FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> On the frontiers of science -> Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#91 31 Jul 2006 20:25   

Re: Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searl'a

Widzę że odrobił pan lekcje panie "jta" gratuluję, ale czy przystoi tak oczytanej i wykształconej osobie zniżać się na niższy poziom i ubliżać komuś od schizofreników. A nie pomyslał pan przez chwilę że taka mała agresja wpływa stymulująco na szare komórki, tylko tak od razu za kamienie?
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#92 31 Jul 2006 21:55   

Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searl'a

romoo, pieniędzmi z podatków dysponuje rząd - tylko 1% można wpłacić na instytucję pożytku publicznego.

jerzyadamski, ja nie wypowiedziałem stwierdzenia, żebyś był schizofrenikiem, więc to twoja interpretacja.
I mam pytanie: czy dlatego używasz argumentum ad hominem, że brak Ci innych argumentów?
Ten argument zawiera błąd logiczny: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

I mam pytanie co "silnika Searla": dlaczego nikt nie przedstawia - w postaci precyzyjnego opisu - zasady
działania tego urządzenia? Argument, że to musi być sekretem dla dobra ludzkości, jest o tyle chybiony,
że jeśli coś trzyma się w sekrecie, ale są z tego jakieś przecieki (jakby nie było, to byś o tym nie pisał),
to najszybciej do pełnej informacji mają szansę dotrzeć służby wywiadu, np. wojskowego - czyli akurat
ci, co do których przedstawiasz obawy, że zrobią z tej wiedzy zły użytek. Zwłaszcza, że informacje o tym
umieszcza się w Internecie; przekazywanie przez telefon miałoby podobny skutek.
Back to top

romoo
Poziom 25
Poziom 25

Post#93 31 Jul 2006 22:03   

A ja też coś trzymam w sekrecie ale długo już nie wytrzymam przy tych wypocinach i puszczę. Wtedy cały świat się dowie jaką wielką tajemnice trzymałem ! Tak.
Back to top

Dexus
Poziom 9
Poziom 9

Post#94 31 Jul 2006 22:18   

Chopy dochodzimy do jednego konfliku, bo zdaje sie ze niektórzy nie czaja ze energia sama z siebie sie przeciez nie bierze. Jest wiele urządzeń które sa niczym innym jak bublem dla dzieci, ale nie możn amówic ze free Energy nie istnieje. Nikt z nas nie ma prawa tego mówic, ponieważ nasza wiedza jest poprostu śmieszna. Free Energy ma pobierac energie z otoczenia, free energy to tak samo spadek wody który porusza turbine elektrowni wodnej. Poprostu chodzi tu o to jak wykorzystac otaczajaca nas energie. Nawet próznia jest niezwykle zasobna w energie (jak ktos mi wyjedzie ze tak nie jest to kopniaka dostanie do kilku stron uniwersyteckich). Pytanie jak uszczknąć tą energie, nie można mówic ze coś nie istnieje bo mnie to naprawde wkurza i jak widac nie tylko mnie

Nie róbcie z siebei ludzie mędrców, nie róbcie tu sekt. Jak chcecie mówic ze to nie działa to zbudujcie i powieccie ze to jest nie tak i koniec...
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#95 31 Jul 2006 23:55   

BRAWO! DEXUS - BRAWO!!! I o to właśnie chodzi jak wykożystać to o czym już wiemy dla dobra nas wszystkich i nie narobic przy tym bałaganu. Nareszcie CZŁOWIEK ROZUMNY się pojawił. Słuchamy a raczej czytamy co miałbyś nam do powiedzenia, bo rozumiem iż jeśli napisałeś o tym o czym napisałeś to jesteś świetnie zapoznany z silnikiem Pendereva
i z cylindrem Joego z Australii. Wydzielił on w prosty sposób wodór i tlen z niewielkiego pojemnika z wodą i jeździ za darmo swoimi kilkoma samochodami jak i napędza tym swój przydomowy agregat prądotwórczy. Mieszanka bardzo wybuchowa, ale działa! I to jak działa! Zapraszam serdecznie do wymiany informacji.
Back to top

romoo
Poziom 25
Poziom 25

Post#96 01 Aug 2006 09:04   

Tak tylko do tej przemiany wody w 2 gazy jest potrzebny prąd z sieci którt jest potem prostowany to gdzie ta oszczędność?
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#97 01 Aug 2006 12:35   

Odrazu widać "romoo" że nie widziałeś wszystkiego. Obejrzyj wszystkie filmy i znajdź schematy (Joe Cell). Aby je odnaleźdz wystarczy wpisać w przegladarkę google, Joe Cell - All video lub All movies and technical specifikation. Przeważnie uruchomi ci się video google z których będziesz mógł wybrać filmy z Joe Cell. Wszystko jest pokazane krok po kroku.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Aug 2006 12:35   

Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#98 01 Aug 2006 17:28   

Jest pewien rodzaj sekt, nazywanych ekonomicznymi, albo businessowymi. Informują one potencjalnych
członków o sposobie na uzyskanie fantastycznie wysokich dochodów. Żeby jednak je uzyskać, potrzeba
na początek odrobinę zainwestować. Po drobnej początkowej inwestycji adept sekty jest informowany, że
sprawa jest już na dobrej drodze, ale żeby ją przyśpieszyć trzeba jeszcze trochę doinwestować. Potem
nawet jest z tego jakiś zysk, ale wciąż są potrzebne nowe inwestycje. I zawsze są większe od tego zysku,
tak że w takie przedsięwzięcie wciąż wkłada się więcej pieniędzy, niż się z niego otrzymuje. Przy tym zawsze
jakaś część zainwestowanych pieniędzy wędruje do założycieli tego business-u - oni na tym zarabiają.
A inni - mają coraz więcej obietnic, że to już wkrótce będzie kokosowy interes - tylko one się nie spełniają...

I coś podobnego jest z generatorem Searla, silnikiem Perendeva, komórką Joego (Joe cell), i innymi
podobnymi urządzeniami. Są opisy, zdjęcia, filmy, że to działa, że ktoś to praktycznie wykorzystuje.
Ale jak się spróbuje to zrobić na podstawie publicznie dostępnej informacji, to jakoś nie chce działać.

Za niewielką (w stosunku do obiecywanych korzyści) opłatą można kupić książkę czy inną publikację,
która ma wyjaśniać, jak należało to zrobić, żeby działało. Ktoś kupuje, ale okazuje się, że wiedza tam
zawarta nie jest wystarczająca, urządzenie nadal nie działa. Może kupić następną książkę... i tak już
bez końca - będzie wydawał na nie pieniądze, zarabiać będą wydawcy i autorzy tych bzdur.

A podobieństwo do takiej sekty jest i pod innym względem - w urządzenie trzeba włożyć trochę energii
do rozruchu. Nie chce działać, bo ponoć tej energii było trochę za mało, trzeba więcej... i tak w kółko.

A dlaczego się tak dzieje? Bo jest tylu naiwnych, że pisanie tych opisów przynosi wysokie dochody. ;)
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#99 Post from the author of the topic 01 Aug 2006 19:23   

Rad jestem niezmiernie, że jest kolega _jta_ , który poda nam, więcej informacji dotyczących S.E.G.'a. Info dostępne w sieci jest niewystarczjące. Bardzo proszę o konkretne informacje; mam na myśli autorytatywne publikacje książkowe. Przekonywanie, że takich nie ma proszę wsadzić między bajki.
Potrzebne rzetelne, polskie tłumaczenie tego: http://www.searleffect.com/free/SEGREV/SEGMAIN.html
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 01 Aug 2006 19:23   

Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#100 01 Aug 2006 21:07   

Oto tłumaczenie - tekst z prawej strony:
Przegląd koncepcji S.E.G.
Prof. (1) Searl objaśnia swoją technologię Prawa Kwadratów, aby wszyscy zobaczyli.

Książka "SEG Review" (Przegląd SEG) została usunięta z SEKCJI DOSTĘPNEJ DLA WSZYSTKICH.
Cel jej pokazania otwartego dla publiki został spełniony. Jako że informacja zawarta w tej książce została udostępniona
dla ogólnej publiki, nic z jej zawartości nie może być opatentowane, ani objęte copyrightem przez kogokolwiek innego.

Książka jest wciąż dostępna i można ją kupić na CD w postaci [pliku] PDF o dużej rozdzielczości.
Kliknij tu, aby kupić "Przegląd koncepcji S.E.G.".

---

teksty na okładce książki:
"Przegląd koncepcji S.E.G.", autor: Prof. John Roy Robert Searl
Jestem wynalazcą i wyłącznym właścicielem tej technologii
Tylko Fernando Morris i John Thomas są upoważnieni do pracy nad moją technologią, żadne inne osoby nie mają takiego prawa.
(i identyfikator książki, lub raczej CD: PJRRS-SISRC-DISC-SEG-CR-1.)

---

tekst poniżej:
Nazwą handlową prof. Searla jest SISRC, co jest jako skrót od Międzynarodowe Konsorcjum Badań Kosmicznych Searla.
Nie jest to w żaden sposób powiązane z SISRC, spółki z o.o. w Wielkiej Brytanii, jako że oni nie mają praw do tej technologii.
---
i jeszcze taka uwaga: "profesor" po angielsku oznacza nie tylko stanowisko na uczelni, ale i osobę, która robi coś zawodowo.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Aug 2006 21:07   

Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#101 Post from the author of the topic 02 Aug 2006 18:52   

Kolejny przykład na działalność sekt, schiz, itp.:POLA TORSYJNE - załącznik do postu datowanego na 08 Sty 2006 23:04 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=380549&highlight=. Na szczęście zaraz znajdziemy wyjaśnienie tego problemu. Czy wiadomo już, kto nam to wyjaśni ?
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#102 03 Aug 2006 18:16   

W tym temacie jest moja odpowiedź: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=1933846#1933846
a poza tym, o ile pamiętam, nie zdefiniowałeś, na czym polega problem, więc co tu tłumaczyć? ;)
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#103 04 Aug 2006 01:34   

Są ludzie którzy po mimo iż widzą i słyszą udają że nie widzą i nie słyszą.
To najgorsza plaga jaka się mnoży w tym kraju spowalniając i szkodząc
tym, którzy próbują określić i wykorzystać praktycznie, czasami nawet niepewną wiedzę, ale rokującą nadzieję. Nigdy nie wolno niczego odrzucać ani przejść koło tego obojętnie NALEŻY TO SPRAWDZIĆ TAK DOKŁADNIE JAK JEST TO MOŻLIWE. Takim ludziom powiedział bym :
Do troglodytów na prawo, a potem w lewo, tuż nad skrajem przepaści
obok jaskini wątpliwej edukacji, gdzie obiecali że w przyszłym pokoleniu powrócą na drzewo. No mnie na ta palmę nie namówią.
Back to top

Dyski1
Poziom 15
Poziom 15

Post#104 04 Aug 2006 11:06   

Pozwólcie iż przyłączę sie do rozmowy. Jakieś 4 lata temu po raz pierwszy spotkałem się w sieci z generatorem Searla, temat mnie zainteresował na tyle iż zbierałem wszelkie magnesy, neodymowe i nie tylko, w postaci walcy, sztabek prostokątnych i kwadratowych itp. próbowałem coś eksperymentować, niestety nic ciekawego nie zauważyłem. Czytałem wtedy dokumentację / opis budowy tego monstrum i zainteresowało mnie jedno stwierdzenie, Searl ponoć wpadł na pomysł konstrukcji tego generatora w nocy, w czasie snu:) coś tam mu się przyśniło i rozpoczął działać w tym kierunku, ważną żeczą jaka była ujęta w tekście było też stwierdzenie że praca generatora opiera się na bazie "Prawa kwadratów", czy kto kolwiek z dobrych matematyków słyszał o takim prawie???. Pytałem różne osoby które znam, nik t nic o tym nie wie, a ponoć to prawo było znane w starożytnych chinach. Jest ktoś w stanie wytłumaczyć teorię prawa kwadratów???

pozdrawiam
Back to top

Dexus
Poziom 9
Poziom 9

Post#105 04 Aug 2006 11:49   

Ja niestety nie, a słyszeliście o pewnej konstrukcji która została stworzona niby przez niemców? Chodzi tu o naped antygrawitacyjny, podobno uzyli pierscieni w których była rtęć, pierścienie sie obracały z duża predkością a do pierścienia było doprowadzane napięcie rzędu kilkkudziesieciu kV i sporym nateżeniu. Podobno według iektórych w wypadku bardziej cięzkich pierwiastków grawitacja gorzej sobie z nimi radzi. Jaka jest prawda nie wiem ale kto wie...
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#106 04 Aug 2006 16:53   

jerzyadamski, skoro uważasz, że należy sprawdzić, to proponuję następujący sposób:
1) zbierasz chętnych do tej akcji; od chętnych wymaga się deklaracji finansowej
- że, pod warunkami, które dalej określimy, wypłacą pewną sumę pieniędzy;
2) podliczasz ile tych zadeklarowanych pieniędzy nazbierałeś; myślę, że warto
nazbierać co najmniej równowartość z 10000$, żeby można było działać;
3) wysyłasz do tych, co się ogłaszają, że mają takie urządzenie, informację
że jesteś gotów ich zaprosić, by przyjechali i pokazali jak to działa, i że jak
będzie działać, to im wypłacasz honorarium (z zadeklarowanych pieniędzy);
4) jak odpowiedzą, to umawiasz się z nimi, i tymi, co deklarowali, na pokaz;
5) jak nie będzie działać, albo przyłapiesz ich na oszukiwaniu, to oczywiście
żadnego honorarium im nie wypłacasz (zastrzegasz to sobie z góry);
6) jak zadziała, to wypłacasz honorarium, a potem bierzecie się za budowę
takiego urządzenia; składkę na honorarium traktujecie jako kapitał założycielski
spółki, która ma je wykorzystywać - zyski dzielicie proporcjonalnie do składki,
i innych kosztów, które poniesiecie budując to urządzenie.

Przypuszczam, że jak zaproponujesz pokaz, to po podaniu, że warunkiem
wypłaty honorarium jest to, żeby urządzenie działało, okaże się, że z jakiegoś
powodu przyjazd na pokaz jest niemożliwy. Zwłaszcza jak napiszesz, że ma to
oglądać tłum ludzi, którzy się złożyli na honorarium, i uznają, że mogą się wśród
nich znaleźć tacy, którzy będą umieli wykryć próby oszustwa.

---

A jak Ci się nie chce organizować takiego wielkiego przedsięwzięcia i czekać
na jego rezultat, to proponuję zadać sobie pytanie: czy jest możliwy taki układ
magnesów, dla którego pola istniałby pewien kontur K taki, że całka pola H
tego układu magnesów wzdłuż tego konturu byłaby różna od zera?
Myślę, że dokładna odpowiedź na to pytanie wyjaśni sprawę generatora Searla. ;)

Co do prawa kwadratów, to zgaduję, że chodzi o twierdzenie Pitagorasa.
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#107 Post from the author of the topic 04 Aug 2006 18:58   

Nikt z dyskutujących na tym forum w temacie zadanym przez RADASSS nie widział, nie słyszał i nie czytał o S.E.G.'u innym niż konstrukcja rosyjska i ewentualnie Searl'owska. W związku z powyższym nie jest możliwe zweryfikowanie czy S.E.G. to wieloletnia zbiorowa schizofrenia, sekta,itp.

Tylko eksperyment przeprowadzony na fizycznym obiekcie, zbudowanym wg. dostępnych schematów, opisów, uwarunkowań jest w stanie potwierdzić naturę urządzenia.

Teoretyzowanie w stylu: http://www.daminet.pl/~pinopa/Patent%20R-G/Patent%20R-G.html też, w świetle ortodoksyjnej fizyki jest szarlatanerią.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#108 04 Aug 2006 19:39   

To zrób w końcu ten eksperyment... ciągniesz temat już prawie rok, a nic nie robisz? ;)
Albo poszukaj odpowiedzi na pytanie, które ostatnio zadałem - może to wyjaśni sprawę.
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#109 Post from the author of the topic 04 Aug 2006 19:54   

To było celem niniejszego tematu; wywnioskować czy oprócz dostępnych żródeł są inne, niezależne wieści. Nie ma. Trzeba budować !
Tematem S.E.G.'a interesuje się dłużej niż którakolwiek ze znanych mi osób.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#110 04 Aug 2006 20:03   

Możesz jeszcze przeanalizować teorię, wychodząc z mojego pytania. Przypuszczalnie będzie to tańsze. ;)
A jakbyś budował, proponuję zacząć od pytania: czy wiesz, co i jak zbudować? Bo bez tego to jak byś chciał?
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#111 Post from the author of the topic 04 Aug 2006 20:22   

Drążę S.E.G.'a od wielu lat, wykonywałem w swoim życiu wiele precyzyjnych, mechanicznych konstrukcji, ta jednak ma tę trudność, że wymaga wyrównoważenia znaczących mas, wirujących z dużymi prędkościami. Próbuję konstrukcję uprościć do możliwego minimum, ale jak redukuję masę, to mocno spada sztywność i trudno wybrać optimum. Obawiam się, iż mimo wyrównoważenia, z osobna rolek i później całego rotora układ wejdzie we wibracje i może się rozlecieć nim go wyhamuję. To narazie moje główne problemy.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#112 04 Aug 2006 20:44   

A jakie rzeczy przemyślałeś, jeśli chodzi o działanie tego generatora?

Czy czasem nie jest tak, że całą uwagę skupiasz na problemach skąd wziąć materiały,
jak to zrobić mechanicznie, a nie bierzesz pod uwagę w jaki sposób to ma działać?

Bo to trochę tak, jak jechać drogą, dbać o to, by mieć poliwo i jechać szybko, uważając
przy tym, żeby zgodnie z przepisami, ale nie zwracać uwagi, czy we właściwą stronę.
Back to top

jerzyadamski
Poziom 13
Poziom 13

Post#113 04 Aug 2006 21:18   

No nareszcie panie "jta" jestem z pana zadowolony i tak właśnie należy próbować poszukiwać konkretnych rozwiązań wykożystując do tego różne platformy i sposoby. Mówiąc szczerze czasami należy wręcz improwizować aby osiągnąć pozytywny efekt końcowy. GRATULUJĘ!
Co do pan propozycji to jest bardzo dobra, i faktycznie mogąca przynieść wiele pozytywnych rezultatów i natchnień twórczych. Niestety mój obecny
status apsolutnie uniemożliwia mi takie posunięcie, ale sam fakt iż przeczytali to inni pozwala mi mieć nadzieję że w swoim czasie wykożystają pana pomysł. Być może skożystam z niego sam, ale nie w obecnym czasie. Jeszcze raz gratuluję sprytnego i twórczego zaczątku w dobrym kierunku. TO JEST TA DROGA!
Back to top

RADASSS
Poziom 13
Poziom 13

Post#114 Post from the author of the topic 04 Aug 2006 21:25   

_jta_ wiem, że dla Ciebie wiele wirujących pól magnetycznych to nadal tylko wirujące pole magnet. i nic innego oprócz zjawisk ogólnie znanych i przebadanych wystąpić nie może, bo wszystkie możliwe zjawiska Ty przeliczyłeś i statystycznie opracowałeś, ale "męczysz kota" tymi stwierdzeniami i nic oprócz zapychania serwera z tego nie wynika. Przejżyj ile żeś zbędnych słów napisał tylko po to, aby pisać. Cel osiągnąłeś, irytujesz. Prośba wielka była postawiona na początku tematu, luknij.
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#115 05 Aug 2006 10:36   

Czy taka wypowiedź, jak moja ostatnia, irytuje Ciebie? Jeśli tak, to co jest tego przyczyną?
Czy potrzebujesz, by inni potwierdzali, że coś będzie działać, choćby to była nieprawda?
Back to top

Dyski1
Poziom 15
Poziom 15

Post#116 05 Aug 2006 11:08   

RADASSS wrote:
To było celem niniejszego tematu; wywnioskować czy oprócz dostępnych żródeł są inne, niezależne wieści. Nie ma. Trzeba budować !
Tematem S.E.G.'a interesuje się dłużej niż którakolwiek ze znanych mi osób.

Budować można zawsze, ale w pierwszej kolejności należy sie dogłębnie zastanowić nad zasadą działania SEGa, czy ktoś z forumowiczów analizował ten proces???, co za problem wydać niemałą sumke pieniędzy na pierścień z magnesami wokół niego??? ale wcale to nie musi zadziałać, optymistycznie może zadziałać. Nie widziałem aby ktoś poruszał temat cewek które też są równomiernie rozłożone wokół walcy magnetycznych, w czasie pracy urządzenia, w cewkach indukuje sie napięcie SEM (z elektrotechniki pewnie pamiętacie), pierścień i rolki magnetyczne mają specjalnie spreparowane prowadzenie magnetyczne (coś w rodzaju zębatki magnetycznej). Według praw fizyki siły się rónoważą, ale... wracając do mojego wcześniejszego postu co to jest definicja lub prawo kwadratów, być może układ elektryczny cewek jest połączony w specyficzny sposób, gdzie następuje w pewnym momencie zachwianie tej fizycznej równowagi (i tu być może wchodzi definicja kwadratów), kolejna rzecz z materiału który czytałem kilka lat temu wynika iż pierścień i walce są powleczone materiałem nieprzewodzącym (dielektrykiem), plastik czy coś w tym rodzaju. W czasie pracy SEGa pomiędzy pierścieniem i rolkami tworzy sie szczelina magnetyczna, czy tam przypadkiem nie występuje zjawisko przepływu ładunków elektrycznych, w rodzaju elektryzowania się dielektryków, te ładunki muszą się gdzies rozładować (maszyna elektrostatyczna, z lekcji fizyki), pytań jest bardzo wiele i przed zbudowaniem trzeba zaopatrzyć sie w podstawową teorię. Temat jest ciekawy ale rozciąga się już na 4 strony, a sensownych wypowiedzi jest niewiele.

pozdrawiam
Back to top

Arnold_S.
Poziom 20
Poziom 20

Post#117 06 Aug 2006 04:07   

NIE MA NIC ZA DARMO ĆWOKI.

Na forum jest kilka takich fantastycznych tematów.
W żadnym nie ma konkretów! :lol: Niektóre zostały zamknięte.

W ogóle, Elektroda, to nie forum paranaukowe.
Takie tematy powinny być kasowane, albo przenoszone do działu "na wesoło".
Back to top

jakubw
Poziom 13
Poziom 13

Post#118 06 Aug 2006 10:18   

Pomijając UFO, sekty itp rzeczy,,,,
Czy ktoś sie zainteresował wynalazkiem
Nikolaia Tesli ( pomijam kule plazmowe )
http://www.wynalazki.mt.com.pl/twor/tesla.html
Jak sie okazuje ponoć energia jest darmowa ...
Back to top

Arnold_S.
Poziom 20
Poziom 20

Post#119 06 Aug 2006 11:11   

PONOĆ,to w zimie będzie +30 stopni C.

No i znowu nieśmiertelna Bajka o Samochodzie...
Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla
Rzygać się chce od tego.

Podobno "Elektroda trzyma poziom" - na pewno nie takimi tematami.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Aug 2006 11:11   

Back to top

jakubw
Poziom 13
Poziom 13

Post#120 06 Aug 2006 13:58   

Po pierwsze skoro wiele źrodeł podaje
to samo to musi byc w tym ziarno prawdy.
Rozumiem, że skoro zbiera ci się na wymioty,
to albo jesteś taki mądry, że już opanowałeś
tą technikę, albo tak ograniczony, że nic do ciebie
nie dociera.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> On the frontiers of science -> Darmowa Energia, Free Energy-Generator Searla
Page 4 of 18 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16, 17, 18  Next
Jump to page:
Similar topics
silnik magnetyczny-Free Energy (36)
Free energy z nanoantenek (2)
Darmowa energia z wody. Link do filmiku na youtube. (26)
darmowa energia, grawitacja, działanie wszechświata (80)
Darmowa energia i skutki polityczno-ekonomiczne (34)
Darmowa energia - działający system (8)
Free energy elemental rod generator- NAPRAWDĘ DZIAŁA?! (3)
Free Energy - Generator Searla (5)
Free energy- działające urządzenie (614)
free energy - zrób to sam (2)

Page generation time: 0.164 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed