FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Alarm - megane coupe

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Security -> Alarm - megane coupe
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 04 Jul 2005 23:21   

Alarm - megane coupe

Wlasnie wrocilem od mechanika. Zaproponowal mi alarm "sredniej klasy" za 450PLN przy ktorym bede mial oddzielnie zamykane drzwi a oddzielnie wlaczany alarm. Pytalem czy da się to wkomponowac pod jeden przycisk (centralny + alarm) - odparl ze jutro zadzwoni do Krakowa na hurtownie i mi poda ile bedzie kosztowal taki alarm - dodal tez ze takie cos jest mniej bezpieczne (pod jednym przyciskiem). Jaki alarm waszym zdaniem zamontowac do meganki z 96 roku ? Chodzi mi o cena/bezpieczenstwo. Jutro bede do niego dzwonil i prawdopodobnie jechal wiec podpowiedzcie cos o co pytac i przy czym sie upierac ?
Back to top

sivex
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 05 Jul 2005 01:49   

Re: Alarm - megane coupe

Ja nie widze problemu by centralny i alarm dzialal z jednego przycisku w kazdym typie alarmu.

pozdro
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Jul 2005 01:49   

Back to top

Danieloos
Poziom 20
Poziom 20

Post#3 05 Jul 2005 06:40   

Witam, dla mnie jest to dziwna sprawa czy pilot (Centralka) ma osobno sterowanie centralnym zamkiem to cena ma ulec zmianie hmmmmmmmmmm, co do alarmu to proponuje silikony i scorpiony według mnie bez awaryjne ale to tylko moje doświadczenie może sie znaleć ktoś co bedzie miał inne zdanie. Pozdrawiam....
Back to top

mczapski
Poziom 23
Poziom 23

Post#4 05 Jul 2005 07:09   

Zdania są podzielone. Mianowicie jeden przycisk to wygoda kiedy działa poprawnie. Naciskam i wszystko gotowe do użytkowania. Ale kiedy alarm ma humory i nie bardzo wiadomo dlaczego pozostaje włączony to zaczynają się schody. Ponieważ często tenże alarm wyłącza układ sterowania silnikiem to nie można ruszyć z miejsca albo nie można dobstać się do samochodu. Także są przypadki kiedy nie zależy na włączaniu alarmu lub jest niewskazane. Sterowanie niezależne alrmem i zanmkiem daje możliwość wyboru i obowiązek pamiętania o stanie zabezpieczeń. Alarm zwyczajnie można trwale wyłączyć i użytkować samochód. Ja wprawdzie mam jednoprzyciskowe ale martwię co będzie kiedy ta technika zaprotestuje. Pozostaje laweta i serwis ponieważ włączenie silnika jest niemożliwe bez wyłączenia alarmu i otwarcia drzwi pilotem.
Po czasie zreflektowałem się, że może nie całkiem na temat napisałem. Bowiem może być pilot jednoprzyciskowy (wyłącznie) obsługujący włączenie wyłączenie tym samym przyciskiem wszystkiego. Może być obsługa funkcji włącz jednym a wyłącz drugim przyciskiem i może być całkiem odzielne sterowanie dla poszczególnych funkcji i stanów. Ale chyba myślałeś o wyborze między drugim i trzecim rozwiązaniem.
Back to top

Snooze
Poziom 11
Poziom 11

Post#5 Post from the author of the topic 05 Jul 2005 07:42   

Alarm - megane coupe

Ok moze mi zalozyc alarm Proxima ZN za 450 pod jeden przycisk centralka + alarm. Co sadzicie na temat tego ustrojstwa ?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 05 Jul 2005 07:42   

Back to top

wloc
Poziom 22
Poziom 22

Post#6 05 Jul 2005 08:06   

Alarm - megane coupe

ale doklada jakies czujniki czy tylko sama centralke ja osobiscie polecilbym ZK tez proximy
Back to top

Snooze
Poziom 11
Poziom 11

Post#7 Post from the author of the topic 05 Jul 2005 08:09   

Alarm - megane coupe

O widzisz dobre pytanie. Wpominal cos o szybach przed zbiciem itp...wiec chyba tak. Ale dopytam jak do niego jutro pojade umowic sie na ew instalacje.
Back to top

Danieloos
Poziom 20
Poziom 20

Post#8 05 Jul 2005 08:17helpful post - solution   

Snooze w skrzynce masz dokumentacje różnych modeli proximy, poczytaj i sam zdecyduj jaki model wybrać i jeszcze jedno ultradzwięki z uderzeniowym + syrenka z własnym zasilaniem to podstawa przy montażu alarmu.
Back to top

wloc
Poziom 22
Poziom 22

Post#9 05 Jul 2005 08:42   

Alarm - megane coupe

popieram kolege danieloos
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Jul 2005 08:42   

Back to top

Snooze
Poziom 11
Poziom 11

Post#10 Post from the author of the topic 05 Jul 2005 09:57   

Alarm - megane coupe

Danieloos dziex. Mam zasadnicze pytanie czy podlaczyc razem pod jednym przyciskiem centralke + alarm czy na 2 rozne przyciski kluczyk + pilot bo slyszalem ze tak jest bezpieczniej.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Security -> Alarm - megane coupe
Page 1 of 1
Similar topics
megane, coupe, 1.6 kolo zamachowe?? (16)
Megane Coupe-problem z LPG (4)
renault megane coupe immo (6)
Megane coupe - stukajaca klapa (13)
schematy Renault Megane Coupe? (5)
Zegary Reno Megane Coupe 97 (3)
Alarm - reanault megane coupe (8)
Centralny zamek Megane coupe (4)
Webasto - renault megane coupe (3)
megane coupe - brak migaczy (3)

Page generation time: 0.103 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed