X

HASP Emulator i zablokowanie klucza

15 Sep 2005 10:45 WOwojtekgab
  • #1 15 Sep 2005 10:45
    wojtekgab
    Level 11  
    Posts: 73 | Help: 0
    • Location: Pisz
    Helpful post? (+1)
    Mam takie pytanko:

    czy programem HASP Emulator lub podobnym do symulacji klucza sprzętowego HASP można zablokować klucz? Tzn czy podczas odczytu tego klucza jest taka możliwość (najpierw trzeba go "odczytać")?

    Pozdrawiam wszystkich.
  • #2 27 Jan 2007 11:38
    arcusman
    Level 2  
    Posts: 4 | Help: 0
    • Location: W-wa
    Helpful post? (+1)
    adikbo jesteś genialny:-) właśnie podsunąłeś mi pomysł jak obejść pewien mur postawiony wokół HASP od takiej strony jeszcze nie próbowałem (traktuje złamanie HASP jako rozrywkę "kolejny nierozwiązany problem)
    ps.
    Pewnie zaraz ktoś wyskoczy z The project Universal HASP Emulator na brstudio i powie, że problem rozwiązany,.... ale tak nie jest.
    Lepiej zastanówmy się jak sami wymyślilibyś my genialne zabezpieczenia programów przed piraceniam opierając się na HASP
  • #3 03 Aug 2007 08:34
    Pit_mm
    Level 14  
    Posts: 165 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Witam.

    Mam następujące pytanie wczoraj w moich "śmieciach " komputerowych znalazłem pendriva , który później okazał się kluczem Hasp 2.17 (przynajmniej tak go winda rozpoznaje), więc mam takie pytanie czy jest możliwość aby tym kluczem zabezpieczył sobie np. winde. Chodzi mi o to że przy uruchamianiu należy podłączyć klucz pod USB.
  • #4 03 Aug 2007 09:10
    Removed
    | Help:
    Helpful post? (0)
    Z penem\kluczem nie ale z dyskietką owszem!
    start-> uruchom -> syskey
  • #5 21 Feb 2008 23:38
    robak1977
    Level 9  
    Posts: 9 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Jak się posługiwać hasp emulatorem ?
    Może ma ktoś instrukcję albo może opisać !!
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products