Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak cofnąć licznik przez OBD II?


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Archive ->Jak cofnąć licznik przez OBD II? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Marcin1989
Level 17
Joined: 09 Jun 2005
Posts: 352
Post rating: 1
Marcin1989
Level 17
Post#1 12 Jun 2005 11:28  Topic author   

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Siema

Mam VW Sharan z 97r i kupiłem ostatnio do niego interfejs diagnostyczny(sam kabel) i mam wielki problem otóż ściągnąłem już chyba ze 20 programów TACHOPRO i gdy je uruchamiam to wybieram VW Sharan i potem następuje martwa cisza...nie wiem jak moge jeszcze cofnąć licznik?proszę podać może jakieś inne programy tego typu???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
avatar
Level 35
Location: NYC
Joined: 09 Feb 2003
Posts: 3843
Helped: 137
Post rating: 74
avatar
Level 35
Post#2 12 Jun 2005 11:53    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=46311&highlight=opel+z%B3%B1cze
szukaj !

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Bartłomiej
Level 11
Joined: 03 Oct 2004
Posts: 55
Helped: 1
Bartłomiej
Level 11
Post#3 08 Jul 2005 03:38    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
avatar
Level 35
Location: NYC
Joined: 09 Feb 2003
Posts: 3843
Helped: 137
Post rating: 74
avatar
Level 35
Post#4 08 Jul 2005 20:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Bartłomiej wrote:
Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu po takiej modyfikacji ????

tak jak zatrudnimy kogos o zdolnosciach paranormalnych :)
atak na powaznie to nie ma takiej mozliwosci

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
j_a_c
Level 16
Location: Wrocław
Joined: 14 Nov 2003
Posts: 227
Helped: 7
Post rating: 3
j_a_c
Level 16
Post#5 11 Jul 2005 00:03    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Bartłomiej
Level 11
Joined: 03 Oct 2004
Posts: 55
Helped: 1
Bartłomiej
Level 11
Post#6 11 Jul 2005 00:09    

Jak cofnąć licznik przez OBD II?


Znajomy kupił BMW z przebiegiem 200000 w Belgi - był w polskim serwisie i wyszło ,że przejechała już 400000 - BMW też ma OBD2 (z tego co wiem) . . . Bajka ????

Helpful post? + 0
Back to top
Bartek_Wosik
Level 27
Location: Częstochowa
Joined: 04 Feb 2005
Posts: 1017
Helped: 100
Post rating: 1
Bartek_Wosik
Level 27
Post#7 11 Jul 2005 01:27    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


j_a_c wrote:
a jest duza mozliwosc ze licznik umrze po takiej zabawie??

Umrze :?: jeśli wszystko zrobisz jak trzeba to będzie żył :-D

Helpful post? + 0
Back to top
nfoka
Level 16
Location: Ratysbona
Joined: 18 May 2004
Posts: 221
Helped: 15
Post rating: 2
nfoka
Level 16
Post#8 11 Jul 2005 09:06    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


to ze samochod ma OBD 2 nie oznacza ze mozesz cofnac licznik przez OBD, w VW zasadniczo jest to mozliwe i caly koncern jest bardzo "latwy" do przerobienia.

co do BMW to w BMW masz przebieg w kluczyku i w zaleznosci od modelu w 2-4 miejsc w samochodzie ( licznik, sterownik skrzyni itd itd) wiec latwo sprawdzic co i jak, oczywiscie moza i w BMW cofnac wszystko ale jest to duzo bardziej czasochlonne i kosztowne. ( np Mercedes E w211 to wydatek ok 1200 PLN !!)

Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje sie ze 410 tys km

TEMAT RZEKA ale samemu jak nie masz doswiadczenia to uwalic licznik jest dosc latwo a pozniej problem ogromny :-(

standardowa cena za licznik w Sharan to ok 150 PLN

Helpful post? + 0
Back to top
kerry
Level 14
Location: Jelenia Góra
Joined: 06 Oct 2003
Posts: 102
Helped: 5
kerry
Level 14
Post#9 11 Jul 2005 10:34    

Re: Jak cofnąć licznik przez OBD II?


nfoka wrote:
(...)Przeciez jak kupujesz fure od Turka na placu to patrzysz na licznik i ladne 140 tys km :-) a pozniej :-( okazuje się ze 410 tys km(...)

"Od Turka", a niedługo będzie "od Polaka" - przecież MaRcIn1989 chce właśnie cofnąć licznik, a raczej nie robi tego dla siebie tylko pod ewentualnego kupca... Mylę się?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Archive -> Jak cofnąć licznik przez OBD II?
Page 1 of 1

Similar topics to jak cofnąć licznik przez OBD II?

Jak cofnąć licznik mechaniczny? (8)
Licznik w passacie b5. Jak cofnąć przejechane kilometry? (3)
Interfejs OBD I i OBD II - jak przerobić do podłączenia pod komuter LPG (17)
Odczytanie mapy przez OBD (1)
Jak podłączyć licznik motogodzin przez stacyjkę? (1)
Chiptuning - oferta KWP2000 przez OBD (2)
Jak cofnąć silnik krokowy? (13)
Różne \'standardy\' diagnozowania przez OBD: pogubiłem się (3)
VW T4 nie można się połączyć z niczym przez obd (11)
Jak cofnąć tłoczek cylinderka hamulcowego w Trafficu (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.04 seconds