Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Sterownik urządzeń elektrycznych przez port LPT komputera

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Download, Artykuły -> Sterownik urządzeń elektrycznych przez port LPT komputera
Angielska wersja
Autor Wiadomość
cxz
Poziom 3
Poziom 3

Miasto: Małkinia

Post 27 Sie 2004 13:21   

Re: Sterownik urządzeń elektrycznych przez port LPT komputer

hej dzięki za pomocną dłoń, ale mam jeszcze jedno pytanie dotyczące układu ULN 2803, ponieważ zciągnołem załącznik z pierwszego postu. W schemacie nie ma żadnych rezystorków, ani przy porcie ani przy przekaźnikach, więc czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest prąd bazy podłączonej do wyjść LPT i w jaki jest prąd kolektora???/rozważam zastosowanie go zamiast BC 107 (mniej roboty) Z góry dziękuje.
Powrót do góry

cxz
Poziom 3
Poziom 3

Post 29 Sie 2004 08:47   

hej, to nikt nie zna tych parametrów????, mogę zrobić i bez nich ale wolał bym wiedzieć co konstruuje..........
Powrót do góry

cxz
Poziom 3
Poziom 3

Post 31 Sie 2004 21:07   

no to wam wielkie dzięki, temat już nieaktualny, prąd Ic to 500mA a baza jest zabezpieczona dodatkowym rezystorkiem, więcei mi nie rzeba wiedzieć o ULN2803
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Download, Artykuły -> Sterownik urządzeń elektrycznych przez port LPT komputera
Wypowiedź dla Wykop Wypowiedź dla Facebook Wypowiedź dla Delicious Wypowiedź dla Digg Wypowiedź dla Google Wypowiedź dla Twitter Wypowiedź dla Blip
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

[ Page generation time: 0.072 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS 
sklep z oponami: 205 65 R15 TRENTA R