Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elektryka Instalacje i Sieci ->Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!! Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Yellow21
Poziom 11
Miasto: Bytow
Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
Yellow21
Poziom 11
Post#1 28 Paź 2005 12:45  Autor tematu   

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


urzywalem do czasu kiedy sie zalal wodą włącznik i wyłacznik czasowy
Saia typy: KOL311H7MRVPN00 i KOL321H7MRVPN00 nie znam sie na nich ale szukam czegoś podobnego co załączło by mi urządzenie na 4 minuty potem odłączenie i po godzinie znowu. PS: czy te wyłączniki dalo by sie jakos naprawic ? w srodku sama elektronika.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Telex
Poziom 25
Miasto: Suwałki
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 665
Pomógł: 66
Ocena postów: 1
Telex
Poziom 25
Post#2 28 Paź 2005 13:44    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Te czasówki są normalnie dostępne w sprzedaży. Możesz również użyć jednej (podwójnej czasówki) np PCU-520 (praca cykliczna, dwa niezależne czasy zał. i wyłączenia) www.fif.com.pl . Nie używaj tylko jako przegjądarki Opery - bo ta strona z tą przeglądarką nie działa (już przedstawiciel tej firmy dostał odemnie kilka miłych słów) :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
roks
Spec od PLC
Dołączył: 12 Paź 2003
Posty: 526
Pomógł: 75
Ocena postów: 9
roks
Spec od PLC
Post#3 28 Paź 2005 16:45    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Jak wyżej lub KOP170 tego samego producenta co kol 311 321 na www.e-automatyka.pl/sklep/ działanie jest identyczne w przypadku FiF i SAIA.
Pozdrowienia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Yellow21
Poziom 11
Miasto: Bytow
Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
Yellow21
Poziom 11
Post#4 28 Paź 2005 17:13  Autor tematu   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Sprawdzałem przed chwilą allegro i są takie przekaźniki typu RTx-41 co możecie o nich powiedzieć i czy nadały by się do moich potrzeb
z góry dziekuje

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Telex
Poziom 25
Miasto: Suwałki
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 665
Pomógł: 66
Ocena postów: 1
Telex
Poziom 25
Post#5 28 Paź 2005 23:38Pomocny post    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Osobiście do Rtx'ów mam obrzydzenie, za często padają. Stare Rtx'y jeszcze częściej padają. RTs'y były lepsze (ci co jeszcze je pamiętają wiedzą o co chodzi).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
fantasta
Poziom 29
Miasto: Gdynia
Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 1672
Pomógł: 48
Ocena postów: 14
fantasta
Poziom 29
Post#6 30 Paź 2005 14:08    

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


A jak dla mnie kazde RTx`y sa OK. Uzywam ich w maszynach do sterowania stycznikiem pompy smarowania. Maja szerokie zakresy i jak ktos ma glowe na karku mozna je fajnie modyfikowac ;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ImPuLs
Poziom 22
Miasto: Krasnystaw
Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 551
Pomógł: 63
Ocena postów: 7
ImPuLs
Poziom 22
Post#7 30 Paź 2005 15:38    

Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Odnośnie RTx to używałem (od ok. 13 lat) i używam. Przez w/w okres miałem tylko kilka awarii. Najczęściej są to awarie b.proste do usunięcia.
Przed zastosowaniem trzeba zorientować się co do budowy wewnętrznej RTx. Np. Przy układach gdzie mogą wystąpić przepięcia stosuj RTx z transformatorkiem wewnątrz. Te z zasilaczem RC są podatne na przepięcia i potrafią strzelać w nich diody w mostku. W przypadkach gdy przy pracy nie występują przepięcia mogą być stosowane wszystkie typy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Yellow21
Poziom 11
Miasto: Bytow
Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 47
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
Yellow21
Poziom 11
Post#8 16 Lis 2005 12:05  Autor tematu   

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fantasta
Poziom 29
Miasto: Gdynia
Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 1672
Pomógł: 48
Ocena postów: 14
fantasta
Poziom 29
Post#9 16 Lis 2005 13:12Pomocny post    

Re: Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!


Yellow21 napisał:
czy te RTX-y można tak ustawić :
włącz na 4 minuty - wyłącz przerwa 60 miut
tak cyklicznie i jak je ustawic i podłączyć


Tak mozna tak ustawic. Masz tam dwie sekcje. Czas zalaczenie i czas przerwy miedzy zalaczeniami. Czyli np ustawiasz sobie T1- 4min a T2 - 60 min i chodzi jak chciales.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elektryka Instalacje i Sieci -> Włącznik i Wyłącznik czasowy POMOCY !!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Włącznik/wyłącznik czasowy 12 V (10)
Włącznik i wyłącznik czasowy 12V (3)
Wyłącznik czasowy (7)
Czasowy włącznik bojlera. (10)
Automatyczny czasowy włącznik (8)
Wyłącznik czasowy na 220V (29)
Czasowy wyłącznik schodowy (13)
Wyłącznik czasowy, szeregowo. (8)
Pytanie o wyłącznik czasowy (4)
Wyłącznik czasowy do kompresora (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.155 seconds

elektroda.pl temat RSS