Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Lustrzane odbicie?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Lustrzane odbicie?
Autor
Wiadomość
==>Pietra$<==
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 104
Miasto: Rogów

Post#1 Post autora tematu 06 Sie 2005 23:03   

Re: Lustrzane odbicie?


W ktorym programie graficznym mozna zrobic lustrzane odbicie obrazka (paint) odpada w IrfanView dasie? jasli tak to jak, a jesli nie to w jakim programiku ???

Dodano po 1 [minuty]:

Aaa jeszcze jedno moze da sie to zrobic w Acrobat Reader 5 ? ? ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Sie 2005 23:03   





Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#2 06 Sie 2005 23:07   

Re: Lustrzane odbicie?


==>Pietra$<== napisał:
moze da się to zrobic w Acrobat Reader 5 ? ? ?

Jak sama nazwa wskazuje, program ten służy do ODCZYTU (Reader), więc żadnych manewrów na pliku nie przeprowadzisz. Poza tym program ten odczytuje tylko pliki w formacie PDF.
Powrót do góry
   
==>Pietra$<==
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 104
Miasto: Rogów

Post#3 Post autora tematu 06 Sie 2005 23:17   

Re: Lustrzane odbicie?


ale pomysl, ze obrazek rowniez moze byc zapisany w formacie PDF ! np. z gazety !
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Sie 2005 23:17   





Powrót do góry
   
shg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Wrz 2003
Posty: 2309
Miasto: Trójkąt Bermudzki = Kędzierzyn-Koźle

Post#4 06 Sie 2005 23:21pomocny post - solucja   

Lustrzane odbicie?


W IrfanView da się.
http://www.irfanview.com/

A JPEG-i potrafi obrabiać bezstratnie (obroty i odbicia), tylko plugin potrzebny.

Każdy obraz - menu: Image-> Vertical/Horizontal Flip - odpowiednio odbicie w pionie i poziomie.
JPEG-i z menu Options -> JPG Lossless operation
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#5 06 Sie 2005 23:24pomocny post - solucja   

Re: Lustrzane odbicie?


==>Pietra$<== napisał:
W ktorym programie graficznym mozna zrobic lustrzane odbicie obrazka (paint) odpada w IrfanView dasie? jasli tak to jak, a jesli nie to w jakim programiku ???

np w photoshopie
Cytat:

Aaa jeszcze jedno moze da się to zrobic w Acrobat Reader 5 ? ? ?

Czy to nie jest tobie potrzebne tobie do wydruku na folii albo kalce.
Jeżeli tak to można to zrobić w readerze w ustawieniach drukarki jeżeli twoja drukarka ma tą możliwość (a dokładnie sterowniki w windowsie)
Powrót do góry
   
==>Pietra$<==
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 104
Miasto: Rogów

Post#6 Post autora tematu 06 Sie 2005 23:28   

Re: Lustrzane odbicie?


NO... teraz mowicie po "mojemu" :D tak jest to wzor plytki do wytrawienia i bedzie drukowany na papierze kredowym (drukarka laserowa) DZIEKI a teraz zabieram sie do szukania pluginu bo jakosc "tego" MUSI byc idealna !
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#7 06 Sie 2005 23:42pomocny post - solucja   

Re: Lustrzane odbicie?


==>Pietra$<== napisał:
NO... teraz mowicie po "mojemu" :D tak jest to wzor plytki do wytrawienia i bedzie drukowany na papierze kredowym (drukarka laserowa) DZIEKI a teraz zabieram się do szukania pluginu bo jakosc "tego" MUSI byc idealna !

Pliki graficzne jak i PDF można otworzyć w Photoshopie.
W przypadku plików pdf podczas otwierania ich można wybrać rozdzielczość min 300 pikseli na cal aby jakość była lepsza na wydruku.
Potem jezeli obraz jest kolorowy można konwertować do skali szarości (można dokonywać korekty jeżeli jest potrzebna) i od razu zrobić odbicie lustrzane i wydrukować
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Sie 2005 23:42pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
==>Pietra$<==
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 104
Miasto: Rogów

Post#8 Post autora tematu 06 Sie 2005 23:53   

Lustrzane odbicie?


Ten "ostatni" Pan mowi najlepiej. jest to plytka i musi byc IDEALNA poniewaz sciezki musza byc rowne! robie w Photoshopie....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Lustrzane odbicie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Lustrzane odbicie obrazu+Geforce4 ti 4200 (6)
Odbicie lustrzane rysunku w formacie .*pdf (9)
Jak wydrukować odbicie lustrzane pdfa??? (9)
Lustrzane odbicie (Praktyczny Elekronik) (4)
lustrzane odbicie teksu word xp (2)
Acrobat Reader i odbicie lustrzane (9)
Lustrzane odbicie obrazu na monitorze (5)
lustrzane odbicie monitora (3)
Odbicie lustrzane tekstu???? (5)
lustrzane odbicie (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.13 seconds

elektroda.pl temat RSS