| Author |
ad4mus Poziom 7

|
21 Jun 2005 21:52 Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
Witam .Sprawa dotyczy subiekta 5 i jego pracy w sieci .Czy jest ktos w stanie opisac jak skonfigurowac subiekta zeby pracowal w sieci tz. 2 komputery jedna drukarka jedna kasa itd .Najlepszym rozwiazaniem bylo by ominiencie lantastica itd .DO wszystkich utalentowanych .Prosze o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jun 2005 21:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mbo Poziom 26

|
22 Jun 2005 08:43 Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
Z wersją 5 nie działałem po sieci, ale niesądzę aby się za dużo zmieniło w tym względzie.
W wersj 4 wystarczyło w pliku s4.dir wpisać ścierzkę do sieciowego katalogu z bazami (zmapowany dysk) i działało.
Ewentualnie odpalać subiekta z takiej lokalizacji - różnica jest jedynie w szybkości odpalania.
Przydawało się też ustawić katalogi tymczasowe na lokalnym dysku.
Z drukarkanie ma problemu - instalujeszja jako sieciową, mapujesz jako port lokalny np. LTP2 i działa.
Co do kasy - to nie ma mechanizmów aby działało z obu komputerów. Nie ma jednak problemu aby fiskalizacji dokonać z komputera z bezpośrednio podpiętą kasą fiskalną mimo wystawienie paragonu/faktury na innym komputerze.
Napisz konkretnie z czym masz problem, albo co zrobiłeś już.
Opis instalacji sieciowej powinen być w instrukcji.
|
|
| Back to top |
|
 |
ad4mus Poziom 7

|
03 Jul 2005 10:14 Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
Wszystko mam zrobione jak opisales tylko jest jedna sprawa odnosnie drukowania poniewaz w firmie nie mamy zainstalowanej drukarki pod win tylko uzywamy oprogramowania subiekta jako Emulacja Epson a dzieje sie tak poniewaz jak zainstalujemy ta stara igluwke w windowsie to wychodza nam krzaczki na fakturze zle sie drukuje i tu jest caly problem .Jednak jkos sobie radzimy i robimy tak jak napisales zapisujemy na kompie a drukujemy na tym glownym .Nie wiem jak to bylo z S4 ale w S5 zmapowalem tylko dysk sieciowy i wszystko smiga .Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jezeli ten drugi komputer calkowicie korzysta z subiekta na tym pierwszym kompie to czemu na jednym wygaszacz jest Subiekt 5 a na drugim Subiekt 5 Euro hmmm....... .Jedynym mankamentem takiej pracy jest to iz przy jednoczesnym zapisywaniu na obu komputerach np paragonu to na jednej z maszyn pokazuje sie komunikat brak dostepu do bazy danych ale po za tym wszystko jest oki.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jul 2005 10:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mbo Poziom 26

|
04 Jul 2005 17:13 Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
Zainstaluj drukarkę jako IBM PROPRITER - powinno działać poprawnie.
Będziesz mógł wtedy zmapować drukarkę sieciową i drukować z obu komputerów.
|
|
| Back to top |
|
 |
mars212 Poziom 17

|
23 Aug 2005 18:29 Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
witam
widze ze naruszacie temat subiekt w sieci.mam takie pytanie jest powyzej opisane jak to zrobic by chodzil, i tak mialem zrobione (czyli na zmapowanym dysku byl subiek i dwa komputery z niego kozystaly) ale gdy na jednym z nich zosta wprowadzony spis to nie bylo go widac na drugim kommputerze nawet po ponownym uruchomieniu programu. czytalem ze musza byc takze przestawione w jednym pliku katalogi. jak byscie mogi pomuc mi i dkadnie opisac ktory katalog jest od czego i gdzie ewentualnie co wpisac by to chodzil
z gory dzieki .
ps. jeden komputer jest na windowsie xp a drugi na 98(tak sobie zazyczyl pewien pan):D
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
23 Aug 2005 18:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
czaro1985 Poziom 4

|
29 Oct 2009 09:54 Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc |
|
|
|
witam, mam problem z drukarka sieciowa na subiekt5, drukowałem zawsze po sieci na drukarce podłączonej do innego komputera i wszystko bylo ok, ale teraz kupiłem ksero panasonic 8016, ustawiłem ją i ładnie drukuje po sieci z innych komputerów, ale nie da rady drukować z subiekta5, w subiekcie jest ustawiona emulacja epson a w tej aplikacji insdruk co przekazuje dokumenty do drukowania konkretnym drukarkom ustawiłem panasonica, ksero jest podłączone do routera jako drukarka sieciowa, z gory dzieki za pomoc
|
|
| Back to top |
|
 |