Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elektryka Instalacje i Sieci -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Autor
Wiadomość
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Miasto: Bytow

Post#1 Post autora tematu 28 Paź 2005 12:45   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


urzywalem do czasu kiedy sie zalal wodą włącznik i wyłacznik czasowy
Saia typy: KOL311H7MRVPN00 i KOL321H7MRVPN00 nie znam sie na nich ale szukam czegoś podobnego co załączło by mi urządzenie na 4 minuty potem odłączenie i po godzinie znowu. PS: czy te wyłączniki dalo by sie jakos naprawic ? w srodku sama elektronika.
Powrót do góry
   
Telex
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 666
Miasto: Suwałki

Post#2 28 Paź 2005 13:44   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Te czasówki są normalnie dostępne w sprzedaży. Możesz również użyć jednej (podwójnej czasówki) np PCU-520 (praca cykliczna, dwa niezależne czasy zał. i wyłączenia) www.fif.com.pl . Nie używaj tylko jako przegjądarki Opery - bo ta strona z tą przeglądarką nie działa (już przedstawiciel tej firmy dostał odemnie kilka miłych słów) :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2005 13:44   





Powrót do góry
   
roks
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Paź 2003
Posty: 526

Post#3 28 Paź 2005 16:45   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Jak wyżej lub KOP170 tego samego producenta co kol 311 321 na www.e-automatyka.pl/sklep/ działanie jest identyczne w przypadku FiF i SAIA.
Pozdrowienia
Powrót do góry
   
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Miasto: Bytow

Post#4 Post autora tematu 28 Paź 2005 17:13   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Sprawdzałem przed chwilą allegro i są takie przekaźniki typu RTx-41 co możecie o nich powiedzieć i czy nadały by się do moich potrzeb
z góry dziekuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2005 17:13   





Powrót do góry
   
Telex
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 666
Miasto: Suwałki

Post#5 28 Paź 2005 23:38pomocny post - solucja   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Osobiście do Rtx'ów mam obrzydzenie, za często padają. Stare Rtx'y jeszcze częściej padają. RTs'y były lepsze (ci co jeszcze je pamiętają wiedzą o co chodzi).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2005 23:38pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
fantasta
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 1645
Miasto: Gdynia

Post#6 30 Paź 2005 15:08   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


A jak dla mnie kazde RTx`y sa OK. Uzywam ich w maszynach do sterowania stycznikiem pompy smarowania. Maja szerokie zakresy i jak ktos ma glowe na karku mozna je fajnie modyfikowac ;)
Powrót do góry
   
ImPuLs
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 543
Miasto: Krasnystaw

Post#7 30 Paź 2005 16:38   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Odnośnie RTx to używałem (od ok. 13 lat) i używam. Przez w/w okres miałem tylko kilka awarii. Najczęściej są to awarie b.proste do usunięcia.
Przed zastosowaniem trzeba zorientować się co do budowy wewnętrznej RTx. Np. Przy układach gdzie mogą wystąpić przepięcia stosuj RTx z transformatorkiem wewnątrz. Te z zasilaczem RC są podatne na przepięcia i potrafią strzelać w nich diody w mostku. W przypadkach gdy przy pracy nie występują przepięcia mogą być stosowane wszystkie typy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Paź 2005 16:38   





Powrót do góry
   
Yellow21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Miasto: Bytow

Post#8 Post autora tematu 16 Lis 2005 13:05   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć
Powrót do góry
   
fantasta
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 1645
Miasto: Gdynia

Post#9 16 Lis 2005 14:12pomocny post - solucja   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Yellow21 napisał:
czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć


Tak mozna tak ustawic. Masz tam dwie sekcje. Czas zalaczenie i czas przerwy miedzy zalaczeniami. Czyli np ustawiasz sobie T1- 4min a T2 - 60 min i chodzi jak chciales.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elektryka Instalacje i Sieci -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Włącznik/wyłącznik czasowy 12 V (10)
Włącznik i wyłącznik czasowy 12V (3)
Wyłącznik czasowy (7)
Czasowy włącznik bojlera. (10)
Automatyczny czasowy włącznik (8)
Wyłącznik czasowy na 220V (29)
Czasowy wyłącznik schodowy (13)
Wyłącznik czasowy, szeregowo. (8)
Pytanie o wyłącznik czasowy (4)
Wyłącznik czasowy do kompresora (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS