Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140
Autor
Wiadomość
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#1 Post autora tematu 29 Paź 2005 21:51   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Witam

Chciałbym kupić głośniki niskotonowe do kolumn Altus 140.
Mam na wydanie 100zł za sztukę
Nie wiem jakie głośniki wybrać.
Bardzo proszę o porady.



Z góry dziękuję
Powrót do góry
   
Rafaell
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 161

Post#2 29 Paź 2005 22:32   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Kup tonsile.za 200zł powinienes dostac 2szt.A jak nie to moze stx.Pozdro
Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#3 Post autora tematu 29 Paź 2005 22:46   

Re: Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Ja lubię mocny bass.
Czy te głośniki będą mogły mi go zaoferować?
Czy będą się nadawały na małe biby

Dodano po 6 [minuty]:

Może lepiej będzie zainwestowac w Alpardy LW 1200 ?
Powrót do góry
   
Rafaell
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 161

Post#4 29 Paź 2005 22:58pomocny post - solucja   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Uwierz mi.Lepiej wsadz tam orginalnego Tonsila niz Alpharda.Kolega tak zrobil i pozniej tego zalowal.Jesli chcesz popelnic ten sam blad to twoja sprawa.
Powrót do góry
   
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 531
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Post#5 30 Paź 2005 11:49   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Ja w te altusy wsadzilem glosnik stx gdn 30-200-8 AE i powiem Ci ze jestem z nich bardzo zadowolony gra o niebo lepiej niz ten gdn 30/60/1 a za jedna sztuke stx zaplacilem 110zl wedlug mnie bardzo przystepna cena
pozdrawiam
Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#6 Post autora tematu 31 Paź 2005 20:43   

Głośnik Stx


Witam

Chciałbym kupić sobie głośniki niskotonowe do kolumn Altus 140

Mam na oku głośnik firmy stx - GDN 30/100/8

Czy ten głośnik będzie w stanie zaoferować mi dobry i zarazem mocny bass


Za odpowiedzi z góry dziękuję
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Paź 2005 20:43   





Powrót do góry
   
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 531
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Post#7 01 Lis 2005 09:36   

Głośnik Stx


Witam kup sobie stx estradowy gdn 30/200/8 AE ja posiadam takie w swoichj altusach i powiem Ci ze nie spodziewalem sie ze bedzie to tak gralo bass jest naprawde zadowalajacy
pozdrawiam
Powrót do góry
   
picia22
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Paź 2004
Posty: 1300
Miasto: jarocin

Post#8 01 Lis 2005 11:01   

Re: Głośnik Stx


niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Dj-Tee
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Gru 2003
Posty: 80
Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski

Post#9 01 Lis 2005 11:01   

Re: Głośnik Stx


Ja na tym głośniku zrobiłem ostatnio subwoofer.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic384466.html

I gra jak dla mnie Bardzo Dobrze. Tyle że ja zrobiłem obudowę zamkniętą 70 litrów. Nie wiem Jak z altusami, ale tez powinno być ok. Chociaż te estradówki stxa napewno by lepiej wypadły.
Powrót do góry
   
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 531
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Post#10 01 Lis 2005 11:59   

Re: Głośnik Stx


picia22 napisał:
niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam

no tak zapomnialem dopisac ze musialem poszerzac dziury bo niestety glosniki sie nie miescily ale nie zajelo mi to duzo czasu moze z 10 min na jedna kolumne i bylo po wszystkim
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lis 2005 11:59   





Powrót do góry
   
djbully
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 487
Miasto: KD /ozimka

Post#11 01 Lis 2005 12:50   

Re: Głośnik Stx


Misio89 napisał:
picia22 napisał:
niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam

no tak zapomnialem dopisac ze musialem poszerzac dziury bo niestety glosniki sie nie miescily ale nie zajelo mi to duzo czasu moze z 10 min na jedna kolumne i bylo po wszystkim
pozdrawiam


obojętnie co włożysz do altusów nie tonsilowskiego to musisz poszerzyć otwory, przerabiałem to gdy przerabiałem altusa na estradówkę:D ładne skrzynki tylko tylnia ściana za miękka trzeba wzmocnić
Powrót do góry
   
szpak3
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 483
Miasto: Police

Post#12 02 Lis 2005 02:54   

Re: Głośnik Stx


Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!
Powrót do góry
   
el_Siwma
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 107
Miasto: Hażlach City

Post#13 02 Lis 2005 09:55   

Re: Głośnik Stx


Cytat:
Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!


Tyle że brzmienie tego stx a orginalnego tonsila w altusach są ciut różne.
I jak już to wysokotonowe GDWT;]. Jakie altusy maja br? Trzeba by policzyć żeby jakoś nastroić - no chyba że na ucho.
Powrót do góry
   
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 531
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Post#14 02 Lis 2005 16:50   

Re: Głośnik Stx


el_Siwma napisał:
Cytat:
Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!


Tyle że brzmienie tego stx a orginalnego tonsila w altusach są ciut różne.
I jak już to wysokotonowe GDWT;]. Jakie altusy maja br? Trzeba by policzyć żeby jakoś nastroić - no chyba że na ucho.

Przez ciut rozne rozumiesz ze stx sa gorsze niz glosniki ktore siedza orginalnie w altusach czyli gdn 30/60/1? Bo wedlug mnie ten tonsila jest do du** i ciesze sie ze je wymienilem
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2005 16:50   





Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#15 Post autora tematu 02 Lis 2005 22:42   

Który głośnik lepszy ?


Witam

Chciałbym się dowiedzieć, który głośnik jest lepszy i jaka obudowa będzie do niego najlepsza.

Alphard CW 1202C czy Alphard SW 1203Z SE

I jeszcze czy obudowa w kształcie tuby basowej będzie się do niego nadawała.
Powrót do góry
   
brachu_sq8diett
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 247
Miasto: Lubin

Post#16 03 Lis 2005 00:42   

Re: Który głośnik lepszy ?


masz któryś z tych głośników ?? jak nie to odradzam obydwa, kup lepiej estradowy STXa napewno lepiej zagra, a obudowa w kształcie tuby będzie się nadawała pod warunkiem, że dobrze ją obliczysz
Powrót do góry
   
DeeJaySqter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 28 Lut 2003
Posty: 384
Miasto: Warszawa

Post#17 03 Lis 2005 00:47   

Który głośnik lepszy ?


Jak do tuby to dobrze się nadają 30-200(300)-x-ae.
Dj-bolo zrobił taką na 2 szt i efekt podobno jest zadowalający .pozatym także odradzamte alfredy bo to szajs jest straszny.

zalinkowałem ci temat o tej tubie
pzdr
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=325667&highlight=tuba
Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#18 Post autora tematu 03 Lis 2005 07:50   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Witam


Chciałbym się dowiedzieć jaką obudowę kupić sobie do głośnika
Alphard SW 1203Z.
Ja osobiście wolał bym obudowę w kształcie walca, czy taka będzie dobra?

I jeszcze ile ma ona mieć litrów i jaki do niej kupić filtr
Powrót do góry
   
cursor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 1472
Miasto: Racibórz

Post#19 03 Lis 2005 08:46   

Re: Który głośnik lepszy ?


Jak już chcesz alfreda to cw jest lepszy. Ja wolałbym dopłacić i kupić ravelanda TW3000 lub AXX1010. www.mivoc.pl tam znajdziesz dane tych głośników(i ceny). Co do obudowy to zacznij od przeglądnięcia tematów przyklejonych na górze strony.


P.S. i nie tuba tylko walec("tube" z angielskiego). Takie obudowy nie są warte zachodu, lepiej poskładać samodzielnie skrzynkę i wiedzieć na czym się stoi.
Powrót do góry
   
micho a
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 3343
Miasto: zd.-wola koło łodzi

Post#20 03 Lis 2005 09:10   

Re: Który głośnik lepszy ?


cw za coś tam ludzie chwala sam nie wiem za co możew za zejście jak mu sie 300wat przywali to że go słychać :D

natomiast sw jest kompletnie beznadziejny

oba kosztuja ok 120-140 zł z tego co sie orientuje w tej cenie kupisz gdn 30-200-4AE który zmiażdzy jakościa te alpierdy albo dokładasz i gdn 38-300-4AE :D:D:
Powrót do góry
   
kondzio1717
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 462
Miasto: KARLINO

Post#21 03 Lis 2005 15:04   

Re: Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Moim zdaniem walce nie sa najlepszym rozwiazaniem do subwooferow, ale jak sie tak mocno uparles, to musi to byc mocna konstrukcja, nie jakas tekturowa. Najlepej, aby to byla firmowa obudowa, z plyty 18-22mm (sklejka).

Ja bardziej polecalbym ci obudowe trapezowa (przednia lub tylnia sciana ustawiona pod katem). Litraz w jednej i drugiej opcji to 40-50l, obudowa zamknieta
Powrót do góry
   
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

Post#22 Post autora tematu 03 Lis 2005 16:21   

Głośnik Raveland


Witam

Co sądzicie o głośniku Raveland TW 3000
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#23 03 Lis 2005 16:36   

Głośnik Raveland


a skad wiesz ze to dobry glosnik skoro skopiowales opis ze strony?
http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=2&his=3&kat=206&pid=164&img=4

slyszales go kiedys zeby mowic ze lepszy od alphardow? sa i gorsze glosniki od alphardow
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#24 03 Lis 2005 16:42   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


jesli nie masz jeszcze tego glosnika to nie kupuj, przeczytaj sobie opinie na elektrodzie odnoscnie alphardow- te glosniki to kiszka, lepiej zobacz na stx.pl
zrobienie trapezowej obudowy jest trudniejsze niz zwyklego podluznego prostopadloscianu ktory ci polecam bo latwiej obic i jest mniej klopotow z wyliczaniem litrażu.
Powrót do góry
   
hasan_deth
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Wrz 2005
Posty: 5
Miasto: chojnice

Post#25 03 Lis 2005 16:45   

Re: Który głośnik lepszy ?


No na pewno cw jest lepszy ale lepiej się pokusić o raveland tw300 zapewnia on głębokie brzmienie basów i osiąga fenomenalną częstotliwość 28 Hz. Już w relatywnie małej obudowie od 35 - 50 litrów najlepszy rezultat otrzymasz w skrzynce raczej walec sobie odpuść
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#26 03 Lis 2005 16:48   

Który głośnik lepszy ?


hmm... prosze mnie skorygowac ale wydaje mi sie ze ten glosnik to szajstwo? a jesli nie to czemu kopiujesz ze strony jakis przebarwiony opis tego glosnika? juz 2 raz to widze
Powrót do góry
   
CJ_Basseer
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 632
Miasto: Chojnice

Post#27 03 Lis 2005 16:50   

Który głośnik lepszy ?


Nie napisałeś dokładnie do czego Ci ten głosnik.
Jak ma być do auta to żle proponujecie mu stxa estradowego:P
cursor ja zamiast tego ravelanda bym brał BSW :P
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2005 16:50   





Powrót do góry
   
kondzio1717
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 462
Miasto: KARLINO

Post#28 03 Lis 2005 16:58   

Re: Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Nie wiem jak jest w twoim miejscu zamieszkania, ale u mnie mozna ladna trapezowa obudowe, zlozona z portem, dziura na glosnik i oklejana kocem oraz oczywiscie wytlumiona z wiorowki 22mm kupic za 60zl (mowie tu o litrazu 35dm3), na allegro tez sa w podobnych cenach, tylko ze trzeba doliczyc koszta przesylki.

ps. Obudowa trapezowa jest duzo lepszym rozwiazaniem do suba, poniewaz likwiduje fale stojace wytwarzajace sie wewnatrz jej.

Co do Alpharda to racja, powinienes poszukac czegos lepszego, no ale jak juz go masz to nie pozostaje nic innego jak ladnie go obudowac, przynajmniej bedzie to wyglad mialo.
Sadzac po rozmiarach tego glosnika zszokowalo mnie, iz ma on "tylko" 86dB SPL. Dajac na to, iz to Alfred, odjmij jeszcze z 3dB.:|
Powrót do góry
   
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3342
Miasto: Myslowice

Post#29 03 Lis 2005 17:11   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


z falami stojącymi nie jest do konca tak jak mowisz... (to powiedzial ktos bardziej zaawansowany niz ja)
Powrót do góry
   
CJ_Basseer
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 632
Miasto: Chojnice

Post#30 03 Lis 2005 17:28   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Obudowę w kształcie walca sobie odpuść. Czemu? Przejzyj forum było juz o tym nie raz pisane.
Co do tego alpharda to juz lepszym rozwiazaniem bylby CW 1202C.
Co do fali stojacej sie nie wypowiem.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Jaki głośnik basowy do obudowy po altus 140 (2)
Altus 140 - charczący głośnik basowy (3)
Jaki głośnik na zamienny do ALTUS 140? (6)
Kolumny ZG-15 głośnik niskotonowy (3)
Głośnik niskotonowy do kolumny (7)
Altus 110 wymiana na oryginalne głośnik niskotonowy (2)
Altus 100 Głośnik niskotonowy (9)
Altusy 140 jaki głośnik niskotonowy jest lepszy (7)
Kolumny life ton A3.3 140 W 4-8 ohm głośnik niskotonowy (8)
Jaki głośnik niskotonowy do kolumny (max16 cm, do 30 zł)? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS