Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

program napędu do bramy garażowej nie działa właściwie

drukar2013 01 Lip 2017 16:38 420 7
  • #1 01 Lip 2017 16:38
    drukar2013
    Poziom 6  

    Mam napęd GD800 do bramy garażowej i uważam że wadliwy jest program, gdyż brama w jedną stron e się otwiera aż do punktu krańcowego (odboju) a w drugą nie zatrzymuj się czyli jak gdyby nie zliczał obrotów koła napędowego , myslę że gdyby program moża było zresetować to może sie ta wada by usuneła ale wyłączeniu z zasilania nie resetuję ustawień,
    Czy ktoś jest coś doradzić w sklepie co kupiłem już napęd był dwukrotnie a na miejsce nie chcą przyjechać bo twierdzą ze ok ale jak ok kiedy brama nie zatrzymuje się w pozycji startowej, ponato nik z instalatorów nie chce sie podjąć naprawy przynajmniej w mojeje okolicy.

  • #3 02 Lip 2017 12:46
    drukar2013
    Poziom 6  

    według instrukcji wykonywałem to ponad dwadzieścia razy ale nic z tego wciąż tak samo sie zachowuje (nie zatrzymuję sie przy zamykaniu napęd) myślę że to jednak coś z programem

  • #4 02 Lip 2017 13:30
    dedito
    Poziom 39  

    W takim razie opisz co dokładnie robiłeś bo wróżek tu nie ma.

  • #5 03 Lip 2017 17:23
    drukar2013
    Poziom 6  

    zg z instrukcją po naciśnięciu przycisku na urządzeniu ( autu detec) napęd rusza i przesuwa się aż do odboju na końcu listwy prowadzącej gdzie się zatrzymuje następnie automatycznie zaczyna się zamykać (droga powrotna) ale nie zatrzymuje się w miejscu gdzie startował tylko chce dalej zamykać aż słuchać trzaski gdy element ciągnący wchodzi na koło zębate które jest w prowadnicy pasa zębatego

  • #6 03 Lip 2017 18:10
    dedito
    Poziom 39  

    A siłę zamykania zmieniałeś?

  • #7 03 Lip 2017 18:55
    drukar2013
    Poziom 6  

    tak zmieniałem na największą i próbowałem bez podczepiania bramy do napędu czyli sam "suwak" się przemieszczał nawet wykonałem filmiki wadliwego działania i przesłałem tam gdzie zakupiłem napęd ale nic nie pomogli ich serwis jest nie mobilny i na miejsce nie przyjedzie nawet chciałem poryć koszty dojazdu ale nic z tego nie zgodzili się. To odesłałem im napęd a po pół roku znowu mnie przesłali i tak samo źle działa.

  • #8 03 Lip 2017 21:02
    dedito
    Poziom 39  

    Ale to miałeś zmieniać siłę na mniejszą
    No i prosiłem abyś dokładnie opisał co robiłeś, a nie napisałeś, że regulowałeś siłę zamykania.
    Jak mamy Ci pomagać (zwłaszcza, że pomoc jest zdalna bez dostępu do napędu) skoro nie potrafisz napisać jakie czynności wykonywałeś? (pytanie retoryczne)
    Nagrałeś filmik, to fajnie, tylko szkoda, że go tutaj nie zamieściłeś.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme