Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Testowanie prędkosci łącza - radiówka


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Testowanie prędkosci łącza - radiówka Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 30 Sie 2004
Posty: 2016
Pomógł: 42
Ocena postów: 286
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Post#1 29 Maj 2005 15:13  Autor tematu   

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


witam założyłem sobię radiówkę od firmy i nie jestem pewniej czy mam napradę prędkosć zadeklarowaną w umowię bo w umowię mam 128 kb, no i jak coś ściągam to zeczywiscie jest 16 kB czyli (128kb/8=16kB)

ale jak wchodzę na stronki to strasznie wolno mi net chopdzi i dlaczego tak jets mozę gość poblokował mi jakieś porty i jak mam to sprawdzić???

wszedłem na stronkę http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk
i sprawdziłem moje łacze i wyszło !!!!!!!!!!!!! 38 kb czyli 4,5 kB czy to nie jest oszustwo testowałem parę razy i zawsze to samo

jak ma to udowodnić podajcie jakieś dobre i profesjonalne programy do testowania sieci i jej prędkosci !!!!!!!!

z góry dziękuję za pomoc w złapaniu gnoja oszukującego ludzi o ile tak jest !!!!!!!!!!!!!!!!!

nelik1987

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bigadam
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 29 Cze 2003
Posty: 14
bigadam
Poziom 5
Post#2 29 Maj 2005 15:27    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


1. Masz w umowie napisane, że masz gwarantowany minimalny transfer do intenetu czy do nadajnika?
2. Jak ściągasz pliki i lecą 16kilo to jest ok. przycinanie działa. Najlepiej sprawdzaj sobie transfer na plikach co sa na serwerach z szybkimi łączami. Bardzo fajnie sie to sprawdza ściągając instalki komunikatorów gg, tlena, wp.
A z tymi stronami do testowania łącz jest baaaaardzo róznie, naprawde.
pozdro.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
-= Ra =-
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Polska
Dołączył: 21 Paź 2002
Posty: 33
Pomógł: 1
-= Ra =-
Poziom 9
Post#3 29 Maj 2005 19:29    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


http://internet.sunrise.ch/de/adsl/ads_ser_speed.asp

Sprobuj ten test.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nekri
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Toruń
Dołączył: 07 Lip 2004
Posty: 284
Pomógł: 26
nekri
Poziom 16
Post#4 29 Maj 2005 19:53    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


niezle aro_w.. ten tester nawet dziala.. ja przy mułku ssajacym 277kbps testerek pokazał mi jeszcze 356kbps....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#5 29 Maj 2005 20:45    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


www.dsl.cz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 30 Sie 2004
Posty: 2016
Pomógł: 42
Ocena postów: 286
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Post#6 29 Maj 2005 21:41  Autor tematu   

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


ale to nadal nie jest to czego szukam bo potrzebuję porządnego programy do sprawdzenia tego bo te testy na stronkach to rzeczywiscie jest "kupa" bo za każdym razem pokazuje mi coś innego i znacznie zmniejsza mi prędkosci mam na innym kompie 567 kbps a w tym programie pokazuje mi że jakieś 500 kbps lub innym razem 430 a nic nie mam właczonego !!!!!! a na tm łaczu co chce sprawdzić to podaje że mam 30 kbps 41 kbps 50 kbps zrobiłem 3 wyniki dla lepszej oceny no i średnia to napewno nie jest 128 tak jak deklaruje mi ten gość w umowie

więc pytam ponownie chodzi mi o prządny program

zebym mieć poważne podstawy do podania go do sądu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LEM
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"
Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 2995
Pomógł: 58
LEM
Poziom 23
Post#7 29 Maj 2005 22:05    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


WWW zawsze będzie wolniej działać w zbiorczych sieciach ponieważ większość użytkowników właśnie korzysta z tej usługi (port 80), a przepustowość łącza nie jest bez końca. Jakikolwiek test nie przeprowadzić, zawsze będzie obarczony pewnym błędem. W jakimkolwiek tescie łącza, który zwykle polega na przesłaniu pakietów należy rónież pamiętać o wydajności maszyny po drugiej stronie i łącza do którego jest ona podłaczona.

Tak więc dane które można zebrać w takich testach będa dość subiektywne. Sam pisałeś, że prędkości które masz zagwarantowane w umowie osiągasz poprzez FTP. Sądze, że umowa nie precyzuje jakie prędkości gwarantuje dostawca na jakich usługach, więc moim zdaniem dostawca wywiązuje się z umowy. W obliczu tego co napisałem, będzie Ci bardzo ciężko wygrać ewentualną sprawę w sądzie. No chyba, że masz umowę tak sprecyzowaną, że są wymienione poszczególne usługi i określone ich gwarantowane prędkości oraz jest mowa o karach umownych które grożą za nie przestrzeganie warunków umowy (w co osobiście wątpie).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 30 Sie 2004
Posty: 2016
Pomógł: 42
Ocena postów: 286
nelik1987
Konto firmowe
Poziom 22
Post#8 29 Maj 2005 22:10  Autor tematu   

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


dobra rozumiem ale jak mam mu udowodnić to ze strony otwierają się po 2 minuty nawet goodle niekiedy otwiera sie na raty czyli po kawału ściąga grafikę co z tym zrobić?? mozę to wina mojej maszyny jak to sprawdzić\???

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LEM
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"
Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 2995
Pomógł: 58
LEM
Poziom 23
Post#9 29 Maj 2005 22:13    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Najprościej proponuje wezwać jakiś techników, reprezentujących Twojego dostawcę pokazania im tego co się dzieje i poprosić o wyjaśnienie tej sprawy. Nie znam ani topologii Twojej sieci anie urządzeń na których jest ona zbudowana, ale równie dobrze wina może leżeć po Twojej stronie a nie dostawcy.

P.S.

Czy łącząc sie z FTP przy których uzyskiwałeś prędkości o których pisałeś wyzej wpisywałeś ich numery IP czy adresy :?:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26448
Pomógł: 1922
Ocena postów: 371
tzok
Moderator Samochody
Post#10 29 Maj 2005 22:22    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Nie ma programu... zawsze testujesz komunikację z jakimś serwerem, inaczej się nie da. W miare wiarygodne wyniki podaje
http://www.numion.com/YourSpeed
http://www.numion.com/MaxSpeed
Ten drugi test jest mniej uzależniony od obciązenia serwerów (jedynie od serwera numion'u) ale za to pierwszy lepiej oddaje rzeczywistą prędkość Internetu (wyniki mogą być jednak zaniżone przez przeciążenie serwerów z których są pobierane pliki testowe).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#11 29 Maj 2005 22:54    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


nelik1987 napisał:

zebym mieć poważne podstawy do podania go do sądu

watpie ze masz w umowie zagwarantowane zawsze takie pasmo zawsze, gwarancja predkosci kosztuje sporo kasy,

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gallus [pl]
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Zbąszynek
Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 1142
Pomógł: 177
Ocena postów: 4
gallus [pl]
Poziom 21
Post#12 30 Maj 2005 22:43    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


A ja do sprawdzania szybkości łącza polecam pobrać coś ze stronki M$, nie znam łącza które nie pociągnęło by od nich max :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
groovee
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Gorzów Wlkp.
Dołączył: 25 Maj 2003
Posty: 489
Pomógł: 38
groovee
Poziom 18
Post#13 31 Maj 2005 01:21    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Sprawy w sadzie nie wygrasz bo masz w umowie na 90% predkosc [i nie podane gdzie] a nawet jesli masz dopisek 'z internetem' to i tak nie jest sprecyzowane z jakim serwerem.... w zasadzie serwer firmy od ktorej masz neta tez jest juz 'internetem'....
Dostawcy nie zagwarantuja Ci powiedzmy 512 lacza z kazda strona bo co jesli ktos postawil serwer na modemie z 64k up.....

A jesli strona laduje Ci sie dlugo na poczatku to moze z przeciazonych dnsow korzystasz??

Pozdrawiam!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bezpiecznik
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 382
Pomógł: 22
Ocena postów: 2
bezpiecznik
Poziom 17
Post#14 31 Maj 2005 10:28    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


witaj!
w umowie przeważnie 128 jest transferem max.tzn że do dostawca oferuje Ci połączenie z transferem do 128 kb z serwerem tej sieci.
tak było np.u mnie w firmie(rok temu pracowałem przez 6m-cy przy necie radiowym)i zawsze mówiłem ludziom których podłaczałem że gwarantuje im te 128 kb ale pomiędzy ich kompem a moim serwerem.
prędkośc z jaką wchodzisz na stronki zależy od połaczeń(ich jakości) dalej tzn.w sieci zewnętrznej.np porównaj sobie na numionie jaki masz transfer z polskimi stronkami a jaki na tzw"zadupiu"
polecam też dsl.cz spoko.
Możesz też sam pingować strony obserwując czasy ich odpowiedzi za pomocą menadżera urządzeń.
po prostu wpisujesz ping (adres strony lub jej numer ip.)jeżeli znasz adresy ip.nadajników sprawdż jaki masz transfer pomiędzy karta radiową a acess pointem.czas odpowiedzi będzie świadczył o jakości połaczenia i jego stabilności( jej brak objawia się utratą pakietów)
pozdrawiam!
Michał

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Dominik S
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 06 Kwi 2003
Posty: 370
Pomógł: 34
Dominik S
Poziom 17
Post#15 31 Maj 2005 17:18    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Fajny programik do sprawdzania prędkości pobierania i wysyłania

Załączniki:
dumeter3.exe
dumeter3.exe
Download (1.04 MB)
Punkty: 0.83 dla użytkownika

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gallus [pl]
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Zbąszynek
Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 1142
Pomógł: 177
Ocena postów: 4
gallus [pl]
Poziom 21
Post#16 31 Maj 2005 18:17    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


A dokładniej pokazuje aktualną prędkość, więc lepiej sprawdzać tak jak piszą wszyscy powyżej
PS Freewerowy odpowiendik - NetMeter

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mishot
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Bochnia
Dołączył: 20 Paź 2003
Posty: 627
Pomógł: 39
Ocena postów: 4
Mishot
Poziom 19
Post#17 31 Maj 2005 18:39    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


ja mam radiófke (:P ) i też mam do 128kB ciągne pliki tak do 20KB a instalke winampa (8MB) albo instalke wpk tak z 300-500KB... fajnie nie? :D mam sporo fotek i wykres prędkości... tylko czemu tak się dzieje?
pozdro

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
serwisrtv1
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 30 Lip 2004
Posty: 30
serwisrtv1
Poziom 8
Post#18 01 Cze 2005 15:44    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Proponuję ten test http://test.4web.pl/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
qnx
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 109
Ocena postów: 1
qnx
Poziom 12
Post#19 02 Cze 2005 04:36    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Bandwidth Monitor podobniy do DU Meter

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Spookiepl
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 26 Kwi 2005
Posty: 131
Pomógł: 1
Spookiepl
Poziom 13
Post#20 03 Cze 2005 15:59    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


A ktoś wie jak można sprawdzić szybkość radiowego lana nie kopiując nic od danej osoby ? // lub jak dana osoba nic nie udostępnia ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mishot
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Bochnia
Dołączył: 20 Paź 2003
Posty: 627
Pomógł: 39
Ocena postów: 4
Mishot
Poziom 19
Post#21 03 Cze 2005 18:26    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Spookiepl napisał:
A ktoś wie jak można sprawdzić szybkość radiowego lana nie kopiując nic od danej osoby ? // lub jak dana osoba nic nie udostępnia ?


Ping ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
powerm
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 20 Gru 2003
Posty: 621
Pomógł: 41
Ocena postów: 4
powerm
Poziom 19
Post#22 03 Cze 2005 18:58    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Po opisie mnie to wyglada na jakis problem z DNSem albo proxy, mozesz to latwo sprawdzic raz wywolujac strone za pomoca adresu www...... a raz za pomoca IP. Jesli przy probie z IP pojdzie szybko to bedzie to. Sprawdz czy nie masz powlaczanych jakis proxy zagranicznych (np anonymizera itp). Mysle ze jak dostawca nie przycial FTP to nie mial powodu przycinac HTTP (ruch HTTP rzadko ma charakter wysycajacy lacze)

Sprawdz tez czy nie masz jakiegos dialera - byc moze probuje on przekierowac ruch przez jakas bramke.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LucasKrakow
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Kraków
Dołączył: 21 Mar 2003
Posty: 308
Pomógł: 13
Ocena postów: 2
LucasKrakow
Poziom 16
Post#23 05 Cze 2005 15:09    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


lacze laczem i to ze to radio albo nie to nie ma znaczenia
problemy z radiem sie zaczynaja wtedy gdy przekroczona zostaje czystosc lini spowodowana np zakluceniami przemyslowymi, lisciami drzew, zbyt wielka odleglosc miedzy antenami itd
pomiary wszelkimi miernikami nie sa miaro dajne do realu chociazby nawet dla tego ze mozna miec w komputerze soft ktory caly tryb ladowania bedzie opoznial a wiec przedkosc transferu bedzie nie odwzierciedlona prawda na ekranie
chcac cos sprawdzic w miare realnie nalezalo by postawic czysty surowy system wraz z przegladarka internetowa
i na czyms takim dokonac sobie pomiarow
kazdy monitor any wirosowy i firewoll bedzie wprowadzal spowolnienia ze nie wspomne o innych softach ktore w tle wykonuja jakies zadania

osobiscie jak testuje lacze to staram sie znalesc jakis wielki plik gdzies na serwerze FTP i sciagam go jednoczenie patrzac jaki czas sie sciaga, jaka jego wielkosc i na podstawie tego mozna wyciagnac wniosek o transferku. oczywiscie takie doswiadczenie pasuje powtorzyc

a to ze ktos komus sprzedaje dostep do 128k lub inego nie oznacza ze sie to bedzie mialo a jedyne ze moze sie miec( czyt. osiagnac)

pozdrawiam Lucas

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
obywatelx
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Zabrze
Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 8
obywatelx
Poziom 4
Post#24 05 Cze 2005 21:32    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Strony mierzace predkosc lacza (np.numion) sado dupy. Owszem pokazują jakieś cyferki, tyle, że z prędkością łącza to one często wiele wspólnego nie mają. Po pierwsze sposób mierzenia transferu jest niezbyt wiarygodny (wykorzystanie do testu protokołu TCP nie jest zbyt szczęśliwym pomysłem). Po drugie, co najciekawsze, udowodniono, że wynik zależy od konfiguracji komputera, a w szczególności od używanej przeglądarki (i to bardzo!). Przykładowo używając do testów konqueror'a numion pokaże nam prędkość łącza nawet kilkanaście megabitów, co oczywiście nijak ma się do rzeczywistości. Skoro tak wiele czynników może mieć wpływ na wynik jak można takim testom ufać? Jedyne do czego mogą się przydać to relatywne sprawdzenie łącza: tzn bez brania pod uwagę samych wartości i traktowania ich dosłownie, a jedynie jako porównanie rzędów wielkości tych wartości w testach przeprowadzonych na tym samym komputerze, o tej samej konfiguracji w różnych terminach. Porównywanie wyników pomiędzy np dwoma różnymi ISP (np chello/neostrada) jest mało miarodajne.

Najlepszym pomyslem jest to iz po prostu znajdź jakiś szybki serwer FTP/HTTP i zacznij ściągać dowolny duży plik binarny. W zależności od tego jakim programem będziesz go ściągał wyniki mogą się delikatnie różnić, ze względu na sposób obliczania wartości transferu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26448
Pomógł: 1922
Ocena postów: 371
tzok
Moderator Samochody
Post#25 06 Cze 2005 19:26    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Numion ma dwa testy - YourSpeed i MaxSpeed... Jeśli przeglądarka prawidłowo traktuje informację o nie cacheowaniu pobieranych obrazków to akurat ich pomiar jest dość wiarygodny i dobrze oddaje rzeczywistą pszybkość łącza... pomiar MaxSpeed jest pozbawiony w/w wad, jedynie moim zdaniem jest nieco za krótki. Niemniej wszyskie tu podane strony podawały prędkość mojego łącza z rozrzutem +/-20 kbps, co można uznać za wynik sadysfakcjonujący... Numion najlepiej działa pod... IE, na innych przeglądarkach wynik YourSpeed jest nieco zawyżany.
Co do użycia protokołu TCP to jest to słuszne posunięcie, bo właśnie jego używa się do pobierania stron i plików z internetu, np. UDP będzie z oczywistych względów szybszy... tylko co z tego?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cyzyk123
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 227
Pomógł: 16
cyzyk123
Poziom 15
Post#26 07 Cze 2005 15:47    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


serwisrtv1 napisał:
Proponuję ten test http://test.4web.pl/


Ha ha skoro testy wykonane tam sa wiarygodne to ja dziekuje .....
zerknij sobie jaki mi wyswietlilo wynik (zaznaczam ze mam lacze radiowe max do 2 mbit/s a tu mi wyswietla takie cuda)

Pozdrawiam

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mishot
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Bochnia
Dołączył: 20 Paź 2003
Posty: 627
Pomógł: 39
Ocena postów: 4
Mishot
Poziom 19
Post#27 07 Cze 2005 16:13    

Testowanie prędkosci łącza - radiówka


cyzyk123 nie cieszysz się?
T1 wymięka że o modemie nie wspomne... :D
mi pokazuje normalnie mam do 140kbps...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mptronic
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sosnowiec
Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 20
mptronic
Poziom 7
Post#28 07 Cze 2005 17:01    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


a u mnie jest taki :-))

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Richi
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Hindenburg O/S
Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 6889
Pomógł: 512
Ocena postów: 21
Richi
Poziom 25
Post#29 07 Cze 2005 17:30    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


Hehehe...

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mishot
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Bochnia
Dołączył: 20 Paź 2003
Posty: 627
Pomógł: 39
Ocena postów: 4
Mishot
Poziom 19
Post#30 07 Cze 2005 18:00    

Re: Testowanie prędkosci łącza - radiówka


eno to co ja odmieniec? ja jestem jakiś inny czy co?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Testowanie prędkosci łącza - radiówka

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Testowanie prędkosci łącza - radiówka 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Monitor sieci- testowanie prędkości łącza (3)
Radiówka - Rozdzielenie łącza (5)
Problem z podzieleniem łącza (radiówka i AP) (1)
Podział łącza - radiówka pc i laptop (13)
Mikrotik - Mikrotik - ograniczenie prędkosci dla stacji / podział łącza (4)
Radiówka Przekierowanie dostepnego łącza na laptopa (2)
radiówka-nietypowy problem z podziałem łącza (wazne) (5)
Radiówka - Radiówka ciągle się rozłącza (24)
zmniejszenie prędkosci DVD (4)
odczytywanie prędkosci wentylatorów (22)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS