Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Eksploatacja -> Samochody Archiwum -> Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???
Autor
Wiadomość
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#1 Post autora tematu 26 Paź 2005 12:53   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie doradcie mi jak podpiac przekaznik swiatel do halogenow ktore chce zamontowac w golfie 3. Przekaznik ma styki o nr.: 30, 85, 86, 87 i 87a. I jak tu podpiac sie z kablem plusowym i minusowycm od halogenow?????
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Paź 2005 12:53   





Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#2 26 Paź 2005 13:02   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


85 - masa (-)
86 - (+) załączający przekaźnik (halogeny) podawany przez jakiś wyłącznik
30 - (+) zasilający halogeny podany przez bezpiecznik (wartość w zalezności od mocy żarówek)
87 - kabelki biegnące do halogenów

Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!! Ale kabelek idący do halogenów ma być podłączony do tego wyjścia z którym sie styka 30 po podaniu zasilania na cewke elektromagnesu.
Powrót do góry
   
autoel
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Cze 2004
Posty: 733
Miasto: Sucha

Post#3 26 Paź 2005 13:47   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Cytat:
Nie pamiętam który styk (87 czy 87a) jest zwierany z 30 po załączeniu !!!

87:D
Powrót do góry
   
henx
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Lis 2003
Posty: 310
Miasto: "-"

Post#4 26 Paź 2005 15:29   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


na wielu przekaźnikach jest schemat podłączenia a jeśli go niema to omomierz w dłoń i szukasz cewki oraz styków zwiernych lub rozwiernych w zależności do czego wykorzystasz go tutaj chodzi o zwierne dasz sobie rade a czy na 85 lub 86 dasz + lub - to zależy od ciebie :)
Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#5 Post autora tematu 26 Paź 2005 16:11   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Panowie dolacze obrazek jak chce podlaczyc halogeny a jeslimoglibyscie to opiscie mi w lopatologiczny sposob jak podlaczyc te przekazniki bo elektryka to nie moja specjalnosc. Elektryk chce za ta usluge 30 zl bo bylem pytac aha i jeszcze jedno to maja byc podlaczone 2 przekazniki czy jeden???

nie wiem jak dolaczyc obrazek bo nie poszedl :-(

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Paź 2005 16:11   





Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#6 26 Paź 2005 16:18   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Jeden przekaźnik spokojnie wystarczy. Kliknij "dodaj" wybierz fotke, nastepnie "dodaj załącznik" a na koniec "wyślij" :)
Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#7 Post autora tematu 26 Paź 2005 16:24   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli poszedl zalacznik byl przedtem w zlym formacie wiec prosze teraz o pomoc
Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#8 26 Paź 2005 17:13   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Mase z halogenów podłączasz pod akku lub poprostu łączysz te kabelki zarabiasz oczko i podpinasz sie pod jakąś śrubke (tam gdzie są przykręcone jakieś inne oczka). Plus z halogenów łączysz i podpinasz pod 87. Pod 30 podajesz zasilanie (+) poprzez bezpiecznik. Na 85 podajesz mase a na 86 podajesz (+) z włącznika halogenów. I to by było chyba wszystko.
Ale widze że masz jakąś wteczke przy chłodnicy, być może już w układzie jest przekaźnik i nie jest konieczne wprowadanie drugiego w układ.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Paź 2005 17:13   





Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#9 Post autora tematu 26 Paź 2005 17:36   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


nie nie tak kostka jest przy chlodnicy i z tamtad bede bral + do halogenow bo fabrycznie tam jest i wlasnie w tym miejscu konczy sie kabelek od halogenow poniewaz moje autko nie jest fabrycznie wyposazone w halogeny a autka ktore maja fabrycznie halogeny maja ten kabelek podciagniety dalej od tej kostki
Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#10 26 Paź 2005 17:44   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


No, to sterowanie przekaźnika masz z kostki a zasilanie (+) z akku poprzez bezpiecznik i wszystko bangla :)
Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#11 Post autora tematu 26 Paź 2005 21:21   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Roli to ostatni raz ja :-) bynajmiej tak mysle smontowalem rysunek w/g Twojego opisu i rzuc okiem czy tak to ma byc

Roli tam z wlacznika idzie kabel z napieciem 12 V czy tak ma byc i czy te 12 V ma isc pod 86 pytam dlatego iz ida 2 kable 12 V do przekaznika tzn od wlacznika do 86 i z AKU do 30
Aha i czy na 85 moze isc masa z AKU czy dac z jakiejs srubki przykreconej do karoserji

Załączniki:
Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#12 27 Paź 2005 00:13pomocny post - solucja   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Masa idąca na 85 może isc z aku jak i jakiejs śrubki przykreconej do karoserji. Schemat który narysowałeś jest ok, tylko pamietaj o zabezpieczeniu 30 bezpiecznikiem.
Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#13 Post autora tematu 27 Paź 2005 11:09   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


dziekuje ROli za pomoc napisz mi jaki ma byc bezpiecznik ilu Amperowy na tych przekaznikach jest napisane cos 30 A to taki mam dac czy taki juz jest w samym przekazniku??
Powrót do góry
   
dziqus
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 210
Miasto: bieszczady

Post#14 27 Paź 2005 11:47   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


bezpiecznik 16A wystarczy, gdzie fabrycznie jest wlacznik tych halogenow w golfie?
Powrót do góry
   
Roli
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 866
Miasto: Cz-wa

Post#15 27 Paź 2005 12:10   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Cytat:
bezpiecznik 16A wystarczy

Wartość bedzie uzależniona od mocy żarówek :!: Ja śmigam na żarówkach które na długich mają 90W i mam bezpiecznik 10A który nie zareagował ani raz. Wydaje sie to dziwne ale tak jest.
Powrót do góry
   
michaltczew
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 102
Miasto: tczew

Post#16 Post autora tematu 27 Paź 2005 14:23   

Re: Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


Dziqus bede zakladal pstryczek elektryczek poniewaz jak podlacze pod wlacznik swiatel gdzie jest wlacznik halogenow to jesli bede chcial uzywac halogenow przednich to automatycznie zapala mi sie przeciwmgielne tylnie a tak nie chce. Chce aby wlaczac przod i tyl oddzielnie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2005 14:23   





Powrót do góry
   
dziqus
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 210
Miasto: bieszczady

Post#17 27 Paź 2005 16:23   

Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???


aha bo myslalem ze do przednich jest przewidzialny osobny wlacznik ;)

Roli te Twoje 90watowe zarowki sa dopuszczone do ruchu? jesli ten Twoj bezpiecznik wytrzymuje 13-14A to 16A powinien wytrzymac jakies 20, nie jest zle :lol:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Eksploatacja -> Samochody Archiwum -> Jak podlaczyc przekaznik swiatel pod halogeny???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podlaczyc przekaznik swiatel yamaha wr250f (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
jak podlaczyc pod przekazniki (3)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (4)
Jak podlaczyc stroboskopy pod alarm (5)
jak podlaczyc centralny pod alarm magicar 440 (3)
Skoda Felicia jak podlaczyc kierunki pod centralke (4)
Astra II jak podlaczyc alarm pod orginalny pilot od centraln (8)
Renault Scenic II - brak swiatel mijania i tylnych swiatel (10)
zamek centralny opel kadet jak podlaczyc alrm pod centralny? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony