Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

switch i router jak połączyć


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> switch i router jak połączyć
Autor
Wiadomość
Amigo201
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 254
Miasto: Anglia/Polska/Suwałki

Post#1 Post autora tematu 13 Sie 2005 10:48   

switch i router jak połączyć


mamy neostradę która jest rozdzielona poprzez router na trzy komputery.chcemy zrobić dodatkową podśieć i podłączyć do jednej odnogi z routera trzy dodatkowe komputery za pomocą switcha.Switch i kable mamy dobre .Jak to skonfigurować.2 koputery pracują na xp a jeden musi na 98.Chcemy żeby komputery w podsieći się widziały i żeby każdy miał podłączenie do internetu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sie 2005 10:48   





Powrót do góry
   
jacekowski
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Mar 2003
Posty: 297

Post#2 13 Sie 2005 11:05   

Re: switch i router jak połączyć


lączysz wszystkie kable tzn. do routera (pewnie ze switchem - zakładam ze masz ST510v4) podłączasz 3 kompy i switcha , dowolnym kablem z krosami lub bez ten router sobie tym radzi , potem łączysz kolejne kompy do switcha kablami bez krossow. W kompie jesli nie była zmieniana konfiguracja sieci to zostawiasz tak jak jest. Nie wylaczaj na komputerach z XP prostego udostepniania , bo bedziesz miał duzo roboty z tym jak poustawiac uprawnienia zeby dostac sie z innego kompa na tego z tym XP. Na drugi raz najpierw poczytaj troche forum a potem pytaj. Bo co do tego czy dobrze zrozumiałem pytanie nie jestem pewien.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> switch i router jak połączyć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Połączenie switch router. Jakim kablem połączyć? (3)
Połączenie router router wifi - jak połączyć router z routerem na dużą odległość (1)
HUB + SWITCH <-- jak połączyć??? (3)
2 komputery i switch. Jak to połączyć, aby działało? (13)
Livebox 2.0 + Switch + Tp Link MR 3420 jak połączyć? (13)
TP-Link SL2210WEB - Switch - Jak połączyć z routerem, konfiguracja? (2)
zwykły router+router WiFi jak połączyć ? (6)
Router + Switch kolejność - Czy kolejność podłączenia Router+Switch ma znaczenie (2)
Switch + Router: jak połączyc? (3)
Modem + router + switch jak skonfigurować (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS