Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Exploitation -> Car Archive -> Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???
Author
Message
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#1 Post from the author of the topic 26 Oct 2005 12:53   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie doradcie mi jak podpiac przekaznik swiatel do halogenow ktore chce zamontowac w golfie 3. Przekaznik ma styki o nr.: 30, 85, 86, 87 i 87a. I jak tu podpiac sie z kablem plusowym i minusowycm od halogenow?????

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Oct 2005 12:53   





Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#2 26 Oct 2005 13:02   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


85 - masa (-)
86 - (+) załączający przekaźnik (halogeny) podawany przez jakiś wyłącznik
30 - (+) zasilający halogeny podany przez bezpiecznik (wartość w zalezności od mocy żarówek)
87 - kabelki biegnące do halogenów

Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!! Ale kabelek idący do halogenów ma być podłączony do tego wyjścia z którym sie styka 30 po podaniu zasilania na cewke elektromagnesu.

Helpful message? + -

Back to top
   
autoel
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 01 Jun 2004
Posts: 729
Location: Sucha

Post#3 26 Oct 2005 13:47   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Quote:
Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!!

87:D

Helpful message? + -

Back to top
   
henx
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 310
Location: "-"

Post#4 26 Oct 2005 15:29   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


na wielu przekaźnikach jest schemat podłączenia a jeśli go niema to omomierz w dłoń i szukasz cewki oraz styków zwiernych lub rozwiernych w zależności do czego wykorzystasz go tutaj chodzi o zwierne dasz sobie rade a czy na 85 lub 86 dasz + lub - to zależy od ciebie Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#5 Post from the author of the topic 26 Oct 2005 16:11   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie dolacze obrazek jak chce podlaczyc halogeny a jeslimoglibyscie to opiscie mi w lopatologiczny sposob jak podlaczyc te przekazniki bo elektryka to nie moja specjalnosc. Elektryk chce za ta usluge 30 zl bo bylem pytac aha i jeszcze jedno to maja byc podlaczone 2 przekazniki czy jeden???

nie wiem jak dolaczyc obrazek bo nie poszedl Sad

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#6 26 Oct 2005 16:18   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Jeden przekaźnik spokojnie wystarczy. Kliknij "dodaj" wybierz fotke, nastepnie "dodaj załącznik" a na koniec "wyślij" Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#7 Post from the author of the topic 26 Oct 2005 16:24   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli poszedl zalacznik byl przedtem w zlym formacie wiec prosze teraz o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#8 26 Oct 2005 17:13   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Mase z halogenów podłączasz pod akku lub poprostu łączysz te kabelki zarabiasz oczko i podpinasz sie pod jakąś śrubke (tam gdzie są przykręcone jakieś inne oczka). Plus z halogenów łączysz i podpinasz pod 87. Pod 30 podajesz zasilanie (+) poprzez bezpiecznik. Na 85 podajesz mase a na 86 podajesz (+) z włącznika halogenów. I to by było chyba wszystko.
Ale widze że masz jakąś wteczke przy chłodnicy, być może już w układzie jest przekaźnik i nie jest konieczne wprowadanie drugiego w układ.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Oct 2005 17:13   





Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#9 Post from the author of the topic 26 Oct 2005 17:36   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


nie nie tak kostka jest przy chlodnicy i z tamtad bede bral + do halogenow bo fabrycznie tam jest i wlasnie w tym miejscu konczy sie kabelek od halogenow poniewaz moje autko nie jest fabrycznie wyposazone w halogeny a autka ktore maja fabrycznie halogeny maja ten kabelek podciagniety dalej od tej kostki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Oct 2005 17:36   





Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#10 26 Oct 2005 17:44   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


No, to sterowanie przekaźnika masz z kostki a zasilanie (+) z akku poprzez bezpiecznik i wszystko bangla Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#11 Post from the author of the topic 26 Oct 2005 21:21   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli to ostatni raz ja Smile bynajmiej tak mysle smontowalem rysunek w/g Twojego opisu i rzuc okiem czy tak to ma byc

Roli tam z wlacznika idzie kabel z napieciem 12 V czy tak ma byc i czy te 12 V ma isc pod 86 pytam dlatego iz ida 2 kable 12 V do przekaznika tzn od wlacznika do 86 i z AKU do 30
Aha i czy na 85 moze isc masa z AKU czy dac z jakiejs srubki przykreconej do karoserji

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#12 27 Oct 2005 00:13helpful post - solution   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Masa idąca na 85 może isc z aku jak i jakiejs śrubki przykreconej do karoserji. Schemat który narysowałeś jest ok, tylko pamietaj o zabezpieczeniu 30 bezpiecznikiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#13 Post from the author of the topic 27 Oct 2005 11:09   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


dziekuje ROli za pomoc napisz mi jaki ma byc bezpiecznik ilu Amperowy na tych przekaznikach jest napisane cos 30 A to taki mam dac czy taki juz jest w samym przekazniku??

Helpful message? + -

Back to top
   
dziqus
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 08 Feb 2005
Posts: 210
Location: bieszczady

Post#14 27 Oct 2005 11:47   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


bezpiecznik 16A wystarczy, gdzie fabrycznie jest wlacznik tych halogenow w golfie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Location: Cz-wa

Post#15 27 Oct 2005 12:10   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Quote:
bezpiecznik 16A wystarczy

Wartość bedzie uzależniona od mocy żarówek Exclamation Ja śmigam na żarówkach które na długich mają 90W i mam bezpiecznik 10A który nie zareagował ani raz. Wydaje sie to dziwne ale tak jest.

Helpful message? + -

Back to top
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Location: tczew

Post#16 Post from the author of the topic 27 Oct 2005 14:23   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Dziqus bede zakladal pstryczek elektryczek poniewaz jak podlacze pod wlacznik swiatel gdzie jest wlacznik halogenow to jesli bede chcial uzywac halogenow przednich to automatycznie zapala mi sie przeciwmgielne tylnie a tak nie chce. Chce aby wlaczac przod i tyl oddzielnie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2005 14:23   





Back to top
   
dziqus
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 08 Feb 2005
Posts: 210
Location: bieszczady

Post#17 27 Oct 2005 16:23   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


aha bo myslalem ze do przednich jest przewidzialny osobny wlacznik Wink

Roli te Twoje 90watowe zarowki sa dopuszczone do ruchu? jesli ten Twoj bezpiecznik wytrzymuje 13-14A to 16A powinien wytrzymac jakies 20, nie jest zle Laughing

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Exploitation -> Car Archive -> Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podlaczyc przekaznik swiatel yamaha wr250f (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
jak podlaczyc pod przekazniki (3)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (4)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (5)
jak podlaczyc centralny pod alarm magicar 440 (3)
Skoda Felicia jak podlaczyc kierunki pod centralke (4)
Astra II jak podlaczyc alarm pod orginalny pilot od centraln (8)
Renault Scenic II - brak swiatel mijania i tylnych swiatel (12)
zamek centralny opel kadet jak podlaczyc alrm pod centralny? (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl topic RSS feed