Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?
Autor
Wiadomość
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#1 Post autora tematu 08 Sie 2005 10:56   

Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


chcę podłączyc telewizor do kompa tak aby obraz byl widoczny na monitorze i Telewizorze poniewaz telewizor mam w innym pomiesczeniu jak tego dokonac ?
TJT
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sie 2005 10:56   





Powrót do góry
   
elektryk1e
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 711
Miasto: poznan

Post#2 08 Sie 2005 11:32   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


po pierwsze musisz miec wyjscie Tv w karcie graficznej, takie zolte gniazdo jak PS2 prawie. ale z tym rownoczesnym tv i monitorem bedzie ciezko. u mnie to nie chodzilo. albo tv albo monitor (ge-force 2 32mb)
Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#3 Post autora tematu 08 Sie 2005 12:00   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


to ze wyjscie musze miec TV to ja wiem tylko nie wiem jak zrobic monitor i tV rownoczesnie
Powrót do góry
   
elektryk1e
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 711
Miasto: poznan

Post#4 08 Sie 2005 12:06   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


nie wiem czy da rade. popytaj ludzi na elce. bo widze ze temat nie ma zbytniego zainteresowania
Powrót do góry
   
gamar81
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#5 08 Sie 2005 12:23   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam
Zmagałem się z tym problemem dość długo i szczerze pisząc do tej pory nie wiem o co chodzi...podłączyłem TV do wyjścia karty graficznej i miałem obraz na komputerze i telewizorze jednocześnie..ale zdarzyło się to tylko raz :) i chyba zupełnie przypadkowo. Zapewne wykorzystujesz TV do oglądania filmów...Ja mam taką sytuację, że gdy włączam film obraz automatycznie pojawia się na TV ( wcześniej jest tylko tło pulpitu) jednakże nie mam napisów i w ustawieniach ekranu muszę przełączyć TV jako ekran podstawowy ..
Powrót do góry
   
Aleksander_01
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 3385
Miasto: Kielce

Post#6 08 Sie 2005 19:54   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam

Czy mógłbys napisać jaką karte graficzną posiadasz? Na moim radeonie 9800se@pro sytuacja taka jest możliwa. Co prawda na monitorze jest odswieżanie 50hz ale film wyświetla się na monitorze i na tv. Używałem do tego ATI control panela. Musisz miec dwa ramdacki na karcie.
Jako dowód załączam dwa zdjęcia.
Sorki ale mam aparat w telefonie i stąd ta jakość :). Jednak żeby to osiągnąć potrzebujesz dwóch ramdacków na karcie graficznej /w menadżerze urządzeń będziesz miał wykryte dwie karty graficzne/. I to chyba tyle na razie.
Pozdro.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#7 Post autora tematu 08 Sie 2005 20:08   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Posiadam grafe GE Force FX 5200 nie mam pojecia czy mam te 2 RAM dacki czy cos jak to sprawdzic ???
Powrót do góry
   
Aleksander_01
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 3385
Miasto: Kielce

Post#8 08 Sie 2005 20:46   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam

Z materiałów które posiadam wychodzi na to że twoja karta ma dwa ramdacki (sprawdz w menadzerze urzadzen /moj komputer>sprzet>manadzer urzadzen>karty graficzne>tutaj powinny byc 2e pozycje). Teraz w swoich sterownikach musisz po prostu się pobawić ustawieniami. NIe mam nigdzie karty nvidi żeby to sprawdzić, mogę polecić program tv tools http://www.digital-digest.com/dvd/nvidia/tvout.html . Jednakże przy dwóch ramdackach efekt ten musi dać się uzyskać.
Pozdro.
Powrót do góry
   
lisek
Spec od monitorów
Spec od monitorów


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 13786
Miasto: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)

Post#9 08 Sie 2005 20:58   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


poczytaj na początek
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=10726&highlight=fx5200

idz na forum sąsiednie : Komputery Hardware
tam wpisz w pole Szukaj ( na górze z prawej strony)
FX5200
masz 237 postów do poczytania
Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#10 Post autora tematu 08 Sie 2005 20:58   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


no nie wiem bo u mnie jest tylko jedna pozycja moze to trzeba jakos doinstalowac
Powrót do góry
   
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 288
Miasto: Grojec

Post#11 09 Sie 2005 00:55pomocny post - solucja   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam!
Tak jak kolega pisał wyżej. Program TVTool ma dużo opcji.
Masz tu screen'a.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#12 Post autora tematu 09 Sie 2005 09:12   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


jaka jest najlepsza wersja tego programu skad mozna go ściągnąć
Powrót do góry
   
Yoga
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 372

Post#13 09 Sie 2005 09:22   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


A czy google u ciebie działają?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=TVTool&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
TVTool jest programem komercyjnym i potrzebny jest klucz licencyjny , w wersji demo działa przez kilkanaście dni.
W swojej karcie też możesz ustawić tak by mieć obraz na TV. Konfiguracja:
1. Klonowanie
2. TV jako ekran główny (w przeciwnym razie nie będziesz miał filmu na TV).
3. Monitor jako ekran pomocniczy w trybie pełnoekranowym (to na niektórych kartach może nie być konieczne - musisz sprawdzić u siebie)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sie 2005 09:22   





Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#14 Post autora tematu 09 Sie 2005 14:53   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


udalo mi sie zrobi obraz na monitorze i TV, ale czemu jak wlacze tryb tv na telewizorze to napisy mi sie tam nie wyswietlaja czy da sie to jakos zrobic?????
Powrót do góry
   
Yoga
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 372

Post#15 09 Sie 2005 20:17   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Pisałem ci już że TV musi być ekranem podstawowym (głównym). Wtedy napisów nie będzie na monitorze. W ustawieniach sterowników nVidii taka jest "uroda".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sie 2005 20:17   





Powrót do góry
   
ZAKRECOOOONA
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Paź 2005
Posty: 1
Miasto: Tychy

Post#16 14 Paź 2005 23:49   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Mam kartę graficzną radeon 9550 z wyjsciem tv out po podlaczeniu do telewizora pojawiaja sie jakies czarno czerwone pasy probowalem wszystkiego, nic nie daje ustawienie palB palG itd. .... Nie mam zielonego pojecia co moge jeszcze zrobic walcze od miesiaca z tym i nic nie moge zdzialac, prosze o pomoc, z gory wielkie dzieki :)
Powrót do góry
   
marekrakow
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Wrz 2004
Posty: 117
Miasto: kraków

Post#17 25 Lis 2005 14:06   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Ja to samo na 9550. Kicha.
Powrót do góry
   
Repciu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 1307
Miasto: Zamość, Lublin

Post#18 Post autora tematu 01 Gru 2005 10:19   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


spróbuj odłączyć antene od telewizora
Powrót do góry
   
gracus7
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2004
Posty: 1049
Miasto: ŻARY - lubuskie

Post#19 11 Gru 2005 17:39   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


witam!
mam też problem taki że mam obraz na TV ale czarno biały!!!! zmiana systemu PAL czy NTSC nic nie daje...
grafika RADEON 9550 128Mb do tego ATI control panel ale nic nie mogę z tym zrobić!!
ze dwa miesiące temu przed reinstalacją systemu było wszystko OK!!!! TV i połaczenie zostało to samo tylko teraz mam ATI control panel a wcześniej było cos z windowsa i chodziło super!!!!
co moę zrobić aby znaleźć kolor na tym ATI panelu??????
Powrót do góry
   
wuteka
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 20 Paź 2005
Posty: 46
Miasto: Scie

Post#20 16 Gru 2005 21:16   

podłączenie TELEWIZORA do komputera


ja mam problem z radkiem 9200, to samo:<
Powrót do góry
   
gracus7
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2004
Posty: 1049
Miasto: ŻARY - lubuskie

Post#21 17 Gru 2005 20:49   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


panowie czy jest ktos kto udzieliłby jakieś sensownej pomocy w temacie RADEONA I TV???
przekopałem juz całe forum i zadna sugestia nie dała efektu!!!
zmieniłem telewizor z GOLDSTARA na PHILIPSA bez efektu
przelutowalem w gnieździe SCART(euro) sygnały luminacji i chrominacji wedle wskazówek z postów ale też bez efektów!!!!
co jest ?? po instalacji nowego systemu zainstalowałem najnowsze sterowniki do grafiki RADEON 9550
Powrót do góry
   
robertus00
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 39

Post#22 02 Sty 2006 08:05   

podłączenie TELEWIZORA do komputera


Słyszałem, żeby zewrzeć chrominancję z luminancje małym kondensatorkiem 470pF, ale nie jestem pewny. Wtedy pojawi sie kolor.
Powrót do góry
   
gracus7
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2004
Posty: 1049
Miasto: ŻARY - lubuskie

Post#23 02 Sty 2006 10:03   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


cos słyszałeś i to dobrze !!! ale niestety u mnie nie pomaga przez żaden kondensatorek ani oporniczek ani nawet beszczelne połaczenie obu przewodów!!!!!!! tylko dlaczego na starszym sterowniku od grafiki było wszystko OK!!!! przypomnę mam RADEONA 9550 i jak miał stary sterownk to wszystko culało a połączenie i TV nadal jest ten sam
Powrót do góry
   
siudym
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 50
Miasto: iława

Post#24 08 Lut 2006 23:05   

podłączenie TELEWIZORA do komputera


niestety ja tez mam problemy z radeonem i czarno-bialym wyswietlaniem na TV.
Kombinowałem sporo i nic nie daje. W innym PC mam Geforca i jest ok...lol


-------------------------------------------------------------------------------------------
http://bmkmoto.w.interia.pl/jajca.htm - jaja niesamowite! Zobaczcie:]
Powrót do góry
   
adam2948
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 110
Miasto: Niemcy

Post#25 09 Lut 2006 07:02   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam! Sami sobie odpowiadacie na pytanie. Powrócić do starego sterownika,albo poczekać ,aż wyjdzie jeszcze nowszy.Musi być błędny sterownik.Jak będę miał czas to sam to sprawdzę na 9600 pro i dam znać.
Pozdrawiam adam2948.
Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 384

Post#26 27 Mar 2006 12:37   

podłączenie TELEWIZORA do komputera


Ja mialem kolor na standartowych sterownikach windowsa . gdy zainstalowalem sobie najnowsze od nvidii kolor stracilem. Mozna zmienic to gdzie sw ustawieniach ? jesli tak to powiedzcie mi lopatologicznie gdzie bo mam windw w niemieckim jezyku i ciezko mi sie w niem poruszac
Powrót do góry
   
Roman-Pila
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 128
Miasto: Piła

Post#27 30 Mar 2006 18:50   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam szanowne grono ;) polecam sterownik "Catalist" a nie "Omega"- dawany "fabrycznie" i powinno wyświetlać, jak należy, przy okazji nie trzeba głowić się z systemem kodowania koloru tylko wybrać "Germany" - ot "pskudy" - o "poland nie momyśleli"
Pozdrawiam..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Mar 2006 18:50   





Powrót do góry
   
lukas22 mastah
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Cze 2004
Posty: 555
Miasto: Kietrz

Post#28 07 Kwi 2006 22:58   

podłączenie TELEWIZORA do komputera


mam to samo ale na GF mx4400... Przez półroku wszystko działało,reinstalowałem systemy i jakos zawse kolor był,zbytnio nie ingerowałem w ustawienia.Teraz zrobiłem reinstall i za cholere nie umiem dojsc co z tymi kolorami...Nie pomaga zmienianie z palu na ntsc,próbowałem juz chgyba wszystkiego...
Powrót do góry
   
joonnyy
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1

Post#29 13 Sty 2007 14:09   

Re: Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


Pomocy
Mam kartę Radeon 9800 se i nie mam kolorów na TV
Kompa łącze z TV przez kabel euro i s-video
CO JEST NIE TAK ??
co poprawić w ustawieniach i gdzie?
wcześniej miałem GF 3 i śmigało jak ta lala przez TV-tool
Powrót do góry
   
Roman-Pila
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 128
Miasto: Piła

Post#30 15 Sty 2007 13:29   

Re: Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


Na wielu kartach z tej serii (ale nie na wszystkich ) jest w środku zworka decydująca o systemie kodowania koloru (NTSC/PAL) w obrazie wysyłanym przez kartę na złącza tv.
Jeżeli jej nie ma, to w panelu karty (w systemie, przy zainstalowanym całym - kompletnym ) sterowniku wybrać "PAL"
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.103 seconds

elektroda.pl temat RSS