Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Małe Hydrofory z hipermarketów.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia ->Małe Hydrofory z hipermarketów. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kolbi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 253
Pomógł: 1
kolbi
Poziom 15
Post#1 05 Cze 2005 18:33  Autor tematu   

Małe Hydrofory z hipermarketów.


Witam czy ktoś tego używał i czy taki mały hydrofor byłby w stanie zastąpić instalację wodociągową mam na myśli np taki.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53016138

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rgb
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 620
Pomógł: 155
Ocena postów: 16
rgb
Poziom 19
Post#2 05 Cze 2005 23:58    

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Obecnie jest promocja i kupisz taki hydrofor za 249.00 sprawuję się nawet nieźle - troche mały zbiornik i przy podlewaniu trawnika często się załącza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kolbi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 253
Pomógł: 1
kolbi
Poziom 15
Post#3 06 Cze 2005 20:09  Autor tematu   

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Ok ale ja miałem dla niego większe wyzwanie czyli chciałem go podłączyć w domu zamiast wody z wodociągu porostu żeby ciągnoł wodę ze studni ja mam zainstalowany zbiornik w domu 200L to myślałem żeby do niego pompować tylko niewiem jak z ciśnieniem na piętrze by było czy jako tako czy nie bardzo , bo co do wydajności to pisze 3600l na godzinę czyli taki zbiornik 200l powinien napełnić raz dwa ale właśnie nie jestem co do tego wszystkiego pewny .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bonanza
Spec od Falowników
Spec od Falowników
Dołączył: 17 Lip 2003
Posty: 2638
Pomógł: 231
Ocena postów: 33
bonanza
Spec od Falowników
Post#4 07 Cze 2005 06:55    

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Jak masz zbiornik, to kup od ruskich za sto zł pompę membranową 60 metrów podnoszenia / 0,25 litra/sekundę i zastosuj wyłącznik ciśnieniowy (ja zrobiłem z manometru i mikrowyłącznika z przekaźnikiem). U mnie woda w chacie na działce idzie z takiego brzęczyka - i to bez zbiornika, pompa wprost na rury. Załącza się często, ale to przecież nie pompa wirowa - wytrzymuje.
Najtańsze rozwiązanie, a jeśli ci się spodoba - zainwestujesz więcej. Bzyczka zawsze potem możesz użyć do podlewania ogrodu czy mycia auta albo do wypompowania wody z piwnicy (nie życzę). ;-)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kolbi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 253
Pomógł: 1
kolbi
Poziom 15
Post#5 07 Cze 2005 12:47  Autor tematu   

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Ale niewiem dokładnie o którą pąpkę chodzi to jest ta co ją się zanurza w wodzie bo mi ten układ tak sobię pasuję bo ja mam już rury w domu bo z 3 lata temu był hydrofor(włączył się w wodzie która nachodzi mi do piwnicy już z 5 lat) i niewiem czy ta pompka jest w stanie sama zassać wodę tak poprostu podłączona do rury, chyba że podłączyć stary hydrofor bo nawet ostatnio przewinołem silnik i coś tam pompowało ale niemam też przekonania bo jest to strasznie toporne. A wygląda to mniej więcej tak.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53844231

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cezar80
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Płock
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1135
Pomógł: 87
Ocena postów: 3
cezar80
Poziom 21
Post#6 07 Cze 2005 16:43    

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Mam dom piętrowy i taki hydrofor za 249 spisuje się ok Przydałby się tylko większy zbiornik gdyż częstawo się to włącza i raz na miesiąc muszę spuścić wodę ze zbiornika wyrównawczego z ciśnieniem ok Jak niechcesz inwestować dużej kasy dla domu wystarczy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
balt
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Pisz
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 327
Pomógł: 12
balt
Poziom 16
Post#7 07 Cze 2005 18:14    

Małe Hydrofory z hipermarketów.


wydajność 3600l jest podawana dla ciśnienia na wyjściu =0, czyli otwarty wylot, jak mamy przeciwciśnienie to wydajność spada.
Pytanie do cezar80: jak długo to eksploatujesz? Pytam bo trwałość takiego hydroforu za 249zł (producent NO NAME) wynosi jakieś 2 lata a potem następuje jego wymiana (nie można dostać żadnych części zamiennych)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jasiekz
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Lubliniec
Dołączył: 26 Lut 2003
Posty: 128
Pomógł: 5
jasiekz
Poziom 13
Post#8 07 Cze 2005 19:30    

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


tyko te hydrofory z marketow są strasznie niebezpieczne. Niedawno zabiło gościa jak mył samochod takim hydroforem wode brał ze studni ( lubelskie) atesty podawane w marketach są g..... watre. Lepiej zwracajcie uwage co kupujecie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kolbi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 253
Pomógł: 1
kolbi
Poziom 15
Post#9 07 Cze 2005 23:20  Autor tematu   

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


Ale to pewnie była jego wina bo coś zrobił z przewodem zasilającym bo wątpie chodż by nawet było przebicie żeby go po wężu woda zabiła.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bonanza
Spec od Falowników
Spec od Falowników
Dołączył: 17 Lip 2003
Posty: 2638
Pomógł: 231
Ocena postów: 33
bonanza
Spec od Falowników
Post#10 08 Cze 2005 06:26    

Re: Małe Hydrofory z hipermarketów.


kolbi napisał:
Ale niewiem dokładnie o którą pąpkę chodzi to jest ta co ją się zanurza w wodzie ...


Tak, pompka - brzęczek jest zatapialna, wrzuca się do studni.
Dzięki temu w domu jest cicho, gdy pracuje.
A gdyby ją włączyć na sucho, to zawału można dostać (jakieś 110dB @ 50Hz).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia -> Małe Hydrofory z hipermarketów.
Strona 1 z 1




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS