Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Author
Message
kuba8216
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 1
Location: Lublin

Post#1 Post from the author of the topic 14 Oct 2005 10:33   

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam. Mam problem z alarmem Ampio BP. Mam Volvo V40 z oryginalnym pilotem od centralnego zamka . W samochodzie jest zabezpieczenie żeby nie zamknąć centralnego jeżeli są otwarte któreś drzwi (po naciśnięciu pilota przy otwartych drzwiach rygle sie odbijają i centralny się otwiera , ponieważ krańcówka daje impuls). Zamontowałem Ampio BP i niestety każdy "złodziej " może go rozbroić rozwalając zamek albo wybijając szybę i otwierając centralny od środka bo wtedy alarm sie rozbraja . Jak można to obejść albo co można innego zrobić ?????

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Oct 2005 10:33   





Back to top
   
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 14 Sep 2004
Posts: 712

Post#2 14 Oct 2005 10:45   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Zawsze montuję ampio z pilotami, bo też tak myślę jak Ty. Może ktoś podpowie coś ciekawego, bo sterowanie oryginalnym pilotem od auta jest rozwiązaniem bardziej eleganckim, wielu klientów tak chce.
Pozdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Oct 2005 10:45   





Back to top
   
Robert H
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Nov 2004
Posts: 498
Location: Śląsk

Post#3 14 Oct 2005 21:49   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Ja montuje alarmu bezpilotowe i sygnały podpinam też pod siłownik, ale jednocześnie podpinam przewody blokujące. Czyli alarm potrzebuje dwa sygnały jednocześnie żeby się rozbroił. Np napięcie pojawiające się na siłowniku i napięcie np kierunkowskazów, które idą ze sterownika. Niestety nie znam alarmów Ampio BP i nie wiem czy ma takie wyprowadzenia do blokowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Oct 2005 21:49   





Back to top
   
maestro11
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Aug 2005
Posts: 106

Post#4 14 Oct 2005 23:11   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Mysle ze najprostrzym rozwiązaniem będzie odłączenie przewodu otwierania od krancowki silownika-mastera. Wtedy jednak podczas otwierania kluczem nie zadziała centralny (ale kto otwiera kluczem mając pilota). Zamyanie bedzie dzialo normalnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Mich@el
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 176
Location: Zachodniopomorskie

Post#5 14 Oct 2005 23:16   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam,dwa białe przewody wychodzące z centralki(patrz instrukcja montażu) jeden podepnij do władki-impuls otwórz,drugi przycisk w kabinie-impuls otwórz.następnie wejdż do opcji-uczenie sygnałów zamka.
tel. 501 243-880 Michał.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Page 1 of 1
Similar topics
Jak połączyć sterownik ST-1000 z alarmem AMPIO (7)
Mam problem z alarmem Langeford (13)
MAM PROBLEM Z ALARMEM FOX (2)
Mam problem z alarmem Freeway (1)
jestem kobieta i mam problem z alarmem (7)
volvo 440CAT mam problem z alarmem (1)
Problem mam z alarmem firmy AVITAL (4)
Mam problem z alarmem w seacie ibiza (2)
Mam problem z alarmem Ster typ ULAAR5 (1)
Mam problem z alarmem samochodowym-Prosze o pomoc (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed