Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Szumy we wzmacniaczu MONO 10W opartym na TDA2030.

kempski53 23 Lut 2017 17:04 432 5
  • #1 23 Lut 2017 17:04
    kempski53
    Poziom 2  

    Witam ! kupiłem taki oto wzmacniacz allegro.pl/modul-wzmacniacz-audio-10w-tda2030-i6107721736.html . Wszystko dobrze śmigało lecz postanowiłem wylutować potencjometr montażowy i wlutować normalny obrotowy. Wszystkie nóżki wlutowałem dobrze . Niestety pojawiły się szumy oraz głosnik gra ciszej. Podgłaszanie i przyciszanie działa jak należy. Co moze byc przyczyną ? Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość .

  • #2 23 Lut 2017 17:10
    D214d3k
    Poziom 38  

    Czy rezystancja potencjometru jest taka sama? Czy potencjometr jest nowy i sprawny?

  • #3 23 Lut 2017 17:22
    kempski53
    Poziom 2  

    Rezystancja na nowym potencjometrze jest taka sama jak na starym. Kupiłem potencjometr nowy, ze sklepu. Doda jeszcze ze po odłączeniu potencjometru Szumy nie ustają oraz zasilanie tez jest takie jak należy.

  • Pomocny post
    #4 23 Lut 2017 17:50
    D214d3k
    Poziom 38  

    Popatrz na płytkę czy nie uszkodziłeś tam czegoś. Możesz dać wyraźne zdjęcia.

  • #5 23 Lut 2017 18:16
    kempski53
    Poziom 2  

    sprawdzilem płytke i niby jest ok.. Zdjęc nie zrobie bo zepsuł mi sie ostatnio telefon a aparatu nie mam.. Przypomniało mi sie jeszcze ze był taki moment ze przestawało szumiec jak palcem dotknąłem śróbki którą przykręcony jest scalak do radiatora.

  • #6 07 Mar 2017 19:57
    RolnikxPompa
    Poziom 3  

    A dałeś przekładki pomiędzy radiatorem a tda2030?

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme