Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum ->Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Tosiek_123
Poziom 13
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 132
Pomógł: 7
Ocena postów: 1
Tosiek_123
Poziom 13
Post#1 02 Lip 2005 23:40  Autor tematu   

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Witam, jak w temacie. Jak mogę sprawdzić jaki numer MAC ma moja karta sieciowa???

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
qryszard
Poziom 20
Miasto: Włodawa
Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 343
Pomógł: 35
Ocena postów: 8
qryszard
Poziom 20
Post#2 03 Lip 2005 00:01Pomocny post    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Wpisz komendę DOS (wiersz poleceń 'cmd') ipconfg/all.Jest to adres fizyczny

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
aren
Poziom 28
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1447
Pomógł: 115
aren
Poziom 28
Post#3 03 Lip 2005 00:16Pomocny post    

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


to co podal kolega gryszard jest dla systemu win xp/2000.

w windowsach 9x, me trzeba wydac komende winipcfg w polu uruchom.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
robt
Poziom 12
Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 106
Pomógł: 1
robt
Poziom 12
Post#4 07 Lip 2005 09:54    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


W XP jest jeszcze polecenie getmac

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
kondziub
Poziom 21
Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 505
Pomógł: 20
kondziub
Poziom 21
Post#5 07 Lip 2005 17:02    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


robt napisał:
W XP jest jeszcze polecenie getmac


Czy dziala w obu wersjach (Pro, Home), bo akurat mam teraz Home i nie dziala to polecenie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
Piotrek.pxf
Poziom 27
Miasto: Pionki
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 807
Pomógł: 118
Ocena postów: 12
Piotrek.pxf
Poziom 27
Post#6 08 Lip 2005 18:40    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


I jeszcze mała poprawka:
Pisze się nie ipconfg/all, tylko ipconfig /all

Kolega qryszard zjadł 2 znaki.

U mnie na Windows XP Professional polecenie getmac działa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
robt
Poziom 12
Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 106
Pomógł: 1
robt
Poziom 12
Post#7 11 Lip 2005 21:48    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Nie wiem czy w HOME działa getmac, zobacz w helpie, dokumentacji. Napewno działa ipconfig /all.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
norb86
Poziom 21
Miasto: Kraków
Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 421
Pomógł: 42
Ocena postów: 1
norb86
Poziom 21
Post#8 24 Lip 2005 13:14    

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Jak nie działa, to zainstauj sobie Service Pack 2, i może wtedy pódzie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mig21a
Poziom 10
Miasto: Poznan
Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 11
mig21a
Poziom 10
Post#9 24 Lip 2005 16:17    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


w akcesoria wiersz polecenia wpisz ipconfig /all

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45
wicherbg
Poziom 10
Post#10 23 Paź 2006 13:30    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


a jak sprawdzic mac z dyskietki ??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19041
Pomógł: 2217
Ocena postów: 92
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#11 23 Paź 2006 16:06    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Programem diagnostycznym producenta karty (chip'u karty).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45
wicherbg
Poziom 10
Post#12 23 Paź 2006 22:56    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


karta jest zintegorowana, sprawdze czy na plycie nie ma czegos ale watpie. Problem tego typu ze musze kompa dodac do domeny i pozniej instalowac z serwera karta nie jest kompatybilna z sbs i musze to wczesniej dodac do domeny kompa a nie znam mac i kolko sie zamyka ( nie chce mi sie instalowac jakiegos sys zeby sprawdzic mac )

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19041
Pomógł: 2217
Ocena postów: 92
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#13 23 Paź 2006 23:02    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Wystarczy jakiś Live CD z Linux'em - nie trzeba nic instalować.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
SzymonHK
Poziom 20
Miasto: Grójec
Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 350
Pomógł: 31
Ocena postów: 3
SzymonHK
Poziom 20
Post#14 24 Paź 2006 00:30    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


przyjrzyj sie uważnie płycie główej, wielu producentów opisuje mac adres gdzieś w okolicach złącza

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45
wicherbg
Poziom 10
Post#15 24 Paź 2006 21:53    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


sprawdzilem sobie linuxem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
damian2oo
Poziom 5
Miasto: Zamość
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 5
damian2oo
Poziom 5
Post#16 08 Gru 2012 13:05    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Komenda getmac działa nawet na Windows 8 Pro.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BartusZak
Poziom 6
Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 15
BartusZak
Poziom 6
Post#17 01 Lut 2013 21:14    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Jest też i inna opcja :)
Sprawdź w ustawieniach RUTER'A :)
Tam też na pewno jest :)
Tylko będziesz potrzebował hasła i loginu

P.S:W wyszukiwarce wklep 192.168.1.1

Pozdro :)

Moderowano przez witux:
Regulamin pkt. 3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???
Strona 1 z 1



Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.107 seconds

elektroda.pl temat RSS