Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Programowanie pilota


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Programowanie pilota
Autor
Wiadomość
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Wrz 2005
Posty: 43
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 30 Wrz 2005 17:56   

Programowanie pilota


Chodzi o alarm samochodowy. Jeden pilot już zdechł, drgi jest na wykończeniu. Mam nowy, działający pilot ale jest nie zaprogramowany do centralki, albo centralka jest nie zaprogramowana do pilota.
Jak sie to programuje żeby działało ze sobą??
Alarm to SCORPION 2000A
Da rade zrobic to sememu czy trzeba do speca jechac??
za samego pilota skasował mnie 100pln, podejżewam ze za zaprogramowanie wexmie tez sporo:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Wrz 2005 17:56   





Powrót do góry
   
Sonix
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Lis 2003
Posty: 210
Miasto: Strzelin

Post#2 30 Wrz 2005 21:43   

Re: Programowanie pilota


Witam.

Przyznam szczerze że sporo przepłaciłeś :) .
W serwisie Skorpiona (Stemro System) kasują za pilota z wprogramowaniem 60 zł.

Co do wprogramowania, to było kolka wersji Skorpiona 2000A.
Jeżeli jest to centrala z obudową na zatrzaski, to jedna z procedur jest następująca.

Lokalizujemy 2 pola lutownicze obok 3 nóżki procesora.
Zwieramy je (oczywiście przy odłączonym zasilaniu), następnie podłączamy zasilanie, wciskamy 2 razy przycisk w 1 pilocie, stacjka w pozycję ZAPŁON, naciskamy 2 razy przycisk w 2 pilocie.
Odłączamy zasilanie, zdejmujemy zworkę, podłączamy....
I powinno działać.
Jedna zasada!
Pilota trzymamy powyżej 1 metra od centrali!

W poniedziałek mogę podesłać Ci zdjęcie, o którą zworkę chodzi...

Pozdrawiam.

Sonix
Powrót do góry
   
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Wrz 2005
Posty: 43
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 30 Wrz 2005 21:50   

Re: Programowanie pilota


tam własnie byłem i pan serwisant powiedział że to stary typ pilota, i że drogi jest i 100 zgarnął...

obudowa skręcona 4 małymi śróbkami. po ich odkręceniu odchodzi ścianka tylnia i elektronike można wyciągnąc...


było by fajnie..
porobilem foty centralki. załaczam.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Wrz 2005 21:50   





Powrót do góry
   
Sonix
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Lis 2003
Posty: 210
Miasto: Strzelin

Post#4 01 Paź 2005 07:59   

Re: Programowanie pilota


Jest to faktycznie jedna ze starszych wersji.
Dopiero w poniedziałek będę mógł się dowiedzieć co i jak zrobić.

Pozdrawiam.

Sonix
Powrót do góry
   
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Wrz 2005
Posty: 43
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 01 Paź 2005 13:10   

Re: Programowanie pilota ZAPROGRAMOWANY


Dziś sobie z tym poradziłem.
Czynność banalnie prosta.
Odłaczmy kostkę z zasilaniem
Naciskamy stycznik przez dziurkę z tyłu obudowy
Podłaczamy kostkę z zasilaniem
Naciskamy 2 razy przycisk na starym pilocie
Wlaczamy zapłon
Naciskamy 2 razy przycisk nanowym pilocie
Wyłaczamy zapłon i sładamy wszystko na miejsce.
Cieszymy sie nowym, działającym pilotem :D

Dla wszystkich którzy udzielili pomocnej dłoni wielkie dzięki (zainteresowai wiedzą że o nich chodzi...)
Powrót do góry
   
Stiwen1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 552

Post#6 19 Lis 2007 15:59   

Re: Programowanie pilota


Witam mam też problem z tym alarmem tylko u mnie już żaden nie działa pilot czy jak dokupię drugiego to jak mam go zaprogramować bez działającego pilota. Mam pytanko a może ktoś wie dla czego po naprawie pilota teraz dioda świeci jasno ale nie mruga,a jak przed naprawą to mrugała ale bardzo słabo co może być za przyczyna pozdrawiam.
Powrót do góry
   
MichaelR
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 387
Miasto: Warszawa

Post#7 20 Lis 2007 00:00   

Re: Programowanie pilota


Jest możliwość wprogramowania 2-óch nowych pilotów.
Czasami zdarza się wykodowanie pilota.
Ktoś urzył złego układu lub coś skopał podczas lutowania w pilocie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2007 00:00   





Powrót do góry
   
Stiwen1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 552

Post#8 21 Lis 2007 07:53   

Re: Programowanie pilota


a jaka procedura jest jak bym chciał wprogramować nowego pilota pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Programowanie pilota
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Programowanie pilota (3)
Programowanie pilota - Mazda (6)
Alarm GT - programowanie pilota (7)
Langeford - programowanie pilota (15)
Centurion-programowanie pilota (1)
VW golf IV 99 r. programowanie pilota (6)
Programowanie pilota Clifford. (3)
programowanie pilota do inferno (2)
programowanie pilota w octavia (2)
Programowanie pilota Langeford?? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.109 seconds

elektroda.pl temat RSS