Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Symbole i znaki specjalne w Excelu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Symbole i znaki specjalne w Excelu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Edytory grafiki i video
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
KrzychoMiki
Poziom 21
Miasto: Siedlce
Dołączył: 08 Wrz 2004
Posty: 486
Pomógł: 44
Ocena postów: 17
KrzychoMiki
Poziom 21
Post#1 24 Sie 2005 19:09  Autor tematu   

Symbole i znaki specjalne w Excelu


Witam wszystkich. Wiem, że to lamerskie pytanie, ale jakoś nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Jak mam w Excelu wpisać znaki typu omega, mikro czy fi (Ω,µ). Tworzę tabelę wartości elementów elektronicznych. Z góry dzięki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bonkot
Poziom 39
Miasto: Lublin
Dołączył: 21 Wrz 2004
Posty: 3134
Pomógł: 603
Ocena postów: 19
Bonkot
Poziom 39
Post#2 24 Sie 2005 21:10    

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


Witam
W menu „wstaw” jest poleceni „symbol”. Klikasz na to polecenie i otwiera się okno z symbolami. Wybierasz odpowiedni symbol, klikasz „wstaw” i zamykasz okno. Żądany symbol pojawi ci się w aktywnej komórce.
Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KrzychoMiki
Poziom 21
Miasto: Siedlce
Dołączył: 08 Wrz 2004
Posty: 486
Pomógł: 44
Ocena postów: 17
KrzychoMiki
Poziom 21
Post#3 24 Sie 2005 22:41  Autor tematu   

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


Też bym tak chciał :) ale jest tak jak widać.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Yanush
Poziom 18
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Lut 2003
Posty: 360
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
Yanush
Poziom 18
Post#4 24 Sie 2005 23:31    

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


Bonkot napisał:
Witam
W menu „wstaw” jest poleceni „symbol”. Klikasz na to polecenie i otwiera się okno z symbolami. Wybierasz odpowiedni symbol, klikasz „wstaw” i zamykasz okno. Żądany symbol pojawi ci się w aktywnej komórce.

Hi !
Pomyliłeś w Wordem ?
Ja mam Office 2k i też mam w menu jak pokazał KrzychoMiki
na załączonym obrazku...
Pozdrawiam
Janusz

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#5 24 Sie 2005 23:39    

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


Wykorzystaj znajdujący się w Windows program charmap.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fido
Poziom 26
Miasto: Kalisz
Dołączył: 09 Wrz 2002
Posty: 1100
Pomógł: 12
Ocena postów: 12
fido
Poziom 26
Post#6 24 Sie 2005 23:52Pomocny post    

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


jesli masz xp tp start=>programy=>akcesoria=>narzedzia systemowe=>tablica znakow, nastepnie klikasz na dany znak i klikasz wybierz a pozniej kopiuj i w excelu dajesze na wklej powinno zadzialac

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KrzychoMiki
Poziom 21
Miasto: Siedlce
Dołączył: 08 Wrz 2004
Posty: 486
Pomógł: 44
Ocena postów: 17
KrzychoMiki
Poziom 21
Post#7 26 Sie 2005 11:49  Autor tematu   

Symbole i znaki specjalne w Excelu


Dzięki fido. Wszystko ok.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
marek003
Poziom 39
Miasto: Lublin
Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 4214
Pomógł: 736
Ocena postów: 127
marek003
Poziom 39
Post#8 26 Sie 2005 14:28    

Re: Symbole i znaki specjalne w Excelu


Wiem że temat sie wyjaśnił ale w pakiecie office 2003 w excelu jest już wstaw symbol...

Moderowano przez jankolo:
Wszystko jasne. Temat zamykam


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Symbole i znaki specjalne w Excelu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cod 2 - jak włączyć znaki specjalne? (1)
znaki specjalne. jak zrobic skrót do znaku (2)
Efekty specjalne filmikow (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.611 seconds

elektroda.pl temat RSS