Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



2 procesory athlon 64 bit na main board


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->2 procesory athlon 64 bit na main board Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Obudowy kieszenie i adaptery HDD
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
voytek_nobody
Poziom 17
Miasto: Dzialdowo
Dołączył: 01 Wrz 2003
Posty: 256
Pomógł: 15
voytek_nobody
Poziom 17
Post#1 19 Maj 2005 17:10  Autor tematu   

2 procesory athlon 64 bit na main board


witam !!!
mam pytanko czy dwa procesory athlon 64 beda ze soba chodzily na 2procesorowej plycie, bo slyszalem ze musza to byc jakies specjalne wersje w/w procesorow.

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam nobody :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6885
Pomógł: 156
Ocena postów: 1465
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#2 19 Maj 2005 18:34    

2 procesory athlon 64 bit na main board


zalezy jakiej płycie - poczytaj jej specyfikacje to sie wszystkiego dowiesz

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Robert B
Poziom 43
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 14207
Pomógł: 1185
Ocena postów: 52
Robert B
Poziom 43
Post#3 19 Maj 2005 21:11    

2 procesory athlon 64 bit na main board


Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić. Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 19 Maj 2005 21:17    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Robert B napisał:
Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić..

Czy mógłbyś poprzeć swoje stwierdzenie podaniem płyty głównej do dwóch takich procesorów?
Robert B napisał:
Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Masz rację, jeżeli pod pojęciem "wieloprocesorową" rozumiesz "dwuprocesorową"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6885
Pomógł: 156
Ocena postów: 1465
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#5 19 Maj 2005 21:57    

2 procesory athlon 64 bit na main board


z tego co wiem WinXP ma obsługe wielu procesorów, napewno wielu procesorów logicznych (dual core etc) nie wiem jak z fizycznym aspektem. tak gwoli wtrącenia :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Miasto: Białystok
Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Pomógł: 741
Ocena postów: 6
Platon
Spec od komputerów
Post#6 19 Maj 2005 22:25Pomocny post    

2 procesory athlon 64 bit na main board


nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940). Pewnie zwykle A64/FX w parach nie dzialaja.

Ale jak ktos pisze, ze beda chodzic, to pewnie widzial jakas plyte dla takich prockow. sam jestem ciekaw.
Chyba, ze pisze sie o obsludze wielu prockow przez oprogramowanie, ale to nie temat watka i zadna nowosc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#7 19 Maj 2005 22:31Pomocny post    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Platon napisał:
nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940)

Oraz procesory Athlon MP. A co do Opteronów, to różnią się one w zależności od tego, ile ich ma razem współpracować na jednej płycie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6885
Pomógł: 156
Ocena postów: 1465
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#8 19 Maj 2005 22:50    

2 procesory athlon 64 bit na main board


athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#9 19 Maj 2005 22:54    

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


ghost666 napisał:
athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Pozwalam sobie powtórzyć pytanie, które już postawiłem komu innemu: mógłbyś poprzeć swoje twierdzenie podaniem oznaczenia płyty głównej?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Robert B
Poziom 43
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 14207
Pomógł: 1185
Ocena postów: 52
Robert B
Poziom 43
Post#10 20 Maj 2005 01:03Pomocny post    

2 procesory athlon 64 bit na main board


:arrow: jankolo
Np. każda oparta o chipset NVIDIA nForce4 SLI AMD Edition który obsługuje Athlona 64 / 64FX oraz ma obsługę 2 procesorów.
Również druga część pytania dotycząca słowa "wieloprocesorowy":
Dotyczy obsługi więcej niż jednego procesora bo jakoś nikt ne ma wątpliwości co do angielskiego określenia "multiprocessor" oznaczającego dokładnie to samo.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ghost666
Tłumacz Redaktor
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 6885
Pomógł: 156
Ocena postów: 1465
ghost666
Tłumacz Redaktor
Post#11 20 Maj 2005 17:26    

2 procesory athlon 64 bit na main board


jankolo - wszystkie które obsługują Athlony MP obsługują tez XP. Wystarczy tylko drobny tuning procesorów.
wiem ze allegro to złe źródło wiedzuy, ale - http://www.allegro.pl/show item.php?item=51869735

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> 2 procesory athlon 64 bit na main board
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Lexmark C540n - bląd 959.24 Service Main Board (1)
Jakie procesory obsługuje płyta Tomato Board BXe98-ATX? (4)
Main board Dell 0XR148 Slot pamięci. Jakie kości zastosować? (5)
Procesory, Amd Athlon 64 x2 4000+ kontra AMD Athlon 64 3500+ (3)
Procesory do gier Athlon II i Phenom II (11)
Monitor systemu w Windows98SE a procesory Athlon (1)
Procesory AMD Athlon - można podłączyć dwa? (6)
Dwa procesory Athlon, s754: który zatrzymać? (6)
DDR3 a procesory AMD (Athlon II, Phenom II) i BEMP (2)
BIOSTAR NF4 Ultra-A9A czy obsługuje procesory Athlon X2?? (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.149 seconds

elektroda.pl temat RSS