Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

szlaban WIL ciągle zamyka

piotrg1967 29 Cze 2017 20:39 303 3
  • #1 29 Cze 2017 20:39
    piotrg1967
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam problem ze szlabanem WIL z centralą WA20.
    Szlaban od kilku lat nie pracował. Po uruchomieniu w trybie automatycznym nie można ustawić czasu pauzy.
    Po otwarciu zaraz zamyka bez względu na ustawienie potencjometru TP.
    Może zaśniedziała płytka?

  • #2 30 Cze 2017 19:52
    tomek201
    Poziom 13  

    Z tego co pamiętam, pauza jest aktywowana tylko w trybie auto... i półautomatycznym.

    Jest kilka podstawowych kwestii nie podanych.
    Jak są ustawione DIPSWITCHE. Czy jest coś na drugim kanale? Radio, przekaźnik?
    Pozostaje jeszcze kwestia ustawienia trymera czułości oraz czy kierunek ruchu nie jest odwrócony.
    Zrób zdjęcia dipów i zacisków bo nikt online nie pomoże :)

  • #3 30 Cze 2017 21:30
    piotrg1967
    Poziom 9  

    Próbowałem w obu trybach.
    Kierunek jest OK, dipswitche od 3 są na OFF. Próbowałem też 4 ustawić na ON ale to nic nie zmienia.
    Radia nie ma tylko sterowanie kontrolerem dostępu na stykach NO podłączonym do zacisku 13. Zaciski 10,11,12 są zwarte. Na drugim kanale nic nie ma.
    Trymer czułości jest ustawiony tak że w trybie ręcznym szlaban dobrze działa.
    I to chyba wszystkie informacje.
    jeszcze jedna jest taka że szlaban nie działał kilka lat.

  • #4 30 Cze 2017 22:44
    Marek J.
    Moderator Automatyka Bram

    Sprawdź potencjometr od czasu pauzy (zimne luty, rezystancja w zakresie regulacji). Może to tu tkwi przyczyna...

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme