Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak cofnąć licznik przez OBD II?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Archiwum ->Jak cofnąć licznik przez OBD II? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Marcin1989
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 337
Marcin1989
Poziom 16
Post#1 12 Cze 2005 11:28  Autor tematu   

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Siema

Mam VW Sharan z 97r i kupiłem ostatnio do niego interfejs diagnostyczny(sam kabel) i mam wielki problem otóż ściągnąłem już chyba ze 20 programów TACHOPRO i gdy je uruchamiam to wybieram VW Sharan i potem następuje martwa cisza...nie wiem jak moge jeszcze cofnąć licznik?proszę podać może jakieś inne programy tego typu???

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
avatar
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: NYC
Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3824
Pomógł: 137
Ocena postów: 68
avatar
Poziom 23
Post#2 12 Cze 2005 11:53    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=46311&highlight=opel+z%B3%B1cze
szukaj !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartłomiej
Poziom 10
Poziom 10
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 55
Pomógł: 1
Bartłomiej
Poziom 10
Post#3 08 Lip 2005 03:38    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
avatar
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: NYC
Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3824
Pomógł: 137
Ocena postów: 68
avatar
Poziom 23
Post#4 08 Lip 2005 20:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Bartłomiej napisał:
Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

tak jak zatrudnimy kogos o zdolnosciach paranormalnych :)
atak na powaznie to nie ma takiej mozliwosci

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
j_a_c
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Wrocław
Dołączył: 14 Lis 2003
Posty: 227
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
j_a_c
Poziom 15
Post#5 11 Lip 2005 00:03    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartłomiej
Poziom 10
Poziom 10
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 55
Pomógł: 1
Bartłomiej
Poziom 10
Post#6 11 Lip 2005 00:09    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Znajomy kupił BMW z przebiegiem 200000 w Belgi - był w polskim serwisie i wyszło ,że przejechała już 400000 - BMW też ma OBD2 (z tego co wiem) . . . Bajka ????

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Bartek_Wosik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: prawie Częstochowa
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 1017
Pomógł: 100
Ocena postów: 2
Bartek_Wosik
Poziom 20
Post#7 11 Lip 2005 01:27    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


j_a_c napisał:
a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Umrze :?: jeśli wszystko zrobisz jak trzeba to będzie żył :-D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
nfoka
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ratysbona
Dołączył: 18 Maj 2004
Posty: 221
Pomógł: 15
nfoka
Poziom 15
Post#8 11 Lip 2005 09:06    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


to ze samochod ma OBD 2 nie oznacza ze mozesz cofnac licznik przez OBD, w VW zasadniczo jest to mozliwe i caly koncern jest bardzo "latwy" do przerobienia.

co do BMW to w BMW masz przebieg w kluczyku i w zaleznosci od modelu w 2-4 miejsc w samochodzie ( licznik, sterownik skrzyni itd itd) wiec latwo sprawdzic co i jak, oczywiscie moza i w BMW cofnac wszystko ale jest to duzo bardziej czasochlonne i kosztowne. ( np Mercedes E w211 to wydatek ok 1200 PLN !!)

Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje sie ze 410 tys km

TEMAT RZEKA ale samemu jak nie masz doswiadczenia to uwalic licznik jest dosc latwo a pozniej problem ogromny :-(

standardowa cena za licznik w Sharan to ok 150 PLN

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kerry
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 06 Paź 2003
Posty: 102
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
kerry
Poziom 12
Post#9 11 Lip 2005 10:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


nfoka napisał:
(...)Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje się ze 410 tys km(...)

"Od Turka", a niedługo będzie "od Polaka" - przecież MaRcIn1989 chce właśnie cofnąć licznik, a raczej nie robi tego dla siebie tylko pod ewentualnego kupca... Mylę się?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Archiwum -> Jak cofnąć licznik przez OBD II?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak cofnąć licznik mechaniczny? (8)
Licznik w passacie b5. Jak cofnąć przejechane kilometry? (3)
Interfejs OBD I i OBD II - jak przerobić do podłączenia pod komuter LPG (17)
Odczytanie mapy przez OBD (1)
Jak podłączyć licznik motogodzin przez stacyjkę? (1)
Chiptuning - oferta KWP2000 przez OBD (2)
Jak cofnąć silnik krokowy? (13)
Różne \'standardy\' diagnozowania przez OBD: pogubiłem się (3)
VW T4 nie można się połączyć z niczym przez obd (11)
Jak cofnąć tłoczek cylinderka hamulcowego w Trafficu (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS