Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie
Autor
Wiadomość
Yoga
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 372

Post#1 Post autora tematu 17 Cze 2005 14:54   

Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


Zakładam ten temat w tym dziale bo myślę że problem tkwi w oprogramowaniu. Po zainstalowaniu Skypa próbuje się połaczyć z inną osobą i do połaczenia dochodzi ale zaraz połączenie zostaje przerwane, i pojawia się komunikat "Błąd urządzenia nagrywającego" a w szczegółach następujący opis:
error=6102
errormsg=Problem z urządzeniem nagrywającym (5008015)
os=5.01.2600 (Dodatek Service Pack 2)
version=1.3.0.45
loggedin=yes
account=
audio=Input audio devices : ESS AudioDrive , Output audio devices : ESS AudioDrive
xpicf=
ce=Backbone: stack=19 compiled=200506100104 (release build) uptime=0:12:00
FBCM-proxy: HTTPS proxy=0.0.0.0:0 (detected) SOCKS proxy=0.0.0.0:0
FBCM-stats: direct: tries:8 success:7 tcpconnected:7 tcprecv:1 tcpconnerrs:0 lasterr:0
HostScanner: lastProbingFailed=0 probeFreq=5 parallelConns=10
HostScanner: resetCount=0 timeMs=1953 tcpMode=0 tcpFbMode=0 netDetected=1
HostScanner: hosts=233 probes=10 responses=8 obFails=0
HostScanner: conns=1 proxyConns=1 connEstablish=1 connTerminations=0
Inet.bandwidth: curIn=0, curOut=0, maxIn=9443, maxOut=9443, maxRt=9443
Inet.firewall: tcpIn=0x50000000 udpIn=0x50000000 udpOut=0xffffffff
Inet.listener: port=46363 (TCP+UDP) maxSockets=1000
Localnode: connectionStatus=CONNECTED
NatTracker: natType=7
ast server error = err: 0, ip=0x00000000, port=0x0000ile=file error: 0/0 ()

W starszych wersjach Skypa sytuacja jest identyczna.
Mikrofon i karta dźwiękowa (choć stara) są sprawdzone na rejestratorze dźwięku i działają poprawnie.
Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2005 14:54   





Powrót do góry
   
69696
Gość





Post#2 17 Cze 2005 15:51   

Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


problem moze tkwic w tym ze program nie "dogaduje sie" z karta. rejestrator jest starym programem, jak i sterowniki do tej karty. poszukaj nowszych sterow. powinno pojsc, powodzenia
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2005 15:51   





Powrót do góry
   
Yoga
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 372

Post#3 Post autora tematu 17 Cze 2005 17:12   

Re: Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


Sterowniki są z Win XP PnP podczas instalacji systemu i raczej nie ma nowszych.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2005 17:12   





Powrót do góry
   
69696
Gość





Post#4 17 Cze 2005 19:36   

Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


jesli masz mozliwosc zmien karte. teraz sa niedrogie soundblastry. skoro mowisz ze ta co masz jest stara..... dzialaj!!!
max
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33259
Miasto: Łódź

Post#5 17 Cze 2005 21:15   

Re: Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


Jest jeszcze taka możliwość, że jakaś inna aplikacja "przejęła kontrolę" nad mikrofonem. Przeczytaj to:
http://support.skype.com/index.php?_a=knowledgebase&_j=questiondetails&_i=393
Sprawdź, czy możesz rozmawiac głosowo przy pomocy gadu-gadu.
Powrót do góry
   
Yoga
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 372

Post#6 Post autora tematu 12 Lis 2005 20:53   

Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie


Niestety problemu nie udło się rozwiązać z tą kartą dżwiękową. Po wymianie karty na nowszą problem zniknął. Dzięki wszystkim za sugestie, temat można zamknąć.
Moderowano przez TONI_2003:
Wszystko wyjaśnione temat zamykam !
Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu .!

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd urządzenia nagrywającego w Skypie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Błąd podczas inicjalizacji urządzenia NIOS (1)
problemy z wideorozmowa na skypie (1)
Problem z szumem w Skypie (4)
Błąd instalowania nowego urządzenia. (6)
Rozmowa wideokonferencyjna w Skypie????? (1)
zniekształcony dzwięk w SKYPIE (7)
Pendrive 16GB Pretec - błąd urządzenia We/Wy. (6)
skype błąd urządzenia odtwarzającego (4)
skypie (5)
dysk zewnętrzny - błąd urzadzenia we/wy, błąd urządzenia podczas stronicowania (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS