FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Szybsze lacze z netem

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Szybsze lacze z netem
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 21 May 2005 19:11   

Szybsze lacze z netem

Podczas podlaczania mojego kompa do instalacji radiowej 128kb monter zademonstrowal mi pelana szybkosc tego lacza - zmieniajac numer bramki domyslnej. Uzyskal w ten sposob V ok. 90kB. -niestety nie zapamietalem ip bramki.Pytania mojego mozna sie domyslec - Jak znalezsc te ip bramki ? {po za oczywiscie recznym zwiekszajac o 1}
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 May 2005 19:11   

Back to top

ghost
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 21 May 2005 20:49   

Re: Szybsze lacze z netem

musisz zalezc sobie program - skaner sieci lokalnej, najlepiej taki ktory jest w stanie identyfikowac komputery i ich podstawowe dane (nazwe sieciowa, lepsze maja tzw figerprint czyli rozpoznaja system operacyjny (najczesciej w stylu Linux/win9x/winnt-XP) Choc watpie czy zobaczy ci cokolwiek innego niz bramy..
Nie wiem jak to bedzie chodzic u ciebie ale sprawdz jaka masz maske podsieci - jesli jest to 255.255.255.0 to masz "az" 255 mozliwosci - ale w rzeczywistosci bramy sa na poczatku lub na koncu tego zakresu
I musza sie zaczynac trzema takimi samymi liczbami jak twoje ip. Na przyklad jesli masz numer 192.168.129.15 to szukasz numeru od 192.168.129.1 do 192.168.129.255. (najczesciej w gre wchodza koncowki 1-10 lub 230-255
Back to top

trocse
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 21 May 2005 21:01   

Programem etheral nasluchasz ruch w sieci i wyjdzie gdzie jest brama i wogole gdzie sa bramy itd , lub programik lookatlan pokaze ci wszystko co sie dzieje w sieci wlacznei z systemami na kompach i po tym mozna wnioskowac gdzie jest brama
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 May 2005 21:01   

Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#4 21 May 2005 21:40   

ANGRY IP SCANNER - powinien Ci pomóc.

Do katalogu z programem wrzuc pluginy dostępne u autora programu.

Program znajdziesz przez GOOGLE-a :)
Back to top

w1lczyh00d
Poziom 4
Poziom 4

Post#5 Post from the author of the topic 21 May 2005 21:41   

Dzieki za podpowiedz.Rzeczywiscie {teraz skojarzylem}pamietam ,ze zmienial cyfry w trzecim rzedzie po 192.168. ,maske podsieci mam 255.255.255.0 . Zmienil mi takze moje ip ,ale to raczej chodzilo o symboliczna zmiane, poniewaz dopisal mi do koncowki 27 -127. Jeszcze raz dzieki-wykorzystam programy ,ktore podal @trosce.Przedtem bylem na modemie ,wiec w ogole {jeszcze pol roku temu nie marzylem nawet o 128kb} nie interesowalem sie tym tematem.Na razie bywajcie tu.Pozdrawiam-nie chodzi oto bym byl pazerny,bo wiem ,ze kazden kij ma dwa konce,a admin napewno mnie nasluchuje przypadkiem{ha ha},tylko oto ,ze chcilbym nocka WRESCIE sciagnac jakies konkretne pliki {gry,filmy,muzyka} ,a nie tylko maile.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 May 2005 21:41   

Back to top

w1lczyh00d
Poziom 4
Poziom 4

Post#6 Post from the author of the topic 22 May 2005 12:59   

Przeskanowalem siec lookatlanem,znalazl admina i kilka kompow-ale to mi zadnej informacji o bramce domyslnej nie dostarczy.W przypadku kompa admina widzialem otwarte porty w pc-cie, z informacja "notWin" -wiec pewnie ma zainstalowany linux.Teraz bede wpisywal ip bramki domyslnej co 1. {-beda jajka jak "on" bedzie widzial to na swoim kompie,bo widzialem w jednej z firm tpsa tzw corek , jak facet na swoim kompie mial wszystko co wychodzi i przychodzi do danego abonamenta.}Bede stukal te ip w nocy. Amoze to jego IP jest bramka domyslna ?...nie to ip wewnetrzne.

Dodano po 9 [minuty]:

[quote="w1lczyh00d"]Przeskanowalem siec lookatlanem,znalazl admina i kilka kompow-ale to mi zadnej informacji o bramce domyslnej nie dostarczy.W przypadku kompa admina widzialem otwarte porty w pc-cie, z informacja "notWin" -wiec pewnie ma zainstalowany linux.Teraz bede wpisywal ip bramki domyslnej co 1. {-beda jajka jak "on" bedzie widzial to na swoim kompie,bo widzialem w jednej z firm tpsa tzw corek , jak facet na swoim kompie mial wszystko co wychodzi i przychodzi do danego abonamenta.}Bede stukal te ip w nocy. Amoze to jego IP jest bramka domyslna ?...nie to ip wewnetrzne.Chyba jednak widzi -bo teraz mam wszystkie kompy w statusie "offline" .
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Szybsze lacze z netem
Page 1 of 1
Similar topics
zapchane lacze przez p2p... :/ (3)
Co jest szybsze w p2p. (7)
[PAMIEC]Co jest szybsze?? (3)
Szybsze CD-RW z laserem z wolniejszego CD-RW ?? (1)
Lacze 32 Mb - pobiera max 2,5 MB? (6)
lacze szerokopasmowe (13)
lacze satelitarne ?? (11)
lacze sie z netem ale nic nie mozna. ratunku (4)
Ktore lacze bedzie lepsze? (7)
czym podzielic lacze radiowe (5)

Page generation time: 0.12 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed