Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



telefon jako pilot?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy ->telefon jako pilot? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Smartwatche i Smartbandy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
llechu
Poziom 9
Miasto: ha-ka :]
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 15
Ocena postów: 1
llechu
Poziom 9
Post#1 09 Maj 2005 15:45  Autor tematu   

telefon jako pilot?


witam! słyszałem że jest możliwość zaprogramowania komórki jako pilota np. do telewizora! ja psiadam sony ericssona K700i i nie wiem czy jest coś takiego pod ten model! ale zajefajnie było by mieć takie cosik:] pozdrawiam i prosze o kontakt na gg jeśli ktoś coś wie na ten temat! moje gg1236498 pozdrwaiam!

Interesują mnie programy tylko do Sony Ericssona K700i!!

pozdrawiam!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#2 09 Maj 2005 16:55    

Re: telefon jako pilot?


Kup sobie telefon "symbianowski" (n7650 6600 3650 itp ) to bedziesz mial pilota, a tak to lipa :D pozdro

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#3 19 Maj 2005 11:37    

Re: telefon jako pilot?


A jak zrobic z N7650 Pilota??

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
GregTG
Poziom 10
Miasto: Tarnowskie Góry
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 47
Ocena postów: 1
GregTG
Poziom 10
Post#4 19 Maj 2005 15:33    

Re: telefon jako pilot?


tego sie nie da zrobic, tam jest taka opcja jako pilot uniwersalny.
pozdrawiam

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
lukmar
Poziom 28
Dołączył: 16 Kwi 2004
Posty: 997
Pomógł: 162
Ocena postów: 3
lukmar
Poziom 28
Post#5 19 Maj 2005 15:54    

Re: telefon jako pilot?


GregTG napisał:
tego się nie da zrobic, tam jest taka opcja jako pilot uniwersalny.
pozdrawiam


jak sie nie da zrobić ?? i jaka opcja ??

Z tego co mi wiadomo to wgrywa się tylko aplikacje która imituje pilota do różnych urządzeń np Tv, radia itp.
tak samo jak wgrywa sie aplikację która umożliwia np nagrywanie video itd.

wiec jeśli chcesz pilota to musisz poszukać po sieci tej aplikacji no chyba że ktoś z forumowiczów ją ma i nam udostępni :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 2930
Pomógł: 166
Ocena postów: 1
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Post#6 19 Maj 2005 16:13    

telefon jako pilot?


Przyłączam się do prośby kolegi Łukasza :P o udostępnienie tej aplikcji. Na allegro stoi chyba po 2 czy 4 zł ...

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tomsyty
Konto firmowe
Poziom 26
Miasto: Lubin
Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 682
Pomógł: 102
tomsyty
Konto firmowe
Poziom 26
Post#7 19 Maj 2005 22:29    

Re: telefon jako pilot?


Zeszliśmy trochę z tematu (nie ten model telefonu) no ale dobra. Jak jeszcze mialem N7650 to szukanie programów zaczynałem od http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=18 ...i na tym kończyłem. Aplikacja nazywa się Total irRemote, ale pewnie są też inne. Pamiętam, że u mnie miała mały zasięg ze sprzętem marki Philips, ale inne działały bez zarzutu (gasnące ściany telewizorów w supermarkecie :P )

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mefistofilos
Poziom 27
Miasto: Kraków/ Exeter
Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 1123
Pomógł: 108
Ocena postów: 18
mefistofilos
Poziom 27
Post#8 21 Maj 2005 12:08    

Re: telefon jako pilot?


niom... troche z kursu zeszlismy... ale jak juz mowa o symbianach i pilocie... to prosze bardzo...:D nizej zalaczam pliczek :) milego uzytkowania życze...:D

Załączniki:
Pilot.zip
Pilot.zip
Download (257.95 KB)
Punkty: 0.2 dla użytkownika

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
llechu
Poziom 9
Miasto: ha-ka :]
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 15
Ocena postów: 1
llechu
Poziom 9
Post#9 29 Maj 2005 20:03  Autor tematu   

Re: telefon jako pilot?


heh.. troszke z tematu zeszliście :P ale jest oka :] dzięki za odpowiedzi na ten temat pozdrawiam!

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
klonek
Poziom 12
Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 60
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
klonek
Poziom 12
Post#10 23 Sie 2005 17:41    

telefon jako pilot?


Witam!
Po wgraniu tego pilota pokazuje mi że jest uszkodzony. Co trzeba zrobić żeby zadziała??

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
dzarek1
Poziom 13
Miasto: TJE/KR
Dołączył: 05 Lut 2003
Posty: 125
Pomógł: 5
dzarek1
Poziom 13
Post#11 23 Sie 2005 19:35    

telefon jako pilot?


irRemote, ale polecam najnowsza wersje, gdyz wczesniejsze delikatnie mowiac uwalaja system.....

a tak w ogole to jest lipa i bezsens, (testowalem na sx1) pilot dziala z odleglosci kilku-kilkudziesieciu centymetrow od urzadzenia, szybciej przelaczy sie kanal palcemn :]

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
trzygrosze
Poziom 21
Miasto: Szczecin
Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 585
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
trzygrosze
Poziom 21
Post#12 29 Sie 2005 11:38    

Re: telefon jako pilot?


Witam.

Ja mam SonyEryka t310 Da się z niego zrobić pilata np do TV ?

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sirozzy
Poziom 15
Miasto: Sopot
Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 125
Pomógł: 12
sirozzy
Poziom 15
Post#13 29 Sie 2005 13:56    

Re: telefon jako pilot?


W Odpowiedzi załączam pliczek z kodem do irremote :) Może sie komuś przyda.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dzarek1
Poziom 13
Miasto: TJE/KR
Dołączył: 05 Lut 2003
Posty: 125
Pomógł: 5
dzarek1
Poziom 13
Post#14 29 Sie 2005 17:29    

Re: telefon jako pilot?


Nie możesz, remote to program na symbiana :P
był kiedy midliet do SLki ale tez nie działał jak należy....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
klonek
Poziom 12
Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 60
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
klonek
Poziom 12
Post#15 18 Wrz 2005 10:09    

telefon jako pilot?


a ja mam takie pytanie. Ma remota wgranego w telefonie i czy mozna do niego dodać jeszcze jakieś nowe marki, bo kto używał to wie że nie wszystkie urządzenia obsługuje.pozdr

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maliiina
Poziom 10
Miasto: wroclaw
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 11
maliiina
Poziom 10
Post#16 18 Wrz 2005 16:06    

Re: telefon jako pilot?


hmmm pilocik w tel możliwy tylko w symbianach ale..... nie wszystkich np. w mojej 6670 nie działa a i nie może być to plik uszkodzony bo jedynie zaśmieci wam systemik i du.....a w sumie fajna sprawa dla leniuchów:P

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
elpek
Poziom 2
Miasto: rzeszów
Dołączył: 30 Sie 2003
Posty: 2
elpek
Poziom 2
Post#17 05 Gru 2005 20:08    

Re: telefon jako pilot?


Hehehe Dzięki za program jest spoko i działa bez problemu na nokii 6600. Jeszcze raz THX
Pozdro elpek:D :twisted:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Łukaszos
Poziom 12
Dołączył: 17 Maj 2005
Posty: 91
Ocena postów: 1
Łukaszos
Poziom 12
Post#18 29 Sty 2006 13:35    

telefon jako pilot?


hej a czy w sagemie myx5-2v da sie wgrać te aplikacje aby był pilocik

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
stampik
Poziom 10
Miasto: NML
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 28
stampik
Poziom 10
Post#19 20 Maj 2006 11:39    

telefon jako pilot?


Hmmm, skoro napisali to dla symbiana to mogliby to przerobić a mophun (c++ dla komórek :P), chyba,że symbian ma jakiś inny (niż C) język programowania. Mophun pozwala na dostęp do różnych "urządzeń" telefonu (pyta, czy może użyć :P) - IrDA, chyba BT, usługi tj. SMS, dzwonienie wysyłanie maila (ogólnie WAP + GPRS)... Może ktoś się postara?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rakoczy42
Poziom 18
Miasto: wawa
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 349
Ocena postów: 5
rakoczy42
Poziom 18
Post#20 30 Maj 2006 09:58    

Re: telefon jako pilot?


A co powiecie o tym koleś oferuje taki programik do nokii 3200

http://www.allegro.pl/item103662093 103662093.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
PITER_GDA
Poziom 11
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 49
Pomógł: 1
PITER_GDA
Poziom 11
Post#21 30 Maj 2006 17:52    

Re: telefon jako pilot?


" te dodatki (dzwonki , tapety , gry i programy ) pasują do wszystkich marek telefonów !!!!!!!"
moim zdaniem chodzi o to ze jest tam soft do rożnych modeli (choć napisał zupełnie co innego - może ktoś mu tak powiedział a on sie nie zna, a może chciał sobie podbić cenę :P)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bolszy188
Poziom 16
Miasto: Warszawa
Dołączył: 18 Paź 2002
Posty: 261
Pomógł: 5
Ocena postów: 8
bolszy188
Poziom 16
Post#22 29 Lip 2006 08:15    

Re: telefon jako pilot?


Witam kolegów zapewniam was że nie ma i szybko nie będzie aplikacji sterującej jak pilot pod jave a na chwile obecna 94% telefonów ma tylko jave a nie symbiana java nie ma bibliotek do obsługi irdy a więc kicha. Symbian tak aloe trzeba posiadać aplikację na symbiana polska firma Psiloc rozpowszechnia taką aplikację jest to ich czołowy produkt i nie ma szans na jej podrobienie, ściągniecie z neta czy coś takiego jest zabezpieczona i puki co nie da się jej ruszyć.

ps. dla niedowiarków miałem robić pilota na javę jako pracę inżynierską więc co nieco io tym wiem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Przem188
Specjalista EDA
Miasto: Głuchołazy
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 1324
Pomógł: 132
Ocena postów: 4
Przem188
Specjalista EDA
Post#23 29 Lip 2006 09:12    

telefon jako pilot?


Kilka sprostowań. Zasięg pilota w irRemote jest wystarczający. Mam N7650 i w normalnym pokoju zasięg jest. Ten program tylko może chodzić z symbianem i to w wersji starszej, czyli np. 6.0. Nowe Nokie nie pójdą, nie wiem dlaczego, mimo, że słyszałem, ze eryk P900 chodził. Nie ma sensu wgrywać tej aplikacji do zwykłych fonów bez symbiana, który jest systemem operacyjnym z prawdziwego zdarzenia, tak jak systemy na PC, lunux, winda, a nie jak w zwykłych telefonach jedynie namiastką systemu, a dokładniej systemem zarządzającym sprzętem. Symbian juz po wejściu do zasobów pokazuje różnice. W telefonie są utworzone partycje, systemowa, wymienna i użytkownika. Cos jak wirtualne twarde dyski. System jest uniwersalny, zaakceptuje aplikacje, które do działania wymagają współpracy ze strona sprzętową i im to umożliwia, będąc pośrednikiem pomiędzy aplikacją a sprzętem. Dlatego w zwykłych komórkach IRRemote nie pójdzie. Sama aplikacja bez pomocy systemu nie jest w stanie obsłużyć zintegrowanej w scalaku Irdy. A co do programu Irremote- ja na przykład mam ten program w pełnej wersji plus dodatek- service pack z dodatkowymi rozkazami do nowszych modeli sprzętu RTV.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Rooster
Poziom 9
Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 11
Rooster
Poziom 9
Post#24 29 Lip 2006 14:12    

telefon jako pilot?


Ja wrzucałem irremota do nokii 6600 i działał do 1m od tv. a w 6670 nie działa bo w tym telefonie niema irdy pod którą przystosowany jest irremote.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ddarek4
Poziom 10
Miasto: Pszczyna
Dołączył: 04 Lis 2006
Posty: 48
ddarek4
Poziom 10
Post#25 05 Lis 2006 16:15    

Re: telefon jako pilot?


a jest coś może na bluetooth mam k 750i czy było by coś na ten telefonik??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gutek44
Poziom 16
Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 186
Pomógł: 6
gutek44
Poziom 16
Post#26 30 Lis 2006 14:58    

Re: telefon jako pilot?


słuchawka do rozmowy:)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
KITO-GSM
Poziom 9
Miasto: Pstrążna
Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 6
KITO-GSM
Poziom 9
Post#27 30 Lis 2006 17:25    

Re: telefon jako pilot?


wypróbowałem ta aplikacje w nokiach 6600 7650 3650 i sprawuje sie dobrze!!mam full aplikacji na symbiana jak np.emulatory gir game boy i pegazus pilot tv 2 mpx do 6600 itp.pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Nowi1911
Poziom 2
Miasto: Kębłowo
Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 4
Nowi1911
Poziom 2
Post#28 14 Gru 2006 23:31    

Re: telefon jako pilot?


jak to zainstalować?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dasior591
Poziom 16
Miasto: Poznań
Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 269
Pomógł: 6
Ocena postów: 4
dasior591
Poziom 16
Post#29 15 Gru 2006 07:36    

Re: telefon jako pilot?


A jeśli by zmienić cały soft, IrRemote było by w menu itd. to rozumiem sprzętowo i tak nie zadziała np. N6310i ??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gutek44
Poziom 16
Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 186
Pomógł: 6
gutek44
Poziom 16
Post#30 15 Gru 2006 14:36    

Re: telefon jako pilot?


kolego jak chcesz żeby działało na 6670 skoro ten telefon nie ma IrDy????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> telefon jako pilot? 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
telefon jako pilot ?? :D (15)
Telefon jako pilot do TV (4)
poszukuje pliku "telefon jako pilot" do samsunga wave 2 (2)
telefon jako modem (3)
Telefon jako pamięc masowa? (3)
Telefon komórkowy jako podsłuch ... (10)
Telefon jako modem- internet ?? (8)
Telefon jako wzmacniacz do mp3 (7)
Telefon jako kamera internetowa (2)
telefon jako modem a koszty? (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.201 seconds

elektroda.pl temat RSS