Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z odpalaniem NH M115

browa 13 Sie 2017 12:33 240 6
  • #2 13 Sie 2017 17:33
    wal-ker
    Poziom 29  

    Symbol slimaka i błąd 88 to najczesciej problem z potencjometrem biegów pełzajacych(lub jego zasilaniem) albo uwalony CFPS czyli drugi kontroler(komp).
    Brak mozliwosci odpalenia wskazuje na uwalony sterownik CFPS ale może poszło tylko zasilanie/kablownia.Sprawdzic bezpieczniki i kable i wtyczke C 286(zasilania i opornosc potencjometru,choc awaria tego nie powinna wyłączac ciagnika).Skasowac bład(błędy?) odczytac nowe.
    Za mało danych

  • #3 13 Sie 2017 17:39
    browa
    Poziom 2  

    niedawno sam zgasł i odpalilismy go 2 razy ale po zgaszeniu znowu sie zaswiecił gdzie by mozna znalesc ten bespiecznik i ten kabel

  • #4 13 Sie 2017 18:02
    wal-ker
    Poziom 29  

    Jak to gdzie,w skrzynce bezpieczników.Oznaczone obrazkiem zębatki ... .

  • #5 13 Sie 2017 19:29
    browa
    Poziom 2  

    A tych wtyczek-kabli skond zaczoc szukac zeby wszystkiego nie roskrecac bespieczniki dobre wszystkie

  • #6 14 Sie 2017 08:18
    wal-ker
    Poziom 29  

    Niestety nie raczyłes podac wiecej danych a ja nie mam czasu na gdybanie.nawet nie wiem jaka skrzynie ma ten traktor.
    Generalnie do rozebrania panel na prawym słupku(tam gdzie włacznik biegow pełzajacych),podloga w kabinie(złączka C 286 i potencjometr pełzaków),panel na prawym blotniku,wewnątrz kabiny(pod nim jest drugi sterownik CFPS).Do sprawdzenia zasilania na wtyczkach.

  • #7 14 Sie 2017 18:25
    browa
    Poziom 2  

    Problem byl w poluzowanym kablu przy rozruszniku byl przed kupnem wymieniony i poprzez drgania sie obluzowal i taka byla naprawa
    Ale dzieki wielkie za pomoc

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME