Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partner闚

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / ζdowarki
  • #1 15 Cze 2005 20:29
    picu
    Poziom 11  

    witam wszystkich znawc闚 motoryzacji ,mam ma造 problem jestem posiadaczem skody felicji 1,9d z 99roku z przebiegiem 40000,problem polega na tym 瞠 nie chce odpali na ciep造m silniku i to nie zawsze niekiedy pali nawet i tydzie a jak go co szczeli to nie zapali,by貫m ju u speca od pomp wtryskowych walczy dwa dni i nic nie pomog這 ,elektryk walczy 4 dni bez rezultatu,serwis natomiast powiedzia 瞠 trzeba co zkontem zap這nu wymieni czy ustawi ale to kosztuje 3500 z ,co mam robi mo瞠 kto mia taki przypadek prosze odpisujcie z ka盥 dorad :cry:

  • #2 15 Cze 2005 22:46
    tominex
    Poziom 18  

    Oczywi軼ie pompa Lukas-a. Proponuj zrobi pr鏏 odpalenia na od陰czonym czujniku temperatury( za陰cz si wtedy 鈍ieczki 瘸rowe). Regulacja k徠a kosztuje oko這 setki a nie 3500 tysia.

  • #3 16 Cze 2005 21:17
    picu
    Poziom 11  

    dzi瘯i ,ale nie chodzi o samo ustawienie k徠a tylko o wymiane czegos tam przy pompie ,spotka貫 si z cxzym takim"tominex"?

  • #4 16 Cze 2005 21:22
    jkm73
    Poziom 20  

    wstaw w obwod czujnika temp rezystor 100 omow,pali na dotyk:)

  • #5 16 Cze 2005 22:34
    tomik^^^
    Poziom 10  

    potwierdzam opornik to najlepszy sposob

  • #6 16 Cze 2005 23:47
    tominex
    Poziom 18  

    Jest tylko jedno "ale". Wstawiaj帷 opornik na sta貫 jednocze郾ie zmieniamy wyprzedzenie k徠a wtrysku. Nale瘸這by wtedy statycznie zmieni k徠 (op騜ni), co jednak doprowadzi do z貫go odpalania na zimno.

  • #7 17 Cze 2005 09:34
    tomik^^^
    Poziom 10  

    mysle ze nie wiesz co piszesz wstawiajac opornik w czujnik temperatury przy cieplym silniku wlaczaja sie swiece zarowe a to tylko moze wplynac na ich zywotnosc tak robilismy w ASO i klineci wiecej nie wracali a system w 1,9 D jest prosty jak budowa cepa

  • #8 17 Cze 2005 19:22
    tominex
    Poziom 18  

    Nie dziwi si, 瞠 klienci nie wracali skoro mechanicy w ASO zadawalaj si p馧鈔odkami, a nie potrafi odnale潭 przyczyny z貫go dzia豉nia pompy wtryskowej. Co do budowy cepa to w zale積o軼i od wersji nie jest to wcale takie proste. :D

  • #9 17 Cze 2005 20:56
    jkm73
    Poziom 20  

    daj spokoj ,to nie edc,nic nie stanie sie z katem wyprzedzenia,problem w tym silniku wyst przy temp ok 65-75 st celsj,wstawiajac opornik przy tej temp za陰czaj sie swiece i silnik pali dobrze,problem ten wyst zarowno przy duzych jak i niewielkich przebiegach

  • #10 18 Cze 2005 23:02
    picu
    Poziom 11  

    dzi瘯i za wypowiedzi ,ale serwis wv stwierdzi 瞠 to t這k w pompie ,ale ja w to nie wierze bo jak by nie to odapalanie to chodzi jak burza i to si dzieje tylko co jaki czas czyli to chyba nie t這k ,ale zobacze co ci w serwisie powiedz jak zap豉ce a b璠zie to samo,prosz o dalsze dorady,dzi瘯i

  • #11 15 Sie 2008 20:10
    sobczyn
    Poziom 10  

    Witam kolegow!!!

    Odswieze temat bo w mojej felicji 1.9D tez nagminnie wystepuje problem z paleniem na cieplym (a pomaga odlaczenie czujnika temp. wtedy swiece grzeja caly czas i tylko cyka ale za to nie pokazuje mi temperatury) ostatnio jak samochod stal w warsztacie z hamulcami koles powiedzial zebym zrobil sobie jakis przelacznik (wylaczajacy/wlaczajacy czujnik temp.) zebym w kabinie mogl je sobie wlaczac i wylaczac kiedy chce i to zalatwi moje problemy jedynie swiece beda sie troche szybciej zuzywac ale nie potrafil odpowiedziec pod ktore kabelki to podpiac :(

    A jest jakis sposob aby te swiece wlaczaly sie i wylaczaly automatycznie za kazdym razem po przekreceniu kluczyka?

    Czy na takiej zasadzie dziala ten rezystor?

    Ewentualnie Czy ktos jest w stanie mi powiedziec pod ktore przewody od tego czujnika nalezy go podlaczyc i dokladnie jaki to ma byc rezystor, ida do niego 4 przewody
    2x brazowe, 1 x zolty, 1x czerwony

    I Dzieki za wszelkie info

  • #12 15 Sie 2008 20:51
    adam7009
    Poziom 36  

    Je瞠li chcesz ,瞠by ci stale grza造 鈍iece to przetnij poprostu jeden z tych przewod闚, prawdopodobnie czerwony .

  • #13 15 Sie 2008 21:25
    sobczyn
    Poziom 10  

    nie chce zeby mi grzaly na stale bo ten sam efekt uzyskuje odlaczajac calkiem czujnik tylko jest to zle rozwiazanie bo za dlugo na nich nie pojezdze i niemam zamiaru zmieniac swiec kilka razy w roku, a pozatym nie pokazuje wtedy temperatury na desce

    chce tylko zeby grzanie zalaczalo sie i wylaczalo niezaleznie od temperatury silnika tak jak przy zimnym, bo jak autor tematu mam problem z paleniem na cieplym silniku, a w tym samochodzie jest taki uklad ze swiece powyzej 70C sie nie zalaczaja a ich wlaczenie nawet kilku sekundowe pozwala bezproblemowo odpalic silnik i jak mi wiadomo jest to najprostsza, najtansza i najlepsza metoda pozbycia sie tego problemu i chcialbym zrobic cos takiego w swoim aucie

  • #15 21 Sie 2008 12:21
    sobczyn
    Poziom 10  

    no i problem rozwiazany za rada kolegi przecialem czerwony przewod ale to w zupelnosci nie rozwiazalo problemu, poniewaz swiece grzaly pomimo tego ze cieply ale niestety wogole sie nie wylaczaly po wstawieniu opornika 100Ω w uklad czujnika wszystko gra po 30sek. swiece sie wylaczaja i obroty spadaja (wylacza sie ssanie)

    Wielkie dzieki :)

  • #16 07 Gru 2008 22:15
    Mirek\Miras
    Poziom 9  

    Witam mia貫m ten sam problem w skodzie octawii
    zap豉ci貫m go軼iowi 200 z這ty specowi od komputer闚 samochodowych co pogrzeba i na dotyk pali, trzeba zwi瘯szy ci郾ienie na pompie na starcie mog ci numer do go軼ia poda, napisz do mnie maila to ci odpisze z namiarami. speedshow(malpa)wp.pl

  • #17 02 Pa 2009 19:31
    piotr32.77
    Poziom 1  

    Witam. a mo瞠 lepiej wymieni czujnik temperatury i nic nie kombinowa, koszt 20 z.Ja tak zrobi貫m i mam problem z g這wy.mam fel z 99r.

  • #18 26 Sie 2010 14:48
    lukasz-skoda
    Poziom 7  

    Witam . Ja mam podobny problem. Wymienilem pompe i bez zmian mechanik stwierdzil ze czujnik temp kupilem nowy problem NIE zniknol narazie jezdze ze zdietym kablem .POMPA byla ustawiona na 4.8 co kolwiek to znaczy komputer nie pokazuje zadnych bledow a problem wciaz jest i nie wiem co robic . Jesli to pomoze podam kod silnika AHF475283 SKODA OCTAVIA 1.9TDI 2000r 110km

  • #19 26 Sie 2010 19:22
    tdi-vag
    Poziom 20  

    sprawdz vag'iem wskazania czujnika temp ....

    jezeli wszsytko OK to korekta w sofcie powinna zalatwic problem ...

  • #20 26 Sie 2010 23:12
    lukasz-skoda
    Poziom 7  

    witam
    wybiore sie jeszcze raz do mechanika i przekaze te informacje zeby jeszcze raz sprawdzil wszystkie bledy ,na ostatnim tescie nic nie wykazalo moze teraz co sie pokaze
    wielkie dzieki za informacjie

    Dodano po 1 [minuty]:

    lukasz-skoda napisa:
    witam
    wybiore sie jeszcze raz do mechanika i przekaze te informacje zeby jeszcze raz sprawdzil wszystkie bledy ,na ostatnim tescie nic nie wykazalo moze teraz co sie pokaze
    wielkie dzieki za informacjie

  Szukaj w 4mln produkt闚
Przegl康aj produkty