Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Programowanie pilota


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security -> Programowanie pilota
Author
Message
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 43
Location: Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 30 Sep 2005 17:56   

Programowanie pilota


Chodzi o alarm samochodowy. Jeden pilot już zdechł, drgi jest na wykończeniu. Mam nowy, działający pilot ale jest nie zaprogramowany do centralki, albo centralka jest nie zaprogramowana do pilota.
Jak sie to programuje żeby działało ze sobą??
Alarm to SCORPION 2000A
Da rade zrobic to sememu czy trzeba do speca jechac??
za samego pilota skasował mnie 100pln, podejżewam ze za zaprogramowanie wexmie tez sporo:cry:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Sep 2005 17:56   





Back to top
   
Sonix
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 09 Nov 2003
Posts: 209
Location: Strzelin

Post#2 30 Sep 2005 21:43   

Re: Programowanie pilota


Witam.

Przyznam szczerze że sporo przepłaciłeś Smile .
W serwisie Skorpiona (Stemro System) kasują za pilota z wprogramowaniem 60 zł.

Co do wprogramowania, to było kolka wersji Skorpiona 2000A.
Jeżeli jest to centrala z obudową na zatrzaski, to jedna z procedur jest następująca.

Lokalizujemy 2 pola lutownicze obok 3 nóżki procesora.
Zwieramy je (oczywiście przy odłączonym zasilaniu), następnie podłączamy zasilanie, wciskamy 2 razy przycisk w 1 pilocie, stacjka w pozycję ZAPŁON, naciskamy 2 razy przycisk w 2 pilocie.
Odłączamy zasilanie, zdejmujemy zworkę, podłączamy....
I powinno działać.
Jedna zasada!
Pilota trzymamy powyżej 1 metra od centrali!

W poniedziałek mogę podesłać Ci zdjęcie, o którą zworkę chodzi...

Pozdrawiam.

Sonix

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Sep 2005 21:43   





Back to top
   
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 43
Location: Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 30 Sep 2005 21:50   

Re: Programowanie pilota


tam własnie byłem i pan serwisant powiedział że to stary typ pilota, i że drogi jest i 100 zgarnął...

obudowa skręcona 4 małymi śróbkami. po ich odkręceniu odchodzi ścianka tylnia i elektronike można wyciągnąc...


było by fajnie..
porobilem foty centralki. załaczam.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Sep 2005 21:50   





Back to top
   
Sonix
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 09 Nov 2003
Posts: 209
Location: Strzelin

Post#4 01 Oct 2005 07:59   

Re: Programowanie pilota


Jest to faktycznie jedna ze starszych wersji.
Dopiero w poniedziałek będę mógł się dowiedzieć co i jak zrobić.

Pozdrawiam.

Sonix

Helpful message? + -

Back to top
   
wicia23
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 43
Location: Warszawa

Post#5 Post from the author of the topic 01 Oct 2005 13:10   

Re: Programowanie pilota ZAPROGRAMOWANY


Dziś sobie z tym poradziłem.
Czynność banalnie prosta.
Odłaczmy kostkę z zasilaniem
Naciskamy stycznik przez dziurkę z tyłu obudowy
Podłaczamy kostkę z zasilaniem
Naciskamy 2 razy przycisk na starym pilocie
Wlaczamy zapłon
Naciskamy 2 razy przycisk nanowym pilocie
Wyłaczamy zapłon i sładamy wszystko na miejsce.
Cieszymy sie nowym, działającym pilotem Very Happy

Dla wszystkich którzy udzielili pomocnej dłoni wielkie dzięki (zainteresowai wiedzą że o nich chodzi...)

Helpful message? + -

Back to top
   
Stiwen1
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Nov 2004
Posts: 551

Post#6 19 Nov 2007 14:59   

Re: Programowanie pilota


Witam mam też problem z tym alarmem tylko u mnie już żaden nie działa pilot czy jak dokupię drugiego to jak mam go zaprogramować bez działającego pilota. Mam pytanko a może ktoś wie dla czego po naprawie pilota teraz dioda świeci jasno ale nie mruga,a jak przed naprawą to mrugała ale bardzo słabo co może być za przyczyna pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
MichaelR
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 387
Location: Warszawa

Post#7 19 Nov 2007 23:00   

Re: Programowanie pilota


Jest możliwość wprogramowania 2-óch nowych pilotów.
Czasami zdarza się wykodowanie pilota.
Ktoś urzył złego układu lub coś skopał podczas lutowania w pilocie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Nov 2007 23:00   





Back to top
   
Stiwen1
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Nov 2004
Posts: 551

Post#8 21 Nov 2007 06:53   

Re: Programowanie pilota


a jaka procedura jest jak bym chciał wprogramować nowego pilota pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security -> Programowanie pilota
Page 1 of 1
Similar topics
Programowanie pilota (3)
Programowanie pilota - Mazda (6)
Alarm GT - programowanie pilota (7)
Langeford - programowanie pilota (15)
Centurion-programowanie pilota (1)
VW golf IV 99 r. programowanie pilota (6)
Programowanie pilota Clifford. (3)
programowanie pilota do inferno (2)
programowanie pilota w octavia (2)
Programowanie pilota Langeford?? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl topic RSS feed