDA
Post#23 29 Lip 2006 09:12   

telefon jako pilot?


Kilka sprostowań. Zasięg pilota w irRemote jest wystarczający. Mam N7650 i w normalnym pokoju zasięg jest. Ten program tylko może chodzić z symbianem i to w wersji starszej, czyli np. 6.0. Nowe Nokie nie pójdą, nie wiem dlaczego, mimo, że słyszałem, ze eryk P900 chodził. Nie ma sensu wgrywać tej aplikacji do zwykłych fonów bez symbiana, który jest systemem operacyjnym z prawdziwego zdarzenia, tak jak systemy na PC, lunux, winda, a nie jak w zwykłych telefonach jedynie namiastką systemu, a dokładniej systemem zarządzającym sprzętem. Symbian juz po wejściu do zasobów pokazuje różnice. W telefonie są utworzone partycje, systemowa, wymienna i użytkownika. Cos jak wirtualne twarde dyski. System jest uniwersalny, zaakceptuje aplikacje, które do działania wymagają współpracy ze strona sprzętową i im to umożliwia, będąc pośrednikiem pomiędzy aplikacją a sprzętem. Dlatego w zwykłych komórkach IRRemote nie pójdzie. Sama aplikacja bez pomocy systemu nie jest w stanie obsłużyć zintegrowanej w scalaku Irdy. A co do programu Irremote- ja na przykład mam ten program w pełnej wersji plus dodatek- service pack z dodatkowymi rozkazami do nowszych modeli sprzętu RTV.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Rooster
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 11

Rooster
Poziom 5
Post#24 29 Lip 2006 14:12   

telefon jako pilot?


Ja wrzucałem irremota do nokii 6600 i działał do 1m od tv. a w 6670 nie działa bo w tym telefonie niema irdy pod którą przystosowany jest irremote.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ddarek4
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Lis 2006
Posty: 48
Miasto: Pszczyna

ddarek4
Poziom 10
Post#25 05 Lis 2006 16:15   

Re: telefon jako pilot?


a jest coś może na bluetooth mam k 750i czy było by coś na ten telefonik??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gutek44
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 186

gutek44
Poziom 14
Post#26 30 Lis 2006 14:58   

Re: telefon jako pilot?


słuchawka do rozmowy:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Lis 2006 14:58   



Powrót do góry
KITO-GSM
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 6
Miasto: Pstrążna

KITO-GSM
Poziom 3
Post#27 30 Lis 2006 17:25   

Re: telefon jako pilot?


wypróbowałem ta aplikacje w nokiach 6600 7650 3650 i sprawuje sie dobrze!!mam full aplikacji na symbiana jak np.emulatory gir game boy i pegazus pilot tv 2 mpx do 6600 itp.pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Nowi1911
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 4
Miasto: Kębłowo

Nowi1911
Poziom 2
Post#28 14 Gru 2006 23:31   

Re: telefon jako pilot?


jak to zainstalować?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 14 Gru 2006 23:31   



Powrót do góry
dasior591
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 269
Miasto: Poznań

dasior591
Poziom 15
Post#29 15 Gru 2006 07:36   

Re: telefon jako pilot?


A jeśli by zmienić cały soft, IrRemote było by w menu itd. to rozumiem sprzętowo i tak nie zadziała np. N6310i ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gutek44
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 186

gutek44
Poziom 14
Post#30 15 Gru 2006 14:36   

Re: telefon jako pilot?


kolego jak chcesz żeby działało na 6670 skoro ten telefon nie ma IrDy????

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Gru 2006 14:36   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy -> telefon jako pilot? 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
telefon jako pilot ?? :D (15)
Telefon jako pilot do TV (4)
poszukuje pliku "telefon jako pilot" do samsunga wave 2 (2)
telefon jako modem (3)
Telefon jako pamięc masowa? (3)
Telefon komórkowy jako podsłuch ... (10)
Telefon jako modem- internet ?? (8)
Telefon jako wzmacniacz do mp3 (7)
Telefon jako kamera internetowa (2)
telefon jako modem a koszty? (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS