Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


  Main Page -> Forum Index -> Beginners Service ->Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#1 08 Aug 2005 10:56  Topic author   

Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


chcę podłączyc telewizor do kompa tak aby obraz byl widoczny na monitorze i Telewizorze poniewaz telewizor mam w innym pomiesczeniu jak tego dokonac ?
TJT

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
elektryk1e
Level 22
Location: poznan
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 719
Helped: 38
Post rating: 5
elektryk1e
Level 22
Post#2 08 Aug 2005 11:32    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


po pierwsze musisz miec wyjscie Tv w karcie graficznej, takie zolte gniazdo jak PS2 prawie. ale z tym rownoczesnym tv i monitorem bedzie ciezko. u mnie to nie chodzilo. albo tv albo monitor (ge-force 2 32mb)

Helpful post? + 0
Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#3 08 Aug 2005 12:00  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


to ze wyjscie musze miec TV to ja wiem tylko nie wiem jak zrobic monitor i tV rownoczesnie

Helpful post? + 0
Back to top
elektryk1e
Level 22
Location: poznan
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 719
Helped: 38
Post rating: 5
elektryk1e
Level 22
Post#4 08 Aug 2005 12:06    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


nie wiem czy da rade. popytaj ludzi na elce. bo widze ze temat nie ma zbytniego zainteresowania

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gamar81
Level 10
Location: Poznań
Joined: 11 Apr 2005
Posts: 5
gamar81
Level 10
Post#5 08 Aug 2005 12:23    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam
Zmagałem się z tym problemem dość długo i szczerze pisząc do tej pory nie wiem o co chodzi...podłączyłem TV do wyjścia karty graficznej i miałem obraz na komputerze i telewizorze jednocześnie..ale zdarzyło się to tylko raz :) i chyba zupełnie przypadkowo. Zapewne wykorzystujesz TV do oglądania filmów...Ja mam taką sytuację, że gdy włączam film obraz automatycznie pojawia się na TV ( wcześniej jest tylko tło pulpitu) jednakże nie mam napisów i w ustawieniach ekranu muszę przełączyć TV jako ekran podstawowy ..

Helpful post? + 0
Back to top
Aleksander_01
Level 39
Location: Kielce
Joined: 16 Apr 2005
Posts: 3861
Helped: 597
Post rating: 141
Aleksander_01
Level 39
Post#6 08 Aug 2005 19:54    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam

Czy mógłbys napisać jaką karte graficzną posiadasz? Na moim radeonie 9800se@pro sytuacja taka jest możliwa. Co prawda na monitorze jest odswieżanie 50hz ale film wyświetla się na monitorze i na tv. Używałem do tego ATI control panela. Musisz miec dwa ramdacki na karcie.
Jako dowód załączam dwa zdjęcia.
Sorki ale mam aparat w telefonie i stąd ta jakość :). Jednak żeby to osiągnąć potrzebujesz dwóch ramdacków na karcie graficznej /w menadżerze urządzeń będziesz miał wykryte dwie karty graficzne/. I to chyba tyle na razie.
Pozdro.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#7 08 Aug 2005 20:08  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Posiadam grafe GE Force FX 5200 nie mam pojecia czy mam te 2 RAM dacki czy cos jak to sprawdzic ???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Aleksander_01
Level 39
Location: Kielce
Joined: 16 Apr 2005
Posts: 3861
Helped: 597
Post rating: 141
Aleksander_01
Level 39
Post#8 08 Aug 2005 20:46    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam

Z materiałów które posiadam wychodzi na to że twoja karta ma dwa ramdacki (sprawdz w menadzerze urzadzen /moj komputer>sprzet>manadzer urzadzen>karty graficzne>tutaj powinny byc 2e pozycje). Teraz w swoich sterownikach musisz po prostu się pobawić ustawieniami. NIe mam nigdzie karty nvidi żeby to sprawdzić, mogę polecić program tv tools http://www.digital-digest.com/dvd/nvidia/tvout.html . Jednakże przy dwóch ramdackach efekt ten musi dać się uzyskać.
Pozdro.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lisek
Spec od monitorów
Location: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)
Joined: 19 Feb 2003
Posts: 17218
Helped: 2378
Post rating: 809
lisek
Spec od monitorów
Post#9 08 Aug 2005 20:58    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


poczytaj na początek
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=10726&highlight=fx5200

idz na forum sąsiednie : Komputery Hardware
tam wpisz w pole Szukaj ( na górze z prawej strony)
FX5200
masz 237 postów do poczytania

Helpful post? + 0
Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#10 08 Aug 2005 20:58  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


no nie wiem bo u mnie jest tylko jedna pozycja moze to trzeba jakos doinstalowac

Helpful post? + 0
Back to top
mariush'ek
Level 17
Location: Grojec
Joined: 22 Sep 2004
Posts: 310
Helped: 21
Post rating: 8
mariush'ek
Level 17
Post#11 09 Aug 2005 00:55Helpful post    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam!
Tak jak kolega pisał wyżej. Program TVTool ma dużo opcji.
Masz tu screen'a.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#12 09 Aug 2005 09:12  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


jaka jest najlepsza wersja tego programu skad mozna go ściągnąć

Helpful post? + 0
Back to top
Yoga
Level 21
Joined: 25 Apr 2005
Posts: 372
Helped: 39
Post rating: 4
Yoga
Level 21
Post#13 09 Aug 2005 09:22    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


A czy google u ciebie działają?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=TVTool&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang pl
TVTool jest programem komercyjnym i potrzebny jest klucz licencyjny , w wersji demo działa przez kilkanaście dni.
W swojej karcie też możesz ustawić tak by mieć obraz na TV. Konfiguracja:
1. Klonowanie
2. TV jako ekran główny (w przeciwnym razie nie będziesz miał filmu na TV).
3. Monitor jako ekran pomocniczy w trybie pełnoekranowym (to na niektórych kartach może nie być konieczne - musisz sprawdzić u siebie)

Helpful post? + 0
Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#14 09 Aug 2005 14:53  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


udalo mi sie zrobi obraz na monitorze i TV, ale czemu jak wlacze tryb tv na telewizorze to napisy mi sie tam nie wyswietlaja czy da sie to jakos zrobic?????

Helpful post? + 0
Back to top
Yoga
Level 21
Joined: 25 Apr 2005
Posts: 372
Helped: 39
Post rating: 4
Yoga
Level 21
Post#15 09 Aug 2005 20:17    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Pisałem ci już że TV musi być ekranem podstawowym (głównym). Wtedy napisów nie będzie na monitorze. W ustawieniach sterowników nVidii taka jest "uroda".

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ZAKRECOOOONA
Level 1
Location: Tychy
Joined: 14 Oct 2005
Posts: 1
ZAKRECOOOONA
Level 1
Post#16 14 Oct 2005 23:49    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Mam kartę graficzną radeon 9550 z wyjsciem tv out po podlaczeniu do telewizora pojawiaja sie jakies czarno czerwone pasy probowalem wszystkiego, nic nie daje ustawienie palB palG itd. .... Nie mam zielonego pojecia co moge jeszcze zrobic walcze od miesiaca z tym i nic nie moge zdzialac, prosze o pomoc, z gory wielkie dzieki :)

Helpful post? + 0
Back to top
marekrakow
Level 13
Location: kraków
Joined: 13 Sep 2004
Posts: 124
Helped: 1
Post rating: 3
marekrakow
Level 13
Post#17 25 Nov 2005 14:06    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Ja to samo na 9550. Kicha.

Helpful post? + 0
Back to top
Repciu
Level 27
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 1319
Helped: 45
Post rating: 19
Repciu
Level 27
Post#18 01 Dec 2005 10:19  Topic author   

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


spróbuj odłączyć antene od telewizora

Helpful post? + 0
Back to top
gracus7
Level 26
Location: ŻARY - lubuskie
Joined: 15 Jun 2004
Posts: 1054
Helped: 36
Post rating: 27
gracus7
Level 26
Post#19 11 Dec 2005 17:39    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


witam!
mam też problem taki że mam obraz na TV ale czarno biały!!!! zmiana systemu PAL czy NTSC nic nie daje...
grafika RADEON 9550 128Mb do tego ATI control panel ale nic nie mogę z tym zrobić!!
ze dwa miesiące temu przed reinstalacją systemu było wszystko OK!!!! TV i połaczenie zostało to samo tylko teraz mam ATI control panel a wcześniej było cos z windowsa i chodziło super!!!!
co moę zrobić aby znaleźć kolor na tym ATI panelu??????

Helpful post? + 0
Back to top
wuteka
Level 10
Location: Scie
Joined: 20 Oct 2005
Posts: 46
Helped: 1
wuteka
Level 10
Post#20 16 Dec 2005 21:16    

podłączenie TELEWIZORA do komputera


ja mam problem z radkiem 9200, to samo:<

Helpful post? + 0
Back to top
gracus7
Level 26
Location: ŻARY - lubuskie
Joined: 15 Jun 2004
Posts: 1054
Helped: 36
Post rating: 27
gracus7
Level 26
Post#21 17 Dec 2005 20:49    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


panowie czy jest ktos kto udzieliłby jakieś sensownej pomocy w temacie RADEONA I TV???
przekopałem juz całe forum i zadna sugestia nie dała efektu!!!
zmieniłem telewizor z GOLDSTARA na PHILIPSA bez efektu
przelutowalem w gnieździe SCART(euro) sygnały luminacji i chrominacji wedle wskazówek z postów ale też bez efektów!!!!
co jest ?? po instalacji nowego systemu zainstalowałem najnowsze sterowniki do grafiki RADEON 9550

Helpful post? + 0
Back to top
robertus00
Level 10
Joined: 24 May 2004
Posts: 44
Post rating: 3
robertus00
Level 10
Post#22 02 Jan 2006 08:05    

podłączenie TELEWIZORA do komputera


Słyszałem, żeby zewrzeć chrominancję z luminancje małym kondensatorkiem 470pF, ale nie jestem pewny. Wtedy pojawi sie kolor.

Helpful post? + 0
Back to top
gracus7
Level 26
Location: ŻARY - lubuskie
Joined: 15 Jun 2004
Posts: 1054
Helped: 36
Post rating: 27
gracus7
Level 26
Post#23 02 Jan 2006 10:03    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


cos słyszałeś i to dobrze !!! ale niestety u mnie nie pomaga przez żaden kondensatorek ani oporniczek ani nawet beszczelne połaczenie obu przewodów!!!!!!! tylko dlaczego na starszym sterowniku od grafiki było wszystko OK!!!! przypomnę mam RADEONA 9550 i jak miał stary sterownk to wszystko culało a połączenie i TV nadal jest ten sam

Helpful post? + 0
Back to top
siudym
Level 12
Location: iława
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 50
Helped: 2
Post rating: 1
siudym
Level 12
Post#24 08 Feb 2006 23:05    

podłączenie TELEWIZORA do komputera


niestety ja tez mam problemy z radeonem i czarno-bialym wyswietlaniem na TV.
Kombinowałem sporo i nic nie daje. W innym PC mam Geforca i jest ok...lol


-------------------------------------------------------------------------------------------
http://bmkmoto.w.interia.pl/jajca.htm - jaja niesamowite! Zobaczcie:]

Helpful post? + 0
Back to top
adam2948
Level 13
Location: Niemcy
Joined: 15 Jun 2005
Posts: 110
Helped: 2
Post rating: 1
adam2948
Level 13
Post#25 09 Feb 2006 07:02    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam! Sami sobie odpowiadacie na pytanie. Powrócić do starego sterownika,albo poczekać ,aż wyjdzie jeszcze nowszy.Musi być błędny sterownik.Jak będę miał czas to sam to sprawdzę na 9600 pro i dam znać.
Pozdrawiam adam2948.

Helpful post? + 0
Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#26 27 Mar 2006 12:37    

podłączenie TELEWIZORA do komputera


Ja mialem kolor na standartowych sterownikach windowsa . gdy zainstalowalem sobie najnowsze od nvidii kolor stracilem. Mozna zmienic to gdzie sw ustawieniach ? jesli tak to powiedzcie mi lopatologicznie gdzie bo mam windw w niemieckim jezyku i ciezko mi sie w niem poruszac

Helpful post? + 0
Back to top
Roman-Pila
Level 14
Location: Piła
Joined: 13 Apr 2004
Posts: 127
Helped: 3
Roman-Pila
Level 14
Post#27 30 Mar 2006 18:50    

Re: podłączenie TELEWIZORA do komputera


Witam szanowne grono ;) polecam sterownik "Catalist" a nie "Omega"- dawany "fabrycznie" i powinno wyświetlać, jak należy, przy okazji nie trzeba głowić się z systemem kodowania koloru tylko wybrać "Germany" - ot "pskudy" - o "poland nie momyśleli"
Pozdrawiam..

Helpful post? + 0
Back to top
lukas22 mastah
Level 22
Location: Kietrz
Joined: 27 Jun 2004
Posts: 554
Helped: 43
Post rating: 3
lukas22 mastah
Level 22
Post#28 07 Apr 2006 22:58    

podłączenie TELEWIZORA do komputera


mam to samo ale na GF mx4400... Przez półroku wszystko działało,reinstalowałem systemy i jakos zawse kolor był,zbytnio nie ingerowałem w ustawienia.Teraz zrobiłem reinstall i za cholere nie umiem dojsc co z tymi kolorami...Nie pomaga zmienianie z palu na ntsc,próbowałem juz chgyba wszystkiego...

Helpful post? + 0
Back to top
joonnyy
Level 1
Joined: 13 Jan 2007
Posts: 1
joonnyy
Level 1
Post#29 13 Jan 2007 14:09    

Re: Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


Pomocy
Mam kartę Radeon 9800 se i nie mam kolorów na TV
Kompa łącze z TV przez kabel euro i s-video
CO JEST NIE TAK ??
co poprawić w ustawieniach i gdzie?
wcześniej miałem GF 3 i śmigało jak ta lala przez TV-tool

Helpful post? + 0
Back to top
Roman-Pila
Level 14
Location: Piła
Joined: 13 Apr 2004
Posts: 127
Helped: 3
Roman-Pila
Level 14
Post#30 15 Jan 2007 13:29    

Re: Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?


Na wielu kartach z tej serii (ale nie na wszystkich ) jest w środku zworka decydująca o systemie kodowania koloru (NTSC/PAL) w obrazie wysyłanym przez kartę na złącza tv.
Jeżeli jej nie ma, to w panelu karty (w systemie, przy zainstalowanym całym - kompletnym ) sterowniku wybrać "PAL"

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ? 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to podłączenie TV do komputera by obraz był na obu ?

Philips 28PT4403\\00 zwęziło mi obraz z obu stron (4)
Schneider Finale 90-28 zwężony obraz po obu stronach. (4)
podłączenie tv do laptopa podczas pracy obu urządzeń (8)
Telewizor neptun M750T: obraz z obu stron zwężony półkolem (1)
Metz 7999 obraz zwężony i wygięty po obu stronach w pionie (4)
Po zamontowaniu anten naziemnych był obraz ale oblaz! (7)
Telewizor Philips musi się rozgrzać żeby był obraz? (6)
1 antena > 2 tv. Jak podpiąć, aby był ładny obraz? Co mogę zrobić? (4)
Grundig cuc 6310. Był zwężony obraz. Teraz nie włącza się. (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.059 seconds