Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Autor
Wiadomość
kuba8216
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Paź 2005
Posty: 1
Miasto: Lublin

Post#1 Post autora tematu 14 Paź 2005 10:33   

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam. Mam problem z alarmem Ampio BP. Mam Volvo V40 z oryginalnym pilotem od centralnego zamka . W samochodzie jest zabezpieczenie żeby nie zamknąć centralnego jeżeli są otwarte któreś drzwi (po naciśnięciu pilota przy otwartych drzwiach rygle sie odbijają i centralny się otwiera , ponieważ krańcówka daje impuls). Zamontowałem Ampio BP i niestety każdy "złodziej " może go rozbroić rozwalając zamek albo wybijając szybę i otwierając centralny od środka bo wtedy alarm sie rozbraja . Jak można to obejść albo co można innego zrobić ?????
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 10:33   





Powrót do góry
   
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 710

Post#2 14 Paź 2005 10:45   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Zawsze montuję ampio z pilotami, bo też tak myślę jak Ty. Może ktoś podpowie coś ciekawego, bo sterowanie oryginalnym pilotem od auta jest rozwiązaniem bardziej eleganckim, wielu klientów tak chce.
Pozdr.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 10:45   





Powrót do góry
   
Robert H
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Lis 2004
Posty: 497
Miasto: Śląsk

Post#3 14 Paź 2005 21:49   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Ja montuje alarmu bezpilotowe i sygnały podpinam też pod siłownik, ale jednocześnie podpinam przewody blokujące. Czyli alarm potrzebuje dwa sygnały jednocześnie żeby się rozbroił. Np napięcie pojawiające się na siłowniku i napięcie np kierunkowskazów, które idą ze sterownika. Niestety nie znam alarmów Ampio BP i nie wiem czy ma takie wyprowadzenia do blokowania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 21:49   





Powrót do góry
   
maestro11
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 106

Post#4 14 Paź 2005 23:11   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Mysle ze najprostrzym rozwiązaniem będzie odłączenie przewodu otwierania od krancowki silownika-mastera. Wtedy jednak podczas otwierania kluczem nie zadziała centralny (ale kto otwiera kluczem mając pilota). Zamyanie bedzie dzialo normalnie.
Powrót do góry
   
Mich@el
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 176
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#5 14 Paź 2005 23:16   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam,dwa białe przewody wychodzące z centralki(patrz instrukcja montażu) jeden podepnij do władki-impuls otwórz,drugi przycisk w kabinie-impuls otwórz.następnie wejdż do opcji-uczenie sygnałów zamka.
tel. 501 243-880 Michał.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mam problem z alarmem Ster typ ULAAR5 (1)
Mam problem z alarmem w seacie ibiza (2)
Problem mam z alarmem firmy AVITAL (4)
volvo 440CAT mam problem z alarmem (1)
jestem kobieta i mam problem z alarmem (7)
Mam problem z alarmem Freeway (1)
MAM PROBLEM Z ALARMEM FOX (2)
Mam problem z alarmem Langeford (13)
Jak połączyć sterownik ST-1000 z alarmem AMPIO (7)
Mam problem z alarmem samochodowym-Prosze o pomoc (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS