Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Tosiek_123
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 132

Tosiek_123
Poziom 13
Post#1 02 Lip 2005 23:40  Autor tematu   

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Witam, jak w temacie. Jak mogę sprawdzić jaki numer MAC ma moja karta sieciowa???

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
qryszard
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 328
Miasto: Włodawa

qryszard
Poziom 16
Post#2 03 Lip 2005 00:01Pomocny post    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Wpisz komendę DOS (wiersz poleceń 'cmd') ipconfg/all.Jest to adres fizyczny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

aren
Poziom 21
Post#3 03 Lip 2005 00:16Pomocny post    

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


to co podal kolega gryszard jest dla systemu win xp/2000.

w windowsach 9x, me trzeba wydac komende winipcfg w polu uruchom.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
robt
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 105

robt
Poziom 12
Post#4 07 Lip 2005 09:54    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


W XP jest jeszcze polecenie getmac

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
kondziub
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 506

kondziub
Poziom 18
Post#5 07 Lip 2005 17:02    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


robt napisał:
W XP jest jeszcze polecenie getmac


Czy dziala w obu wersjach (Pro, Home), bo akurat mam teraz Home i nie dziala to polecenie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Piotrek.pxf
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 799
Miasto: Pionki

Piotrek.pxf
Poziom 19
Post#6 08 Lip 2005 18:40    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


I jeszcze mała poprawka:
Pisze się nie ipconfg/all, tylko ipconfig /all

Kolega qryszard zjadł 2 znaki.

U mnie na Windows XP Professional polecenie getmac działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
robt
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 105

robt
Poziom 12
Post#7 11 Lip 2005 21:48    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Nie wiem czy w HOME działa getmac, zobacz w helpie, dokumentacji. Napewno działa ipconfig /all.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
norb86
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 421
Miasto: Kraków

norb86
Poziom 17
Post#8 24 Lip 2005 13:14    

Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Jak nie działa, to zainstauj sobie Service Pack 2, i może wtedy pódzie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
mig21a
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 11
Miasto: Poznan

mig21a
Poziom 5
Post#9 24 Lip 2005 16:17    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


w akcesoria wiersz polecenia wpisz ipconfig /all

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45

wicherbg
Poziom 10
Post#10 23 Paź 2006 13:30    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


a jak sprawdzic mac z dyskietki ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18628
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#11 23 Paź 2006 16:06    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Programem diagnostycznym producenta karty (chip'u karty).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45

wicherbg
Poziom 10
Post#12 23 Paź 2006 22:56    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


karta jest zintegorowana, sprawdze czy na plycie nie ma czegos ale watpie. Problem tego typu ze musze kompa dodac do domeny i pozniej instalowac z serwera karta nie jest kompatybilna z sbs i musze to wczesniej dodac do domeny kompa a nie znam mac i kolko sie zamyka ( nie chce mi sie instalowac jakiegos sys zeby sprawdzic mac )

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18628
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#13 23 Paź 2006 23:02    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Wystarczy jakiś Live CD z Linux'em - nie trzeba nic instalować.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
SzymonHK
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 350
Miasto: Grójec

SzymonHK
Poziom 17
Post#14 24 Paź 2006 00:30    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


przyjrzyj sie uważnie płycie główej, wielu producentów opisuje mac adres gdzieś w okolicach złącza

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wicherbg
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 45

wicherbg
Poziom 10
Post#15 24 Paź 2006 21:53    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


sprawdzilem sobie linuxem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
damian2oo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Zamość

damian2oo
Poziom 3
Post#16 08 Gru 2012 13:05    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Komenda getmac działa nawet na Windows 8 Pro.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
BartusZak
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 15

BartusZak
Poziom 6
Post#17 01 Lut 2013 21:14    

Re: Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???


Jest też i inna opcja Smile
Sprawdź w ustawieniach RUTER'A Smile
Tam też na pewno jest Smile
Tylko będziesz potrzebował hasła i loginu

P.S:W wyszukiwarce wklep 192.168.1.1

Pozdro Smile

Moderowano przez witux:
Regulamin pkt. 3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> Jak sprawdzić MAC - a karty sieciowej???
Strona 1 z 1




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS