skoq Poziom 13

|
04 Sep 2005 10:03 Zadania z programowania w assemblerze |
|
|
|
Mój nauczyciel od ukladów mikroprocesorowych zadał nam dwa zadania, w których to należy napisać program w assemblerze pod 8051. Oto ich treść:
1. Napisz prosty program sumujący dwie liczby binarne w assemblerze dla 8051.
2. Napisz program przenoszący wartość 10H pomiedzy rejestrem R0 a zewnętrzną pamięcią danych w nieskończonej pętli (assembler dla 8051)
I stąd moja prośba, nie wiem z czym to się je, bo nauczyciel to tłumaczył małej grupce z klasy w czerwcu, gdy wiekszość klasy już wypoczywała :P. Czy mógłby ktoś napisać takie dwa programiki a później wyjaśnić co i jak, tzn. jak się pisze taki prosty program, w czym, co może pomóc itd ??? Z góry dziękuje za pomoc :)
P.S. prosze bez komentarzy typu "trzeba było chodzić do szkoły", to już były prawie wakacje ;)
| Moderated by Light-I: |
3. W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. Gwarantuje to łatwe wyszukiwanie i czytelne przeglądanie przez osoby zainteresowane. Nie akceptujemy tematów w stylu "pomoc", "problem"
Regulamin www.elektroda.pl znajduje się Tutaj.Bardzo proszę o logiczne i zgodne z regulaminem tytułowanie tematu. Nadużywasz słowa 'pomoc' - nie jesteś ważniejszym od innych użytkownikiem forum, każdy, kto tu zakłada nowy temat, ma z czymś istotny problem... A "pilne", "ważne", "pomoc", "Pomocy!!!", "Help!!!" działa raczej odwrotnie od twoich zamiarów - odstrasza bardziej zaawansowanych użytkowników od czytania... . Wyróżnianie tematu jest możliwe przez odpowiednie spożytkowanie punktów na tym forum. Treść tematu zmieniono. |
|
|