Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia ->Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
kuba8216
Poziom 1
Miasto: Lublin
Dołączył: 14 Paź 2005
Posty: 1
kuba8216
Poziom 1
Post#1 14 Paź 2005 10:33  Autor tematu   

Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam. Mam problem z alarmem Ampio BP. Mam Volvo V40 z oryginalnym pilotem od centralnego zamka . W samochodzie jest zabezpieczenie żeby nie zamknąć centralnego jeżeli są otwarte któreś drzwi (po naciśnięciu pilota przy otwartych drzwiach rygle sie odbijają i centralny się otwiera , ponieważ krańcówka daje impuls). Zamontowałem Ampio BP i niestety każdy "złodziej " może go rozbroić rozwalając zamek albo wybijając szybę i otwierając centralny od środka bo wtedy alarm sie rozbraja . Jak można to obejść albo co można innego zrobić ?????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Remik71
Poziom 23
Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 717
Pomógł: 43
Ocena postów: 19
Remik71
Poziom 23
Post#2 14 Paź 2005 10:45    

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Zawsze montuję ampio z pilotami, bo też tak myślę jak Ty. Może ktoś podpowie coś ciekawego, bo sterowanie oryginalnym pilotem od auta jest rozwiązaniem bardziej eleganckim, wielu klientów tak chce.
Pozdr.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Robert H
Poziom 20
Miasto: Śląsk
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 498
Pomógł: 35
Ocena postów: 6
Robert H
Poziom 20
Post#3 14 Paź 2005 21:49    

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Ja montuje alarmu bezpilotowe i sygnały podpinam też pod siłownik, ale jednocześnie podpinam przewody blokujące. Czyli alarm potrzebuje dwa sygnały jednocześnie żeby się rozbroił. Np napięcie pojawiające się na siłowniku i napięcie np kierunkowskazów, które idą ze sterownika. Niestety nie znam alarmów Ampio BP i nie wiem czy ma takie wyprowadzenia do blokowania.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
maestro11
Poziom 14
Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 114
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
maestro11
Poziom 14
Post#4 14 Paź 2005 23:11    

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Mysle ze najprostrzym rozwiązaniem będzie odłączenie przewodu otwierania od krancowki silownika-mastera. Wtedy jednak podczas otwierania kluczem nie zadziała centralny (ale kto otwiera kluczem mając pilota). Zamyanie bedzie dzialo normalnie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Mich@el
Poziom 15
Miasto: Zachodniopomorskie
Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 176
Pomógł: 3
Ocena postów: 2
Mich@el
Poziom 15
Post#5 14 Paź 2005 23:16    

Re: Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić


Witam,dwa białe przewody wychodzące z centralki(patrz instrukcja montażu) jeden podepnij do władki-impuls otwórz,drugi przycisk w kabinie-impuls otwórz.następnie wejdż do opcji-uczenie sygnałów zamka.
tel. 501 243-880 Michał.
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Mam problem z alarmem AMPIO BP - każdy może go rozbroić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak połączyć sterownik ST-1000 z alarmem AMPIO (7)
Mam problem z alarmem Langeford (13)
MAM PROBLEM Z ALARMEM FOX (2)
Mam problem z alarmem Freeway (1)
jestem kobieta i mam problem z alarmem (7)
volvo 440CAT mam problem z alarmem (1)
Problem mam z alarmem firmy AVITAL (4)
Mam problem z alarmem w seacie ibiza (2)
Mam problem z alarmem Ster typ ULAAR5 (1)
Mam problem z alarmem samochodowym-Prosze o pomoc (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.102 seconds

elektroda.pl temat RSS