X

Panasonic KX-TC 157B- brak połączenia z bazą

hewen 05 Jul 2005 13:12
  • #1 05 Jul 2005 13:12
    hewen
    Level 14  
    Helpful post? (0)
    Witam! Mam telefon bezprzewodowy ,który już wcześniej nie chciał zalogować się do bazy , ale po krótkim czasie mu to ,,przeszło''. Niestety teraz jest to samo- brak odpowiedzi z bazy. Po położeniu do ładowania zaczyna się proces ładowania , co wskazywałoby ,że baza jest ok.
    Co ciekawe ,ten problem ma chyba wielu użytkowników tego telefonu ,gdyż kilka razy widziałem takie modele do sprzedaży jako uszkodzone.
  • Helpful post
    #2 05 Jul 2005 14:46
    kaz69
    Level 27  
    Helpful post? (0)
    Zacznij od oględzin w środku słuchawki i bazy czy nie noszą śladów zalanie ,upadku ,przepięcia.Następnie sprawdź styki ładowania, stan baterii i zasilacz czy nie ma tętnień o lutach trzeba też coś wspomnieć.
  • #3 06 Jul 2005 12:12
    hewen
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    Niestety ,kontrolowałem stan połączeń, baterii,zalany nie był na pewno. Wszystkie niepewne połączenia poprawiłem poprzez lutowanie. Słuchawkę przetestowałem - jest 100% ok. I nic.
  • #4 06 Jul 2005 12:44
    kaz69
    Level 27  
    Helpful post? (0)
    Połóż słuchawkę na bazę i zadzwoń na nią,odbierz połączenie przez podniesienie słuchawki.Opisz co sie dzieje.
  • #5 06 Jul 2005 12:53
    hewen
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    Zrobiłem tak jak radziłeś. Baza - mruga zielona dioda(in use), w słuchawce brak sygnału wywołania.
  • #6 06 Jul 2005 12:59
    kaz69
    Level 27  
    Helpful post? (0)
    sprawdź czy na środkowym bolcu zmienia się napięcie podczas dzwonienia.
  • #7 06 Jul 2005 13:17
    hewen
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    W chwili dzwonienia podnosi się do 4,58V .
  • #8 06 Jul 2005 14:31
    kaz69
    Level 27  
    Helpful post? (0)
    Czyli masz coś ze słuchawką.
  • #9 06 Jul 2005 17:01
    Removed
    Helpful post? (0)
    czy słuchawka reaguje na cokolwiek??wydaje Tony??
    jakie jest napięcie na AKU???
  • Helpful post
    #10 06 Jul 2005 18:51
    oscar2000
    Level 33  
    Helpful post? (0)
    moze masz przerwe na srodkowym styku przejrzyj dokladnie to najczestrza przyczyna jesli wszystkie styki sa ok prawdopodobnie do podmiany jest filtr 455.....

    oscar2000
  • #11 07 Jul 2005 14:30
    hewen
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    W chwili załączenia przyciskiem ,,ON'' słuchawka wydaje krótki dźwięk, AKU-3,9V. Mam pytanie:do którego punktu dołączony jest środkowy styk,
    jak oznaczony jest filtr 455,czy to CF2?

    Dodano po 1 [godziny] 45 [minuty]:

    Potwierdziła się teza ,że 80% uszkodzeń to brak połączenia.Dopiero oględziny lupą pokazały brak połączenia między środkowym stykiem ,a płytką.Dziękuję za podpowiedzi.Mam nadzieję , że ta wymiana opinii pomogła nie tylko mnie ,ale i wielu innym.Jesteście wielcy!
  • #12 07 Jul 2005 17:04
    Removed
    Helpful post? (0)
    moze to co powiem to partyzantka ale tego typu styki lutuje linka na stałe aby ustrzec sie od klopotów-te styki to wielka kicha
  • #13 12 Nov 2005 16:56
    hewen
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    Telefon sprawny, kończę dyskusję.
  Search 4 million + Products
Browse Products