Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Konfiguracja routera i sieci


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Konfiguracja routera i sieci Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Seek_Destroy
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 11 Jun 2005
Posts: 5
Seek_Destroy
Level 9
Post#1 11 Jun 2005 00:32  Topic author   

Konfiguracja routera i sieci


Mam router PENTAGRAM CERBERUS ADSL i neostrade jak to rozdzieliæ, przekierowaæ i skonfigurowaæ na 3 kompy w sieci ¿eby wszystko by³o ok.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LEM
Level 33
Location: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"
Joined: 08 Jul 2002
Posts: 2995
Helped: 58
LEM
Level 33
Post#2 11 Jun 2005 00:51    

Re: Konfiguracja routera i sieci


Nie konfigurowałem tego modelu, ale na stronie producenta wyczytałem zdanie
Quote:
"Do urządzenia dołączony jest program, dzięki któremu proces konfiguracji urządzenia do współpracy z usługą Neostrada oraz Net24 jest wyjątkowo łatwy i szybki."
Tak więc zasadniczo w czym jest problem :?: Urządzenie ma wbudowany switch, zestawiasz połączenie z neostradą wg otrzymanych z TP SA danych, do wbudowanego switcha podłaczas poszczególne kompy. Troche konfiguracji (jesli na routerze ustawisz przydzielanie IP poprzez DHCP to nawet zbytnio komputerów nie trzeba konfigurować) i wszystko powinno działać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Seek_Destroy
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 11 Jun 2005
Posts: 5
Seek_Destroy
Level 9
Post#3 11 Jun 2005 01:47  Topic author   

jak odblokować porty w routerze PENTAGRAM CERBERUS ADSL?


No dobra zalozmy ze skonfigurowalem juz router z neostrada ale np. emul nie moze nawiazac polaczenia jest komunikat "port 4661 nieosi±galny" podejrzewam ze cos zle skonfigurowa³em w routerze. Router ma firewalla i to chyba gdzieś tu jest problem. Jak odblokowaæ te porty? Gdzie tego szukaæ? I czego wogule tam mam szukaæ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LEM
Level 33
Location: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"
Joined: 08 Jul 2002
Posts: 2995
Helped: 58
LEM
Level 33
Post#4 11 Jun 2005 01:56    

Re: Konfiguracja routera i sieci


Tematy scalono.
Zakładanie kolejnego tematu, który jest związany z tym samym wątkiem i dotyczy praktycznie tego samego problemu, czyli konfiguracji routera.


W związku z powyższym Ostrzeżenie #1


Jeśli chodzi o program emule i porty to już sporo było na ten temat napisane i nie widze powodu, aby poraz n-ty pisać znów o tym samym. Podpowiem tylko, że wraza "przekierowanie portu" będzie bardzo przydatna podczas prac z wyszukiwarką forum ....


P.S.

Firma Multimedia Vision (Generalny dystrybutor m.in. tych produktów) z tego co wiem, to dba o to, aby z produktami była dołaczana polska dokumentacja. W tej sytuacji jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie napisali ani słowa o konfiguracj tego routera (to taki mój prywatny pogląd na tą sprawe).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Seek_Destroy
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 11 Jun 2005
Posts: 5
Seek_Destroy
Level 9
Post#5 11 Jun 2005 03:26  Topic author   

Re: Konfiguracja routera i sieci


konfiguracje mam tylko w jêzyku angielskim i st±d te problemy

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

ju¿ sobie poradzilem dziêki za wszystko

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Seek_Destroy
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 11 Jun 2005
Posts: 5
Seek_Destroy
Level 9
Post#6 12 Jun 2005 03:06  Topic author   

Re: Konfiguracja routera i sieci


a jak mogę rozdzieliæ transfer na te 3 kompy? ¿eby na jeden np 100kb/s a na dwa po 200kb/s?

Helpful post? + 0
Back to top
DJ_Opornik
Level 20
Location: Wrocław
Joined: 01 Jun 2002
Posts: 491
Helped: 27
Post rating: 7
DJ_Opornik
Level 20
Post#7 13 Jun 2005 14:31    

Re: Konfiguracja routera i sieci


Witam. do podziału już musi być router z komputera, z linuksem i HTB.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
trocse
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Z gór
Joined: 27 Apr 2005
Posts: 1852
Helped: 203
Post rating: 4
trocse
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#8 13 Jun 2005 19:03    

Re: Konfiguracja routera i sieci


DJ_Opornik wrote:
Witam. do podziału już musi być router z komputera, z linuksem i HTB.

sa juz routery z menadzerem pasma podobjie jak w linuksie, to nie to :) ale jest :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Konfiguracja routera i sieci
Page 1 of 1

Similar topics to konfiguracja routera i sieci

Konfiguracja routera sieci? (7)
Konfiguracja routera w sieci lokalnej (2)
Konfiguracja routera w sieci telpol (6)
Konfiguracja routera dzielenie sieci LAN (3)
Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska (2)
Konfiguracja routera Edimax do sieci wifi. (2)
Konfiguracja routera (z RJ11) w sieci Multimedia (17)
WiFi - Konfiguracja AP i routera w jednej sieci (2)
Konfiguracja routera, dwie sieci, przekirowanie portu (3)
Konfiguracja routera D-Link G604T w sieci Dialog (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.058 seconds