Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140
Autor
Wiadomość
Mefu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Lis 2004
Posty: 650

Post#31 03 Lis 2005 17:52   

Re: Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Alphard to najgorsza rzecz pod słońcem. Ja niekupował bym tego a gdybym już gomiał to bym go pewnie połamał spalił i wyrzucił. (serio) wystarczyło mi że raz go usłyszałem..... OBRAZ NĘDZY I ROZPACZY !! Trzeba kogoś półgłuchego żeby tego słuchać :P
Powrót do góry
   
marniu
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 29 Gru 2004
Posty: 1020
Miasto: Sochaczew WSC

Post#32 03 Lis 2005 18:25   

Re: Głośnik Raveland


gscgu twój post nic nie wnosi !
kolega wyraznie zapytał co o nim sądzimy chyba !

do autora tematu suby były już opisywane na tym głośniku wystarczy poszukać troche !
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=369425&highlight=raveland+tw3000


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=153237&highlight=raveland+tw3000

pozdr. marniu
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#33 03 Lis 2005 18:29   

Głośnik Raveland


a jednak cos wniosl... ten opis glosnika zostal zlikwidowany, a wniosl to ze nie wprowadza w blad autora
Powrót do góry
   
Kwaczor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Wrz 2003
Posty: 2611
Miasto: Leszno Poznań

Post#34 03 Lis 2005 19:07   

Re: Głośnik Raveland


Wczesniej był post, w którym ktoś skopiował opis głośnika z jakiejś strony. Post został usuniety, dlatego mogą byyć nieporozumienia.
Powrót do góry
   
cursor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 1484
Miasto: Racibórz

Post#35 03 Lis 2005 20:13   

Re: Który głośnik lepszy ?


CJ_Basseer ja też brałbym bsw, ale najtańszy model kosztuje 240zł. A TW3000 i AXX1010 kosztują 200zł, a trzeba jeszcze uwzględnić koszty obudowy. AXX1010 mam w domu(40l closed) i głośniczek gra bardzo miękko(nie mam zbyt wiele głośników do przyrównia, kilka tonsili i dw100k alfreda), ale nie boi się mocy.

qscgu ten głośnik to nie jest szajs. Choćby z tego powodu, że podają wiarygodne parametry. Przejrzyj tematy w których była o nim mowa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2005 20:13   





Powrót do góry
   
tomaszo
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 23 Lip 2003
Posty: 4436
Miasto: cz-wa (chwilowo dortmund)..

Post#36 03 Lis 2005 20:31   

Głośnik Raveland


Dobry, rzetelny glosnik - bardzo wiele juz o nim pisano. Odrobina szukania...

Zamykam.
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#37 03 Lis 2005 20:50   

Który głośnik lepszy ?


nom racja teraz przeczytalem ale nie mozna kopiowac opsu ze strony tak jak to zrobil hasan_deth.
Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#38 Post autora tematu 04 Lis 2005 00:42   

Jaką obudowę do Boschmann ALX 122SP


Witam

Mam pytanie jaką obudowę kupić sobie do tego głośnika.
Powrót do góry
   
kondzio1717
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 462
Miasto: KARLINO

Post#39 04 Lis 2005 00:56   

Re: Jaką obudowę do Boschmann ALX 122SP


a moze jakies parametry T-S??:D
Powrót do góry
   
raveland
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 1341

Post#40 04 Lis 2005 10:13   

Jaką obudowę do Boschmann ALX 122SP


proponuje uzyc szukaj i wpisac wyzej wymieniony glosniczek napewno znajdziesz odpowiedz
Powrót do góry
   
irek2
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Sty 2004
Posty: 6035
Miasto: Warszawa

Post#41 04 Lis 2005 21:00   

Jaką obudowę do Boschmann ALX 122SP


glosnik ma dosc niskie Qts wiec obudowa moze byc dosc mala ale jak chcesz zeby nisko zszedl to proponuje ok 50litrow jak priorytetem jest wielkosc to moze byc sporo mniej.
Powrót do góry
   
Kiełbasa
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 01 Lis 2005
Posty: 93
Miasto: Kolbuszowa

Post#42 05 Lis 2005 17:08   

Re: Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


niezła nawet cena. Głośniki tonsila sa bardzo chwalone.
Powrót do góry
   
mtx32
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 183

Post#43 21 Gru 2005 17:45   

Re: Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Ja bym proponował Tonsila albo STX-a. Niedawno kupiłem za 150 zł GDN 30/100/11 (takie jak w altus 300) 2 szt. na allegro i grają świetnie. I do tego zmieniłem tube wysokotonową na kopułke Tonsila, efekt był świetny. Tuba wysokotonowa ma bardzo dużą efektywność i jak założyłem kopułke o mniejszej efektywności to powstało wrażenie znacznego wzrostu basu.
Już nietrzeba dodawać basu na equalizerze.

Dodano po 2 [minuty]:

dodam że 100W Tonsil to 300 W Alphard
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2005 17:45   





Powrót do góry
   
kasprzak13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 39
Miasto: leszno

Post#44 24 Sty 2008 21:41   

Re: Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


a wiec panowie ! tak podsumowujac ? jakie glosniki wbrac do altusow 140 ? jestem posiadaczem i rowiez niemam niskotonowego !
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  12
Podobne tematy
Kolumny life ton A3.3 140 W 4-8 ohm głośnik niskotonowy (8)
Altus 100 Głośnik niskotonowy (9)
Altusy 140 jaki głośnik niskotonowy jest lepszy (7)
Altus 110 wymiana na oryginalne głośnik niskotonowy (2)
Głośnik niskotonowy do kolumny (7)
Kolumny ZG-15 głośnik niskotonowy (3)
Jaki głośnik na zamienny do ALTUS 140? (6)
Altus 140 - charczący głośnik basowy (3)
Jaki głośnik basowy do obudowy po altus 140 (2)
Jaki głośnik niskotonowy do kolumny (max16 cm, do 30 zł)? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS