Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel Astra H 1.4 + Lpg - Astra po odpaleniu nie reaguje na gaz

kryner 09 Sty 2017 20:11 252 8
  • #1 09 Sty 2017 20:11
    kryner
    Poziom 7  

    Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Astry H 1.4 benzyna + lpg. Jakiś miesiąc temu zacząłem mi się pojawiać problem a mianowicie po dłuższym postoju po odpaleniu samochód chodził ładnie i równo ale przy ruszaniu nie było reakcji na gaz, wciskalem gaz a obroty nie rosły dopiero jak potrzymalem gaz wciśnięty na jakieś 5 sekund wszystko wracalo do normy i już do końca dnia było ok. Od jakiegoś tygodnia problem się poszezyl a mianowicie po dłuższym postoju auto po odpaleniu chodzi przez chwilę ok a po chwil zaczyna szarpać obrotami jak by chodził na 3 lub na 2 cylindrach. Znowu muszę stanąć pobawić się pedałem gazu i po jakichś 15 sekundach wszystko wraca do normy. Wymieniłem świece na nowe ale nie ma żadnej zmiany. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?

  • #2 11 Sty 2017 20:32
    yezz
    Poziom 10  

    Jedź na diagnostykę komputerową pewnie coś z przepustnicą.

  • #3 12 Sty 2017 10:44
    szczupx
    Poziom 18  

    Może po prostu jest brudna i się zacina.

  • #5 12 Sty 2017 14:59
    szczupx
    Poziom 18  

    według mnie nie trzeba

  • #6 12 Sty 2017 16:16
    kortyleski
    Poziom 39  

    Nie ma możliwości aż takiego zasyfienia przepustnicy żeby serwo jej nie ruszyło. Diagnostyka najpierw...

  • #7 12 Sty 2017 21:43
    szczupx
    Poziom 18  

    Racja. Chyba ze syf zblokuje przekładnie wewnątrz serwa, ale tutaj chyba konstrukcja na to nie pozwala.
    Można popatrzeć w stronę uszkodzenia wiązki, może coś nie styka.
    Problem występuje i na gazie i na benzynie?

  • #8 17 Sty 2017 19:35
    kryner
    Poziom 7  

    szczupx napisał:
    Racja. Chyba ze syf zblokuje przekładnie wewnątrz serwa, ale tutaj chyba konstrukcja na to nie pozwala.
    Można popatrzeć w stronę uszkodzenia wiązki, może coś nie styka.
    Problem występuje i na gazie i na benzynie?


    Wiązkę raczej bym wyeleminował gdyż nie działo by się to tylko po długim postoju i przez jakieś 15 sekund po odpaleniu.
    Gaz sie załacza jak sie rozgrzeje silnik wiec cieżko powiedzieć,

  • #9 18 Sty 2017 09:04
    szczupx
    Poziom 18  

    Złamana wiązka potrafi dawać naprawdę dziwne efekty, także nie wykluczaj tego z góry.
    A tak sobie pomyślałem, może to cewka na ostatnich nogach skoro nie pali na wszystkie gary?

Szybka odpowiedź lub zadaj pytanie
Dziękuję Ci. Ta wiadomość oczekuje na moderatora.
 Szukaj w ofercie
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME