Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Co kupić? -> Jakie Nagłośnienie do Domu -> MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?
Autor
Wiadomość
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 286
Miasto: katowice

Post#211 24 Paź 2006 12:33   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


kozik666 napisał:
kasat jakie u ciebie sa tranzystory końcowe??

Witam.
2SA1941 i 2SC5198
Powrót do góry
   
Google


Google


Post# 24 Paź 2006 12:33   



Powrót do góry
   
krilan
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Gru 2003
Posty: 72

Post#212 25 Paź 2006 00:19   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Tyle znalazłem na elektrodzie:

zamienniki:
2SC5198 -> BD245D // 2SC2837 // 2SC2706 // 2SC3182
2SA1941 -> BD246D // 2SA1146 // 2SA1186 // 2SA1491

A ceny tych, które podajesz sa ok 3zł do ok. 10zł, ale nie wiem, czy nie podróbki (te najtańsze).

Co do zimnych lutów, to tego sprayu jeszcze nie używałem, bo mi się nie opłaca;)

Pozdrawiam!
Powrót do góry
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 286
Miasto: katowice

Post#213 25 Paź 2006 10:42   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Dzieki krilan za pomoc , fakt w necie są po ok 3 zł a u mnie w Bomisie po 18 zł (ciekaw sprawa coś tu jest nie tak żeby taka różnica) , w każdy razie narazie lądują w nim BD 285 i 286 bo tych mam mnóstwo a coś czuję że trzeba ich będzie uuuuu.... bo lecą że aż miło patrzeć:cry:
Gdzieś jest poważny feler , prawdobodobnie wali "szpicą" bo jest tylko "PYK" i już ich nie ma (nawet nie zdążą się zagrzać) zobaczymy . w każdym razie ja już się rozglądam za mądrymi końcówkami scalonymi (bo czuję w moczu że tak się to skończy) Chyba coś z serii LM lub STK może macie jakieś mądre propozycje?
Pozdrawiam
[/img]
Powrót do góry
   
krilan
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Gru 2003
Posty: 72

Post#214 27 Paź 2006 00:06   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


To nie ma sensu wkładać tam tych tranzystorów, bo jak napisałeś, coś jest wcześniej uwalone. Stracisz tylko tranzystory. Nie znalazłem datasheeta tych tranzystorów, ale wydaje mi się, że są na za niskie napięcie.

Najłatwiejszym (choć bardzo żmudnym) będzie porównanie uwalonego kanału z tym działającym przy niepodłączonych tranzystorach końcowych (nie narazisz się na koszty).
Jak takie badanie niewiele pomoże, to czasami jedynym co pozostaje, to wylutowanie elementów pojedynczo, sprawdzenie każdego, czy działa i wymianie uwalonych. Ja zacząłbym od tranzystorów sterujących.

Dużo już zrobiłeś przy tym wzm. i to by był trochę bezsens się teraz poddać:/

W pierwszej kolejności sprawdź te dwa tranzystory: B649 i D669 (to są te koło rezystorów 68Ohm). Tak mi się coś widzi, że to któryś z nich poleciał.
I jak możesz, to podaj ich symbole, bo z karty katalogowej wynika inna obudowa niż jest na zdjęciu.
Powrót do góry
   
lord.daro
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 7
Miasto: szczyrk

Post#215 29 Paź 2006 11:31   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


WITAM
nabyłem na allegro amplituner "evidence" - jest identyczny jak te wasze "mc voice" niestety też buczał:cry: po przeczytaniu waszego forum wziołem sie do roboty, rozkręcam tuner wysiągam płyte i sie okazało ze sie różni od "mc voice" więc nici ze zdjęc i porad "kasaty" bo to on wyciszył buczenie. prześledziłem ścieżki usunołem JEDNĄ PARE ZWOREK przerwałem jedną ścieżkę i teraz siedze i słucham czego dusza zapragnie a nie tego co wzmacniacz wydawał !!!
POZDRO :D:D:D
mam jeszcze pytanko gdzie i jaki nadyć do niego pilot?
niżej fotki

Załączniki:
Powrót do góry
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 408

Post#216 29 Paź 2006 17:57   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


http://www.sanfan.net/EN/produce/produce_list_4420_19.html
takie coś znalazłem jest tam model av-312 wyglada identycznie jak nasze
i jest z firmy TONSHIYN
Powrót do góry
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 286
Miasto: katowice

Post#217 12 Lis 2006 14:05   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Wzmacniacz odpalił:D Trudno powiedzieć co dokładnie było , według wszelkich "znaków na niebie" tranzystory końcowe leciały w "kulki" (jakiś feler na złączu) dlatego tracił się prąd spoczynkowy i bardzo się grzał rezystor 68Ω. Zostało wszystko wymienione (obydwa kanały) jako końcowe wylądowały BD 911 i BD 912 a sterownicze BD 139 i BD 140 i jak narazie gra dobrze (nawet radiator jest mniej ciepły) i oby tak było ciągle bo jak jeszcze raz zaleci ze mną w "bambuko" to wyleci przez okno:D.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 31
Miasto: katowice

Post#218 16 Lis 2006 22:34   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Czy warto kupić ten wzmacniacz http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141985468 proszę o szybką odpowiedź.

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Który wzmacniacz jest lepszy http://www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,1230559 czy http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141985468
Powrót do góry
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 408

Post#219 17 Lis 2006 16:43   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


ja bym nie brał mc voice to nie udane sprzety
Powrót do góry
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 31
Miasto: katowice

Post#220 17 Lis 2006 18:34   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Dzwoniłem i pytałem się czy buczy w głośnikach powiedziano mi że była to nie udana seria ale oni jej nie mają.

Dodano po 5 [minuty]:

Czy ktoś wie jak można sprawdzić ile wzmacniacz ma kanałów bez otwierania go??:arrow:
Powrót do góry
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 408

Post#221 17 Lis 2006 22:14   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


poprostu spradzić każdy po kolei
muwie ci nie biez mc voica !!
będziesz puzniej niezadowolony
Powrót do góry
   
kamil1114
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 31
Miasto: katowice

Post#222 23 Lis 2006 16:14   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Kupiłem McVoice AMP-400 i wszystko ok nic nie buczy tylko mam za słabe kolumny i słuchać jak je "wyrywa z obudowy".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2006 16:14   





Powrót do góry
   
marcoo80
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 6
Miasto: bielsko

Post#223 27 Lis 2006 16:44   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Niedawno kupiłem McVoice HVR-80, niestety cholernie szumi na wszystkich kanałach jednakowo, poziom szumu jest taki sam - niezaleznie od głosności, szumi jako wzmacniacz, szumi jako radio, szumi po podłączeniu mikrófonów i bez też.
Dodam ze wzmacniacz jest używany. Czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się szumów, wpadłem na dość prosty pomysł i podłączyłem głosniki przez zwrotnicę która obnizyła nieco moc wyjściową i wtedy trzeba nieco bardziej podkręcić głosność i szum staje się mniej słyszalny.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2006 16:44   





Powrót do góry
   
robszer
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 44
Miasto: płock

Post#224 30 Lis 2006 21:41   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Dołączyłem do grona pokonanych przez szczyt techniki VOICE. Jestem cieniutki jeśli chodzi o elektronikę ale brak funduszy powoduje pęd do wiedzy. Spalił mi się słynny opornik 68Ω. mostki są całe, wymontowałem tranzystory c5198 wszystkie sprawne. na tranzystorach obok nie ma oznaczeń, nie wiem co za czorty? proszę o pomoc co to jest podłączone do radiatora z masą na nim. Po wylutowaniu ich nadal przekaźniki nie załączają się. co mam dalej zrobić ratutunku !!!!!!!
Powrót do góry
   
kasat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 286
Miasto: katowice

Post#225 05 Gru 2006 16:15   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


robszer napisał:
Dołączyłem do grona pokonanych przez szczyt techniki VOICE. Jestem cieniutki jeśli chodzi o elektronikę ale brak funduszy powoduje pęd do wiedzy. Spalił mi się słynny opornik 68Ω. mostki są całe, wymontowałem tranzystory c5198 wszystkie sprawne. na tranzystorach obok nie ma oznaczeń, nie wiem co za czorty? proszę o pomoc co to jest podłączone do radiatora z masą na nim. Po wylutowaniu ich nadal przekaźniki nie załączają się. co mam dalej zrobić ratutunku !!!!!!!

Witam.
No chyba nie będziesz miał wyjścia jak wymienić wszystkie tranzystory końcowe i sterownicze . U mnie tak samo leciał rezystor 68 Om i okazało się że jeden z tranzystorów końcowych "walił w kulki". Mierzenie miernikiem jak jest wylutowany nie zawsze daje pewność że jest dobry (mój też był dobry) dopóki go nie włożyłem spowrotem , co jakiś czas tak choćbby przebijał na złączu i w tym momencie szedł zbyt duży prąd przez ten rezystorek a tracił się całkowicie na rezystorach emiterowych . Była to bardzo wredna i paskudna usterka (musimy pamiętać że rezystor nie pali się sam od siebie , gdzieś coś musi się zwierać i wymusić przepływ większego prądu , a więc odradzam zakładanie rezystora o większej mocy) . Po wymianie wszystkich tranzystorów (parę postów wyżej) jest wszystko w porządku. Te małe tranzystory na radiatorze służą zapewnie do stabilizacji prądu spoczynkowego (znana rzecz i aż dziwne że MC Voice aż tak się martwił o prąd spoczynkowy skoro w ogóle go nie było:D) ale nie jestem w 100 procentach pewny ,bo nie zagłębiłem się aż tak.
Pamiętaj że firma składała to cudo techniki jak najmniejszym kosztem a więc i części mogą pochodzić z tkzw. odpadów produkcyjnych (dobre ale nie do końca).
Tyle mogę powiedzieć bo tyle wiem , ale musisz dojść do tego sam bo w tym sprzęcie (tej firmy) wszystko jest możliwe nawet samozniszczenie:D
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
robszer
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 44
Miasto: płock

Post#226 05 Gru 2006 22:27   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Wymieniłem wszystkie tranzystory końcowe. Jest super teraz wywaliło mi kondesatory. RATUNKU !!!!! Czy jeśli je wymienie to istnieje szansa że to w końcu bedzie działać?
Powrót do góry
   
przepalacz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 3
Miasto: taka wioska

Post#227 04 Sty 2007 21:53   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


ten wzmacniacz jest smiechu wart z zewnatrz super sprzet przynajmniej z wygladu masa przycisków srebrny fajne wskazniki wygląd tatal odlot a w srodku badziewie . Naprawialem to cos kumplowi model 510HC/B . nawet sie tego nie oplaca robic chyba tak jak ja po znajomosci czyli za prawie darmo można to cos kupic na allegro za pare złoty . nawet gdyby to przerobic na czesci elektroniczne z odzysku to nie ma z tego zbytnio czego wyciagnac ''prawie''ale zawsze cos sie przyda trafok radiator itp
Powrót do góry
   
dzidek1983
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 2
Miasto: lodz

Post#228 11 Sty 2007 13:04   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


witam czy ktos posiada instrukcje do MC voice 5.1 amp 400
Powrót do góry
   
Don_MIRas
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 9
Miasto: Kościerzyna

Post#229 11 Lut 2007 00:53   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam mam pytanie... Chce se kupic mc voice. i tak czytajac to forum sie troszke zniechecilem!!! Chcialem kupic Amp 510 Albo 400 wlasciwie nie widze po miedzy nimi zadnej roznicy !!! Ale moze wy lepiej mi doradzicie... taki kosztuje ok 300zl!!! z gory dziekuje za odp !!!:D
Powrót do góry
   
mar_cin
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 5
Miasto: Trąbki

Post#230 11 Lut 2007 14:37   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Posiadam wzmacniacz mc voice (inny model) i jestem z niego bardzo zadowolony ! gorąco polecam zwłaszcza ten model ! Według mnie bardzo dobra firma !
Powrót do góry
   
Goat
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 2
Miasto: Żywiec

Post#231 27 Lut 2007 20:05   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


witam

przeczytałem ten dział i aż się przestraszyłem, lada dzień przyjdzie paczka z tym nieudolnym wzmacniaczem i modlę się, by wszystko było ok...
W ostateczności znajdzie się jeszcze jakiś inny frajer, (taki jak ja)który to ode mnie kupi (oby)

Pozdrawiam wszystkich
Powrót do góry
   
kozik666
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 408

Post#232 27 Lut 2007 21:16   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


a który ty model zamuwiłeś?
bo mc voice cinema 550 nic nie dolega nie buczy
bo mam go ;p
Goat zawze mozesz zrobi te pzeróbki i bedzie git nie pękaj a jakie masz do tego kolumny ??
Powrót do góry
   
Goat
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 2
Miasto: Żywiec

Post#233 01 Mar 2007 17:49   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


No więc przyszedł (model cinema 550)

i trzeszczy mi prawy frontalny kanał (na wzmacniaczu pisze, że jest to lewy... :/ ) i jestem zmuszony go przerobić :( . Moje kolumny hehe :) unitry 36W (powiedzmy, że składam na raty ;) )
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2007 17:49   





Powrót do góry
   
Grzegorz Zaremba
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 15
Miasto: WARSZAWA

Post#234 15 Mar 2007 20:59   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam.
Nie wiem co się dzieje z sygnałem przez kabel optyczny który jest podłączony z Humaxa 2000 HD ( tuner SAT ) do amplitunera ( Cinema-550 AV-Receiver ) ?
Na TV Premiere jest kilka fonii(D niemiecki D) i (L niemiecki P)
z -L niemieckiP- dzwięk jest czysty ok. a na - D niemiecki D- trzaski i burczy.
Czy po światełku przechodzi sygnał Dolby Digital , a może w amplitunerze trzeba ustawić inną opcję?
Dodam że w amplitunerze mam ustawione na 5.1 głosników , a w Humku Dolby Digital w opcji zaznaczyłem na - załaczone -

I jeszcze mam problem też po optytu, jak odtwarzam płytę DVD 5.1
to na głośniku centralnym brak rozmowy filmowej , a na AC3 jest.
Dlaczego po optyku brak opcji ścieżki fonii centralnej ?
Proszę o wskazówki.
Powrót do góry
   
elwer
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 7
Miasto: Ruda Śląska

Post#235 19 Cze 2007 11:51   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


A ma ktoś Mc Voice AMP 400???

http://allegro.pl/item206282464__super_wzmacniacz_5_1_moc_800w_z_procesorami_dsp.html

zamierzam go kupić, czy też buczy jak Wasze i jak już to co w nim siedzi???

Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

naczytałem się troche o tej firmie, ale chodzi mi o model 400. Prosze użytkowników właśnie tego modelu o swoją opinie. Można go już kupić za 300 zł u "Palucha" z all.
Powrót do góry
   
mkmar
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lut 2003
Posty: 20

Post#236 27 Cze 2007 00:08   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam
Kupiłem AMP 510HC/B tylko po to aby wykorzystać obudowę do innej konstrukcji, ale ponieważ obudowa przy bliższych oględzinach okazała się tandetna postanowiłem to naprawić i komuś oddać. I co zobaczyłem w środku ? - otóż oprócz obciążników pod płytą, które już były opisywane, w końcówce wstawionych jest część tranzystorów mocy jako atrapy tj. ich punkty lutownicze nie są do niczego podłączone. Są to te tranzystory na których nie ma oznaczeń. Takiego numeru jeszcze nie widziałem, wstawili to po to aby sprawić pozory powagi konstrukcji. Totalne draństwo i skur...... Ludzie unikajcie to badziewie z daleka.
Powrót do góry
   
micro
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 21 Sie 2002
Posty: 437
Miasto: Poznań

Post#237 27 Cze 2007 19:26   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


No właśnie !!.Rozrysowałem częściowo końcówkę mocy do tego AMP510HC/B i cały czas zachodziłem w głowę, co z tymi tranzystorami bez oznaczeń.Kolektory są połączone do masy, B-E - jakaś rezystancja.
Nie udało mi się znaleźć połączeń do niczego innego i wręcz zgłupiałem o co tu chodzi :cry: .Już myślałem, że może płytka jest wielowarstwowa i popaliło ścieżki między warstwami...
To rzeczywiście draństwo!! .
W załączniku fragment końcówki mocy tego cudu techniki.
Oznaczenia tranzystorów moje, w orginale podane są typy tranzystorów lub wartości elementów R;C (pewnie dlatego, żeby utrudnić lokalizację elementów).
Na schemacie jest jeden kanał, drugi jest identyczny.

Załączniki:
Powrót do góry
   
olojanisz20
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 2

Post#238 03 Lip 2007 02:31   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam wszystkich. HE HE dzięki wam za to że jesteście, gdyby nie wasze problemy z tymi " szrotami " to pewnie też bym utopił parę złotówek w złom ale obawiam się że poniekąd tak się stało ponieważ jakiś czas temu zakupiłem kolumny tejże firmy (na razie stoją bezczynnie gdyż nie mam żadnego porządnego wzmaka , a tylko skromne dzieło moich rąk które sam składałem, wytrawiałem itd., za młodu w przybytku zwanym Młodzieżowym Domu Kultury ). Mianowicie nabyłem kolumny o pięknie brzmiącej nazwie " Mc Voice Symphony - 120W rms 4 ohm basreflex 3-drożne i takie tam... , wyglądają ładnie ale tylko tyle o nich wiem. A może ktoś już się z takim sprzętem spotkał ?
P.S. to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o odrobinkę wyrozumiałości. Dzięki, Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
pitexx1667
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 2
Miasto: uniejow

Post#239 15 Lip 2007 11:40   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


kupilem wzmacniacz mc voice 400. mial byc super czysty i wyrazisty dzwiek. okazalo sie ze jest to totalna pucha. nie posiada on ani dobrych basow o nickim zakresie oraz wysokich sopranow. jakosc w systemie 5.1 jest dramatyczna. kolumny przednie nie przenosza zadnych wysokich tonow a sorandy chrabolą. wzmacniacze sorandow musza byc ustawione na maxa oraz podany mocny sygnal dzwiekowy. jedynych zastrzezen nie mam so sekcji glosnika centralnego. z basami juz sobie poradzilem, nie sa w 100% takie jak bym chcial ale z sopranem nie moge dojsc do ladu gdyz nie posiadam zadnego schematu. czy ktos moze mi pomoc w tej kwestji.
Powrót do góry
   
Ciupek20
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 1
Miasto: Pionki

Post#240 30 Sie 2007 13:09   

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


a jaka moze byc przyczyna palenia sie bezpiecznikow w tym wzmacniaczu??
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Co kupić? -> Jakie Nagłośnienie do Domu -> MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?
Strona 8 z 11 Idź do strony Poprzedni  123 ... 7891011  Następny

Skok:
Podobne tematy
SDS-134P? Słyszał ktoś coś o nim? Gdzie można zamówić? (21)
Wzmacniacz Superscope QA-420 - słyszał ktoś o tym? (10)
Kolumny z Allegro. Słyszał je ktoś? Opinie. (12)
Monacor sph-300tc ktoś to słyszał ? (7)
Audax TM025F1 - tweetery, słyszał ktoś? (1)
Monitory JBL LX22 słyszał ktoś? (1)
Czy ktoś słyszał o marce Boss Audio? (2)
Kolumny Koda - czy ktoś słyszał o nich? (11)
Co myślicie o tym Peerlessie? Może go ktoś słyszał? (1)
KENWOOD KA-880SD i Sony TA-F220 słyszał ktoś? (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.121 seconds

elektroda.pl temat RSS