Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wzmacniacz Denon PMA-710AE - Wyłącza się i włącza - pstrykają przekaźniki

gladeo 12 Sie 2017 22:06 81 3
  • #1 12 Sie 2017 22:06
    gladeo
    Poziom 10  

    Witam,
    mam Denona PMA-710AE i jest z nim problem.
    Po ok 15-30 min pracy (normalnej) zaczynają szaleć przekaźniki. Czasami tylko się wyłączy (przełączy w tryb standby i wróci do trybu normalnego). Czasem takich "pstryknięć" jest kilkanaście.
    Sprawdziłem elektrolity wizualnie i wyglądają OK.

    Podejrzenie wygląda na jednym ze zdjęć "zatłuszczenie" koło radiatora oraz ciemniejsza barwa jasnego kleju przy kondensatorze.

    Proszę o pomoc - od czego zacząć dalszeposzukiwania. Wzmacniacz Denon PMA-710AE - Wyłącza się i włącza - pstrykają przekaźniki
    Wzmacniacz Denon PMA-710AE - Wyłącza się i włącza - pstrykają przekaźniki

  • #2 12 Sie 2017 22:30
    majsterek
    Poziom 19  

    gladeo napisał:
    Podejrzenie wygląda na jednym ze zdjęć "zatłuszczenie" koło radiatora oraz ciemniejsza barwa jasnego kleju przy kondensatorze


    Ja nic tam podejrzanego nie widzę. Na początek trzeba by coś pomierzyć a konkretnie napięcia z zasilacza, a szczególnie to które zasila przekaźniki.
    Na forum ktoś miał podobny przypadek ale nie proponuję sugerować się nim "w ciemno", bez podstawowej diagnostyki...
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14104099#14104099

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME