Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pralka AMICA PA5560A411 - jaki to kod błędu?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki ->Pralka AMICA PA5560A411 - jaki to kod błędu? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
foczusia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 4
foczusia
Poziom 2
Post#1 30 Cze 2005 02:31  Autor tematu   

Pralka AMICA PA5560A411 - jaki to kod błędu?


Bardzo proszę o pomoc! Odziedziczyłam pralkę Amica PA5560A411 i napewno jest zepsuta! Nie wiem jak ta pralka naprawdę powinna działać ale obecnie działa tak: wody nabiera ok. 5 litrów na pranie i płukania, nie zawsze płucze i wiruje, mam wrażenie, że robi tylko część prania wstępnego i włącza się czerwona dioda, że pranie zakończone. Ciągle miga zielona dioda. Co może być nie tak??? Mam problem bo nie mam instrukcji obsługi i prania tej pralki więc jeśli ktoś by ją miał to proszę o
przesłanie!!! Dziękuje...

paciejjoanna(malpa)interia.pl

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bleble
Specjalista AGD
Specjalista AGD
Miasto: PYRLANDIA
Dołączył: 15 Lip 2004
Posty: 6048
Pomógł: 733
Ocena postów: 109
Bleble
Specjalista AGD
Post#2 30 Cze 2005 11:38    

AMICA -pralka RATUNKU !!!


A ile razy mruga ta dioda
ilość mrugnięć to kod uszkodzenia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
luna
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: kujawsko-pomorskie
Dołączył: 07 Lip 2004
Posty: 330
Pomógł: 57
Ocena postów: 25
luna
Poziom 16
Post#3 30 Cze 2005 12:43    

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Witam.Proponuję zajrzeć na:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic141824-0-asc-60.html#732056
Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
foczusia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 4
foczusia
Poziom 2
Post#4 30 Cze 2005 15:41  Autor tematu   

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Z tym bywa różnie, na jednych programach mruga na innych nie ale nie nabiera wody!!!!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
danyx
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Kłodzko
Dołączył: 04 Lis 2003
Posty: 115
Pomógł: 14
Ocena postów: 4
danyx
Poziom 13
Post#5 03 Lip 2005 02:18    

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Koniecznie policz te mrugnięcia zielonej diody to są kody błędów.Dioda miga co sekundę potem robi przerwę kilka sekund i znowu co sekundę tak sygnalizuje błędy.

edit:
sprawdź elektrozawór lub waż zasilający pralkę w wodę może jest z aqua stopem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
foczusia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 4
foczusia
Poziom 2
Post#6 06 Lip 2005 13:42  Autor tematu   

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Dioda mruga 4 razy ( ale nie zawsze !!! ) Wody nabiera niecałe 4 litry.
Nie płucze prania na programie - Bawełna.
Czasami nie chce skończyć prania a czasem wylewa wodę po 5 min. prania.
Proszę o radę...

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bleble
Specjalista AGD
Specjalista AGD
Miasto: PYRLANDIA
Dołączył: 15 Lip 2004
Posty: 6048
Pomógł: 733
Ocena postów: 109
Bleble
Specjalista AGD
Post#7 06 Lip 2005 15:50    

AMICA -pralka RATUNKU !!!


Kod 4 to sygnał z presostatu o przelaniu wody
czyli albo dolewsz ręcznie wody,albo elektrozawór przepuszcza

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
foczusia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 4
foczusia
Poziom 2
Post#8 06 Lip 2005 17:25  Autor tematu   

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Fakt, że wodę dolewam ręcznie ale jakbym tego nie zrobiła to będzie prała bez wody !!!
A dlaczego nie płucze prania na programie - Bawełna i czasami nie chce skończyć prania a czasem wylewa wodę po 5 min. prania.
Proszę o radę...

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Bleble
Specjalista AGD
Specjalista AGD
Miasto: PYRLANDIA
Dołączył: 15 Lip 2004
Posty: 6048
Pomógł: 733
Ocena postów: 109
Bleble
Specjalista AGD
Post#9 06 Lip 2005 18:53    

AMICA -pralka RATUNKU !!!


te pralki pobieraja mało wody jak jest pusta to faktycznie może być 5 litr.jeśli dolejesz wody ręcznie to presostat to wykrywa i doprowadza do wylania wody i wtedy wybija kod 4
zobacz może pojawiają się jeszcze inne kody

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zayzayer
Specjalista AGD
Specjalista AGD
Miasto: Ustroń (Śląsk Cieszyński)
Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 4128
Pomógł: 242
Ocena postów: 52
zayzayer
Specjalista AGD
Post#10 06 Lip 2005 20:36    

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Jak chcesz, żeby ta pralka prała w normalnej ilości wody, to weź sobie do niej dobrego fachmana, który zgodnie z Twoim życzeniem ustawi odpowiedni poziom wody. Teraz już chyba wiesz na czym polegają te p.....ne klasy A :)))

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Sylwia20
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 1
Sylwia20
Poziom 1
Post#11 12 Sie 2008 12:22    

Re: AMICA -pralka RATUNKU !!!


Witam. Też mam taką pralkę. Migająca zielona lampak oznaza,że źle wybrała Pani program dla prania. Proponuje wcisnąć i przytrzymać przycisk STOP. tak długo az pojawi się swicąca na zielono lampka pranie zakończone( w zależności jak ma Pani napisane: "koniec prania") i na nowo ustawic program. Proszę pamiętać,że np nie do każdego programu można wybrać :"krótkie pranie" proszę ustawić np. temp 40 stopnia i wybrać przycisk Start....i powinno być ok. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki -> Pralka AMICA PA5560A411 - jaki to kod błędu?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pralka Amica PC5560A412 - jaki to kod błędu? (3)
Pralka Amica PC5580A423 S - kod błędu (1)
Pralka Amica Digital 1000 kod błędu (4)
Pralka Amica PA5580B425 - kod błędu E21 (3)
Pralka Amica PB5590B425 - kod błędu E06 lub E07 (4)
Amica PC5560A412 - swieci krótkie pranie, jaki to kod błędu? (5)
Pralka indesit widl 86 jaki kod błędu (1)
pralka amica PA5560A411-awaria (12)
Pralka Amica PA5560A411 - błąd 7 (8)
Pralka AMICA PA5560A411 - niszczy ubrania (24)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS