Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home -> MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?
Author
Message
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Sep 2005
Posts: 286
Location: katowice

Post#211 24 Oct 2006 12:33   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


kozik666 wrote:
kasat jakie u ciebie sa tranzystory końcowe??

Witam.
2SA1941 i 2SC5198

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Oct 2006 12:33   





Back to top
   
krilan
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 03 Dec 2003
Posts: 72

Post#212 25 Oct 2006 00:19   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Tyle znalazłem na elektrodzie:

zamienniki:
2SC5198 -> BD245D // 2SC2837 // 2SC2706 // 2SC3182
2SA1941 -> BD246D // 2SA1146 // 2SA1186 // 2SA1491

A ceny tych, które podajesz sa ok 3zł do ok. 10zł, ale nie wiem, czy nie podróbki (te najtańsze).

Co do zimnych lutów, to tego sprayu jeszcze nie używałem, bo mi się nie opłaca;)

Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Sep 2005
Posts: 286
Location: katowice

Post#213 25 Oct 2006 10:42   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Dzieki krilan za pomoc , fakt w necie są po ok 3 zł a u mnie w Bomisie po 18 zł (ciekaw sprawa coś tu jest nie tak żeby taka różnica) , w każdy razie narazie lądują w nim BD 285 i 286 bo tych mam mnóstwo a coś czuję że trzeba ich będzie uuuuu.... bo lecą że aż miło patrzećCrying or Very sad
Gdzieś jest poważny feler , prawdobodobnie wali "szpicą" bo jest tylko "PYK" i już ich nie ma (nawet nie zdążą się zagrzać) zobaczymy . w każdym razie ja już się rozglądam za mądrymi końcówkami scalonymi (bo czuję w moczu że tak się to skończy) Chyba coś z serii LM lub STK może macie jakieś mądre propozycje?
Pozdrawiam
[/img]

Helpful message? + -

Back to top
   
krilan
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 03 Dec 2003
Posts: 72

Post#214 27 Oct 2006 00:06   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


To nie ma sensu wkładać tam tych tranzystorów, bo jak napisałeś, coś jest wcześniej uwalone. Stracisz tylko tranzystory. Nie znalazłem datasheeta tych tranzystorów, ale wydaje mi się, że są na za niskie napięcie.

Najłatwiejszym (choć bardzo żmudnym) będzie porównanie uwalonego kanału z tym działającym przy niepodłączonych tranzystorach końcowych (nie narazisz się na koszty).
Jak takie badanie niewiele pomoże, to czasami jedynym co pozostaje, to wylutowanie elementów pojedynczo, sprawdzenie każdego, czy działa i wymianie uwalonych. Ja zacząłbym od tranzystorów sterujących.

Dużo już zrobiłeś przy tym wzm. i to by był trochę bezsens się teraz poddać:/

W pierwszej kolejności sprawdź te dwa tranzystory: B649 i D669 (to są te koło rezystorów 68Ohm). Tak mi się coś widzi, że to któryś z nich poleciał.
I jak możesz, to podaj ich symbole, bo z karty katalogowej wynika inna obudowa niż jest na zdjęciu.

Helpful message? + -

Back to top
   
lord.daro
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 26 Sep 2006
Posts: 7
Location: szczyrk

Post#215 29 Oct 2006 11:31   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


WITAM
nabyłem na allegro amplituner "evidence" - jest identyczny jak te wasze "mc voice" niestety też buczałCrying or Very sad po przeczytaniu waszego forum wziołem sie do roboty, rozkręcam tuner wysiągam płyte i sie okazało ze sie różni od "mc voice" więc nici ze zdjęc i porad "kasaty" bo to on wyciszył buczenie. prześledziłem ścieżki usunołem JEDNĄ PARE ZWOREK przerwałem jedną ścieżkę i teraz siedze i słucham czego dusza zapragnie a nie tego co wzmacniacz wydawał !!!
POZDRO Very HappyVery HappyVery Happy
mam jeszcze pytanko gdzie i jaki nadyć do niego pilot?
niżej fotki

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Apr 2006
Posts: 409

Post#216 29 Oct 2006 17:57   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


http://www.sanfan.net/EN/produce/produce_list_4420_19.html
takie coś znalazłem jest tam model av-312 wyglada identycznie jak nasze
i jest z firmy TONSHIYN

Helpful message? + -

Back to top
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Sep 2005
Posts: 286
Location: katowice

Post#217 12 Nov 2006 14:05   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Wzmacniacz odpaliłVery Happy Trudno powiedzieć co dokładnie było , według wszelkich "znaków na niebie" tranzystory końcowe leciały w "kulki" (jakiś feler na złączu) dlatego tracił się prąd spoczynkowy i bardzo się grzał rezystor 68Ω. Zostało wszystko wymienione (obydwa kanały) jako końcowe wylądowały BD 911 i BD 912 a sterownicze BD 139 i BD 140 i jak narazie gra dobrze (nawet radiator jest mniej ciepły) i oby tak było ciągle bo jak jeszcze raz zaleci ze mną w "bambuko" to wyleci przez okno:D.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 16 Nov 2006
Posts: 31
Location: katowice

Post#218 16 Nov 2006 22:34   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Czy warto kupić ten wzmacniacz http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141985468 proszę o szybką odpowiedź.

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Który wzmacniacz jest lepszy http://www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,1230559 czy http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141985468

Helpful message? + -

Back to top
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Apr 2006
Posts: 409

Post#219 17 Nov 2006 16:43   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


ja bym nie brał mc voice to nie udane sprzety

Helpful message? + -

Back to top
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 16 Nov 2006
Posts: 31
Location: katowice

Post#220 17 Nov 2006 18:34   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Dzwoniłem i pytałem się czy buczy w głośnikach powiedziano mi że była to nie udana seria ale oni jej nie mają.

Dodano po 5 [minuty]:

Czy ktoś wie jak można sprawdzić ile wzmacniacz ma kanałów bez otwierania go??Arrow

Helpful message? + -

Back to top
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Apr 2006
Posts: 409

Post#221 17 Nov 2006 22:14   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


poprostu spradzić każdy po kolei
muwie ci nie biez mc voica !!
będziesz puzniej niezadowolony

Helpful message? + -

Back to top
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 16 Nov 2006
Posts: 31
Location: katowice

Post#222 23 Nov 2006 16:14   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Kupiłem McVoice AMP-400 i wszystko ok nic nie buczy tylko mam za słabe kolumny i słuchać jak je "wyrywa z obudowy".

Helpful message? + -

Back to top
   
marcoo80
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Nov 2005
Posts: 6
Location: bielsko

Post#223 27 Nov 2006 16:44   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Niedawno kupiłem McVoice HVR-80, niestety cholernie szumi na wszystkich kanałach jednakowo, poziom szumu jest taki sam - niezaleznie od głosności, szumi jako wzmacniacz, szumi jako radio, szumi po podłączeniu mikrófonów i bez też.
Dodam ze wzmacniacz jest używany. Czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się szumów, wpadłem na dość prosty pomysł i podłączyłem głosniki przez zwrotnicę która obnizyła nieco moc wyjściową i wtedy trzeba nieco bardziej podkręcić głosność i szum staje się mniej słyszalny.

Helpful message? + -

Back to top
   
robszer
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 44
Location: płock

Post#224 30 Nov 2006 21:41   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Dołączyłem do grona pokonanych przez szczyt techniki VOICE. Jestem cieniutki jeśli chodzi o elektronikę ale brak funduszy powoduje pęd do wiedzy. Spalił mi się słynny opornik 68Ω. mostki są całe, wymontowałem tranzystory c5198 wszystkie sprawne. na tranzystorach obok nie ma oznaczeń, nie wiem co za czorty? proszę o pomoc co to jest podłączone do radiatora z masą na nim. Po wylutowaniu ich nadal przekaźniki nie załączają się. co mam dalej zrobić ratutunku !!!!!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Sep 2005
Posts: 286
Location: katowice

Post#225 05 Dec 2006 16:15   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


robszer wrote:
Dołączyłem do grona pokonanych przez szczyt techniki VOICE. Jestem cieniutki jeśli chodzi o elektronikę ale brak funduszy powoduje pęd do wiedzy. Spalił mi się słynny opornik 68Ω. mostki są całe, wymontowałem tranzystory c5198 wszystkie sprawne. na tranzystorach obok nie ma oznaczeń, nie wiem co za czorty? proszę o pomoc co to jest podłączone do radiatora z masą na nim. Po wylutowaniu ich nadal przekaźniki nie załączają się. co mam dalej zrobić ratutunku !!!!!!!

Witam.
No chyba nie będziesz miał wyjścia jak wymienić wszystkie tranzystory końcowe i sterownicze . U mnie tak samo leciał rezystor 68 Om i okazało się że jeden z tranzystorów końcowych "walił w kulki". Mierzenie miernikiem jak jest wylutowany nie zawsze daje pewność że jest dobry (mój też był dobry) dopóki go nie włożyłem spowrotem , co jakiś czas tak choćbby przebijał na złączu i w tym momencie szedł zbyt duży prąd przez ten rezystorek a tracił się całkowicie na rezystorach emiterowych . Była to bardzo wredna i paskudna usterka (musimy pamiętać że rezystor nie pali się sam od siebie , gdzieś coś musi się zwierać i wymusić przepływ większego prądu , a więc odradzam zakładanie rezystora o większej mocy) . Po wymianie wszystkich tranzystorów (parę postów wyżej) jest wszystko w porządku. Te małe tranzystory na radiatorze służą zapewnie do stabilizacji prądu spoczynkowego (znana rzecz i aż dziwne że MC Voice aż tak się martwił o prąd spoczynkowy skoro w ogóle go nie byłoVery Happy) ale nie jestem w 100 procentach pewny ,bo nie zagłębiłem się aż tak.
Pamiętaj że firma składała to cudo techniki jak najmniejszym kosztem a więc i części mogą pochodzić z tkzw. odpadów produkcyjnych (dobre ale nie do końca).
Tyle mogę powiedzieć bo tyle wiem , ale musisz dojść do tego sam bo w tym sprzęcie (tej firmy) wszystko jest możliwe nawet samozniszczenie:D
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Dec 2006 16:15   





Back to top
   
robszer
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 44
Location: płock

Post#226 05 Dec 2006 22:27   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Wymieniłem wszystkie tranzystory końcowe. Jest super teraz wywaliło mi kondesatory. RATUNKU !!!!! Czy jeśli je wymienie to istnieje szansa że to w końcu bedzie działać?

Helpful message? + -

Back to top
   
przepalacz
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 3
Location: taka wioska

Post#227 04 Jan 2007 21:53   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


ten wzmacniacz jest smiechu wart z zewnatrz super sprzet przynajmniej z wygladu masa przycisków srebrny fajne wskazniki wygląd tatal odlot a w srodku badziewie . Naprawialem to cos kumplowi model 510HC/B . nawet sie tego nie oplaca robic chyba tak jak ja po znajomosci czyli za prawie darmo można to cos kupic na allegro za pare złoty . nawet gdyby to przerobic na czesci elektroniczne z odzysku to nie ma z tego zbytnio czego wyciagnac ''prawie''ale zawsze cos sie przyda trafok radiator itp

Helpful message? + -

Back to top
   
dzidek1983
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 09 Jan 2007
Posts: 2
Location: lodz

Post#228 11 Jan 2007 13:04   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


witam czy ktos posiada instrukcje do MC voice 5.1 amp 400

Helpful message? + -

Back to top
   
Don_MIRas
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 9
Location: Kościerzyna

Post#229 11 Feb 2007 00:53   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam mam pytanie... Chce se kupic mc voice. i tak czytajac to forum sie troszke zniechecilem!!! Chcialem kupic Amp 510 Albo 400 wlasciwie nie widze po miedzy nimi zadnej roznicy !!! Ale moze wy lepiej mi doradzicie... taki kosztuje ok 300zl!!! z gory dziekuje za odp !!!Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
mar_cin
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 10 Feb 2007
Posts: 5
Location: Trąbki

Post#230 11 Feb 2007 14:37   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Posiadam wzmacniacz mc voice (inny model) i jestem z niego bardzo zadowolony ! gorąco polecam zwłaszcza ten model ! Według mnie bardzo dobra firma !

Helpful message? + -

Back to top
   
Goat
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 2
Location: Żywiec

Post#231 27 Feb 2007 20:05   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


witam

przeczytałem ten dział i aż się przestraszyłem, lada dzień przyjdzie paczka z tym nieudolnym wzmacniaczem i modlę się, by wszystko było ok...
W ostateczności znajdzie się jeszcze jakiś inny frajer, (taki jak ja)który to ode mnie kupi (oby)

Pozdrawiam wszystkich

Helpful message? + -

Back to top
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Apr 2006
Posts: 409

Post#232 27 Feb 2007 21:16   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


a który ty model zamuwiłeś?
bo mc voice cinema 550 nic nie dolega nie buczy
bo mam go ;p
Goat zawze mozesz zrobi te pzeróbki i bedzie git nie pękaj a jakie masz do tego kolumny ??

Helpful message? + -

Back to top
   
Goat
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 2
Location: Żywiec

Post#233 01 Mar 2007 17:49   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


No więc przyszedł (model cinema 550)

i trzeszczy mi prawy frontalny kanał (na wzmacniaczu pisze, że jest to lewy... :/ ) i jestem zmuszony go przerobić Sad . Moje kolumny hehe Smile unitry 36W (powiedzmy, że składam na raty Wink )

Helpful message? + -

Back to top
   
Grzegorz Zaremba
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 06 Dec 2006
Posts: 15
Location: WARSZAWA

Post#234 15 Mar 2007 20:59   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam.
Nie wiem co się dzieje z sygnałem przez kabel optyczny który jest podłączony z Humaxa 2000 HD ( tuner SAT ) do amplitunera ( Cinema-550 AV-Receiver ) ?
Na TV Premiere jest kilka fonii(D niemiecki D) i (L niemiecki P)
z -L niemieckiP- dzwięk jest czysty ok. a na - D niemiecki D- trzaski i burczy.
Czy po światełku przechodzi sygnał Dolby Digital , a może w amplitunerze trzeba ustawić inną opcję?
Dodam że w amplitunerze mam ustawione na 5.1 głosników , a w Humku Dolby Digital w opcji zaznaczyłem na - załaczone -

I jeszcze mam problem też po optytu, jak odtwarzam płytę DVD 5.1
to na głośniku centralnym brak rozmowy filmowej , a na AC3 jest.
Dlaczego po optyku brak opcji ścieżki fonii centralnej ?
Proszę o wskazówki.

Helpful message? + -

Back to top
   
elwer
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 7
Location: Ruda Śląska

Post#235 19 Jun 2007 11:51   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


A ma ktoś Mc Voice AMP 400???

http://allegro.pl/item206282464__super_wzmacniacz_5_1_moc_800w_z_procesorami_dsp.html

zamierzam go kupić, czy też buczy jak Wasze i jak już to co w nim siedzi???

Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

naczytałem się troche o tej firmie, ale chodzi mi o model 400. Prosze użytkowników właśnie tego modelu o swoją opinie. Można go już kupić za 300 zł u "Palucha" z all.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Jun 2007 11:51   





Back to top
   
mkmar
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 20

Post#236 27 Jun 2007 00:08   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Kupiłem AMP 510HC/B tylko po to aby wykorzystać obudowę do innej konstrukcji, ale ponieważ obudowa przy bliższych oględzinach okazała się tandetna postanowiłem to naprawić i komuś oddać. I co zobaczyłem w środku ? - otóż oprócz obciążników pod płytą, które już były opisywane, w końcówce wstawionych jest część tranzystorów mocy jako atrapy tj. ich punkty lutownicze nie są do niczego podłączone. Są to te tranzystory na których nie ma oznaczeń. Takiego numeru jeszcze nie widziałem, wstawili to po to aby sprawić pozory powagi konstrukcji. Totalne draństwo i skur...... Ludzie unikajcie to badziewie z daleka.

Helpful message? + -

Back to top
   
micro
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 21 Aug 2002
Posts: 431
Location: Poznań

Post#237 27 Jun 2007 19:26   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


No właśnie !!.Rozrysowałem częściowo końcówkę mocy do tego AMP510HC/B i cały czas zachodziłem w głowę, co z tymi tranzystorami bez oznaczeń.Kolektory są połączone do masy, B-E - jakaś rezystancja.
Nie udało mi się znaleźć połączeń do niczego innego i wręcz zgłupiałem o co tu chodzi Crying or Very sad .Już myślałem, że może płytka jest wielowarstwowa i popaliło ścieżki między warstwami...
To rzeczywiście draństwo!! .
W załączniku fragment końcówki mocy tego cudu techniki.
Oznaczenia tranzystorów moje, w orginale podane są typy tranzystorów lub wartości elementów R;C (pewnie dlatego, żeby utrudnić lokalizację elementów).
Na schemacie jest jeden kanał, drugi jest identyczny.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
olojanisz20
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Jun 2007
Posts: 2

Post#238 03 Jul 2007 02:31   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam wszystkich. HE HE dzięki wam za to że jesteście, gdyby nie wasze problemy z tymi " szrotami " to pewnie też bym utopił parę złotówek w złom ale obawiam się że poniekąd tak się stało ponieważ jakiś czas temu zakupiłem kolumny tejże firmy (na razie stoją bezczynnie gdyż nie mam żadnego porządnego wzmaka , a tylko skromne dzieło moich rąk które sam składałem, wytrawiałem itd., za młodu w przybytku zwanym Młodzieżowym Domu Kultury ). Mianowicie nabyłem kolumny o pięknie brzmiącej nazwie " Mc Voice Symphony - 120W rms 4 ohm basreflex 3-drożne i takie tam... , wyglądają ładnie ale tylko tyle o nich wiem. A może ktoś już się z takim sprzętem spotkał ?
P.S. to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o odrobinkę wyrozumiałości. Dzięki, Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
pitexx1667
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Jan 2007
Posts: 2
Location: uniejow

Post#239 15 Jul 2007 11:40   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


kupilem wzmacniacz mc voice 400. mial byc super czysty i wyrazisty dzwiek. okazalo sie ze jest to totalna pucha. nie posiada on ani dobrych basow o nickim zakresie oraz wysokich sopranow. jakosc w systemie 5.1 jest dramatyczna. kolumny przednie nie przenosza zadnych wysokich tonow a sorandy chrabolą. wzmacniacze sorandow musza byc ustawione na maxa oraz podany mocny sygnal dzwiekowy. jedynych zastrzezen nie mam so sekcji glosnika centralnego. z basami juz sobie poradzilem, nie sa w 100% takie jak bym chcial ale z sopranem nie moge dojsc do ladu gdyz nie posiadam zadnego schematu. czy ktos moze mi pomoc w tej kwestji.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ciupek20
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 30 Aug 2007
Posts: 1
Location: Pionki

Post#240 30 Aug 2007 13:09   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


a jaka moze byc przyczyna palenia sie bezpiecznikow w tym wzmacniaczu??

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home -> MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?
Page 8 of 11 Go to page Previous  123 ... 7891011  Next

Jump to page:
Similar topics
SDS-134P? Słyszał ktoś coś o nim? Gdzie można zamówić? (21)
Wzmacniacz Superscope QA-420 - słyszał ktoś o tym? (10)
Kolumny z Allegro. Słyszał je ktoś? Opinie. (12)
Monacor sph-300tc ktoś to słyszał ? (7)
Audax TM025F1 - tweetery, słyszał ktoś? (1)
Monitory JBL LX22 słyszał ktoś? (1)
Czy ktoś słyszał o marce Boss Audio? (2)
Kolumny Koda - czy ktoś słyszał o nich? (11)
Co myślicie o tym Peerlessie? Może go ktoś słyszał? (1)
KENWOOD KA-880SD i Sony TA-F220 słyszał ktoś? (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl topic RSS feed