Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E?? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Usunięty
Usunięty
Post#1 14 Wrz 2005 19:28Pozytywne oceny    

jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


mam taki problem zainstalowałem skystar 2 i nie moge znależć zadnego sygnału. nie wiem czy wszystko dobrze zainstalowałem:( co zrobic by ustawic antene na hotbird 13??

Pomocny post? + +8
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Radzious
Poziom 28
Miasto: Suchedniów
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 998
Pomógł: 113
Radzious
Poziom 28
Post#2 14 Wrz 2005 20:02    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


przydałaby ci sie tuner analogowy. A talerz ustaw na kanały z astry potem lekko w lewo(patrząc na antene) i bedziesz miał hotbirda. Konwenter pionowo ma być.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
osa116
Poziom 18
Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 253
Pomógł: 29
osa116
Poziom 18
Post#3 14 Wrz 2005 21:41    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Jak nigdy tego nie robiłeś to najlepiej pożycz sobie od kogoś na parę minut tuner analogowy, bo inaczej namęczysz się strasznie.

Pomocny post? + -2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nadir11
Poziom 20
Dołączył: 07 Lip 2004
Posty: 318
Pomógł: 42
Ocena postów: 1
nadir11
Poziom 20
Post#4 14 Wrz 2005 23:02    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


możesz też kupić miernik sygnału, np. Satfinder
pzdr,

Pomocny post? + +3
Powrót do góry
-MŁYNEK-
Poziom 24
Miasto: -=WLKP=-
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 639
Pomógł: 50
Ocena postów: 1
-MŁYNEK-
Poziom 24
Post#5 14 Wrz 2005 23:31    

jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Eh koledzy nie przesadzajcie, jak się chce to się da radę :P

Moje wskazówki, wybierz jakiś kanał FTA może być VIVA POLSKA, potem idź zobacz jak jakiś sąsiad ma ustawioną antenę cyferki albo inną,, będziesz miał mniejwięcej pogląd w którą stronę to ma patrzeć :) Potem pozostaje szukanie, znalezienie nie jest wcale takie trudne jeżeli masz choć trochę cierpliwości. Powiem Ci że ja mam ustawionego teraz HB - tak jakbyś o godzinie 12-13 kierował antenę na słońce :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gesty74
Poziom 11
Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 26
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
gesty74
Poziom 11
Post#6 14 Wrz 2005 23:50    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Spróbuj programu z tej strony.


http://www.smw.se/index.html




Pozdrawiam.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
pastupam
Poziom 11
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 13
Pomógł: 2
pastupam
Poziom 11
Post#7 17 Wrz 2005 02:06    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam Serdecznie

Zobacz tez:
[KALKULATORY z Obrazkami i Opisami]
[Azymut, Elewacja i Skos (172 miejscowości pl + z ręki)]:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/

[Kalkulator ZEZA]:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/zez.html

[KALKULATORY SŁONECZNE]
[Kiedy Słońce wskazuje satelitę]:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/czasaz.html

Pzdr.J.P.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
klimax
Poziom 11
Miasto: wołomin
Dołączył: 02 Kwi 2005
Posty: 63
klimax
Poziom 11
Post#8 22 Wrz 2005 22:03    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam
Najlepiej kupić miernik Satfinder i po sprawie. Jedna pomoc u znajomego przy montażu i jest za darmo narzędzie do ustawiania anten. masz dopieszczony sygnał na max-a.

klimax

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
piotr_elblag
Poziom 13
Miasto: Elbląg
Dołączył: 10 Wrz 2005
Posty: 115
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
piotr_elblag
Poziom 13
Post#9 25 Wrz 2005 17:38    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam Panowie... Pytanko! A czemu Wy tak chłopakowi życie utrudniacie?? Gdyby wiedział co to jest azymut,kąt elew. itp, nie zadawał by takiego Pytania: Jak ustawic antene na hb!! Przecież to dosłownie prostota, luzuje jedną śrubkę (jedna wystarczy) od uchwytu antenowego i przekręca antenę w prawo , stojąc za nią z tyłu, patrzy się w kółko (promiennik) konwertera, i przechyla od 6 - 8cm (w prawo jeśli wcześniej była na Astrze). Po temacie!! A tak propo, to nie wiem jak tam dalej w polsce jest, ale u mnie na północy, konwerter postawiony prosto!!! gubi sygnał!! U nas konwertery dajesz conajmniej 20-35C w lewo. Wtedy sygnał BDB!! Jak już nałapie wprawy, to przestawienie na oko zajmie mu chwilkę!! Ja wariowałem z antena analogową ponad 5lat, służyłem jako obrotnica , i to po całej orbicie!! Praktyka przydała sie, bo dziś spojrzę, i wiem czy stoi dobrze czy zle! A tak propo mierników??? Sat Finder... tandeta to!!! Na co dzień zajmuję się montażem C+ itp. Mam ten badziew, ja montuję ..., a On leży w szufladzie! Wskazania są mylne!! Pamiętajcie, że taki satfinder nie pokazuje siły sygnału z satelity lecz z transpondera!! Juz moje oko działa lepiej... Tak jak mówiłem! Poluzuj śrube anteny, stój za nią, patrz się w środek konwertera, przeręć antenę w prawo 6-8cm, i wtedy szukaj sygnału! Ewentualnie przy niskim poziomie, jeszcze sobie dosrój, lekko w prawo lub lewo, aż sygnał będzie OK!!

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
tygryseczek202
Poziom 10
Miasto: Kąty Wrocławskie
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 18
tygryseczek202
Poziom 10
Post#10 08 Sty 2007 13:22    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


mam pytanko. z hotbirda lapie tylko tvn dune i tv5 monde europa ale strasnie smierzy. jak zlapac polonie i inne programy?
na tunerze mam skale tylko od 10.000 do 11.449a polonia np jest poza ta przedzialka. co robic?

Pomocny post? + -2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
olador
Poziom 20
Miasto: NM
Dołączył: 20 Maj 2005
Posty: 295
Pomógł: 51
Ocena postów: 12
olador
Poziom 20
Post#11 08 Sty 2007 13:33    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


POLONI na Hotbirdzie nie znajdziesz-nie ma jej tam od dawna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
BIGmaestro
Poziom 2
Miasto: Toruń
Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 4
BIGmaestro
Poziom 2
Post#12 15 Kwi 2007 18:53    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam.
Mam pytanko.
Mieszkam w bloku na drugim piętrze i chciałbym kupic sobie jakis zestaw satelitarny, no i gdybym celował na 13 E to mogę mieć problem bo prawdopodobnie będę celował w 10 piętrowy blok, który jest raczej nie do przejścia, a spółdzielnia to raczej mi nie pozwoli zamontować talerza na dachu i nie wiem czy by się to też podobało sąsiadom, że przy ich balkonach idzie kabel. Ludzie poradźcie mi coś, tylko nie piszcie mi rzeczy w stylu: przeprowadź się, zburz blok-przeszkodę itp.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 26
Miasto: starachowice
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Pomógł: 55
zbyszek_
Poziom 26
Post#13 15 Kwi 2007 23:45    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Podobny problem był poruszany kilka dni temu.Zobacz temat :Antena sat. za szybą.Tutaj kol. KONDENSATOR powołuje się na art. 684 K.C. i gogle - prawo antenowe.Tego nie sprawdzałem ale może warto.Sprawdz może ci cos pomoże.Pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
morelexx
Poziom 9
Miasto: giulianova
Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 7
morelexx
Poziom 9
Post#14 31 Gru 2007 14:35    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


to ja mam zagadke dla was
jestem pelnym laikiem mieszkam we wloszech
dostalem wlasnie zestaw cyfry i musze to teraz sobie sam zamontowac
podlaczenie kabelkow raczej nie powinno mi zrobic problemu gorzej z instalacja talerza i ustawieniem go.
pomozecie??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
fredpostrach
Warunkowo odblokowany
Miasto: xxxxxxxxxxxxx
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 1184
Pomógł: 88
Ocena postów: 2
fredpostrach
Warunkowo odblokowany
Post#15 05 Sty 2008 23:19    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


To juz prosciej sie nieda masz napisane co i jak otworz linki azymut dla włoch prawie ten co u nas elewacja tylko inna gdzie we włoszech ta zagadka jest ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
morelexx
Poziom 9
Miasto: giulianova
Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 7
morelexx
Poziom 9
Post#16 06 Sty 2008 11:02    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


fredpostrach napisał:
To juz prosciej sie nieda masz napisane co i jak otworz linki azymut dla włoch prawie ten co u nas elewacja tylko inna gdzie we włoszech ta zagadka jest ?

jakie linki?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
piooo
Poziom 29
Miasto: Beskidy
Dołączył: 30 Lis 2003
Posty: 1036
Pomógł: 111
Ocena postów: 3
piooo
Poziom 29
Post#17 06 Sty 2008 11:15    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


@morelexx przecież dostałeś odpowiedź tutaj : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=908452&highlight= ,na ten sam temat , chyba pogubiłeś się gdzie co piszesz ? A chodzi o program SMWLink , też tam o tym pisze.pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
morelexx
Poziom 9
Miasto: giulianova
Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 7
morelexx
Poziom 9
Post#18 07 Sty 2008 20:52    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


nie pogubilem sie
celowo napisalem w kilku tematach chodzilo mi o szybka i celowa pomoc
dzieki za odzew zobaczymy co wymodze
pozdrowienia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
puk2k
Poziom 2
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 4
puk2k
Poziom 2
Post#19 20 Lut 2009 18:25    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


tygryseczek202 napisał:
mam pytanko. z hotbirda lapie tylko tvn dune i tv5 monde europa ale strasnie smierzy. jak zlapac polonie i inne programy?
na tunerze mam skale tylko od 10.000 do 11.449a polonia np jest poza ta przedzialka. co robic?

Dokladnie mam ten sam problem tylko ze u mnei obraz jest idealny , co zrobic zeby miec wiecej kanalow thx

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
KIEROWCA_VW
Poziom 34
Miasto: MIECHÓW
Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 2164
Pomógł: 249
Ocena postów: 25
KIEROWCA_VW
Poziom 34
Post#20 20 Lut 2009 19:06    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


puk2k napisał:

Dokladnie mam ten sam problem tylko ze u mnei obraz jest idealny , co zrobic zeby miec wiecej kanalow thx


Witam
Jeśli to tuner analogowy nie zrobisz nic, więcej kanałów po prostu nie ma.
Jeśli to cyfrowy tuner to powodów może być kilka:
-zła lista kanałów (nieaktualna)
-źle ustawiona antena
-uszkodzony konwerter

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tacim
Poziom 11
Miasto: Oleśnica
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 65
Ocena postów: 1
tacim
Poziom 11
Post#21 24 Lut 2009 19:58    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Dzisiaj dostałem tuner sat z TNK i tak poskręcałem wsio ale na ekranie brak sygnału w TNK powiedzieli, że to wina zestawu. I tak się zastanawiam może to wina konwertera bo lat ma ponoć naście i może nie chce z cyfrowym pracowac albo antena jest ustawiona no majtki sąsiada zamiast satelitę.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matzg
Poziom 35
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2175
Pomógł: 302
Ocena postów: 27
matzg
Poziom 35
Post#22 24 Lut 2009 22:27    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam, wymień konwerter i ustaw poprawnie antenę.
Pozdr

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dr.elich
Poziom 11
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 72
dr.elich
Poziom 11
Post#23 02 Lip 2009 14:04    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam ja mam problem podobny jak kilka osób powyżej - na hotbirdzie łąpie tylko tv5 monde europe. To w domu rodziców i nie wiem jak sytuacja się zmieniałą ale od jakiegoś zcasu zniknęły ponoć inne programy. Na astrze jest ich sporo. Model sprzętu to pace psr 800 - czy możliwe, że sprzęt jest niesprawny? Częstotliwości które można w nim ustawić to około 12500 do 13500 a wszystkie listy prgramów mają wartości poza tą skalą..ale kiedyś to nie przeszkadzało..proszę o szybką odp poniważ chcę rodzicom dziś kupić CP i nie wiem czy będzie działał i czy konwerter jest ok - ma już chyba z 10 lat

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matzg
Poziom 35
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2175
Pomógł: 302
Ocena postów: 27
matzg
Poziom 35
Post#24 02 Lip 2009 14:19    

Re: jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??


Witam,Pace psr-800 to tuner analogowy... i na HB w przekazie analogowym pozostały tylko dwa programy.
Konwerter prawdopodobnie do wymiany.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak ustawic antene satelitarna na hotbird 13E??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
brak polaryzacji H lub V, HotBird 13E (3)
Kto pomoże w ustawieniu HotBird 13E w Warszawie (1)
Jak przymocowac antene satelitarna bez wiercenia ?? (20)
Jak ustawic antene?? (7)
miton sf-9502 - ustawienie anteny satelitarnej orange TV na HotBird 13E (3)
6010 - Jak ustawic antene??? (8)
jak ustawic antene c polsatu w norwegi (10)
Maas K-SWR 221P(jak ustawic antene do cb) (8)
Jak dokładnie ustawic antene na Astre we Włoszech (8)
Jak ustawic antene TV zeby uzyskac najlepszy obraz? (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.155 seconds

elektroda.pl temat RSS