Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis ->Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#1 03 Sie 2005 22:02  Autor tematu   

Telewizor Curtis 20M2VT


Witam .

Prosiłbym o pomoc w naprwie telewizorka jak wyżej , po włączeniu pojawia się numer programu a następnie napis NO SIGNAL i pusuje ( czyli raz pojawia się i znika , wysokie napięcie jest cały czas chociaż przetwornica pracuje dziwnie ale myślę że to jest przyczyną wyświtlanych napisów na ekranie ) z tego co wiem powinie być cały czas , proszę o pomoc w naprawie z góry dziękuję .

Pozdrawiam Jacek .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#2 03 Sie 2005 22:13    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Witam, co rozumiesz przez to że przetwornica pracuje nie tak? a może była naprawiana i wstawiłeś TDA4605 a nie TDA4605-2?? wymień elektrolity po pierwotnej i wtórnej, i zobacz co jest na AV kiedy podasz sygnał...mam ten sam telewizor tyle że u rodzinki i jest jak mówisz..po włączeniu powinien widnieć cały czas napis no signal. A WN napewno jest caly czas? nie znika na ta chwile kiedy niema no signala?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jezrdna
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 29 Mar 2005
Posty: 547
Pomógł: 37
Ocena postów: 6
jezrdna
Poziom 18
Post#3 03 Sie 2005 22:21    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Wymień pamięć 24C02 , zaprogramuj , wejdź w tryb serwisowy i zrób co trzeba .Andrzej

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#4 03 Sie 2005 22:22    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Wejście w serwis->jeżeli pilot na SAA1030 to wejście w tryb się odbywa przez zwarcie pinów 13 i 22 w tym że układzie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#5 03 Sie 2005 22:24  Autor tematu   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Witam .
WN jest cały czas tylko napis na ekranie NO SIGNAL raz się pojawia i znika ( pulsuje ) .

Pozdrawiam Jacek .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#6 03 Sie 2005 22:28    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


A telewizor co miał pierwotnie uszkodzone? bo domyślam sie że to jest usterka ostatnia prawdopodobnie która wyszła po naprawie reszty TV

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#7 03 Sie 2005 22:42  Autor tematu   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Naprawę zacząłem od tego co podałem nic nie wymieniałem . Ten Curtis to Motorollka i pamięć ma MCM 2814 BP ( chyba że jest zamiennikiem tego co podajesz ) a nie ten co podajesz .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#8 03 Sie 2005 22:43    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Można wsadzic 24C08 będzie wolniej TG chodziła o ile jest, albo daj 24C14 to to samo

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#9 03 Sie 2005 22:48  Autor tematu   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Mam tylko w tej chwili 24C02 i 24C04

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#10 03 Sie 2005 22:50Pomocny post    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


No więc wsadź 24c04 tylko licz sie. z wolniejszym działaniem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#11 03 Sie 2005 23:28  Autor tematu   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Założyłem 24C04 i jest teraz OK tylko się okazało że pilot jest zepsuty i nie mogę zaprogramować żadnej stacji z klawiatury lokalnej , serdecznie dziękuję dzisiaj , teraz naprawiam pilota jeżeli nie naprawię to jutro kupię nowego , napewno jutro odpowiem . Dziękuję za dzisiaj , do jutra .

Z poważaniem Jacek .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukashb
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: -!
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5093
Pomógł: 376
lukashb
Poziom 24
Post#12 04 Sie 2005 12:02    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Zarzecki Jacek napisał:
Założyłem 24C04 i jest teraz OK tylko się okazało że pilot jest zepsuty i nie mogę zaprogramować żadnej stacji.
A moze to wina zbyt małej pamięci? mówiłem że coś nie tak moze być

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mimelektronik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: podkarpackie
Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 1054
Pomógł: 78
Ocena postów: 9
mimelektronik
Poziom 20
Post#13 04 Sie 2005 16:31    

Telewizor Curtis 20M2VT


Poczytaj instrukcje obslugi bez pilota tez da sie go zaprogramowac wciskajac 2 przyciski na klawiaturze lokalnej jednoczesnie wchodzisz w menu strojenia.Nominalna pamiec to c02

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Jarosław
Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 173
Ocena postów: 1
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Post#14 04 Sie 2005 22:54  Autor tematu   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Pilot naprawiony i dalej jest nie tak , chciałem dzisiaj kupić orginalną pamięć ale w takim miasteczku jak Jarosław okazało się że sklepik jest zamknięty z powodu urlopu sprzedawcy i muszę go zamówić w Rzeszowie albo sam jechać aby go kupić , do tego czasu stoję w miejscu i nie mogę nic zrobić .

Pozdrawiam Jacek .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jurek56
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 216
Pomógł: 19
Jurek56
Poziom 15
Post#15 04 Sie 2005 23:26    

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Jak powyzsze czytam to mi sie wydaje ze podpowiadacze nie chca abys naprawil ten sprzet ale zagladnij na haslo Curtis po burzy tam czytaj i mysl procedura podobna po kolei ew. dawaj pytania a postaram Ci pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Curtis 20m2vt problem a AV (2)
Curtis 20M2VT - rozstraja się (7)
Curtis 20m2vt próbkowanie przetwornicy (11)
Curtis 20M2VT - problem z RGB na wejściu TV (4)
TV CURTIS 20M2VT po burzy, pytanie o głowicę (15)
Curtis 20M2VT - pilot - oznaczenie przycisków (7)
Curtis 20m2vt problem z przetwornicą po burzy (4)
Curtis 20M2VT po włączeniu obraz skacze w V i zagina H. (11)
Curtis 20M2VT po burzy. Nie włącza się, wymiana TDA4605-2? (1)
TV Curtis 20MP2 brak odbioru programów brak sygnału (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS