Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału
Autor
Wiadomość
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#1 Post autora tematu 03 Sie 2005 22:02   

Telewizor Curtis 20M2VT


Witam .

Prosiłbym o pomoc w naprwie telewizorka jak wyżej , po włączeniu pojawia się numer programu a następnie napis NO SIGNAL i pusuje ( czyli raz pojawia się i znika , wysokie napięcie jest cały czas chociaż przetwornica pracuje dziwnie ale myślę że to jest przyczyną wyświtlanych napisów na ekranie ) z tego co wiem powinie być cały czas , proszę o pomoc w naprawie z góry dziękuję .

Pozdrawiam Jacek .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2005 22:02   





Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#2 03 Sie 2005 22:13   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Witam, co rozumiesz przez to że przetwornica pracuje nie tak? a może była naprawiana i wstawiłeś TDA4605 a nie TDA4605-2?? wymień elektrolity po pierwotnej i wtórnej, i zobacz co jest na AV kiedy podasz sygnał...mam ten sam telewizor tyle że u rodzinki i jest jak mówisz..po włączeniu powinien widnieć cały czas napis no signal. A WN napewno jest caly czas? nie znika na ta chwile kiedy niema no signala?
Powrót do góry
   
jezrdna
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Mar 2005
Posty: 541
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 03 Sie 2005 22:21   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Wymień pamięć 24C02 , zaprogramuj , wejdź w tryb serwisowy i zrób co trzeba .Andrzej
Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#4 03 Sie 2005 22:22   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Wejście w serwis->jeżeli pilot na SAA1030 to wejście w tryb się odbywa przez zwarcie pinów 13 i 22 w tym że układzie.
Powrót do góry
   
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#5 Post autora tematu 03 Sie 2005 22:24   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Witam .
WN jest cały czas tylko napis na ekranie NO SIGNAL raz się pojawia i znika ( pulsuje ) .

Pozdrawiam Jacek .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2005 22:24   





Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#6 03 Sie 2005 22:28   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


A telewizor co miał pierwotnie uszkodzone? bo domyślam sie że to jest usterka ostatnia prawdopodobnie która wyszła po naprawie reszty TV
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2005 22:28   





Powrót do góry
   
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#7 Post autora tematu 03 Sie 2005 22:42   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Naprawę zacząłem od tego co podałem nic nie wymieniałem . Ten Curtis to Motorollka i pamięć ma MCM 2814 BP ( chyba że jest zamiennikiem tego co podajesz ) a nie ten co podajesz .
Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#8 03 Sie 2005 22:43   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Można wsadzic 24C08 będzie wolniej TG chodziła o ile jest, albo daj 24C14 to to samo
Powrót do góry
   
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#9 Post autora tematu 03 Sie 2005 22:48   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Mam tylko w tej chwili 24C02 i 24C04
Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#10 03 Sie 2005 22:50pomocny post - solucja   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


No więc wsadź 24c04 tylko licz sie. z wolniejszym działaniem
Powrót do góry
   
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#11 Post autora tematu 03 Sie 2005 23:28   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Założyłem 24C04 i jest teraz OK tylko się okazało że pilot jest zepsuty i nie mogę zaprogramować żadnej stacji z klawiatury lokalnej , serdecznie dziękuję dzisiaj , teraz naprawiam pilota jeżeli nie naprawię to jutro kupię nowego , napewno jutro odpowiem . Dziękuję za dzisiaj , do jutra .

Z poważaniem Jacek .
Powrót do góry
   
lukashb
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 5120
Miasto: -!

Post#12 04 Sie 2005 12:02   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Zarzecki Jacek napisał:
Założyłem 24C04 i jest teraz OK tylko się okazało że pilot jest zepsuty i nie mogę zaprogramować żadnej stacji.
A moze to wina zbyt małej pamięci? mówiłem że coś nie tak moze być
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2005 12:02   





Powrót do góry
   
mimelektronik
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 1056
Miasto: podkarpackie

Post#13 04 Sie 2005 16:31   

Telewizor Curtis 20M2VT


Poczytaj instrukcje obslugi bez pilota tez da sie go zaprogramowac wciskajac 2 przyciski na klawiaturze lokalnej jednoczesnie wchodzisz w menu strojenia.Nominalna pamiec to c02
Powrót do góry
   
Zarzecki Jacek
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Sty 2004
Posty: 171
Miasto: Jarosław

Post#14 Post autora tematu 04 Sie 2005 22:54   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Pilot naprawiony i dalej jest nie tak , chciałem dzisiaj kupić orginalną pamięć ale w takim miasteczku jak Jarosław okazało się że sklepik jest zamknięty z powodu urlopu sprzedawcy i muszę go zamówić w Rzeszowie albo sam jechać aby go kupić , do tego czasu stoję w miejscu i nie mogę nic zrobić .

Pozdrawiam Jacek .
Powrót do góry
   
Jurek56
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 217

Post#15 04 Sie 2005 23:26   

Re: Telewizor Curtis 20M2VT


Jak powyzsze czytam to mi sie wydaje ze podpowiadacze nie chca abys naprawil ten sprzet ale zagladnij na haslo Curtis po burzy tam czytaj i mysl procedura podobna po kolei ew. dawaj pytania a postaram Ci pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> Telewizor Curtis 20M2VT - brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Curtis 20M2VT po burzy. Nie włącza się, wymiana TDA4605-2? (1)
Curtis 20M2VT po włączeniu obraz skacze w V i zagina H. (11)
Curtis 20m2vt problem z przetwornicą po burzy (4)
Curtis 20M2VT - pilot - oznaczenie przycisków (7)
TV CURTIS 20M2VT po burzy, pytanie o głowicę (15)
Curtis 20M2VT - problem z RGB na wejściu TV (4)
Curtis 20m2vt próbkowanie przetwornicy (11)
Curtis 20M2VT - rozstraja się (7)
Curtis 20m2vt problem a AV (2)
TV Curtis 20MP2 brak odbioru programów brak sygnału (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS