Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



switch i router jak połączyć


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->switch i router jak połączyć Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Amigo201
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Anglia/Polska/Suwałki
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 254
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
Amigo201
Poziom 15
Post#1 13 Sie 2005 10:48  Autor tematu   

switch i router jak połączyć


mamy neostradę która jest rozdzielona poprzez router na trzy komputery.chcemy zrobić dodatkową podśieć i podłączyć do jednej odnogi z routera trzy dodatkowe komputery za pomocą switcha.Switch i kable mamy dobre .Jak to skonfigurować.2 koputery pracują na xp a jeden musi na 98.Chcemy żeby komputery w podsieći się widziały i żeby każdy miał podłączenie do internetu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jacekowski
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 31 Mar 2003
Posty: 297
Pomógł: 13
jacekowski
Poziom 16
Post#2 13 Sie 2005 11:05    

Re: switch i router jak połączyć


lączysz wszystkie kable tzn. do routera (pewnie ze switchem - zakładam ze masz ST510v4) podłączasz 3 kompy i switcha , dowolnym kablem z krosami lub bez ten router sobie tym radzi , potem łączysz kolejne kompy do switcha kablami bez krossow. W kompie jesli nie była zmieniana konfiguracja sieci to zostawiasz tak jak jest. Nie wylaczaj na komputerach z XP prostego udostepniania , bo bedziesz miał duzo roboty z tym jak poustawiac uprawnienia zeby dostac sie z innego kompa na tego z tym XP. Na drugi raz najpierw poczytaj troche forum a potem pytaj. Bo co do tego czy dobrze zrozumiałem pytanie nie jestem pewien.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> switch i router jak połączyć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Połączenie switch router. Jakim kablem połączyć? (3)
Połączenie router router wifi - jak połączyć router z routerem na dużą odległość (1)
HUB + SWITCH <-- jak połączyć??? (3)
2 komputery i switch. Jak to połączyć, aby działało? (13)
Livebox 2.0 + Switch + Tp Link MR 3420 jak połączyć? (13)
TP-Link SL2210WEB - Switch - Jak połączyć z routerem, konfiguracja? (2)
zwykły router+router WiFi jak połączyć ? (6)
Router + Switch kolejność - Czy kolejność podłączenia Router+Switch ma znaczenie (2)
Switch + Router: jak połączyc? (3)
Modem + router + switch jak skonfigurować (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS