FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> On the frontiers of science -> Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla
Author
Poziom 25
Poziom 25

Post#61 30 May 2006 21:52   

Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searl'a

W sumie to czytając powyższe posty dziwię się jak Jasiek Pająk mógł wogóle wytrzymać pisząc tyle stron takich wypocin. Przeczytałem chyba wszystkie texty z tej jego niebieskiej stronki widziałem silnik ten z magnesami stałymi i cewką z bou pobudzany impulsami i wiem że to lipa bo to zwykły silnik synchroniczny. Jak bym wiedział że coś nie będzie jedynie stratą czasu na budowę to bym zaryzykował ale co? Komora rezonansowe coś tam antygrawitacyjne kraftmag, czy jakieś słoniki wykrywające trzęsienia ziemi. I za texty jak wyżej to moderowie powinni sowicie wynagradzać - . Bo się okaże że na elce powstanie heretycki dział free energy. 2x2=4 E=mc^2 R=U/I Free E= LIPA
CHyba że mnie ktoś przekona.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#62 30 May 2006 22:46   

Re: Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searl'a

Faktycznie ktoś bardzo słusznie zauwazył iż tworzenie atmosfery zagrożenia jest raczej domeną sekt. Ale ustosunkowując sie do tej wypowiedzi pragnę zaznaczyc iz wystarczy zapoznać się z perypetiami i zagrożeniami jakie spotkały pana SEARL-a i wszystko się wyjaśni. Nie bez powodów postanowiłem ostrzec wszystkich zajmujących się tym projektem i jemu podobnymi. Posłużę się tutaj przykładem. Sławny "TESLA" praktycznie wynalazca prądu zmiennego dzięki któremu mamy piękne swiatło w mieszkaniach już w początkach dweudziestego wieku zaproponował czerpanie energi przez użytkowników wprost z "powietrza" na zasadzie podobnej jak dzisiejszy odbiór fal radiowych. Przedstawił nawet projekt samochodu przyszłości gdzie w wyciągnięta antena zasilała silnik pojazdu. A dzisiaj zasila marne radyjko. Tesla zmarł w bardzo podejżanych okolicznościach zaraz po tym jak umówił się z dziennikarzem nastepnego dnia celem wyjaśnienia mu jak działa UFO. Niestety nie doczekał wywiadu ponieważ na drugi dzień był już MARTWY!
Ten człowiek doskonale wiedział jak to funkcjonuje, ale wielki biznes energetyczny skupiający potężne korporacje nigdy nie pozwoli na ujawnienie a zwłaszcza wyprodukowanie działającej jednostki. Działania takie zwłaszczaq na polu oficjalnym z góry są skazane na zagładę. Mógłbym tu jeszcze przytoczyc wiele przykładów, ale powyższe fakty powinny wystarczyć. Podsumówując powtórzę jeszcze raz i napiszę to duzymi literami. BUDUJCIĘ I TO JAK NAJSZYBCIE! ALE W ŻADNYM WYPADKU OFICJALNIE I TYLKO W ŚCISŁYM BARDZO ZAKONSPIROWANYM GRONIE. Pamiętać należy jeszcze o tym iż wielkie mocarstwa tego zakłamanego świata są w posiadaniu nie tylko kompletnej wiedzy na ten temat ale i wielu działających egzemplarzy, które czasem widac na niebie. Jest to jak łatwo się domysleć rodzaj broni. A więc naruszenie tej tajemnicy w jakikolwiek sposób niewątpliwie ściągnie w najlepszym wypadku cały ciąg nieszczęść i wielkich kłopotów na zbyt nieostrożnych. Życzę wszystkim odważnym dużo szczęścia bo jak już napisałem poprzednio będzie wam bardzo potrzebne.
Życzliwy.
[/b]
Back to top

Nemo
Poziom 22
Poziom 22

Post#63 30 May 2006 23:56   

W tym szaleństwie jest metoda... W każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy...

Osobiście, gdybym był właścicielem kombinatu produkującego energię elektryczną na olbrzymią skalę (raczej nie w malutkiej Polsce...), też postarałbym się zrobić tak, aby konkurencję wyeliminować. ;)

Co do posiadania przez niektóre państwa/armie urządzeń produkujących energię z "niczego", to mam pewne podejrzenia. Okaże się na najbliższej większej wojnie (jeśli będzie miał kto zrobić post-mortem...), co kto miał i z czego korzystał. A że mają, to pewne. Tylko co? Gdyby powiedzieli, szanse na owej wojnie mieliby mniejsze. Dlatego milczą i zrobią wszystko, aby nikt inny tego nie miał. Logiczne.

Pozdrawiam.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#64 31 May 2006 11:25   

Informacja z http://en.wikipedia.org/wiki/Nicola_Tesla "Tesla died of heart failure alone in the New Yorker hotel,
some time between the evening of January 5 and the morning of January 8, 1943, at the age of 86."

Z tego wynika, że nawet nie udało się ustalić, kiedy zmarł - po prostu nikt do jego pokoju nie zajrzał. A gdyby był
umówiony z dziennikarzem, jak pisze jerzyadamski, że umówił się na następny dzień, wiedziano by dokładniej:
że kiedy się umawiał, to jeszcze żył, a następnego dnia rano już nie. No i zmarł świercią naturalną (w tym wieku).

Więc rezygnuje się z prawdy, aby stworzyć atmosferę zagrożenia, i przy jej pomocy budować sektę "free energy"?
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#65 Post from the author of the topic 31 May 2006 18:55   

Cieszę sie, że temat jest "wałkowany" choć na razie to "blubranie o małości chrabąszcza we Wszechświecie". Model SEG'a choćby w mini wersji trudno wykonać. Podobnie jak np. silnik czterosuwowy w warunkach amatorskich. Do SEG'a o śr. 300 mm neodymów po prostu nie ma i trzeba próbować ze segmentów, a to nie tak "chop siup". Prędzej czy później go zmontuję i po zapewne kilku uciążliwych poprawkach przekonam się o efektach.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#66 31 May 2006 19:55   

Czy oczekując, że taki generator będzie działać, liczysz na to, że występuje w nim nieznane zjawisko fizyczne -
inne niż oddziaływanie pól magnetycznych, ładunków i prądów elektrycznych? Zazwyczaj dużo łatwiej jest
sprawdzić występowanie jakiegoś zjawiska, niż zbudować urządzenie, w którym znalazłoby zastosowanie -
pomyśl, jak daleka jest droga od magnesu, cewki i miernika do generatora w elektrowni, łatwo możesz
powtórzyć doświadczenie Faradaya, ale zbudowanie prądnicy nawet do roweru to już ciężka robota.
A znając zjawisko można obliczyć i przewidzieć, czy urządzenie zadziała tak, jak chcesz, czy nie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 May 2006 19:55   

Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#67 Post from the author of the topic 31 May 2006 20:18   

Ciekawe wyjaśnienie "efektu Searl'a" http://www.daminet.pl/~pinopa/TaCwicz11.html, http://www.daminet.pl/~pinopa/Patent%20R-G/Patent%20R-G.html.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#68 31 May 2006 20:35   

Jeśli już ktoś wspomniał o wojnie to przypuszczam, iż nie jest aż tak skrajnie chociaż pewne przesłanki wskazują na olbrzymie niebezpieczeństwo płynące z krajów arabskich. Natomiast napewno chodzi o przyszłą dominację w zagospodarowaniu Układu Słonecznego na co by wpewnym sensie wskazywał bardzo krótki film zrobiony przez starego satelitę, domyslam się że starego ponieważ film był w kolorze biało czarnym lub jest to efekt przestrzeni kosmicznej. Na filmie był pokazany proces dokowania dysku do lejowatego doku w olbrzymim statku matce w kształcie podłużnej rury na orbicie okołoziemskiej. Statek matka miał tą formę jak przypuszczam ponieważ do napędu został wykorzystany akcelerator cząsteczek dlatego jego wnętrze jest puste. Na niemym filmie sprawiał jednak wrażenie niezwykłej masyności a dokujący statek był przy nim naprawdę malutki i bynajmniej nie był to film SF.
ten przypadkowy film który jakimś cudem ujrzał światło dzienne daje jednak pewną wskazówkę iż tam daleko od nas ktoś przygotowuje grunt dla przyszłej cywilizacji. Co wydaje się logiczne w związku z możliwymi zagrożeniami na Ziemi i groźby całkowitej zagłady, a po drugie dla przyszłej ekspansji i całkowitej dominacji. Proces ten i tak jest nieunikniony. Konsolidacja wspólnot ludzkich zmierza ku końcowi i prędzej czy później ruszymy tam wszyscy, ale najpierw trzeba wyeliminować zagrożenie, a aby je w pełni zlokalizować trzeba cierpliwie poczekać aż się ujawni w całości.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#69 31 May 2006 20:44   

"Sprawdźcie więc sami", że program (dostępny tylko jako exe) daje wyniki, o jakich pisze autor strony.
Tylko pytanie: z czego wynika to, według czego napisano ten program? Z życzeń tego, kto go napisał? ;)
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#70 20 Jun 2006 16:07   

I tak szanowny panie "jta" jak sam pan widzi od dłuższego czasu nikt się nie odzywa. Wszedłem na ten pasjonujący temat ponownie po dwóch miesiącach a tu cisza i ani żywej duszy. Jak pan słusznie zauważył wcześniej mój sposób ostrzeżenia cennych ludzi z ich bezcennymi ideami i pomysłami chociaż przypominał być może działanie sekty dał jednak porządany efekt choć tym razem nie SEARL-a. To wspaniałe umysły o otwartych horyzontach obdarzone wielką intuicją, która jak podejżewam jeszcze bardziej została wzmocniona gdy wielu z nich faktycznie sięgneło po historię wielkiego Tesli i Searl-a. Dowiedzieli się tam wszystkiego żeby zrozumieć iż już dawno ktoś zarezerwował sobie tą technologię i będzie jej zażarcie strzegł. Dlatego między innymi, i tu przykład- wszystkie elementy jak ktoś słusznie zauważył potrzebne do dokładnego zbudowania generatora Searl-a trzeba niejako tworzyć własnoręcznie i bardzo mozolnie od podstaw ponieważ starannie dobrano parametry aby przypadkiem w jakikolwiek sposób nie wyprodukować czegoś co pokazało by zwykłemu człowiekowi prawdziwe oblicze FREE ENERGY. I tak trzymać po cichu w "kątku" po kilku nieudanych próbach i stratach w postaci -"odleciała mi prądnica i porwała ze sobą cały kabel" w pewnym momencie zjonizuje na jasnoczerwono i za każdym następnym podejściem będzie bardziej stabilny. Należy tylko pamiętać aby póki co, pokornie siedzieć cicho do czasu gdy faktycznie zebrany kapitał umożliwi budowę - powiedziałbym statku ucieczkowego. A dlaczego ucieczkowego? A dlatego iż dopuki istnieją tak zwane uwarunkowania społeczne, srodowiskowe, prawne i inne Ziemskie przywary blokujące prawdziwy rozwój jednostki ludzkiej dopóty nigdy tak naprawdę nie będziecie wolni. Istnieje jeszcze co najmniej kilka bardzo poważnych powodów dla których pełna konspiracja jest jak najbardziej na miejscu. Bo czy ktoś pozwolił by w tej chwili na to aby powstała gdzieś w Układzie Słonecznym samowystarczalna kolonia najtęższych umysłów, które w krótkim czasie mogłyby zdominować Ziemię. A może już tak się stało! Co tłumaczyło by poniekąd cały ciąg dziwnym niemożliwych do wyjaśnienia niepowodzeń badawczych i naukowych nad rzeczami w rzeczywistości wymagających tylko logicznego myślenia kilku zdolności manualnych i zwykłej wyobraźni Powodzonka.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#71 20 Jun 2006 19:53   

Producenci np. magnesów nie dobierali ich do "generatora Searla", tym bardziej tak, żeby nie dało rady go zrobić,
bo po prostu o tym nie wiedzą; natomiast w drugą stronę, autorzy pomysłu na ten "generator" dobrali parametry
elementów tak, by akurat takie nie były powszechnie dostępne w sprzedaży (również wysyłkowej) - bo ktoś by mógł
to złożyć, i przekonać się naocznie, że nie działa, a to z pewnością nie jest w ich interesie, bo mają z tego kasę.

Ale nie martw się: są producenci magnesów (i innych elementów też), którzy za niewiele wyższą cenę zrobią
elementy (magnesy, wirniki, łożyska i co tylko zechcesz) o nietypowych wymiarach - tylko podaj jakie chcesz,
jeśli masz projekt i pieniądze, to w ciągu kilku dni możesz skompletować elementy, nawet nietypowe.

Co do zbierania kapitału na statek ucieczkowy, to mam obowiązek przed czymś ostrzec. Mianowicie tak zrobiło
już kilka sekt - najbardziej znana to "Świątynia Ludu" (Peoples Temple), w której wymordowano setki ludzi,
było też kilka podobnych, ale działających na mniejszą skalę - wszędzie schemat był ten sam, mówiono ludziom,
że trzeba uciec od złej cywilizacji, zbierano na to pieniądze, a na koniec ktoś mordował prawie wszytkich członków,
i znikał razem z pieniędzmi. I tu zanosi się na to samo, tylko jeszcze nie wiadomo, kto zgarnie całą kasę... może
się zdarzyć, że nie ten, co to organizuje, tak jak było ze "Świątynią Ludu" - Jim Jones sam zginął. I kasa też.
Polecam lekturę: http://www.rickross.com/groups/jonestown.html i http://sekty.net/
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#72 Post from the author of the topic 20 Jun 2006 20:42   

Taaaa...... Świetnie!!!!!!
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#73 21 Jun 2006 12:58   

Szanowny panie "itj". Faktycznie ma pan apsolutną rację, przyznaję iż nie pomyślałem o takiej ewentualności ponieważ w swojej wcześniejszej wypowiedzi byłem całkowicie uczciwy w sposobie myślenia. I przyznaję że rzeczywiście ktoś mógłby wykożystać taki pomysł do niecnych posunięć "sekciarskich". Jednocześnie sam mnie pan natchnął tym iż jest to jak najbardziej dodatkowy bardzo istotny powód do szczególnego zachowania ostrożności zwłaszcza na różnego rodzaju propozycje typu "zbudujmy go razem i ucieknijmy" W tym momencie jestem panu wręcz wdzięczny za zwrócenie uwagi nie tylko mnie na to przerażające zagrożenie ale i wszystkim chcącym coś zrobić w tym kierunku.
W związku z powyższym należy jednak co sam pan poniekąd przyznał działać w warunkach szczególnej konspiracji w jak najbardziej ścisłym i bardzo dobrze znanym sobie gronie nie dopuszczając nikogo z zewnątrz, aż do momentu osiągnięcia pełnego bezpieczeństwa i kontroli nad wszystkimi członkami zespołu. Ale rozmawiać na łamach tych stron jak najbardziej należy. Co niewątpliwie powoduje zdobywanie nowych doświadczeń i wiedzy, podobnie jak w tym przypadku kiedy to pan ostrzegł przed nieznanym mi zagrożeniem o którym nie miałem większego pojęcia. Pozdrawiam
Back to top

profesore
Poziom 15
Poziom 15

Post#74 21 Jun 2006 13:05   

niewiem czy dobrze kojarze ale niejaki pan Łagiewka czy jakos tam cos tam kiedyś wymyślił w kierunku nie skończonej energii, ten od zderzaków do malucha i nietylko ale ponoć jakieś państwowe urzędy go zgasiły i zabrobniły publikacji , wiecie coś na ten temat?
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#75 21 Jun 2006 13:57   

jerzyadamski wrote:
należy jednak [...] działać w warunkach szczególnej konspiracji w jak najbardziej ścisłym i bardzo dobrze znanym sobie gronie
nie dopuszczając nikogo z zewnątrz, aż do momentu osiągnięcia pełnego bezpieczeństwa i kontroli nad wszystkimi członkami zespołu.

To jest właśnie mechanizm tworzenia się sekty - polecam lekturę działu psychologicznego na http://www.sekty.net/
np. http://www.sekty.net/?n_id=421 http://www.sekty.net/?n_id=429 http://www.sekty.net/?n_id=425

Jakąś metodą zwiększającą bezpieczeństwo jest informowanie o wszystkim zaufanych osób spoza wybranego
grona, na przykład rodziny, podając zweryfikowane dane wszystkich osób, które do niego należą.
Dużo to nie pomoże - jak mówił Papkin z "Zemście" Fredry: "Daliż mi po jego kurcie, jak zadyndam gdzie na furcie",
ale przynajmniej będzie potem jakaś możliwość ścigania przez prawo tego, kto "załatwi" całą resztę grona.

A to, że się jest "guru" niewiele pomaga - Jones-a "załatwiono" i ktoś inny zabrał kasę, chyba nie wyjaśniono, kto.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Jun 2006 13:57   

Back to top

romoo
Poziom 25
Poziom 25

Post#76 21 Jun 2006 14:52   

_jta_
Srężmy się w końcu i ucieknijmy do krainy wiecznie działających sprzętów. Latającym magnesem.
Chciałbym skopać tyłki tym faciom dzięki którym żyjemy w epoce telefoni komórkowej a mogliścy w epoce lotów na Marsa, albo Snickersa. :)
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#77 21 Jun 2006 15:08   

W każdym razie należy zachować daleko posuniętą ostrożność i mieć szczególne baczenie aby zespół badaczy czy eksperymentatorski faktycznie nie zamienił się w sektę. Natomiast jakich mechanizmów do tego się użyje nie wiem ponieważ nie posiadam odpowiedniej wiedzy o sektach. Ale już przynajmniej wiem iż mnogość zagrożeń jest wystarczająca aby się mieć na baczności.
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#78 Post from the author of the topic 21 Jun 2006 18:49   

Już dawno nie czytałem dyskusji o niczym, bo powyższe kilka postów właśnie o tym traktuję. Ale co tam ... Algorytm jest prosty: z generatora Searl'a wyłania się sekta a z niej np. mrówki, nakrętki, różowe karteczki. Panowie! Paranoja...
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#79 21 Jun 2006 19:37   

jerzyadamski, podałem linki - możesz zbadać funkcjonowanie zespołu używając kryteriów Liftona, albo tabeli Bidermana.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#80 06 Jul 2006 12:22   

Dziękuję, napewno kiedyś tam zajrzę. narazie nie mam zbyt dużo czasu, ale temat oczywiście należy zgłębiać. Ktoś powyżej napisał że odeszliśmy zbytnio od tematu> Jednak twierdzę że od czasu do czasu należy wzmocnić czujność wszystkich móżgów na zagrożenia żeby nie rozpaczali jak już będzie za późno i wspaniałe twory ich umysłu wpadną w łapy zbrodniarzy i morderców. Podsumowując ktoś musiał zwrócic na to uwagę zwłaszcza w czasach niepewności jutra. Podam przykład kilka dni temu Korea wystrzeliła rakietuńkę, która jedna może dosięgnąć nawet nas, Czy ktoś zadał sobie pytanie co by zrobili ludzie absolutnej władzy gdyby mieli w zasięgu zmaterializowane koncepcje Searl-a ?!. Chyba nie chcielibyśmy tego. Dodaję zdjęcia darmówki autentycznie działającej. Powodzonka.

Dodano po 2 [godziny] 10 [minuty]:

Przepraszam za te "byki" ale byłem porządnie zmęczony i niedospałem wszystkich zaległości.
Wszedłem ostatnio na stronę "Perendev magnetic motor". Popatrzcie sobie jak robią to inni i jak wspaniale znajdują wyjście z kryzysowej sytuacji. Tam wyraźnie widać że już dzisiaj budowanie elektrowni atomowych jest bez sensu gdy można czerpać energię w prosty sposób wręcz za DARMO!
Szkoda że cała rzecz nie jest rozpowszechniona. Wiele np. Polskich rodziń zwłaszcza na wsiach wiele by skożystało, nie mówiąc o podobnych małomiasteczkowych osadach. Myślę iż aby zacząć przełamywać bariery należało by zacząć od takich właśnie patentów a dopiero później gdy chociaż część społeczeństwa była by uświadomiona wprawadzić ich na wyższy poziom.
Back to top

Nemo
Poziom 22
Poziom 22

Post#81 06 Jul 2006 23:11   

Zamiast pisać o tych wszystkich cudownych pomysłach, proponowałbym zbudować choć jedno takie działające urządzenie, a dopiero wtedy myśleć, jak tym ratować świat. :)

Pozdrawiam.
Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#82 10 Jul 2006 21:44   

Po pierwsze nie pisz bzdur, a po drugie to jest forum DARMOWEJ pomocy, a nie ogloszen. Idz sobie na allegro moze tam jakis glab to kupi. Post zglosilem do moderacji.
Back to top

Nemo
Poziom 22
Poziom 22

Post#83 12 Jul 2006 00:28   

...i bardzo słusznie, że poprzedni post trafił do kosza. Brawo Moderator!

Przez takich właśnie ludzi, wszelkie tematy Free Energy są zwykle ośmieszane, albo ignorowane. Tak nie można. Jeśli coś zgromadziło się za darmo, nie można żądać od nikogo za to pieniędzy. To nie Fair w stosunku do innych, a do tego podrywanie autorytetu samych materiałów.

Tak sobie właśnie pomyślałem, że może tę całą "teorię spisku" przeciwko FE tworzą ludzie, którzy są właśnie zwolennikami FE. Zaś swoimi działaniami tępią tych, którzy próbują bezmyślnie doprowadzić do sytuacji, w której sama idea FE zostanie ośmieszona (heh, ale wymyśliłem...). Tak jak było w poprzednim poście. Dobrze, że już go nie ma.

Pozdrawiam.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#84 12 Jul 2006 23:58   

jerzyadamski, piszesz, że masz zdjęcia "darmówki autentycznie działającej" - czy to znaczy, że masz takie
urządzenie? napisz o co chodzi, co rozumiesz przez tę "darmówkę", może kwalifikujesz się do nagrody...
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#85 29 Jul 2006 23:53   

Mam nie tylko zdjęcia, ale całe filmy i filmiki, jednak część tego materiału boję się udostępnić. Nie wiem na kogo trafię, a czasy niepewne. Zdradzę tylko że wszystko jest w internecie tyle że w języku angielskim i trzeba to w odpowiedni sposób nazwać aby się tam dostać. Jedno jest pewne perpetum mobile jest dla nas na obecnym etapie nieosiągalne, ale powstały i wciąż powstają urządzenia które faktycznie dają darmową energię chociaż przez ograniczony czas, po prostu się zużywają i trzeba je wykonać na nowo. Niewątpliwie są to kolosalne oszczędności, ale kto wam pozwoli na swobodną produkcję lub wdrożenia? Poszukując takich lub innych rozwiązań w pewnym momencie trafia się na rzeczy tak wspaniałe że gdyby nie oczywiste dowody nigdy by się w ich istnienie nie uwierzyło, ale w tym też momencie przychodzi refleksja, co się może wydażyć jeśli wpadną one w nieodpowiednie ręce, które mogą użyć tych wspaniałych patentów do mordowania całych narodów tylko dlatego że inaczej żyją i inaczej wierzą - to przecież my Polacy możemy stać się celem w kazdej chwili! Dlatego wybaczcie ale tym ostatnim postem pożegnam się z wami a informacje które tam i ówdzie przekażę zainteresowanym będą zawsze tylko takie jakie można dać bez narażania kogokolwiek na niebezpieczeństwo. Zadajcie sobie pytanie czy dalibyście dwuletniemu dziecku do zabawy bojowy granat - zawleczkę tak łatwo wyciągnąć. Są i istnieją ale ludzie niedorośli aby otrzymać faktyczne źródło darmowej energii ponieważ może ono stać się potworną bronią.

Bez nazwy 18.jpg
 Description:
 n/a

Download
 Filename:  Bez nazwy 18.jpg
 Contents:  
 Filesize:  1.79 MB
 Punkty:  3.142 = 2.142 for transfer + 1.00 for the user (set automatically)

Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Jul 2006 23:53   

Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#86 30 Jul 2006 03:23   

jerzyadamski, jak na razie nie ma powodów, by przypuszczać, że którekolwiek z tych urządzeń działa.

Jeśli chodzi o Perendev-a, o którym ostatnio pisałeś, to sprawdził to Zbyszek Kopeć:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2820587#2820587

I z pewnością z Searlem jest to samo, i znajdziesz w Internecie opisy wielu, wielu konstrukcji, które
działają dokładnie tak samo. Zapewniam: żadna z nich nie będzie zagrożeniem dla świata.

Piszesz "oczywiste dowody", a jaki dowód widziałeś? Ja mam dowód: proponowałem nagrodę... ;)

A bajki o prześladowaniach odkrywców wymyślają np. tacy, którzy próbują wykorzystać tych, którzy
się tym zainteresują - a dokładniej ich konta bankowe - do prania pieniędzy. Próbują również innymi
sposobami: na przykład proponują milion dolarów za udostępnienie konta na zrobienie przelewu.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#87 30 Jul 2006 12:49   

Pan panie "ita" jest tu najważnieszym dowodem na celowe zniechęcanie światłych i otwartych umysłów, które robią wszystko aby uczynić ten ludzki żywot lżejszym. Będą w dalszym ciągu grzebać i poszukiwać praktycznych rozwiązań. Zapewniam pana że zniechęcanie nic nie pomoże. Może tylko zwolnić nieunikniony proces. EKSPANSJA JEST TYLKO KWESTIĄ CZASU NIKT NIE POWSTRZYMA HOMO SAPIENS BO TAKA JEST JEGO NATURA I i EFEKT STWORZENIA. Jedyne czego jestem świadom to to iż kiedy trafią na tą ostateczną wersję nie ujawnią jej z obawy przed nieodpowiedzialnymi ludźmi którzy dzięki temu mogą zachwiać podstawami naszej cywilizacji. Tego chyba nawet pan by nie chciał.
Proszę w każdym razie być spokojnym TO SIĘ JUŻ ZACZĘŁO ALE MY DOWIEMY SIĘ O TYM OFICJALNIE KIEDY TEN ŚWIAT BĘDZIE JUŻ BEZPIECZNY I NA TYLE OCZYSZCZONY Z ZAGROŻEŃ ABY MOŻNA BYŁO TO POKAZAĆ.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#88 30 Jul 2006 23:14   

I jeszcze jedno panie "jta" nie interesuje mnie żadna nagroda gdy w grę wchodzi bezpieczenstwo nas wszystkich zwłaszcza w obecnych zwariowanych i fanatycznych czasach. Jesli twierdzi pan ze urządzenia nie działają to tak samo jak by pan stwierdził że magnesy neodymowe nie istnieją a rzeki nie płyną. I na koniec, nie rozpoznał pan kto jest na zamieszczonym w drugim poprzednim poście zdjęciu. To ja panu teraz powiem : TAM JEST MŁODY SEARL z kimś kto pomagał mu budować i testować ten obiekt. Podsumowując, może ma pan dużą wiedzę książkową i głowę nabitą schematyczną wiedzą z góry uwarunkowaną, ukierunkowaną i oprawioną w ramki tak aby nic po za nie się nie wydostało a taki człowiek jak Albert "EINSZTEIN" powiedział swego czasu głośno i wyraźnie iż wyobraźnia jest czasami ważniejsza niż wiedza. I to dlatego powstają nowe wynalazki i nowe rewolucyjne koncepcje, to dzieki wybraźni ludzie zbudowali łódź podwodną i jeszcze bardzo prymitywne statki kosmiczne. Zbudowali je mając wzorce z takich powieści jak " Dwadzieścia tysięcy mil podmorskiej żeglugi" i "Podróż na księżyc" Ale pan wydaje się nigdy nie czytał tych klasyków literatury. Pan nigdy nawet nie próbował szukać i starać się zrozumieć, a co tu dopiero mówić o uruchomieniu pańskiej wyobraźni? Pan wybaczy panie "jta" ja panu już podziękuję. Dla mnie pan nie zdał tego egzaminu.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#89 31 Jul 2006 17:10   

Tak się jakoś składa, że choć ludzi próbujących zbudować "perpetuum mobile" - urządzenie, które by dało więcej energii,
niż trzeba włożyć w jego zbudowanie - całkiem znaczący procent jest na oddziałach zamkniętych szpitali psychiatrycznych.

Być może dlatego, że myślenie, że to się da zbudować, i dążenie do tego by to zrobić, ma negatywny wpływ na zdrowie
psychiczne? A może osoby ze skłonnością do chorób psychicznych, zwłaszcza schizofrenii, bardziej się tym interesują?
W każdym razie, przypuszczając że zajmowanie się projektami "free energy" może przyczyniać się do rozwoju chorób
psychicznych, wolałbym, żeby ludzie pod tym względem zachowywali większą ostrożność.

Również z moich obserwacji zauważyłem korelację pomiędzy zajmowaniem się tego typu tematami, a trudnościami z nauką
- i jest to przykre, gdy ktoś chce studiować, a okazuje się, że jego umysł uległ destrukcji w stopniu, który to uniemożliwia.
Zwracam uwagę, że dużo łatwiej jest się nauczyć czegoś trudnego ucząc się od początku prawidłowo, niż korygować to,
czego się nauczyło z błędami. Często to już jest nie do naprawienia, i wiele osób traci przez to możliwość kształcenia się.
Jest to tym bardziej przykre, że dotyczy zwykle ludzi, którzy mają więcej niż inni chęci do poznawania czegoś nowego,
i mogliby zostać odkrywcami nowych zjawisk, czy wynalazcami, gdyby nie przyzwyczajenie się do błędnego myślenia.

Ceną, jaką za to wszystko płacimy, jest wzrost ilości pacjentów szpitali psychiatrycznych i bezrobocie tych, którzy nie są
w stanie uzyskać dobrego wykształcenia, i utrata zdolnych ludzi, którzy mogliby rzeczywiście dokonać wielkich odkryć.
Za utrzymanie chorych psychicznie i bezrobotnych płacimy z podatków - i są one przez to wyższe, do tego pracę wymagającą
wysokich kwalifikacji musi wykonywać garstka ludzi, bo nie udaje się wykształcić więcej. Piszę o tym, bo to i moja sprawa,
bo to z moich podatków trzeba finansować utrzymanie chorych i bezrobotnych, to ja jestem w tej garstce pracujących.

Czy "Podróż na księżyc" to "De la terre à la lune" Juliusza Verne? To jest też autor "Dwudziestu tysięcy mil...", czytałem
obie te książki. Ale do rozwoju nauki i techniki więcej przyczynia się trzeźwe myślenie - właśnie czymś takim wykazali się
Albert Einstein, Paul Dirac, Richard Feynman - czytałem ich książki, również w oryginale, i byłem pod wrażeniem ogromnej
jasności ich sposobu wyrażania swoich myśli - to ona była źródłem ich sukcesów, a nie bujna wyobraźnia.

Do zbudowania łodzi podwodnych przyczynił się Robert Fulton, który zbudował "Nautilusa" zanim Juliusz Verne się urodził,
był on również konstruktorem pierwszego parowca "Clermont" (i głównie parowcami się zajmował całe życie).
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Fulton http://en.wikipedia.org/wiki/Jules_Verne

Rakiety konstruowano w Chinach już w średniowieczu; jakiś poważniejszy rozwój ich konstrukcji stał się możliwy dzięki
pracom Ciołkowskiego - o ile pamiętam, nauczyciela w szkole - a bardzo duży postęp w ich konstruowaniu osiągnięto
podczas II Wojny Światowej (niemieckie rakiety V-2), do dalszego przyczyniła się "zimna wojna" USA-ZSRR.

Natomiast pomysły na "free energy" pobudzają wyobraźnię (każdy by chciał, żeby można było mieć energię za darmo, ja też),
i są tacy (a nawet całe organizacje), którzy wykorzystują zainteresowanie tym tematem. Już pisałem po co. Zachowanie
tajemnicy na temat tego typu pomysłów po pierwsze przyczynia się do tego, że ludzie łatwiej w nie wierzą, mniej są zdolni
do oceny ich wartości, a po drugie pomaga tym, którzy to zainteresowanie wykorzystują do robienia czegoś złego.
Back to top

romoo
Poziom 25
Poziom 25

Post#90 31 Jul 2006 18:03   

_jta_
z twoich i moich podatków utrzymujemy także więźniów, psychicznych i mundurowych więc dlaczego mamy nie wiedzieć co dzieje się z naszymi pieniędzmi. i dlaczego nie możemy rozporządzać swoimi pieniędzmi.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> On the frontiers of science -> Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla
Page 3 of 17 Go to page Previous  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Next
Jump to page:
Similar topics
Darmowa energia z wody. Link do filmiku na youtube. (26)
darmowa energia, grawitacja, działanie wszechświata (80)
Darmowa energia i skutki polityczno-ekonomiczne (34)
Darmowa energia - działający system (5)
Darmowa energia z sieci 230v (9)
darmowa energia z hydroforu (5)
Prawie darmowa energia (21)
Free energy elemental rod generator- NAPRAWDĘ DZIAŁA?! (3)
Offtopic w temacie Darmowa Energia, Free Energy-Generator Se (1)
Darmowa energia dzięki magnesom - pomysł na prąd w domu (12)

Page generation time: 0.22 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed