Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konfiguracja routera i sieci


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Konfiguracja routera i sieci
Autor
Wiadomość
Seek_Destroy
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 11 Cze 2005 00:32   

Konfiguracja routera i sieci


Mam router PENTAGRAM CERBERUS ADSL i neostrade jak to rozdzieliæ, przekierowaæ i skonfigurowaæ na 3 kompy w sieci ¿eby wszystko by³o ok.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Cze 2005 00:32   





Powrót do góry
   
LEM
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 3005
Miasto: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"

Post#2 11 Cze 2005 00:51   

Re: Konfiguracja routera i sieci


Nie konfigurowałem tego modelu, ale na stronie producenta wyczytałem zdanie
Cytat:
"Do urządzenia dołączony jest program, dzięki któremu proces konfiguracji urządzenia do współpracy z usługą Neostrada oraz Net24 jest wyjątkowo łatwy i szybki."
Tak więc zasadniczo w czym jest problem :?: Urządzenie ma wbudowany switch, zestawiasz połączenie z neostradą wg otrzymanych z TP SA danych, do wbudowanego switcha podłaczas poszczególne kompy. Troche konfiguracji (jesli na routerze ustawisz przydzielanie IP poprzez DHCP to nawet zbytnio komputerów nie trzeba konfigurować) i wszystko powinno działać.
Powrót do góry
   
Seek_Destroy
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#3 Post autora tematu 11 Cze 2005 01:47   

jak odblokować porty w routerze PENTAGRAM CERBERUS ADSL?


No dobra zalozmy ze skonfigurowalem juz router z neostrada ale np. emul nie moze nawiazac polaczenia jest komunikat "port 4661 nieosi±galny" podejrzewam ze cos zle skonfigurowa³em w routerze. Router ma firewalla i to chyba gdzieś tu jest problem. Jak odblokowaæ te porty? Gdzie tego szukaæ? I czego wogule tam mam szukaæ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Cze 2005 01:47   





Powrót do góry
   
LEM
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 3005
Miasto: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"

Post#4 11 Cze 2005 01:56   

Re: Konfiguracja routera i sieci


Tematy scalono.
Zakładanie kolejnego tematu, który jest związany z tym samym wątkiem i dotyczy praktycznie tego samego problemu, czyli konfiguracji routera.


W związku z powyższym Ostrzeżenie #1


Jeśli chodzi o program emule i porty to już sporo było na ten temat napisane i nie widze powodu, aby poraz n-ty pisać znów o tym samym. Podpowiem tylko, że wraza "przekierowanie portu" będzie bardzo przydatna podczas prac z wyszukiwarką forum ....


P.S.

Firma Multimedia Vision (Generalny dystrybutor m.in. tych produktów) z tego co wiem, to dba o to, aby z produktami była dołaczana polska dokumentacja. W tej sytuacji jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie napisali ani słowa o konfiguracj tego routera (to taki mój prywatny pogląd na tą sprawe).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Cze 2005 01:56   





Powrót do góry
   
Seek_Destroy
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#5 Post autora tematu 11 Cze 2005 03:26   

Re: Konfiguracja routera i sieci


konfiguracje mam tylko w jêzyku angielskim i st±d te problemy

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

ju¿ sobie poradzilem dziêki za wszystko
Powrót do góry
   
Seek_Destroy
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#6 Post autora tematu 12 Cze 2005 03:06   

Re: Konfiguracja routera i sieci


a jak mogę rozdzieliæ transfer na te 3 kompy? ¿eby na jeden np 100kb/s a na dwa po 200kb/s?
Powrót do góry
   
DJ_Opornik
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Cze 2002
Posty: 477
Miasto: Wrocław

Post#7 13 Cze 2005 14:31   

Re: Konfiguracja routera i sieci


Witam. do podziału już musi być router z komputera, z linuksem i HTB.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Cze 2005 14:31   





Powrót do góry
   
trocse
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

Post#8 13 Cze 2005 19:03   

Re: Konfiguracja routera i sieci


DJ_Opornik napisał:
Witam. do podziału już musi być router z komputera, z linuksem i HTB.

sa juz routery z menadzerem pasma podobjie jak w linuksie, to nie to :) ale jest :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Konfiguracja routera i sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera sieci? (7)
Konfiguracja routera w sieci lokalnej (2)
Konfiguracja routera w sieci telpol (6)
Konfiguracja routera dzielenie sieci LAN (3)
Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska (2)
Konfiguracja routera Edimax do sieci wifi. (2)
Konfiguracja routera (z RJ11) w sieci Multimedia (17)
WiFi - Konfiguracja AP i routera w jednej sieci (2)
Konfiguracja routera, dwie sieci, przekirowanie portu (3)
Konfiguracja routera D-Link G604T w sieci Dialog (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS