Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Komputer restartuje się po włączeniu (asus X58L)

Krzysio27 17 Sie 2016 23:40 447 8
  • #1 17 Sie 2016 23:40
    Krzysio27
    Poziom 3  

    Ja mam podobny problem zamontowane 2 kości Ram 2GB tego samego producenta a mimo to przy uruchamianiu system następuje ponowne uruchomienie. Natomiast gdy zacznę procedure z uruchamianiem awaryjnym to pojawia się obraz niebieski IRQL NOT LESS OR EQUAL. Proszę o pomoc w tym problemie jak go rozwiązać ?

    Moderowany przez RADU23:

    Posty wydzieliłem jako nowy temat.
    Nie podpinaj się pod cudze wątki, powoduje to bałagan na forum.

  • #2 18 Sie 2016 00:12
    piotrkol7
    Poziom 21  

    Czy próbowałeś uruchamiać komputer z innymi kośćmi ramu? Nie podałeś nic o komputerze, nic o systemie, ciężko będzie cokolwiek zdziałać, bo moja szklana kula jest w serwisie.

  • #3 18 Sie 2016 09:49
    Krzysio27
    Poziom 3  

    Laptop asus X58L -AP016A a system Windows 7. Próbowałem z innymi kośćmi innego producenta a mimo to nadal utrzymuje się ten sam problem.
    Zaktualizowałem również BIOS z wersji 201 na nowszą 203.
    I wygląda to tak że, komputer normalnie się zachowuje do momentu rozruchu systemu.
    chciałem od nowa systemwgrać bo myślałem że to pomoże ale po załadowaniu plików startowych sterowników i kiedy już przechodzi do instalacji systemu ponownie pojawia się ten sam Błąd i nie można już nic zrobić jedynie zrestartować komputer i wyjąć kość i normalnie odpala system.
    proszę o jakaś pomoc w tej sprawie. jeśli jeszcze czegoś brakuje w tym opisie to napiszę

  • #4 18 Sie 2016 09:57
    J[r]dan
    Poziom 11  

    Ten sam producent nie gwarantuje kompatybilności kości RAM - podaj proszę dokładnie modele/parametry tych kości. Wystarczy np. że będą pracowały na innych napięciach- ale różnic uniemożliwiających współpracę może być więcej.

  • #6 18 Sie 2016 13:38
    J[r]dan
    Poziom 11  

    Czyli kości są identyczne (ten sam model)? Wyjmij proszę tę pierwszą i włóż w jej miejsce tę drugą. Jeśli problem znów występuje, znaczy że kość uwalona.

  • #7 18 Sie 2016 14:25
    Krzysio27
    Poziom 3  

    Już sprawdzałem i udało się odpalić system, na tej nowej kości w slocie jednym i drugim za każdym razem system odpalał, dopiero powstaje problem po zamontowaniu dwóch kości Ram wtedy coś nie gra.

  • #9 19 Maj 2017 17:45
    Krzysio27
    Poziom 3  

    niestety nie udało sie rozwiązać tego problemu płyta głowna niestety nie obsłguje więcej Ram ja tylko 1 Gb

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme