Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

moduł zaplonowy APE 05


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> moduł zaplonowy APE 05
Autor
Wiadomość
przemo166
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Sty 2004
Posty: 140

Post#1 Post autora tematu 07 Paź 2005 22:01   

moduł zaplonowy APE 05


potrzebuj opis (schemat) wejść i wyjść moduł€ zaplonowego APE 05. Chce go wyprubować we fiacie 125p
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2005 22:01   





Powrót do góry
   
KrzysiekTG
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 25 Maj 2003
Posty: 100
Miasto: Tarnowskie Góry

Post#2 08 Paź 2005 23:50   

Re: moduł zaplonowy APE 05


Poczytaj tu;
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic52019.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Paź 2005 23:50   





Powrót do góry
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 218
Miasto: Częstochowa

Post#3 08 Lut 2008 17:23   

Re: moduł zaplonowy APE 05


odświeżam potrzebuje to co kolega bo w linku podanym nie ma tego schematu.

moduł zaplonowy APE 05



Moderowano przez Błażej:
Polecam funkcję SZUKAJ i Regulamin pkt 14, 16. Opis jest, choćby w linku zawartym wyżej!

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2008 17:23   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 08 Lut 2008 17:44   

Re: moduł zaplonowy APE 05


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic686938.html

wsio!
Powrót do góry
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 218
Miasto: Częstochowa

Post#5 08 Lut 2008 18:21   

Re: moduł zaplonowy APE 05


dzięki proxxon, rozumiem z opisu że aparat z modułem łaczymy na stykach W i G i ewentualnie mozna sie pomylić z biegunami, bo akurat nie do końca jasne jest dla mnie jak tam bieguny wychodzą z tego aparatu, chyba ze po prostu G to ground a u mnie jest to po prostu oplot kabelka bo wygląda on jak antenowy łacznie z wtyczką, wiesz mam na mysli mój 2 temat.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=935478&highlight=
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#6 08 Lut 2008 18:30   

Re: moduł zaplonowy APE 05


G i W to wyjścia z cewki, ale ważne jest gdzi pójdzie sygnał narastający, po prostu faza..
Jak silnik nie chce zapalić, kicha, krztusi się, odbija tłoka-zamienić owe kabelki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2008 18:30   





Powrót do góry
   
kolbi
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 218
Miasto: Częstochowa

Post#7 09 Lut 2008 13:43   

Re: moduł zaplonowy APE 05


a jak sprawdzić czy ten moduł jest sprawny, podłączyłem + ze stacyjki na zacisk B, mase na obudowe, i teraz czy na zacisku C powinno pojawić się jakies napięcie ? są tam dwa konektory, bo rozumiem że te 2 konektory mają iśc oba na cewke, chyba że ma być inaczej .Czy do cewki ida tylko te dwa przewody z zacisku C ?, czy jeszcze dodatkowo cos powinno tam być ?.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#8 09 Lut 2008 13:47   

Re: moduł zaplonowy APE 05


Nie pojawiają się żadne napięcia, podepnij jakis transformatorek dający 3 do 10V zmiennego.
Ja sobie zrobiłem taki tester na nieśmiertelnym 555.....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> moduł zaplonowy APE 05
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony