FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 21 Jun 2005 21:52   

Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc

Witam .Sprawa dotyczy subiekta 5 i jego pracy w sieci .Czy jest ktos w stanie opisac jak skonfigurowac subiekta zeby pracowal w sieci tz. 2 komputery jedna drukarka jedna kasa itd .Najlepszym rozwiazaniem bylo by ominiencie lantastica itd .DO wszystkich utalentowanych .Prosze o pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 Jun 2005 21:52   

Back to top

mbo
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 22 Jun 2005 08:43   

Re: Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc

Z wersją 5 nie działałem po sieci, ale niesądzę aby się za dużo zmieniło w tym względzie.
W wersj 4 wystarczyło w pliku s4.dir wpisać ścierzkę do sieciowego katalogu z bazami (zmapowany dysk) i działało.
Ewentualnie odpalać subiekta z takiej lokalizacji - różnica jest jedynie w szybkości odpalania.
Przydawało się też ustawić katalogi tymczasowe na lokalnym dysku.

Z drukarkanie ma problemu - instalujeszja jako sieciową, mapujesz jako port lokalny np. LTP2 i działa.

Co do kasy - to nie ma mechanizmów aby działało z obu komputerów. Nie ma jednak problemu aby fiskalizacji dokonać z komputera z bezpośrednio podpiętą kasą fiskalną mimo wystawienie paragonu/faktury na innym komputerze.

Napisz konkretnie z czym masz problem, albo co zrobiłeś już.
Opis instalacji sieciowej powinen być w instrukcji.
Back to top

ad4mus
Poziom 7
Poziom 7

Post#3 Post from the author of the topic 03 Jul 2005 10:14   

Wszystko mam zrobione jak opisales tylko jest jedna sprawa odnosnie drukowania poniewaz w firmie nie mamy zainstalowanej drukarki pod win tylko uzywamy oprogramowania subiekta jako Emulacja Epson a dzieje sie tak poniewaz jak zainstalujemy ta stara igluwke w windowsie to wychodza nam krzaczki na fakturze zle sie drukuje i tu jest caly problem .Jednak jkos sobie radzimy i robimy tak jak napisales zapisujemy na kompie a drukujemy na tym glownym .Nie wiem jak to bylo z S4 ale w S5 zmapowalem tylko dysk sieciowy i wszystko smiga .Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jezeli ten drugi komputer calkowicie korzysta z subiekta na tym pierwszym kompie to czemu na jednym wygaszacz jest Subiekt 5 a na drugim Subiekt 5 Euro hmmm....... .Jedynym mankamentem takiej pracy jest to iz przy jednoczesnym zapisywaniu na obu komputerach np paragonu to na jednej z maszyn pokazuje sie komunikat brak dostepu do bazy danych ale po za tym wszystko jest oki.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Jul 2005 10:14   

Back to top

mbo
Poziom 26
Poziom 26

Post#4 04 Jul 2005 17:13   

Zainstaluj drukarkę jako IBM PROPRITER - powinno działać poprawnie.

Będziesz mógł wtedy zmapować drukarkę sieciową i drukować z obu komputerów.
Back to top

mars212
Poziom 17
Poziom 17

Post#5 23 Aug 2005 18:29   

witam
widze ze naruszacie temat subiekt w sieci.mam takie pytanie jest powyzej opisane jak to zrobic by chodzil, i tak mialem zrobione (czyli na zmapowanym dysku byl subiek i dwa komputery z niego kozystaly) ale gdy na jednym z nich zosta wprowadzony spis to nie bylo go widac na drugim kommputerze nawet po ponownym uruchomieniu programu. czytalem ze musza byc takze przestawione w jednym pliku katalogi. jak byscie mogi pomuc mi i dkadnie opisac ktory katalog jest od czego i gdzie ewentualnie co wpisac by to chodzil

z gory dzieki .

ps. jeden komputer jest na windowsie xp a drugi na 98(tak sobie zazyczyl pewien pan):D
pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 23 Aug 2005 18:29   

Back to top

czaro1985
Poziom 4
Poziom 4

Post#6 29 Oct 2009 09:54   

witam, mam problem z drukarka sieciowa na subiekt5, drukowałem zawsze po sieci na drukarce podłączonej do innego komputera i wszystko bylo ok, ale teraz kupiłem ksero panasonic 8016, ustawiłem ją i ładnie drukuje po sieci z innych komputerów, ale nie da rady drukować z subiekta5, w subiekcie jest ustawiona emulacja epson a w tej aplikacji insdruk co przekazuje dokumenty do drukowania konkretnym drukarkom ustawiłem panasonica, ksero jest podłączone do routera jako drukarka sieciowa, z gory dzieki za pomoc
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt 5 +praca w sieci -potrzebna pomoc
Page 1 of 1
Similar topics
Potrzebna pomoc w wykonaniu projektu sieci komputerowej (1)
Pytanie na egzamin z sieci - potrzebna pomoc w interpretacji (2)
potrzebna szybka pomoc przy konfiguracji sieci (5)
Potrzebna pomoc w projekcie sieci komputerowej! (5)
Potrzebna pomoc w zaprojektowaniu sieci. (16)
pomoc w projekcie sieci potrzebna (12)
Drukarka fiskalna - praca w sieci (Subiekt GT) (4)
Subiekt 4 w sieci... (37)
Subiekt 5 - drukowanie po sieci (3)
Subiekt 4 w sieci i poza nią (5)

Page generation time: 0.055 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed