Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



2 procesory athlon 64 bit na main board


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->2 procesory athlon 64 bit na main board Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
voytek_nobody
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 01 Wrz 2003
Posty: 256
Miasto: Dzialdowo

voytek_nobody
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 19 Maj 2005 17:10   

2 procesory athlon 64 bit na main board


witam !!!
mam pytanko czy dwa procesory athlon 64 beda ze soba chodzily na 2procesorowej plycie, bo slyszalem ze musza to byc jakies specjalne wersje w/w procesorow.

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam nobody Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Maj 2005 17:10   



Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Tłumacz Redaktor


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6338
Miasto: Toruń

ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#2 19 Maj 2005 18:34   

2 procesory athlon 64 bit na main board


zalezy jakiej płycie - poczytaj jej specyfikacje to sie wszystkiego dowiesz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 13834
Miasto: Warszawa

Robert B
Poziom 26
Post#3 19 Maj 2005 21:11   

2 procesory athlon 64 bit na main board


Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić. Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 19 Maj 2005 21:17   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Robert B napisał:
Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić..

Czy mógłbyś poprzeć swoje stwierdzenie podaniem płyty głównej do dwóch takich procesorów?
Robert B napisał:
Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Masz rację, jeżeli pod pojęciem "wieloprocesorową" rozumiesz "dwuprocesorową"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Tłumacz Redaktor


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6338
Miasto: Toruń

ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#5 19 Maj 2005 21:57   

2 procesory athlon 64 bit na main board


z tego co wiem WinXP ma obsługe wielu procesorów, napewno wielu procesorów logicznych (dual core etc) nie wiem jak z fizycznym aspektem. tak gwoli wtrącenia Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Maj 2005 21:57   



Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Miasto: Białystok

Platon
Spec od komputerów
Post#6 19 Maj 2005 22:25pomocny post - solucja   

2 procesory athlon 64 bit na main board


nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940). Pewnie zwykle A64/FX w parach nie dzialaja.

Ale jak ktos pisze, ze beda chodzic, to pewnie widzial jakas plyte dla takich prockow. sam jestem ciekaw.
Chyba, ze pisze sie o obsludze wielu prockow przez oprogramowanie, ale to nie temat watka i zadna nowosc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Maj 2005 22:25pomocny post - solucja   



Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#7 19 Maj 2005 22:31pomocny post - solucja   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Platon napisał:
nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940)

Oraz procesory Athlon MP. A co do Opteronów, to różnią się one w zależności od tego, ile ich ma razem współpracować na jednej płycie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Tłumacz Redaktor


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6338
Miasto: Toruń

ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#8 19 Maj 2005 22:50   

2 procesory athlon 64 bit na main board


athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#9 19 Maj 2005 22:54   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


ghost666 napisał:
athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Pozwalam sobie powtórzyć pytanie, które już postawiłem komu innemu: mógłbyś poprzeć swoje twierdzenie podaniem oznaczenia płyty głównej?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Maj 2005 22:54   



Powrót do góry
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 13834
Miasto: Warszawa

Robert B
Poziom 26
Post#10 20 Maj 2005 01:03pomocny post - solucja   

2 procesory athlon 64 bit na main board


Arrow jankolo
Np. każda oparta o chipset NVIDIA nForce4 SLI AMD Edition który obsługuje Athlona 64 / 64FX oraz ma obsługę 2 procesorów.
Również druga część pytania dotycząca słowa "wieloprocesorowy":
Dotyczy obsługi więcej niż jednego procesora bo jakoś nikt ne ma wątpliwości co do angielskiego określenia "multiprocessor" oznaczającego dokładnie to samo.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2005 01:03pomocny post - solucja   



Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Tłumacz Redaktor


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6338
Miasto: Toruń

ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#11 20 Maj 2005 17:26   

2 procesory athlon 64 bit na main board


jankolo - wszystkie które obsługują Athlony MP obsługują tez XP. Wystarczy tylko drobny tuning procesorów.
wiem ze allegro to złe źródło wiedzuy, ale - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51869735

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> 2 procesory athlon 64 bit na main board
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Lexmark C540n - bląd 959.24 Service Main Board (1)
Jakie procesory obsługuje płyta Tomato Board BXe98-ATX? (4)
Main board Dell 0XR148 Slot pamięci. Jakie kości zastosować? (5)
Procesory, Amd Athlon 64 x2 4000+ kontra AMD Athlon 64 3500+ (3)
Procesory do gier Athlon II i Phenom II (11)
Monitor systemu w Windows98SE a procesory Athlon (1)
Procesory AMD Athlon - można podłączyć dwa? (6)
Dwa procesory Athlon, s754: który zatrzymać? (6)
DDR3 a procesory AMD (Athlon II, Phenom II) i BEMP (2)
BIOSTAR NF4 Ultra-A9A czy obsługuje procesory Athlon X2?? (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS