Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

2 procesory athlon 64 bit na main board


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> 2 procesory athlon 64 bit na main board
Autor
Wiadomość
voytek_nobody
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 01 Wrz 2003
Posty: 256
Miasto: Dzialdowo

Post#1 Post autora tematu 19 Maj 2005 17:10   

2 procesory athlon 64 bit na main board


witam !!!
mam pytanko czy dwa procesory athlon 64 beda ze soba chodzily na 2procesorowej plycie, bo slyszalem ze musza to byc jakies specjalne wersje w/w procesorow.

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam nobody :)
Powrót do góry
   
ghost666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 5902
Miasto: Toruń

Post#2 19 Maj 2005 18:34   

2 procesory athlon 64 bit na main board


zalezy jakiej płycie - poczytaj jej specyfikacje to sie wszystkiego dowiesz

Moje artykuły: (Dodaj)
28 Lipiec 2014 Nie nastawiaj się negatywnie do komparatorów zasilanych pojedynczym napięciem
25 Lipiec 2014 Jak mierzyć sumaryczny jitter układu?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2005 18:34   





Powrót do góry
   
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 12434
Miasto: Warszawa

Post#3 19 Maj 2005 21:11   

2 procesory athlon 64 bit na main board


Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić. Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#4 19 Maj 2005 21:17   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Robert B napisał:
Nie muszą być żadne "specjalne wersje". Po prostu będą chodzić..

Czy mógłbyś poprzeć swoje stwierdzenie podaniem płyty głównej do dwóch takich procesorów?
Robert B napisał:
Windows 2000 i wyżej ma obsługę wieloprocesorową.

Masz rację, jeżeli pod pojęciem "wieloprocesorową" rozumiesz "dwuprocesorową"
Powrót do góry
   
ghost666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 5902
Miasto: Toruń

Post#5 19 Maj 2005 21:57   

2 procesory athlon 64 bit na main board


z tego co wiem WinXP ma obsługe wielu procesorów, napewno wielu procesorów logicznych (dual core etc) nie wiem jak z fizycznym aspektem. tak gwoli wtrącenia :)

Moje artykuły: (Dodaj)
28 Lipiec 2014 Nie nastawiaj się negatywnie do komparatorów zasilanych pojedynczym napięciem
25 Lipiec 2014 Jak mierzyć sumaryczny jitter układu?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2005 21:57   





Powrót do góry
   
Platon
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9267
Miasto: Białystok

Post#6 19 Maj 2005 22:25pomocny post - solucja   

2 procesory athlon 64 bit na main board


nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940). Pewnie zwykle A64/FX w parach nie dzialaja.

Ale jak ktos pisze, ze beda chodzic, to pewnie widzial jakas plyte dla takich prockow. sam jestem ciekaw.
Chyba, ze pisze sie o obsludze wielu prockow przez oprogramowanie, ale to nie temat watka i zadna nowosc.
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#7 19 Maj 2005 22:31pomocny post - solucja   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


Platon napisał:
nie jestem pewien ale AMD dla platform wieloprocesorowych przeznaczyl Opterony (S940)

Oraz procesory Athlon MP. A co do Opteronów, to różnią się one w zależności od tego, ile ich ma razem współpracować na jednej płycie.
Powrót do góry
   
ghost666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 5902
Miasto: Toruń

Post#8 19 Maj 2005 22:50   

2 procesory athlon 64 bit na main board


athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Moje artykuły: (Dodaj)
28 Lipiec 2014 Nie nastawiaj się negatywnie do komparatorów zasilanych pojedynczym napięciem
25 Lipiec 2014 Jak mierzyć sumaryczny jitter układu?
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#9 19 Maj 2005 22:54   

Re: 2 procesory athlon 64 bit na main board


ghost666 napisał:
athlony XP afaik tez mogą chodzic w parach

Pozwalam sobie powtórzyć pytanie, które już postawiłem komu innemu: mógłbyś poprzeć swoje twierdzenie podaniem oznaczenia płyty głównej?
Powrót do góry
   
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 12434
Miasto: Warszawa

Post#10 20 Maj 2005 01:03pomocny post - solucja   

2 procesory athlon 64 bit na main board


:arrow: jankolo
Np. każda oparta o chipset NVIDIA nForce4 SLI AMD Edition który obsługuje Athlona 64 / 64FX oraz ma obsługę 2 procesorów.
Również druga część pytania dotycząca słowa "wieloprocesorowy":
Dotyczy obsługi więcej niż jednego procesora bo jakoś nikt ne ma wątpliwości co do angielskiego określenia "multiprocessor" oznaczającego dokładnie to samo.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2005 01:03pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ghost666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 5902
Miasto: Toruń

Post#11 20 Maj 2005 17:26   

2 procesory athlon 64 bit na main board


jankolo - wszystkie które obsługują Athlony MP obsługują tez XP. Wystarczy tylko drobny tuning procesorów.
wiem ze allegro to złe źródło wiedzuy, ale - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51869735

Moje artykuły: (Dodaj)
28 Lipiec 2014 Nie nastawiaj się negatywnie do komparatorów zasilanych pojedynczym napięciem
25 Lipiec 2014 Jak mierzyć sumaryczny jitter układu?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> 2 procesory athlon 64 bit na main board
Strona 1 z 1
Podobne tematy
BIOSTAR NF4 Ultra-A9A czy obsługuje procesory Athlon X2?? (4)
DDR3 a procesory AMD (Athlon II, Phenom II) i BEMP (2)
Dwa procesory Athlon, s754: który zatrzymać? (6)
Procesory AMD Athlon - można podłączyć dwa? (6)
Monitor systemu w Windows98SE a procesory Athlon (1)
Procesory do gier Athlon II i Phenom II (11)
Jakie procesory obsługuje płyta Tomato Board BXe98-ATX? (4)
Main board Dell 0XR148 Slot pamięci. Jakie kości zastosować? (5)
Lexmark C540n - bląd 959.24 Service Main Board (1)
[Sprzedam] Procesory Athlon 64 3000+, 2800+ s.754 XP Barton, Intel Celeron (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS