Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



2 procesory athlon 64 bit na main board


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->2 procesory athlon 64 bit na main board Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
voytek_nobody
Level 17
Location: Dzialdowo
Joined: 01 Sep 2003
Posts: 256
Helped: 15
voytek_nobody
Level 17
Post#1 19 May 2005 17:10  Topic author   

2 procesory athlon 64 bit na main board


witam !!!
mam pytanko czy dwa procesory athlon 64 beda ze soba chodzily na 2procesorowej plycie, bo slyszalem ze musza to byc jakies specjalne wersje w/w procesorow.

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam nobody :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ghost666
Tłumacz Redaktor
Location: Warszawa
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 7095
Helped: 156
Post rating: 2019
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#2 19 May 2005 18:34    

2 procesory athlon 64 bit na main board


zalezy jakiej płycie - poczytaj jej specyfikacje to sie wszystkiego dowiesz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Robert B
Level 43
Location: Warszawa
Joined: 12 Jun 2003
Posts: 14503
Helped: 1214
Post rating: 83
Robert B
Level 43
Post#3 19 May 2005 21:11    

2 procesory athlon 64 bit na main board


Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić. Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1786
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 19 May 2005 21:17    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Robert B wrote:
Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić..

Czy mógłbyś poprzeć swoje stwierdzenie podaniem płyty głównej do dwóch takich procesorów?
Robert B wrote:
Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Masz rację, jeżeli pod pojęciem "wieloprocesorową" rozumiesz "dwuprocesorową"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ghost666
Tłumacz Redaktor
Location: Warszawa
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 7095
Helped: 156
Post rating: 2019
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#5 19 May 2005 21:57    

2 procesory athlon 64 bit na main board


z tego co wiem WinXP ma obsługe wielu procesorów, napewno wielu procesorów logicznych (dual core etc) nie wiem jak z fizycznym aspektem. tak gwoli wtrącenia :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Platon
Spec od komputerów
Location: Białystok
Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Helped: 741
Post rating: 9
Platon
Spec od komputerów
Post#6 19 May 2005 22:25Helpful post    

2 procesory athlon 64 bit na main board


nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940). Pewnie zwykle A64/FX w parach nie dzialaja.

Ale jak ktos pisze, ze beda chodzic, to pewnie widzial jakas plyte dla takich prockow. sam jestem ciekaw.
Chyba, ze pisze sie o obsludze wielu prockow przez oprogramowanie, ale to nie temat watka i zadna nowosc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1786
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#7 19 May 2005 22:31Helpful post    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Platon wrote:
nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940)

Oraz procesory Athlon MP. A co do Opteronów, to różnią się one w zależności od tego, ile ich ma razem współpracować na jednej płycie.

Helpful post? + 0
Back to top
ghost666
Tłumacz Redaktor
Location: Warszawa
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 7095
Helped: 156
Post rating: 2019
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#8 19 May 2005 22:50    

2 procesory athlon 64 bit na main board


athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1786
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#9 19 May 2005 22:54    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


ghost666 wrote:
athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Pozwalam sobie powtórzyć pytanie, które już postawiłem komu innemu: mógłbyś poprzeć swoje twierdzenie podaniem oznaczenia płyty głównej?

Helpful post? + 0
Back to top
Robert B
Level 43
Location: Warszawa
Joined: 12 Jun 2003
Posts: 14503
Helped: 1214
Post rating: 83
Robert B
Level 43
Post#10 20 May 2005 01:03Helpful post    

2 procesory athlon 64 bit na main board


:arrow: jankolo
Np. każda oparta o chipset NVIDIA nForce4 SLI AMD Edition który obsługuje Athlona 64 / 64FX oraz ma obsługę 2 procesorów.
Również druga część pytania dotycząca słowa "wieloprocesorowy":
Dotyczy obsługi więcej niż jednego procesora bo jakoś nikt ne ma wątpliwości co do angielskiego określenia "multiprocessor" oznaczającego dokładnie to samo.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ghost666
Tłumacz Redaktor
Location: Warszawa
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 7095
Helped: 156
Post rating: 2019
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#11 20 May 2005 17:26    

2 procesory athlon 64 bit na main board


jankolo - wszystkie które obsługują Athlony MP obsługują tez XP. Wystarczy tylko drobny tuning procesorów.
wiem ze allegro to złe źródło wiedzuy, ale - http://www.allegro.pl/show item.php?item=51869735

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> 2 procesory athlon 64 bit na main board
Page 1 of 1

Similar topics to 2 procesory athlon 64 bit na main board

Lexmark C540n - bląd 959.24 Service Main Board (1)
Jakie procesory obsługuje płyta Tomato Board BXe98-ATX? (4)
Main board Dell 0XR148 Slot pamięci. Jakie kości zastosować? (5)
Procesory, Amd Athlon 64 x2 4000+ kontra AMD Athlon 64 3500+ (3)
Procesory do gier Athlon II i Phenom II (11)
Monitor systemu w Windows98SE a procesory Athlon (1)
Procesory AMD Athlon - można podłączyć dwa? (6)
Dwa procesory Athlon, s754: który zatrzymać? (6)
DDR3 a procesory AMD (Athlon II, Phenom II) i BEMP (2)
BIOSTAR NF4 Ultra-A9A czy obsługuje procesory Athlon X2?? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.109 seconds