Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak cofnąć licznik przez OBD II?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Archiwum ->Jak cofnąć licznik przez OBD II? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Marcin1989
Poziom 17
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 346
Marcin1989
Poziom 17
Post#1 12 Cze 2005 11:28  Autor tematu   

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Siema

Mam VW Sharan z 97r i kupiłem ostatnio do niego interfejs diagnostyczny(sam kabel) i mam wielki problem otóż ściągnąłem już chyba ze 20 programów TACHOPRO i gdy je uruchamiam to wybieram VW Sharan i potem następuje martwa cisza...nie wiem jak moge jeszcze cofnąć licznik?proszę podać może jakieś inne programy tego typu???

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
avatar
Poziom 35
Miasto: NYC
Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3832
Pomógł: 137
Ocena postów: 68
avatar
Poziom 35
Post#2 12 Cze 2005 11:53    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=46311&highlight=opel+z%B3%B1cze
szukaj !

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartłomiej
Poziom 11
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 55
Pomógł: 1
Bartłomiej
Poziom 11
Post#3 08 Lip 2005 03:38    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
avatar
Poziom 35
Miasto: NYC
Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3832
Pomógł: 137
Ocena postów: 68
avatar
Poziom 35
Post#4 08 Lip 2005 20:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Bartłomiej napisał:
Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

tak jak zatrudnimy kogos o zdolnosciach paranormalnych :)
atak na powaznie to nie ma takiej mozliwosci

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
j_a_c
Poziom 16
Miasto: Wrocław
Dołączył: 14 Lis 2003
Posty: 227
Pomógł: 7
Ocena postów: 3
j_a_c
Poziom 16
Post#5 11 Lip 2005 00:03    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartłomiej
Poziom 11
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 55
Pomógł: 1
Bartłomiej
Poziom 11
Post#6 11 Lip 2005 00:09    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Znajomy kupił BMW z przebiegiem 200000 w Belgi - był w polskim serwisie i wyszło ,że przejechała już 400000 - BMW też ma OBD2 (z tego co wiem) . . . Bajka ????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartek_Wosik
Poziom 27
Miasto: prawie Częstochowa
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 1018
Pomógł: 100
Ocena postów: 1
Bartek_Wosik
Poziom 27
Post#7 11 Lip 2005 01:27    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


j_a_c napisał:
a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Umrze :?: jeśli wszystko zrobisz jak trzeba to będzie żył :-D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
nfoka
Poziom 16
Miasto: Ratysbona
Dołączył: 18 Maj 2004
Posty: 221
Pomógł: 15
nfoka
Poziom 16
Post#8 11 Lip 2005 09:06    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


to ze samochod ma OBD 2 nie oznacza ze mozesz cofnac licznik przez OBD, w VW zasadniczo jest to mozliwe i caly koncern jest bardzo "latwy" do przerobienia.

co do BMW to w BMW masz przebieg w kluczyku i w zaleznosci od modelu w 2-4 miejsc w samochodzie ( licznik, sterownik skrzyni itd itd) wiec latwo sprawdzic co i jak, oczywiscie moza i w BMW cofnac wszystko ale jest to duzo bardziej czasochlonne i kosztowne. ( np Mercedes E w211 to wydatek ok 1200 PLN !!)

Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje sie ze 410 tys km

TEMAT RZEKA ale samemu jak nie masz doswiadczenia to uwalic licznik jest dosc latwo a pozniej problem ogromny :-(

standardowa cena za licznik w Sharan to ok 150 PLN

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kerry
Poziom 14
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 06 Paź 2003
Posty: 102
Pomógł: 5
kerry
Poziom 14
Post#9 11 Lip 2005 10:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


nfoka napisał:
(...)Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje się ze 410 tys km(...)

"Od Turka", a niedługo będzie "od Polaka" - przecież MaRcIn1989 chce właśnie cofnąć licznik, a raczej nie robi tego dla siebie tylko pod ewentualnego kupca... Mylę się?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Archiwum -> Jak cofnąć licznik przez OBD II?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak cofnąć licznik mechaniczny? (8)
Licznik w passacie b5. Jak cofnąć przejechane kilometry? (3)
Interfejs OBD I i OBD II - jak przerobić do podłączenia pod komuter LPG (17)
Odczytanie mapy przez OBD (1)
Jak podłączyć licznik motogodzin przez stacyjkę? (1)
Chiptuning - oferta KWP2000 przez OBD (2)
Jak cofnąć silnik krokowy? (13)
Różne \'standardy\' diagnozowania przez OBD: pogubiłem się (3)
VW T4 nie można się połączyć z niczym przez obd (11)
Jak cofnąć tłoczek cylinderka hamulcowego w Trafficu (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.279 seconds

elektroda.pl temat RSS