Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

C# - Klasa SerialPort, pytanie o metody.

dawid.barracuda 09 Gru 2016 20:53
  • #1 09 Gru 2016 20:53
    dawid.barracuda
    Poziom 13  

    Szanowni Koledzy,

    w klasie SerialPort w .NET (https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/system.io.ports.serialport(v=vs.110).aspx) mamy takie dwie metody:

    Cytat:
    DiscardInBuffer() - Discards data from the serial driver's receive buffer.
    DiscardOutBuffer() - Discards data from the serial driver's transmit buffer.


    I pytanie mam krótkie - czy te polecenia są równoznaczne z wyczyszczeniem buforów we/wy w porcie COM?

    Pozdrawiam,
    Dawid.