Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Onkyo nr 555 koda sub sw-1000vs

okicze 09 Sie 2017 20:10 252 8
  • #1 09 Sie 2017 20:10
    okicze
    Poziom 5  

    Witam,
    kupiłem dziś suba koda sw 1000v2. Po podłączeniu go do apmplitunera Onkyo 555 sub nie gra. Ustawiłem dzwiek 5.1 sub > yes. Podczas kontroli głośników w systemie konfiguracyjnym Onkyo sub nie gra. Co zrobić? Sklep poinformował mnie, że suba sprawdzali i działał z dołączonym przez nich kablem. Gdy się dotknie końcówki kabla następuje huk z głośnika.

    Podłączenie

    Onkyo nr 555 koda sub sw-1000vs Onkyo nr 555 koda sub sw-1000vs

  • #2 09 Sie 2017 20:37
    marian133
    Poziom 36  

    Jeśli po dotknięciu kabla sub "zabuczy", to znaczy ze jest sprawny.
    Musisz szukać dalej przyczyny w amplitunerze.

    Na próbę możesz podłączyć suba wejściem wysokopoziomowym aby upewnić się na 100% że sub jest sprawny.

    Napisz jeszcze jak sygnał masz podłączony do amplitunera?

  • #3 09 Sie 2017 20:53
    okicze
    Poziom 5  

    Sub sprawny. W pierwszym poście dałem odnośnik do zdjęć jak jest podłączany. Nie rozumiem dlaczego nie działa.

  • #5 10 Sie 2017 08:40
    okicze
    Poziom 5  

    Do amplitunera mam podłączone: blu ray, laptop, ps3. I wyjscie na tv, wszystko hdmi. Podłączone są analogicznie do ich miejsc tzn do gamę podłączyłem ps3, do PC, laptop i do bd/dvd bluray. Jest jeszcze podpięty optyk z amplitunera do tv

  • #6 10 Sie 2017 16:06
    goraj krzysztof
    Poziom 26  

    Możesz sterować poziomem głośności suba przez amplituner? W swoim amplitunerze KD co prawda innej firmy zdarza się że kiedy przełączam funkcje i efekty dolby to dźwięk w wyjściu suba zanika mimo że mogę przez pilot sterować jego głośnością. Pomaga dopiero wyłączenie i włączenie suba z poziomu klawiatury lokalnej amplitunera. Ot taka ciekawostka :D

  • #7 10 Sie 2017 16:50
    okicze
    Poziom 5  

    Mogę sterować. Ale przy jakim kolwiek sygnale Sub nie reaguje. Gdy podłączę wtyczkę do L wtedy cały czas burzy.

  • #8 10 Sie 2017 17:27
    goraj krzysztof
    Poziom 26  

    Do tego drugiego gniazda na dole podłączałeś? Kabel na pewno łączy?

  • #9 10 Sie 2017 18:43
    okicze
    Poziom 5  

    Tak. Sprawdzałem każda konfiguracje. Nie mam innego kabla. Sklep zapewnił ze Sub i kabel jest nowy i działał przed wysyłka bo sprawdzali. W tej chwili Sub jest u znajomego i sprawdza na innym amplitunerze i na aux. Czy da coś zmiana ustawienia głośników frontowych Tzn wyłączenie full band ?

    Edit:
    Stwierdzono uszkodzony przewód oraz wejście R/SUB w Subie.
    Jutro zamawiam kuriera i niech go zabierają. Innego nie mają na stanie więc zwrócą pieniądze. Sklep to CINEMATECH w Gdańsku.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME