Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Autor
Wiadomość
kuba8216
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Paź 2005
Posty: 1
Miasto: Lublin

Post#1 Post autora tematu 14 Paź 2005 10:33   

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam. Mam problem z alarmem Ampio BP. Mam Volvo V40 z oryginalnym pilotem od centralnego zamka . W samochodzie jest zabezpieczenie żeby nie zamknąć centralnego jeżeli są otwarte któreś drzwi (po naciśnięciu pilota przy otwartych drzwiach rygle sie odbijają i centralny się otwiera , ponieważ krańcówka daje impuls). Zamontowałem Ampio BP i niestety każdy "złodziej " może go rozbroić rozwalając zamek albo wybijając szybę i otwierając centralny od środka bo wtedy alarm sie rozbraja . Jak można to obejść albo co można innego zrobić ?????

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 10:33   





Powrót do góry
   
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 713

Post#2 14 Paź 2005 10:45   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Zawsze montuję ampio z pilotami, bo też tak myślę jak Ty. Może ktoś podpowie coś ciekawego, bo sterowanie oryginalnym pilotem od auta jest rozwiązaniem bardziej eleganckim, wielu klientów tak chce.
Pozdr.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 10:45   





Powrót do góry
   
Robert H
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 498
Miasto: Śląsk

Post#3 14 Paź 2005 21:49   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Ja montuje alarmu bezpilotowe i sygnały podpinam też pod siłownik, ale jednocześnie podpinam przewody blokujące. Czyli alarm potrzebuje dwa sygnały jednocześnie żeby się rozbroił. Np napięcie pojawiające się na siłowniku i napięcie np kierunkowskazów, które idą ze sterownika. Niestety nie znam alarmów Ampio BP i nie wiem czy ma takie wyprowadzenia do blokowania.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2005 21:49   





Powrót do góry
   
maestro11
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 106

Post#4 14 Paź 2005 23:11   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Mysle ze najprostrzym rozwiązaniem będzie odłączenie przewodu otwierania od krancowki silownika-mastera. Wtedy jednak podczas otwierania kluczem nie zadziała centralny (ale kto otwiera kluczem mając pilota). Zamyanie bedzie dzialo normalnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Mich@el
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 176
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#5 14 Paź 2005 23:16   

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam,dwa białe przewody wychodzące z centralki(patrz instrukcja montażu) jeden podepnij do władki-impuls otwórz,drugi przycisk w kabinie-impuls otwórz.następnie wejdż do opcji-uczenie sygnałów zamka.
tel. 501 243-880 Michał.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak połączyć sterownik ST-1000 z alarmem AMPIO (7)
Mam problem z alarmem Langeford (13)
MAM PROBLEM Z ALARMEM FOX (2)
Mam problem z alarmem Freeway (1)
jestem kobieta i mam problem z alarmem (7)
volvo 440CAT mam problem z alarmem (1)
Problem mam z alarmem firmy AVITAL (4)
Mam problem z alarmem w seacie ibiza (2)
Mam problem z alarmem Ster typ ULAAR5 (1)
Mam problem z alarmem samochodowym-Prosze o pomoc (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.719 seconds

elektroda.pl temat RSS