Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Author
Message
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Location: Bytow

Post#1 Post from the author of the topic 28 Oct 2005 12:45   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


urzywalem do czasu kiedy sie zalal wodą włącznik i wyłacznik czasowy
Saia typy: KOL311H7MRVPN00 i KOL321H7MRVPN00 nie znam sie na nich ale szukam czegoś podobnego co załączło by mi urządzenie na 4 minuty potem odłączenie i po godzinie znowu. PS: czy te wyłączniki dalo by sie jakos naprawic ? w srodku sama elektronika.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Oct 2005 12:45   





Back to top
   
Telex
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 664
Location: Suwałki

Post#2 28 Oct 2005 13:44   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Te czasówki są normalnie dostępne w sprzedaży. Możesz również użyć jednej (podwójnej czasówki) np PCU-520 (praca cykliczna, dwa niezależne czasy zał. i wyłączenia) www.fif.com.pl . Nie używaj tylko jako przegjądarki Opery - bo ta strona z tą przeglądarką nie działa (już przedstawiciel tej firmy dostał odemnie kilka miłych słów) Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
roks
Spec od PLC
Spec od PLC


Joined: 12 Oct 2003
Posts: 526

Post#3 28 Oct 2005 16:45   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Jak wyżej lub KOP170 tego samego producenta co kol 311 321 na www.e-automatyka.pl/sklep/ działanie jest identyczne w przypadku FiF i SAIA.
Pozdrowienia

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Oct 2005 16:45   





Back to top
   
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Location: Bytow

Post#4 Post from the author of the topic 28 Oct 2005 17:13   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Sprawdzałem przed chwilą allegro i są takie przekaźniki typu RTx-41 co możecie o nich powiedzieć i czy nadały by się do moich potrzeb
z góry dziekuje

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Oct 2005 17:13   





Back to top
   
Telex
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 664
Location: Suwałki

Post#5 28 Oct 2005 23:38helpful post - solution   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Osobiście do Rtx'ów mam obrzydzenie, za często padają. Stare Rtx'y jeszcze częściej padają. RTs'y były lepsze (ci co jeszcze je pamiętają wiedzą o co chodzi).

Helpful message? + -

Back to top
   
fantasta
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1656
Location: Gdynia

Post#6 30 Oct 2005 14:08   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


A jak dla mnie kazde RTx`y sa OK. Uzywam ich w maszynach do sterowania stycznikiem pompy smarowania. Maja szerokie zakresy i jak ktos ma glowe na karku mozna je fajnie modyfikowac Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
ImPuLs
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 543
Location: Krasnystaw

Post#7 30 Oct 2005 15:38   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Odnośnie RTx to używałem (od ok. 13 lat) i używam. Przez w/w okres miałem tylko kilka awarii. Najczęściej są to awarie b.proste do usunięcia.
Przed zastosowaniem trzeba zorientować się co do budowy wewnętrznej RTx. Np. Przy układach gdzie mogą wystąpić przepięcia stosuj RTx z transformatorkiem wewnątrz. Te z zasilaczem RC są podatne na przepięcia i potrafią strzelać w nich diody w mostku. W przypadkach gdy przy pracy nie występują przepięcia mogą być stosowane wszystkie typy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Oct 2005 15:38   





Back to top
   
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Location: Bytow

Post#8 Post from the author of the topic 16 Nov 2005 12:05   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć

Helpful message? + -

Back to top
   
fantasta
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1656
Location: Gdynia

Post#9 16 Nov 2005 13:12helpful post - solution   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Yellow21 wrote:
czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć


Tak mozna tak ustawic. Masz tam dwie sekcje. Czas zalaczenie i czas przerwy miedzy zalaczeniami. Czyli np ustawiasz sobie T1- 4min a T2 - 60 min i chodzi jak chciales.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Page 1 of 1
Similar topics
Włącznik/wyłącznik czasowy 12 V (10)
Włącznik i wyłącznik czasowy 12V (3)
Wyłącznik czasowy (7)
Czasowy włącznik bojlera. (10)
Automatyczny czasowy włącznik (8)
Wyłącznik czasowy na 220V (29)
Czasowy wyłącznik schodowy (13)
Wyłącznik czasowy, szeregowo. (8)
Pytanie o wyłącznik czasowy (4)
Wyłącznik czasowy do kompresora (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl topic RSS feed