Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

moduł zaplonowy APE 05


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> moduł zaplonowy APE 05
Author
Message
przemo166
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 22 Jan 2004
Posts: 140

Post#1 Post from the author of the topic 07 Oct 2005 22:01   

moduł zaplonowy APE 05


potrzebuj opis (schemat) wejść i wyjść moduł€ zaplonowego APE 05. Chce go wyprubować we fiacie 125p

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Oct 2005 22:01   





Back to top
   
KrzysiekTG
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 25 May 2003
Posts: 100
Location: Tarnowskie Góry

Post#2 08 Oct 2005 23:50   

Re: moduł zaplonowy APE 05


Poczytaj tu;
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic52019.html

Helpful message? + -

Back to top
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 251
Location: Częstochowa

Post#3 08 Feb 2008 16:23   

Re: moduł zaplonowy APE 05


odświeżam potrzebuje to co kolega bo w linku podanym nie ma tego schematu.

moduł zaplonowy APE 05



Moderated by Błażej:
Polecam funkcję SZUKAJ i Regulamin pkt 14, 16. Opis jest, choćby w linku zawartym wyżej!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2008 16:23   





Back to top
   
Removed






Post#4 08 Feb 2008 16:44   

Re: moduł zaplonowy APE 05


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic686938.html

wsio!

Helpful message? + -

Back to top
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 251
Location: Częstochowa

Post#5 08 Feb 2008 17:21   

Re: moduł zaplonowy APE 05


dzięki proxxon, rozumiem z opisu że aparat z modułem łaczymy na stykach W i G i ewentualnie mozna sie pomylić z biegunami, bo akurat nie do końca jasne jest dla mnie jak tam bieguny wychodzą z tego aparatu, chyba ze po prostu G to ground a u mnie jest to po prostu oplot kabelka bo wygląda on jak antenowy łacznie z wtyczką, wiesz mam na mysli mój 2 temat.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=935478&highlight=

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#6 08 Feb 2008 17:30   

Re: moduł zaplonowy APE 05


G i W to wyjścia z cewki, ale ważne jest gdzi pójdzie sygnał narastający, po prostu faza..
Jak silnik nie chce zapalić, kicha, krztusi się, odbija tłoka-zamienić owe kabelki.

Helpful message? + -

Back to top
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 251
Location: Częstochowa

Post#7 09 Feb 2008 12:43   

Re: moduł zaplonowy APE 05


a jak sprawdzić czy ten moduł jest sprawny, podłączyłem + ze stacyjki na zacisk B, mase na obudowe, i teraz czy na zacisku C powinno pojawić się jakies napięcie ? są tam dwa konektory, bo rozumiem że te 2 konektory mają iśc oba na cewke, chyba że ma być inaczej .Czy do cewki ida tylko te dwa przewody z zacisku C ?, czy jeszcze dodatkowo cos powinno tam być ?.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Feb 2008 12:43   





Back to top
   
Removed






Post#8 09 Feb 2008 12:47   

Re: moduł zaplonowy APE 05


Nie pojawiają się żadne napięcia, podepnij jakis transformatorek dający 3 do 10V zmiennego.
Ja sobie zrobiłem taki tester na nieśmiertelnym 555.....

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> moduł zaplonowy APE 05
Page 1 of 1
Similar topics
Moduł zaplonowy na IRF840 a IRF630 (1)
Moduł zaplonowy Renault5 - zamiana na inny (13)
Salut3-zaburtowy silnik do łodzi - moduł zaplonowy. (17)
Moduł APE 05 polonez gaźnik (2)
polonez-moduł APE-07 jak podłonczyc (4)
Lifan 200cc V-twin TCI CDI moduł zaplonowy, jaki zamiennik. (8)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
aparat zaplonowy (8)
aparat zaplonowy (17)
modul zaplonowy w vectra 1.6 \'91 (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed