Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


  Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks ->Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!! Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Yellow21
Level 11
Location: Bytow
Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Helped: 2
Post rating: 1
Yellow21
Level 11
Post#1 28 Oct 2005 12:45  Topic author   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


urzywalem do czasu kiedy sie zalal wodą włącznik i wyłacznik czasowy
Saia typy: KOL311H7MRVPN00 i KOL321H7MRVPN00 nie znam sie na nich ale szukam czegoś podobnego co załączło by mi urządzenie na 4 minuty potem odłączenie i po godzinie znowu. PS: czy te wyłączniki dalo by sie jakos naprawic ? w srodku sama elektronika.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Telex
Level 25
Location: Suwałki
Joined: 24 Mar 2003
Posts: 665
Helped: 66
Post rating: 1
Telex
Level 25
Post#2 28 Oct 2005 13:44    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Te czasówki są normalnie dostępne w sprzedaży. Możesz również użyć jednej (podwójnej czasówki) np PCU-520 (praca cykliczna, dwa niezależne czasy zał. i wyłączenia) www.fif.com.pl . Nie używaj tylko jako przegjądarki Opery - bo ta strona z tą przeglądarką nie działa (już przedstawiciel tej firmy dostał odemnie kilka miłych słów) :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
roks
Spec od PLC
Joined: 12 Oct 2003
Posts: 527
Helped: 75
Post rating: 9
roks
Spec od PLC
Post#3 28 Oct 2005 16:45    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Jak wyżej lub KOP170 tego samego producenta co kol 311 321 na www.e-automatyka.pl/sklep/ działanie jest identyczne w przypadku FiF i SAIA.
Pozdrowienia

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Yellow21
Level 11
Location: Bytow
Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Helped: 2
Post rating: 1
Yellow21
Level 11
Post#4 28 Oct 2005 17:13  Topic author   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Sprawdzałem przed chwilą allegro i są takie przekaźniki typu RTx-41 co możecie o nich powiedzieć i czy nadały by się do moich potrzeb
z góry dziekuje

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Telex
Level 25
Location: Suwałki
Joined: 24 Mar 2003
Posts: 665
Helped: 66
Post rating: 1
Telex
Level 25
Post#5 28 Oct 2005 23:38  Helpful post   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Osobiście do Rtx'ów mam obrzydzenie, za często padają. Stare Rtx'y jeszcze częściej padają. RTs'y były lepsze (ci co jeszcze je pamiętają wiedzą o co chodzi).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fantasta
Level 29
Location: Gdynia
Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1672
Helped: 48
Post rating: 18
fantasta
Level 29
Post#6 30 Oct 2005 14:08    

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


A jak dla mnie kazde RTx`y sa OK. Uzywam ich w maszynach do sterowania stycznikiem pompy smarowania. Maja szerokie zakresy i jak ktos ma glowe na karku mozna je fajnie modyfikowac ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ImPuLs
Level 22
Location: Krasnystaw
Joined: 02 Feb 2003
Posts: 552
Helped: 63
Post rating: 7
ImPuLs
Level 22
Post#7 30 Oct 2005 15:38    

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Odnośnie RTx to używałem (od ok. 13 lat) i używam. Przez w/w okres miałem tylko kilka awarii. Najczęściej są to awarie b.proste do usunięcia.
Przed zastosowaniem trzeba zorientować się co do budowy wewnętrznej RTx. Np. Przy układach gdzie mogą wystąpić przepięcia stosuj RTx z transformatorkiem wewnątrz. Te z zasilaczem RC są podatne na przepięcia i potrafią strzelać w nich diody w mostku. W przypadkach gdy przy pracy nie występują przepięcia mogą być stosowane wszystkie typy.

Helpful post? + 0
Back to top
Yellow21
Level 11
Location: Bytow
Joined: 31 Mar 2005
Posts: 47
Helped: 2
Post rating: 1
Yellow21
Level 11
Post#8 16 Nov 2005 12:05  Topic author   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fantasta
Level 29
Location: Gdynia
Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1672
Helped: 48
Post rating: 18
fantasta
Level 29
Post#9 16 Nov 2005 13:12  Helpful post   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Yellow21 wrote:
czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć


Tak mozna tak ustawic. Masz tam dwie sekcje. Czas zalaczenie i czas przerwy miedzy zalaczeniami. Czyli np ustawiasz sobie T1- 4min a T2 - 60 min i chodzi jak chciales.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Page 1 of 1

Similar topics to włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!

Włącznik/wyłącznik czasowy 12 V (10)
Włącznik i wyłącznik czasowy 12V (3)
Wyłącznik czasowy (7)
Czasowy włącznik bojlera. (10)
Automatyczny czasowy włącznik (8)
Wyłącznik czasowy na 220V (29)
Czasowy wyłącznik schodowy (13)
Wyłącznik czasowy, szeregowo. (8)
Pytanie o wyłącznik czasowy (4)
Wyłącznik czasowy do kompresora (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.122 seconds