Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?


  Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home ->MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Mati2244
Level 9
Location: Kalisz
Joined: 03 Sep 2007
Posts: 6
Mati2244
Level 9
Post#241 03 Sep 2007 23:32    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam mam taki mały problem a mianowicie kupiłem wzmacniacz mcvoice hvr-80 i mam podłonczone do niego 4 kolumny karzda pod oddzielne gniazdo ale jak przełoncze na lewy głośnik to gra jedna podłonczona pod gniazdo fl i moim zdaniem powina grać jeszcze ta podłonczona pod gniazdo sl a niegra a jak przełoncze na prawy głośnik to grają trzy te podłonczone pod fr sr sl i niewiem czy to w tych wzmacniaczach normalne czy coś jest nie tak bardzo prosze o pomoc będe bardzo wdzięczny pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mmteam
Level 9
Location: Żary
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 43
Post rating: 63
mmteam
Level 9
Post#242 10 Sep 2007 01:30    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam. No i stało się.Jestem posiadaczem wzmacniacza Evidence AMP-510 HC/S. I proszę Was szanowni elektrodowicze o upewnienie mnie w tym iż:
1) Funkcja na pilocie "ok on" i "ok off nie służy do włączania i wyłączania sprzętu ?
2) Obciążniki pod płytką wzmacniaczy podnoszą nie tylko wagę ale i wartość sprzętu ?
3) Piękny, duży wskaźnik wysterowania VFD nie jest wskaźnikiem wysterowania w takim sensie w jakim normalnie bywa stosowany w urządzeniach audio. Czyli nie przełącza się wraz z poziomem głośności.
4) Na płytce wzmacniaczy są cztery tranzystory mocy i cztery ATRAPY tranzystorów mocy ?
Kupiłem ten sprzęr na allegro bez transformatora sieciowego.Uruchomiłem go na innym trafie, wszystko chodzi działa, i nawet nie buczy, ale nie chce go.Prócz tego że na prawdę bardzo ładnie wygląda i gra to projektantom i specom od marketingu tego sprzętu zakazałbym projektowania czegokolwiek Jeżeli byłby chętny oddam to za 120 pln, czyli za tyle za ile kupiłem.jest pilot do niego.I bardzo dobry stan wizualny.
mmteam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
micro
Level 19
Location: Poznań
Joined: 21 Aug 2002
Posts: 433
Helped: 10
Post rating: 3
micro
Level 19
Post#243 12 Sep 2007 01:47    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Co do Ad.1 to nie wiem, nie miałem pilota, ale wszystko pozostałe właśnie TAK!.

Helpful post? + 0
Back to top
qwert1234p
Level 1
Location: xc
Joined: 15 Sep 2007
Posts: 1
qwert1234p
Level 1
Post#244 15 Sep 2007 23:23    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


wlasnie chcialem kupic jakiegos mc voica ale teraz juz nie wiem....
co myslicie o akirze ??

Helpful post? + 0
Back to top
bastan
Level 14
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 140
bastan
Level 14
Post#245 28 Sep 2007 23:17    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Hej koledzy...

A ja mam od dzisiaj MC Voice AV-810 za parę złotych...
Jest to taki model jak na zapożyczonym zdjęciu.
Jest używany i dałem za niego parę groszy.....

I powiem tak....Jako że uznaję wyłącznie stereo to tak też go testowałem..
Dźwięk wcale nie taki straszny. Brzmienie ciepłe ale daleko mu do mojego wzmaka AKAI z lat 80-tych....
Mocy też mu ciut brakuje ale do domu wystarczy....
Podpiąłem to ustrojstwo pod głośniki Tonsil Samba250...
Na imprezę karaoke jak znalazł (wejścia mikrofonowe z regulacją)

Jest tylko jedna rzecz, która mnie dobija.... BUUUCZENIE !!!!

Ciekawe czy wszystkie wzmaki tej "pseudo" firmy buczą....
Dlaczego pseudo firmy???? Ano z zewnątrz prezentuje się bardzo ładnie....
Ale po otwarciu ręce opadają... Niewidomy by to lepiej wykonał....

No ale mam pytanko... Ma ktoś taki modej jak ja ???
Jest rada na to buczenie??? Bo zdjęcie Kasata nijak ma się do mojego modelu....

Pozdrawiam wszystkich....

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
agovirin
Level 1
Location: Poznań
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 1
agovirin
Level 1
Post#246 04 Oct 2007 16:00    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam,
mam wzmacniacz mc voice av 550, nic nie buczy i nic nie strzela.
wczoraj kupiłem subwoofer aktywny i albo coś wysiadło w amplitunerze albo trzeba go włączyć w opcjach amplitunera ale nie mogę znaleźć. u Was działa?
pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
liipaa
Level 8
Location: Rakoniewice
Joined: 07 Oct 2007
Posts: 11
liipaa
Level 8
Post#247 07 Oct 2007 16:09    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Amplituner MC Voice AMP 400,może mi powiedzieć ktoś jak odpalić subwoofer?pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
_haker_1
Level 32
Location: Olsztyn
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 2413
Helped: 70
Post rating: 2
_haker_1
Level 32
Post#248 06 Nov 2007 00:40    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


A ja mam inny problem. Mianowicie ma pod fronty podlaczone scherzo 200 i dzwiek jest starsznie cichy... Ustawian w pc dzwiek na max, winamp na max, i normalny poziom glosnosci jest gdy ampli ustawie na 3/4 skali... A wskazowki sie ledwo ruszaja... Szczerze mowiac glosniej graja moje stare unitry ustawione jako tyły ktore maja 15W, a to to przeciez 120W o_O.. Nie wiem dlaczego po ustawieniu wszystkiego na max, wzmacniacz wyraznie nie podaje calej mozliwej mocy, ktora moglby podac, co jest oczywiste chociazby po tych wskazowkch ktore ledwie drgaja..Czy ktos ma jakis pomysl o co moze chodzic? Model AMP-400

Helpful post? + 0
Back to top
marasss2
Level 12
Location: starogard gd
Joined: 04 Dec 2007
Posts: 77
Helped: 3
marasss2
Level 12
Post#249 04 Dec 2007 12:53    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


hej jestem nowy i tez mam okazje kupic mc voice av 810 za grosze i chce wiedziec czy warto wogole glowe sobie tym zawracac z gory dzieki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pablo1964
Moderator
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Dec 2005
Posts: 16394
Helped: 443
Post rating: 76
Pablo1964
Moderator
Post#250 04 Dec 2007 14:25    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Jeżeli stać Cię na choćby starą Unitrę, nie warto.

Helpful post? + 0
Back to top
Góra
Level 9
Location: Sosnowiec
Joined: 11 Apr 2007
Posts: 38
Post rating: 2
Góra
Level 9
Post#251 04 Dec 2007 18:43    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


za 300zl mozna kupic calkiem niezly wzmacniacz albo amplituner pioneera albo sony:D. modele z tej fizry jedynie ladnie wygladaja ale nic poza tym

Dodano po 18 [minuty]:

ja ostatnio kupilem cos takiego za 290zl urzywany oczywiscie ale na bank bym go nie zamienil na zadnego nowego mc voice
MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?

Helpful post? + 0
Back to top
AdexN
Level 9
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 11
AdexN
Level 9
Post#252 14 Dec 2007 00:11    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam, mam cinema-300 ale bez pilota, czy jest mozliwe wlaczenie funkcji loudness na panelu? a jesli nie to gdzie daloby sie dokupic pilota? nadzieja matka glupich%-)

a tak szczerze to po pol roku uzytkowania jestem bardzo zadowolony z tego sprzetu.

Chociaz nie do konca:P przypomnial mi sie jeden maly problemik. Ostatnio nie wykrywa mi tylnich kanalow i centralnego, jak podlacze jakas kolumne to slychac jednostajne buczenie. O co kaman?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kudi17
Level 12
Location: Pstrążna
Joined: 29 Jan 2007
Posts: 81
kudi17
Level 12
Post#253 05 Jan 2008 02:06    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam!! Ja posiadam AV-550 i prawie z wszystkiego bym był zadowolony, bo nie mam żadnego buczenia, nawet ładny dźwięk wydaje, tuner jest czuły, tylko irytuje mnie to, że palą mi się końcówki w nim. Najpierw spalił mi się C5198, potem podłączyłem równolegle 2 kolumny i po jakimś czasie spalił mi się ten sam tranzystor z 2 wyjścia. Wymieniłem te końcówki i po 2 miesiącach padł mi tranzystor A1941. Dzisiaj kupiłem jego zamiennik chyba 2sa1186 i wlutowałem, no i śmiga dalej. Ja podejrzewam że pali się to z powodu radiatora, za bardzo się grzeją te końcówki, lub źle jest ustawiony prąd zerowy. jeśli znowu mi się to spali to pomierzę ten prąd zerowy. Znajomy nawinął mi dławiki i kazał mi podłączyć je szeregowo z kolumnami, nie wiem w jakim celu. Wmontowałem do obudowy 2 wiatraki i mam nadzieję że się nie spali więcej, bo nawet jestem z niego zadowolony, bo na filmach mi nie zależy, tylko na muzie!!

Jeżeli miałby ktoś pilot do tego do sprzedania to proszę pisać!!

Helpful post? + 0
Back to top
ga.patrick
Level 1
Joined: 12 Feb 2008
Posts: 1
ga.patrick
Level 1
Post#254 12 Feb 2008 14:40    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam

Potrzebowałbym schemat od mc voice AMP-400 bo spalił się i za bardzo nie wiem jak się zabrać za niektóre elementy?

pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
marjanko
Level 14
Location: Radom
Joined: 15 Sep 2002
Posts: 162
Helped: 3
Post rating: 1
marjanko
Level 14
Post#255 18 Feb 2008 14:54    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


micro wrote:
No właśnie !!.Rozrysowałem częściowo końcówkę mocy do tego AMP510HC/B i cały czas zachodziłem w głowę, co z tymi tranzystorami bez oznaczeń.Kolektory są połączone do masy, B-E - jakaś rezystancja.
Nie udało mi się znaleźć połączeń do niczego innego i wręcz zgłupiałem o co tu chodzi :cry: .Już myślałem, że może płytka jest wielowarstwowa i popaliło ścieżki między warstwami...


Mam taki wzmacniacz na stole.

Pierwszy raz widzę , aby producent umieszczał w sprzęcie nigdzie nie podłączone tranzystory
Na płytce są tylko punkty lutownicze , tranzystory są wlutowane w te punkty , to te bez oznaczeń.
Pomiar ich też wychodzi dziwnie.

To są atrapy

MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?

[url=http://obrazki.elektroda.net/78_1203342504.jpg]MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?[/

Helpful post? + 0
Back to top
Pablo1964
Moderator
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Dec 2005
Posts: 16394
Helped: 443
Post rating: 76
Pablo1964
Moderator
Post#256 19 Feb 2008 09:16    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


I to już jest wystarczające świadectwo o klasie tego sprzętu.

Helpful post? + 0
Back to top
radeeee20
Level 2
Location: Sanok
Joined: 27 Feb 2008
Posts: 2
radeeee20
Level 2
Post#257 27 Feb 2008 16:48    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam posiadam McVoice AMP-400 i jestem nawet zadowolony nic nie buczy tylko jak jest na skali 1-10 to słychać delikatny szum w głośnikach nie mam w nim żadnych bubli!!

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Djvoltner
Level 9
Joined: 21 Mar 2008
Posts: 6
Djvoltner
Level 9
Post#258 21 Mar 2008 13:40    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


yo ma taki wzmacniacz i musze powiedziec ze SPRAWOWAŁ sie dobrze dopuki skonczyłem lekcje w szkole i włączyłem go a tu nagle cisza.... spalone bezpieczniki.....do tej pory nie wiem co sie dzieje z tym sprzetem cały czas pali bezpieczniki...Jesli jest ktos w stanie mi pomuc to z gory dziekuje i pozdrawiam . Jest to model Mc Voice-AMP-400

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#259 12 Apr 2008 21:22    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


marjanko wrote:
micro wrote:
No właśnie !!.Rozrysowałem częściowo końcówkę mocy do tego AMP510HC/B i cały czas zachodziłem w głowę, co z tymi tranzystorami bez oznaczeń.Kolektory są połączone do masy, B-E - jakaś rezystancja.
Nie udało mi się znaleźć połączeń do niczego innego i wręcz zgłupiałem o co tu chodzi :cry: .Już myślałem, że może płytka jest wielowarstwowa i popaliło ścieżki między warstwami...


Mam taki wzmacniacz na stole.

Pierwszy raz widzę , aby producent umieszczał w sprzęcie nigdzie nie podłączone tranzystory
Na płytce są tylko punkty lutownicze , tranzystory są wlutowane w te punkty , to te bez oznaczeń.
Pomiar ich też wychodzi dziwnie.

To są atrapy

MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?

[url=http://obrazki.elektroda.net/78_1203342504.jpg]MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?[/


He he to nie sa atrapy,to wysokiej klasy sprzet i producent zadbal o uzytkownika dajac zamienne tranzystory w przypadku spalenia :-)A zeby sie nie pogubily w transporcie to wlutowali je w plytke....Dzizus jak czytam wasze posty to sie zastanawiam gdzie sprawiedliwosc na tym swiecie ze ten co to produkuje jeszcze po nim chodzi.

Helpful post? + 0
Back to top
Pablo1964
Moderator
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Dec 2005
Posts: 16394
Helped: 443
Post rating: 76
Pablo1964
Moderator
Post#260 13 Apr 2008 21:23    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


CichyEska wrote:
to wysokiej klasy sprzet

Nie przesadzajmy.

Helpful post? + 0
Back to top
radeeee20
Level 2
Location: Sanok
Joined: 27 Feb 2008
Posts: 2
radeeee20
Level 2
Post#261 28 Apr 2008 21:39    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


ktoś może mi powiedzieć czy da rade wprowadzić wzmacniacz AMP-400 w stan czuwania a nie wyłączać go z panelu??

Helpful post? + 0
Back to top
TomaszHybinski
Level 1
Location: Piotrków Trybunalski
Joined: 30 Apr 2008
Posts: 1
TomaszHybinski
Level 1
Post#262 02 May 2008 11:25    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Kurcze zakupilem za niewielka kaske amplitunerek Mc Voice AV-550 a niestety nie posiadam do niego pilota szukalem na necie i nic czy moze ktos wie gdzie go mozna zdobyc? Dzieki!

Helpful post? + 0
Back to top
Kolarz94
Level 2
Location: Rzeszów
Joined: 15 Jun 2008
Posts: 3
Kolarz94
Level 2
Post#263 15 Jun 2008 19:10    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Ja posiadam wzmacniacz Mc Voice 5.1 Z PROCESORAMI DSP dostalem go zepsutego ijest wlasnie u naprawy poniewaz jeden kanal nie gra ten lewy 140vat. Okazalo sie ze nie da sie go naprawic. Nie polecam tej firmy.
Pozdro!!

Dodano po 5 [godziny] 47 [minuty]:

Ello!!
Mam pytanko, czy ktos posiada, albo moglby skabinowac schemat do wzmacniacza ktory podalem powyzej ???
Bardzo prosze o pomoc.
Z gory dziekuje.
Pozdro!!

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#264 18 Jun 2008 15:24    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Panowie sprzedam tego wzmaka AV-810.Sprawny jest i to tyle co o nim powiem nic wiecej po za tym ze gra.Jakie ma wady kazdy wie .Sprzedam go za nawet 70 zl +wysylka.U mnie nie mam tych obciaznikow wiec wysylka niedroga.Jak chcecie to bierzcie na czesci czy na co tam komu potrzeba.Kontakt mail lub gg 5280265 tel 501496567

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolarz94
Level 2
Location: Rzeszów
Joined: 15 Jun 2008
Posts: 3
Kolarz94
Level 2
Post#265 21 Jun 2008 15:19    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Powiedz mi o jego wadach cos wiecej.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#266 21 Jun 2008 16:02    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


A w sumie dla mnie wada to to ze nie ma tam rzeczywiscie 5.1 i troche buczy.

Dodano po 1 [minuty]:

Brak 5.1 i troche buczy

Helpful post? + 0
Back to top
Kolarz94
Level 2
Location: Rzeszów
Joined: 15 Jun 2008
Posts: 3
Kolarz94
Level 2
Post#267 21 Jun 2008 21:52    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Jak nie ma 5.1 ???

Helpful post? + 0
Back to top
normi1993
Level 12
Joined: 14 Jan 2007
Posts: 93
Helped: 1
normi1993
Level 12
Post#268 24 Jul 2008 13:22    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Jesli by ktoś nie był znaleźć 2SC5198-0 - 2SA1941-0 w dobrej cenie to polecam tego gostka:http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6382671
ma parke za 5zł(na pewno orginały, już u niego kupowałem i nigdy się nie zawiodłem)

Helpful post? + 0
Back to top
Maciek Góźdź
Level 18
Location: Ostrów Lubelski
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 357
Helped: 1
Post rating: 1
Maciek Góźdź
Level 18
Post#269 07 Aug 2008 10:30    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


da sie jakos przerobic ten wzmacniacz zeby mniej zniekształcał ?? wydaje mi sie ze to wina przedwzmacniacza sa jakies lepsze zamienniki układów?? lub da sie jakos zmienic chrakterystyke podbicia ?? A jak tranzystory to atrapy to na czym jest zrobiona końcówka na przednie kanały ??

Helpful post? + 0
Back to top
ferrum666
Level 8
Location: Toruń
Joined: 26 Aug 2008
Posts: 13
ferrum666
Level 8
Post#270 26 Aug 2008 14:35    

Re: MC voice WZMACH 5,1 sluszal ktos cos kiedys??


Witam...

Całkiem niedawno stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Mc voice AV-698...Całkiem mi się spodobał...Tak szczerze,to potrzebowałem coś na karaoke;)...A więc tak-przeanalizowałem cały ten temat forum i mam pytanie...Akurat mój Mc nie buczy (no chyba,że przystawi się głowę do głosników)...Nie kożystam na nim z 5.1,bo nie jest mi potrzebny-wystarcza mi zwykłe stereo...Podłączone są pod moje stare zasłóżone Unitry 40 W 4Ω (takie duże krowy;) model ZG10) ,ale po pewnym czasie słuchania na maxa strasznie się grzeje...Moje pytania brzmią:czy może się spalić (a zapewne tak) i czy wentylator w górnej części obudowy wystarczy???

Z góry dzięki za odpowiedź....Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home -> MC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś? Previous  123 ... 891011  Next

Page 9 of 11

Similar topics to mC voice wzmacniacz 5.1, słyszał ktoś coś kiedyś?

SDS-134P? Słyszał ktoś coś o nim? Gdzie można zamówić? (21)
Wzmacniacz Superscope QA-420 - słyszał ktoś o tym? (10)
Kolumny z Allegro. Słyszał je ktoś? Opinie. (12)
Monacor sph-300tc ktoś to słyszał ? (7)
Audax TM025F1 - tweetery, słyszał ktoś? (1)
Monitory JBL LX22 słyszał ktoś? (1)
Czy ktoś słyszał o marce Boss Audio? (2)
Kolumny Koda - czy ktoś słyszał o nich? (11)
Co myślicie o tym Peerlessie? Może go ktoś słyszał? (1)
KENWOOD KA-880SD i Sony TA-F220 słyszał ktoś? (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.162 seconds