Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Nie wysyła mi załączników... :(

Greenu 06 Paź 2005 23:28
  • #1 06 Paź 2005 23:28
    Greenu
    Poziom 9  

    mam nastepujący kłopot:

    nie moge wysłać poczty z załącznikiem. Próbowałem różnych programów, różnych portali, robiłem format, zmieniałem ustawienia wszystkie możliwe OE
    nie wiem co się stalo i co zrobic

    PROSZE O WASZA POMOC

  • #2 07 Paź 2005 03:31
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany

    sluchaj.. a jakie rozszerzenia tego zalacznika sa??? I na jaka poczte wysylasz???
    Niektoore serwery nie przyjmyja niektorych rozszerzen. wiec np. jak masz spakowane w zipie to spakooj albo w rarze albo w ogoole nie pakuj... i zobacz czy przejdzie .. jesli przejdzie to masz gotowa odpowiedz...

    pozdrawiam :)

  • #3 07 Paź 2005 16:11
    Greenu
    Poziom 9  

    Nie ma znaczenia gdzie chce wysłać na jaką skrzynke ani z jakiej skrzynki

    I nie wysyła mi żadnych załączników, bez znaczenia czy to jest .zip, .rar. inny paker albo zwykły plik .doc, .exe ..... idt. ŻADNEGO!!

  • #4 07 Paź 2005 16:20
    md
    Poziom 39  

    Problem może być związany z zabezpieczeniem systemu: antywirus, Firewall itp. Spróbuj na chwilę wyłączyć a-vira i próbuj.

  • #5 07 Paź 2005 16:20
    Szczepaniii
    Poziom 14  

    Outlook napewno blokuje .exe i tym podobne, napisz jeszcze na jakim serwerze masz poczte bo może te zaączniki są za duże lub suma zaączników w jednym mailu też może mieć za dużą objętość(najczęsciej max 10-20Mb).
    Pozdrawiam i daj cynk czy coś się wyjaśnilo
    ps
    Korzystasz z jakichś programów do poczty czy bezpośrednio na www?
    Przy wysaniu jest jakiś komunikat czy wszystko wygląda ok tyle że nie docierają do nadawcy zaączniki?
    Masz poczte na WP? ;-P zacznij się przyzwyczajać ;-P

  • #6 07 Paź 2005 16:34
    Greenu
    Poziom 9  

    tak sam tekst wysyła bez kłopotu tylko nie wyśle nic z załącznikiem nawet 2kB. Obojetnie jakie ma rozszerzenie i gdzie lub z jakiej skrzynki wysyłam oraz bez znaczenia jakim programem czy tez na strone bez pośrednio Sad

    wcześniej wszystko było ok, nawet już format robiłem i mam taką samą konfigurację jak wcześniej kompa i żadnego firewall-a ani AVG mi tez nie blokuje!! Sad

    stało się to z dnia na dzień!!

    mam albo że upłynął żadany czasy z połączeniem z serwerem i czy ma czekać (a dawałem już różne czasy, nawet dzielenie wiadomości i załączników) albo pokazuję błąd serwer poczty na któą wysyłam (obojętnei jaka to jest poczta) i sam zrywa wysyłanie!!

    HELP!!!

  • #7 09 Paź 2005 22:44
    Peper
    Poziom 12  

    Miałem podobny problem, ale u mnie blokował mks więc wyłączyłem skanowanie poczty wychodzącej i działa.

    pozdrawiam

  • #8 10 Paź 2005 00:45
    raf_entek
    Poziom 17  

    Jeśli jesteś klientem jakiejś sieci, to spytaj sie admina, czy czegoś nie "przyciął" na routerze.

  • #9 10 Paź 2005 00:56
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Sprawdź, jak jest ustawiony poziom zabezpieczeń W Outlook Express.

  • #10 26 Sty 2011 21:32
    jack_111
    Poziom 9  

    Nie chce zaczynać nowego tematu.
    Mam taki sam problem (choć ten był poruszany już jakiś czas temu) czyli nie mogę wysyłać załączników mam internet netii na ruterze i komuterze wyłączone wszystkie firewolle i antywirus. Np na poczcie wp gdy chce dodać załącznik po czasie pojawia się komunikat: Nastąpiło zerwanie połączenia Spróbuj ponownie. Posiadam konto również na o2 i gmail, również nie chce wysyłać załączników. Próbowałem wysyłać pliki z różnymi rozszerzeniami i zawsze to samo. Proszę o pomoc

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty