Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Archive ->Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny??? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#1 26 Oct 2005 12:53  Topic author   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie doradcie mi jak podpiac przekaznik swiatel do halogenow ktore chce zamontowac w golfie 3. Przekaznik ma styki o nr.: 30, 85, 86, 87 i 87a. I jak tu podpiac sie z kablem plusowym i minusowycm od halogenow?????

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#2 26 Oct 2005 13:02    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


85 - masa (-)
86 - (+) załączający przekaźnik (halogeny) podawany przez jakiś wyłącznik
30 - (+) zasilający halogeny podany przez bezpiecznik (wartość w zalezności od mocy żarówek)
87 - kabelki biegnące do halogenów

Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!! Ale kabelek idący do halogenów ma być podłączony do tego wyjścia z którym sie styka 30 po podaniu zasilania na cewke elektromagnesu.

Helpful post? + 0
Back to top
autoel
Level 25
Location: Sucha
Joined: 01 Jun 2004
Posts: 733
Helped: 75
Post rating: 3
autoel
Level 25
Post#3 26 Oct 2005 13:47    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Quote:
Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!!

87:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
henx
Level 20
Location: "-"
Joined: 18 Nov 2003
Posts: 310
Helped: 27
Post rating: 3
henx
Level 20
Post#4 26 Oct 2005 15:29    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


na wielu przekaźnikach jest schemat podłączenia a jeśli go niema to omomierz w dłoń i szukasz cewki oraz styków zwiernych lub rozwiernych w zależności do czego wykorzystasz go tutaj chodzi o zwierne dasz sobie rade a czy na 85 lub 86 dasz + lub - to zależy od ciebie :)

Helpful post? + +1
Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#5 26 Oct 2005 16:11  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie dolacze obrazek jak chce podlaczyc halogeny a jeslimoglibyscie to opiscie mi w lopatologiczny sposob jak podlaczyc te przekazniki bo elektryka to nie moja specjalnosc. Elektryk chce za ta usluge 30 zl bo bylem pytac aha i jeszcze jedno to maja byc podlaczone 2 przekazniki czy jeden???

nie wiem jak dolaczyc obrazek bo nie poszedl :-(

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#6 26 Oct 2005 16:18    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Jeden przekaźnik spokojnie wystarczy. Kliknij "dodaj" wybierz fotke, nastepnie "dodaj załącznik" a na koniec "wyślij" :)

Helpful post? + +3
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#7 26 Oct 2005 16:24  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli poszedl zalacznik byl przedtem w zlym formacie wiec prosze teraz o pomoc

Helpful post? + +1
Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#8 26 Oct 2005 17:13    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Mase z halogenów podłączasz pod akku lub poprostu łączysz te kabelki zarabiasz oczko i podpinasz sie pod jakąś śrubke (tam gdzie są przykręcone jakieś inne oczka). Plus z halogenów łączysz i podpinasz pod 87. Pod 30 podajesz zasilanie (+) poprzez bezpiecznik. Na 85 podajesz mase a na 86 podajesz (+) z włącznika halogenów. I to by było chyba wszystko.
Ale widze że masz jakąś wteczke przy chłodnicy, być może już w układzie jest przekaźnik i nie jest konieczne wprowadanie drugiego w układ.

Helpful post? + +2
Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#9 26 Oct 2005 17:36  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


nie nie tak kostka jest przy chlodnicy i z tamtad bede bral + do halogenow bo fabrycznie tam jest i wlasnie w tym miejscu konczy sie kabelek od halogenow poniewaz moje autko nie jest fabrycznie wyposazone w halogeny a autka ktore maja fabrycznie halogeny maja ten kabelek podciagniety dalej od tej kostki

Helpful post? + 0
Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#10 26 Oct 2005 17:44    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


No, to sterowanie przekaźnika masz z kostki a zasilanie (+) z akku poprzez bezpiecznik i wszystko bangla :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#11 26 Oct 2005 21:21  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli to ostatni raz ja :-) bynajmiej tak mysle smontowalem rysunek w/g Twojego opisu i rzuc okiem czy tak to ma byc

Roli tam z wlacznika idzie kabel z napieciem 12 V czy tak ma byc i czy te 12 V ma isc pod 86 pytam dlatego iz ida 2 kable 12 V do przekaznika tzn od wlacznika do 86 i z AKU do 30
Aha i czy na 85 moze isc masa z AKU czy dac z jakiejs srubki przykreconej do karoserji

Attachments:

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#12 27 Oct 2005 00:13Helpful post    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Masa idąca na 85 może isc z aku jak i jakiejs śrubki przykreconej do karoserji. Schemat który narysowałeś jest ok, tylko pamietaj o zabezpieczeniu 30 bezpiecznikiem.

Helpful post? + 0
Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#13 27 Oct 2005 11:09  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


dziekuje ROli za pomoc napisz mi jaki ma byc bezpiecznik ilu Amperowy na tych przekaznikach jest napisane cos 30 A to taki mam dac czy taki juz jest w samym przekazniku??

Helpful post? + 0
Back to top
dziqus
Level 17
Location: bieszczady
Joined: 08 Feb 2005
Posts: 210
Helped: 17
dziqus
Level 17
Post#14 27 Oct 2005 11:47    

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


bezpiecznik 16A wystarczy, gdzie fabrycznie jest wlacznik tych halogenow w golfie?

Helpful post? + 0
Back to top
Roli
Level 26
Location: Cz-wa
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 865
Helped: 58
Post rating: 28
Roli
Level 26
Post#15 27 Oct 2005 12:10    

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Quote:
bezpiecznik 16A wystarczy

Wartość bedzie uzależniona od mocy żarówek :!: Ja śmigam na żarówkach które na długich mają 90W i mam bezpiecznik 10A który nie zareagował ani raz. Wydaje sie to dziwne ale tak jest.

Helpful post? + 0
Back to top
michaltczew
Level 12
Location: tczew
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 104
Helped: 1
Post rating: 2
michaltczew
Level 12
Post#16 27 Oct 2005 14:23  Topic author   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Dziqus bede zakladal pstryczek elektryczek poniewaz jak podlacze pod wlacznik swiatel gdzie jest wlacznik halogenow to jesli bede chcial uzywac halogenow przednich to automatycznie zapala mi sie przeciwmgielne tylnie a tak nie chce. Chce aby wlaczac przod i tyl oddzielnie

Helpful post? + 0
Back to top
dziqus
Level 17
Location: bieszczady
Joined: 08 Feb 2005
Posts: 210
Helped: 17
dziqus
Level 17
Post#17 27 Oct 2005 16:23    

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


aha bo myslalem ze do przednich jest przewidzialny osobny wlacznik ;)

Roli te Twoje 90watowe zarowki sa dopuszczone do ruchu? jesli ten Twoj bezpiecznik wytrzymuje 13-14A to 16A powinien wytrzymac jakies 20, nie jest zle :lol:

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Archive -> Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???
Page 1 of 1

Similar topics to jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???

Jak podlaczyc przekaznik swiatel yamaha wr250f (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
jak podlaczyc pod przekazniki (3)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (4)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (5)
jak podlaczyc centralny pod alarm magicar 440 (3)
Skoda Felicia jak podlaczyc kierunki pod centralke (4)
Astra II jak podlaczyc alarm pod orginalny pilot od centraln (8)
Renault Scenic II - brak swiatel mijania i tylnych swiatel (12)
zamek centralny opel kadet jak podlaczyc alrm pod centralny? (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.14 seconds