FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw Old

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Battery Regeneration -> Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw Old
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#91 06 Oct 2005 22:27   

Re: Dziwne ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw

kolego jak juz coś to Viper82 ;)

A tak na poważnie to spróbuj wgrać starą zawartość pamięci, może ja się machnąłem gdzieś po drodze, dziś jestem zmęczony na maxa i nie chce mi się sprawdzać jeszcze raz tej pamięci, ale jutro to zrobie, oczywiście jeśli będzie taka potrzeba. Zrób to co napisałem wyżej :)
A ten program czy aby na pewno pokazuje dobrą pojemność, powinno być 4050mA :?:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Oct 2005 22:27   

Back to top

fatom
Poziom 11
Poziom 11

Post#92 06 Oct 2005 22:48   

Nie ma sprawy sorry będzie z dużej litery Viper84 choć na mnie różnie pisali z dużej i małej i mi osobiście nie przeszkadza. Wgrałem stary wsad już wczesniej i o dziwo pokazywało mi w programie 4040ma więcej niż na Twoim wsadzie czyżby coś się zmieniło? Sprawdzam programem BATTERY MONITOR. Ale to nic nie dało bo z bateri nie idzie napięcie powinno być ok 16 V bez obciążenia , tyle jest na ogniwach a wychodzi kilkanaście mV do 110mV. A więc coś siedzi. Dzisiaj już nic nie robię ale jutro przyjdę z pracy to się wezmę za baterię może coś wymyśle czemu nie daje napięcia.
Back to top

viper82
Poziom 14
Poziom 14

Post#93 06 Oct 2005 23:17   

Ech nie zrozumiałeś mnie :) nie chodzi mi o to, czy z małem czy z dużej, też mnie to nie przeszkadza, ale ja mam nick viper82, a nie viper84 :) Ale mniejsza z tym :)

Hmm dziwne te wskazania, jutro może wgram wsad do mojej baterii to się pobawie tym programem BatMon. A co do napięcia z baterii to Cię pociesze, u mnie też nie ma, pojawia się dopiero po włożeniu jej do laptopa. To jest normalne, tak mi się wydaje, napięciem steruje elektronika i ona ustala wszystko. Powinieneś mieć tam takie tranzystory mosfet, wygladaja jak
zwykłe scalaki (8 nóżek), one to dopiero załączaja napięcie na wyjściu.
Powodzenia :)
Back to top

rudobrody
Poziom 2
Poziom 2

Post#94 07 Oct 2005 14:06   

witam
total laik rudobrody.
sledze ten temat bo mam problem z baterią Ni-MH Toshiba TH-4000A
od poczatku byly problemy z tym co pokazywal wskaznik a co bylo w bateri.Od roku jest "zima" kontrolka swieci ze bat wyczerpana max.Ale nie ładuje po czytaniu tego tematu cos wiem ale nie rozumiem nic.Rozebralem zrobilem fotki jest to bateria 10ogniwowa 1,2V .zaskoczyła mnie w wielkanoc gdyz nagle zaczela sie ładowac i ładowała 1h a grała 58min potem do dzis nie ładuje .brak pradu w gniazdku = wywalka systemu.dodam ze na pasku obecnie pokazuje zasilanie pradem zmiennym mimo to widzi baterie jako 0%naładaowania.
heeeelp.widziałem baterie gdzies na stronach angielskich za okolo 600zł
......

IMGP3684.JPG
 Filesize:  375 KB

IMGP3684.JPG

Back to top

fatom
Poziom 11
Poziom 11

Post#95 07 Oct 2005 17:54   

Ha Ha Ha ale jaja dopiero teraz zajarzyłem:!: z twoim nickiem chyba przemęczenie jesienne albo coś. Sorry za przekręcenie oczywiście Viper 82. Mam ten sam problem po zmianie epromu co Rudobrody pokazuje 0%naładowania w systemie, a w programie baterry monitor że ma 10,30V, a bateria mierzona ma 16V. W kompie pokazuje, że ładuje, a brak ładowania. Nie wiem co jest może eprom mu przeszkadza wgrałem zamiast do 24c02 smd do 24c16(większy) normalny wielkością pod podstawkę, łatwiej wyjmować i przeprogramywować niż smd.

Sprawdziłem po podłączeniu do laptopa na wyjściu baterii jest napięcie 16V, ale miernik w kompie pokazuje 10V i zero pojemności.
Back to top

rudobrody
Poziom 2
Poziom 2

Post#96 07 Oct 2005 19:18   

No pięknie jestem więc zupełnie zielony Epromowo.Są już takie epromy
i domyśłam się że jakoś to się uruchamia ,przełacza pewnie trza mieć jakiś programik .świetnie .Cóz może ktoś mnie poprowadzi za rączke chociarz w "czasach pędu " nikt sie nie zatrzymuje.....
pozdrawiam chętnych do pomocy ....
Back to top

WSlomo
Poziom 2
Poziom 2

Post#97 09 Oct 2005 19:14   

viper82 wrote:
Mam program do BQ2040 i jest tam tyle opcji, że szok. Ten programik co podałeś linka, podobna sytuacja, wersja DEMO i klapa :( A ma podobne fukcje co Smart Battery Workshop.

Mozesz podac nazwe tego programu
Back to top

Bhpjean
Poziom 12
Poziom 12

Post#98 09 Oct 2005 20:30   

A ja nie mam na swojej płytce elektroniki żadnego takiego scalaczka typu BQ2040 ... i pamięci I2C ... jedynym scalakiem jest S8236AF, i w związku z tym mam pytańko ! czy ten scalak ma wszystko w sobie ?? tzn pamięć i procesor ładowania ?? ma on 16 nóg ... ponadto na płytce są jeszcze inne tranzystorki ... i oczywiście 2 takie 8 nóżkowe ... ozaczone jako Q z cyferką, jak się zdaje to są też tranzystorki . i Jak taką baterię (elektronikę) zresetować ?? Wymieniłem ogniwa ostatnio na nówki ... orginalne były CGR17670HC, ale że kłopot z dostaniem takich, a jak już to po zawrotnej cenie ! (54złszt) a w mojej bateri jest ich 9 ! więc zdecydowałem się założyć popularne 18650.były kłopoty ze złożeniem bateri , ale sobie poradziłem ... nie zakładając górnej pokrywki, mi to nie przeszkadza. Orginalna bateria miała pojemność 3600mA/h teraz mam 6000 mA/h zastanawia mnie jedno czy te ogniwa będą się dobrze ładowały itd itp ... bo jeśli chodzi o czas to na załadowanie bateri trzeba dosyć długo czekać ... nie wiem ile bo nie mierzyłem natomiast przy ustawieniach procka na max wydajności działa ok 3.5 h przy oglądaniu np filmu DivX z HDD ... (laptopik Fujitsu Lifebook E350 i PII 300MHz). Czy czas pracy jest przyzwoity z baterią o takiej pojemności ?? i jak zresetować tą przeklętą elektronikę i za co jest odpowiedzialny ten scalak , bo manuala do niego nigdzie nie udało mi się znaleść ... czy ktoś może pomóc ??
Zapomniałem dodać że bateria ma napięcie nominalne 10.8V, i jeszcze jedno pytańko ... co było powodem uszkodzena ogniw orginalnych a uszkodzenie jest takie że wszystkie 9szt ogniw mają zupełnie przerwę i napięcie 0V, mierzyłem omomierzem na zakresie od 200 Ω do 200MΩ ... zupełna przerwa. a może jest jakiś sposób na regenerację tych ogniw. poprzedni właścisiel wogóle ich nie używał i pewnego dnia zdziwił się jak bateria nie dała znaku żcia ... a pozostawił ją naładowaną ! a wcześniej się sprawowała OK.
pozdrawiam wszystkich
Back to top

viper82
Poziom 14
Poziom 14

Post#99 09 Oct 2005 21:45   

Ten program to EV2200-60 jest on dedykowany do BQ2060. Ale potrzebny jest do tego programator i to jest problem :(
Back to top

marcintom
Poziom 6
Poziom 6

Post#100 09 Oct 2005 23:19   

witam serdecznie.
W sprawach elektroniki właściwie jestem laikiem jednak chciałbym wam zadać pewne pytani. Tzn Kupiłem 2 lata temu laptopa. Popełniłem jeden z większych błędów w życiu i pierwsze ładowanie baterii Li-ion 4400mAh 11.1V skończyłem po 30 min a powinno być 12 Godz czy coś takiego. No ale nie zwróciłem na to większej uwagi bo urzywałem do tego momentu zasilacza. Ale ostatni potrzbna jest mi bateria no i zauważyłem że bateria trzyma ok 3-4 min ładuję się z 15 min. Makabra czy da się to jakoś zregenreować czy naprawić. Zdaje sobie sprawę z tego że wiek 2 lat tez nie jest bez znaczenia ale naprawde ta bateria właściwie nie była urzywana. Tzn napiszę może co pokazuje wskaźnik wsystemie jesśli chodzi o poziom naładowania baterii tznz na początku pokazuje czas do końca 1:37 a po 3- 4 min nagle wskazuje 0:03, gaśnie podświetlenie matrycy no i potem to już znana i nie lubiana piosenka. :-( czy da się coś z tym zrobić.
Back to top

Calineczka*
Poziom 22
Poziom 22

Post#101 10 Oct 2005 10:04   

...marcintom, z moim akku jest podobnie. Kupilem laptopa, trzymal ladnie pieknie dlugo...uzywalem w sumie tylko na zasilaczu, po 2-3 latkach kilka minut a ostatnio nawet sie nie laduje i nie wlacza.Rozebralem-3 podwojne ogniwa na smietnik...niestety...no i jeszcze nie wiadomo co sobie akku do pamieci zapisal...bo w Dellach podobno kontroler na biezaco sobie oblicza ile pradu wydszlo, weszlo...bada napiecia..i zapisuje pojemnosc....do pamieci...wiec moze sie stac tak, ze po wymianie ogniw na nowe albo nie bedzie dzialal albo kilka/nascie minut...dlatego staramy sie dobrac do owych pamieci....
Back to top

tzok
Poziom 26
Poziom 26

Post#102 10 Oct 2005 15:17   

Dziwne ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw

Nie wiem co siedzi w baterii OmniBooka 4150B (F4166A) ale na pewno jest to tzw. Smart-Battery, bo ma elektronikę a nawet diodowy wskaźnik naładowania.
Ostatnio jednak coś jej "odbiło" i po ok 90min pokazywała 0% i komputer się usypiał. Dokładnie to wskazania spadały do ok 7% po 80min i potem po kolejnych 10 nagle do 0% ale w czasie eksploatacji schodziło ok 1%/min.
Wskaźnik na baterii też pokazywał, że jest pusta i nie pozwalał na uruchomienie komputera. Naładowałem baterię z powrotem i to samo ale przy 7% wyszedłem do DOSa, żeby się nie uśpił (w Windowsie nie dało się temu zapobiec, mimo wyłączenia wszystkich alarmów baterii) i odpaliłem Quake... chodził w sumie 3h po czym się wyłączył. Teraz go testuję i po 1h jest 70% baterii, czyli chyba się "naprawiło".
Back to top

Calineczka*
Poziom 22
Poziom 22

Post#103 10 Oct 2005 19:52   

..taaaak...niech żyją konstruktorzy "myślących baterii"...inetligentni inaczej...no to ułatwili życie...miejmy nadzieję, że sobie również :D...
Wciaz mam nadzieje, ze jest tu ktos kto potrafi trzymac lutownice, ma zepsuty akku Della i ze zechce razem ze mna cos pomajstrowac...
Back to top

przekrent
Poziom 22
Poziom 22

Post#104 10 Oct 2005 20:50   

Mam kilka sprawnych baterii od dell-a, ale nie wiem czym to cholerstwo zczytać... Eeprom to 80AM, willem nie potrafi gościa zczytać, a podobno jest to układ podobny do 93c66.

Kolejny wsad z nowej baterii(prawie nowej :D)
Bateria wkładana była wyłącznie do HP OMNIBOOK XE4100 (model podam później, bo nie chce mi się iść na dół zczytać)
Typ ogniw: NIMH
Ilość ogniw: 8
Pojemność 4500mAh
Napięcie znamionowe 9600mV
Sterownik: BQ2060

sprawna bateria hp omnibook xe4100 nimh 4500 mAh.rar
 Filename:  sprawna bateria hp omnibook xe4100 nimh 4500 mAh.rar
Download
 Contents:  sprawna ...mAh.BIN
See all...
 Filesize:  239 Bytes
 Punkty:  0.00

Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Oct 2005 20:50   

Back to top

WSlomo
Poziom 2
Poziom 2

Post#105 10 Oct 2005 21:50   

Po zaladowaniu wsadu od viper82(wielkie dzieki) do bat. w koncu ruszylo ladowanie(bat. 4000mAh 14.8V bq2040). Obecie jestem na etapie pisania programu do edytowania zawartosci epromu do bq2040 i bq2060.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Oct 2005 21:50   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#106 10 Oct 2005 22:44   

Nawiązując do debaty przy okazji opiszę problem jaki ja mam z baterią w DELL D400. A mianowicie bateria zgłasza że jest uszkodzona co objawia sie tym że po naciśnięniu na baterii miernika stanu naładowania mrugają 3 razy 3 diody, Co gorsza w laptopie irytująco mruga dioda bateri na zielono i zółto w irytujący sposób :-/. Poza tym bateria jest oczywiście dobra a te cholerne wskaźniki są tylko po to żeby wyłudzić pieniądze za zakup następnej baterii. Bateria trzyma 2,5h tyle ze po pierwszej godzinie twierdzi że jest wyładowana ale dział oczywiście jeszcze 1,5h :-/. Myślałęm że to nie problem ale grzebię od 2 dni w internecie i nie moge znaleźć do tego DELLa żadnego programu do kalibracji. Czy ma ktoś na to lekarstwo czy mam po prostu zakleić tą mrugającą diodę ?. Swoją drogą dla mnie takie coś powinno być ścigane przez prawo, bo jak zakupuję baterię to nikt nie informuje mnie, że mam określony ryczałt na ilość ładowań :-/.
Back to top

Calineczka*
Poziom 22
Poziom 22

Post#107 10 Oct 2005 23:30   

..przekrent, super sprawa, jesli tylko amsz ochote, podesle Ci programik ktorym to zczytasz...tylko trzeba prosta programatorke zbudowac...daj znac na pw ;-). A co do tej mrygajacej baterii della-na 99,9% wymiana zawartosci eeproma zalatwila by sprawe....wiem bo mialem tez taka, przeprogramowanie pomoglo...
Back to top

przekrent
Poziom 22
Poziom 22

Post#108 11 Oct 2005 10:15   

Tylko że w D400 siedzi identyczna elektronika jak w CPX-ach itp.
Calineczka* nawet nie wiesz jaką mam ochotę :)
Back to top

fatom
Poziom 11
Poziom 11

Post#109 11 Oct 2005 10:33   

Witam
Nie wiem o jest grane i co z tym zrobić, ale wylutowałem eeprom zaprogramowałem poprawnym wsadem (naprawionym) wlutowałem i od tej pory wskazania pojemności mam 0%, laptop pokazuje że bateria się ładuje, a w rzeczywistości nie idzie na nią nic. Z baterii się nie chce uruchomić, jak sprawdzam ogniwa są naładowane napewno nie jest to przyczyna ogniw tylko coś z elektroniką. Wygląda na to jakłby procek zapamiętał jakieś ustawienia i po zmianie eepromu nie chciał ich przyjąć. Na starym eepromie pokazywał pojemność 4000mA a ładował do 1500mA dlatego krótko trzymał. Na nowym eepromie pokazuje 4050mA i że może naładować do takiej pojemności, ale pojemność akumulatorów 0% (0mA). Jak wgram stary wsad do eeproma to pokazuje po staremu pojemność 4000mA i ładowanie do 1500mA ale pojemnośc 0%. Jest to laptop Gericom Hummer bateria 14.4V i 4000mA. Czy ktoś się z czymś takim spotkał lub wie jak to naprawić? Płytka z elektroniką jest cała i nie sądze aby była uszkodzona. Może trzeba jakiś reset zrobić? Proszę o pomoc lub jakąś radę. Trochę szkoda mieć laptopa i tylko na zasilaczu pracować.
Back to top

Robgie
Poziom 21
Poziom 21

Post#110 11 Oct 2005 16:33   

Ja mam 3 albo 4 baterie do della cpx rozebrane.i chetnie pobawie sie bo w lapie mam taka ktora po podlaczeniu od razu twierdzi ze jest naladowana (po 5 minutach) a tzryma moze ze 30 sekund pozniej wylacza lapka.Z lutownica sobie poradze raczej bez problemu programator tez jest potzrebuje tylko info co i jak bo w temacie nie jestem na bierzaco a chetnie bym sie pobawil
Back to top

pablo1981
Poziom 6
Poziom 6

Post#111 11 Oct 2005 19:28   

Witam

Moze i ja sie podepne do tematu bo widze ze wielu tu fachowcow od baterii. Mam Comapqa m700, jak go kupilem bateria trzymala prawie 2h, pewnego razu jak pracowalem na baterii nagle przy okolo 20% naladowania laptop sie niespodziewanie wylaczyl. Pozniej juz nie chcial ruszac na baterii. Po wielu bojach doszedlem ze jak rozepne elektronike (w srodku sa dwie plytki polaczone wtyczka), zaraz ja znow zepne, doladuje baterie to bedzie chodzic ale znow przy 20% siadzie. Na wyladowanej baterii sprawdzilem napiecia ogniw, 2 ogniwa mialy napiecie ok 3,3V, reszta 3,7V. Myslalem ze to przez to, kupilem inne uzywane ogniwa wymienilem i bateria chodzi ale tym razem sie wylacza tak samo ale przy 40%. Elektronika jest na pic'u z zew pamiecia, takie jak w ktoryms poscie w tym watku przy opisie battery workshop.

Moze ktos mi pomoze co jest nie tak z ta bateria i czy mozna to jakos naprawic? Trace juz powoli nadzieje a wiem ze na tych ogniwach co mam powinna chodzic min 1,5h. Elektronika pewnie, ale jak to naprawic?

Pozdrawiam i czekam, moze akurat ktos wie co na to poradzic.
Back to top

Calineczka*
Poziom 22
Poziom 22

Post#112 11 Oct 2005 19:51   

...widze, ze sa chetni do pogrzebania w eepromie Della....jak ktos chce programator do tych pamieci to prosze pisac na priv. przypomne-siedza tam AK6480 lub SL220(93C56 ale nie kazdy programator dobrze ja czyta...)
Back to top

Bhpjean
Poziom 12
Poziom 12

Post#113 11 Oct 2005 20:13   

A co z tą przeklętą elektroniką na układzie S8233AF ... ma on w sobie takie bajery ? typu : licznik ładowań ? jakiś procek ? który robi opisane wyżej siupy ?? bateria sprawuje się niby ok ! 2.5 - 3 godziny na max obciążeniu ! ale tyle powinna trzymać z ogniwami 3600mAh a są 6000 więc powinna dłużej ! a ogniwa pewne, bo wcześniej kupiłem identyczne i trzymały na starszym laptopie (Fujitsu Lifebook 531TX) ponad 4 - 5 godz ! przy zestawionej pojemności 4000mAh ... orginalne były 2600 ... miałem nadzieję że w tym co mam teraz osiągnę podobne rezultaty , a tu kicha !

ma ktoś pomysł co to za códo ten S8233AF ? ma ktoś jakiego pdf-a ? na jego temat ??
Back to top

miloon
Poziom 17
Poziom 17

Post#114 11 Oct 2005 22:19   

Calineczka* wrote:
...widze, ze sa chetni do pogrzebania w eepromie Della...jak ktos chce programator do tych pamieci to prosze pisac na priv. przypomne-siedza tam AK6480 lub SL220(93C56 ale nie kazdy programator dobrze ja czyta...)

witam,
ja zbudowalem programator to smart battry workshop, z tego co patrzylem to demo moze zczytac sl220, (mam della c600), niestety to wszystko chyba co sbw moze z tym zrobic, nie mialem czasu go podlaczyc bo ostatnio sporo na glowie....
w kazdym razie jak mozesz, to przeslij mi ten programator, tylko jaki program do niego??
w najblizszym czasie mam zamiar przy tym posiedziec i aktywnie wlaczyc sie do dyskusji;)

moj mail mastermp(malpa)o2.pl

pozdrawiam wszystkich inteligentnych stawiajacych czolo inteligentnym bateriom!!:)
Back to top

Calineczka*
Poziom 22
Poziom 22

Post#115 12 Oct 2005 08:12   

..miloon..ten programator co podsylam zainteresowanym to nie program ktory Ci pokaze co w pamieci piszczy..ktora bateria jaka ma pojemnosc, ile cykli....jaki prad etc...to jest narzedzie-do odczytania eeproma i zapisania...ew, do edycji...a nie gotowy soft co wciskasz guzik "napraw wsad" jak w tym workshopie...tu trzeba samemu poszukac..pokombinowac...nadal zainteresowany>??Chyba, ze Cie zle zrozumialem...
Back to top

miloon
Poziom 17
Poziom 17

Post#116 12 Oct 2005 10:55   

W takim razie sprecyzuje swoja wczesnia wypowiedz, trzeba mi narzedzie do zczytania zawartosci eeproma i zaladowania nowego wsadu, gdyz sbw moge jedynie zczytac jak pisalem, a zaladowac juz sie nie da(demo), tak wiec prosze przeslij mi go

pozdrawiam
Back to top

Robgie
Poziom 21
Poziom 21

Post#117 12 Oct 2005 10:57   

podeslij mi tez zobaczymy co z tej zabawy wyjdzie Robgie(malpa)poczta.fm
Back to top

WSlomo
Poziom 2
Poziom 2

Post#118 12 Oct 2005 11:57   

W zalaczniku programik do odczytu wsadu do bq2040. Jako parametr trzeba podac nazwe pliku ze wsadem. Dzisiaj jesli czas mi pozwoli bedzie do bq2060 + mozliwosc edytowania. Wszelkie uwagi mile widziane.

Bhpjean zobacz ten link http://smartdata.usbid.com/datasheets/usbid/s8233a_e.pdf

bq2040flash.exe
 Filename:  bq2040flash.exe
Download
 Contents:  
 Filesize:  52 KB
 Punkty:  0.00

Back to top

Piotr Seweryn
Poziom 1
Poziom 1

Post#119 12 Oct 2005 14:16   

Witam,

Mam problem z baterią typu BTP 44A3 : omijając elektronike mozna z niej ciagnąć duży prąd (3A) przy napięciu ok14.5 V. Niestety przy normalnym uzytkowaniu laptop wyłącza sie po ok 15 min.
Czy ktos cos wie o takich bateriach i może pomóc w rozwiązaniu tego problemu ?

Dzieki za info !
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Oct 2005 14:16   

Back to top

przekrent
Poziom 22
Poziom 22

Post#120 12 Oct 2005 14:44   

pablo1981 wrote:
Witam

Moze i ja sie podepne do tematu bo widze ze wielu tu fachowcow od baterii. Mam Comapqa m700, jak go kupilem bateria trzymala prawie 2h, pewnego razu jak pracowalem na baterii nagle przy okolo 20% naladowania laptop sie niespodziewanie wylaczyl. Pozniej juz nie chcial ruszac na baterii. Po wielu bojach doszedlem ze jak rozepne elektronike (w srodku sa dwie plytki polaczone wtyczka), zaraz ja znow zepne, doladuje baterie to bedzie chodzic ale znow przy 20% siadzie. Na wyladowanej baterii sprawdzilem napiecia ogniw, 2 ogniwa mialy napiecie ok 3,3V, reszta 3,7V. Myslalem ze to przez to, kupilem inne uzywane ogniwa wymienilem i bateria chodzi ale tym razem sie wylacza tak samo ale przy 40%. Elektronika jest na pic'u z zew pamiecia, takie jak w ktoryms poscie w tym watku przy opisie battery workshop.

Moze ktos mi pomoze co jest nie tak z ta bateria i czy mozna to jakos naprawic? Trace juz powoli nadzieje a wiem ze na tych ogniwach co mam powinna chodzic min 1,5h. Elektronika pewnie, ale jak to naprawic?

Pozdrawiam i czekam, moze akurat ktos wie co na to poradzic.

Napisz majster dokładny typ tej baterii, pojemność i ilość ogniw. Chyba będę miał do niej dobry wsad.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Battery Regeneration -> Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw Old
Page 4 of 45 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 43, 44, 45  Next
Jump to page:
Similar topics
Regeneracja Baterii w Laptopie (2)
Regeneracja baterii pa3399u-2bas toshiba a100, umarła po przelutowaniu ogniw (11)
IBM T23 - regeneracja ogniw w baterii i kalibracja (6)
Regeneracja baterii (wymiana ogniw). (1)
Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw New (970)
Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw New (1349)
Dziwne ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw (2)
Regeneracja baterii w laptopie (1)
Ładowanie baterii w laptopie. (5)
Ładowanie baterii w laptopie - problem...... (2)

Page generation time: 0.145 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed