Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna ->Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 29 Paź 2005 21:51   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Witam

Chciałbym kupić głośniki niskotonowe do kolumn Altus 140.
Mam na wydanie 100zł za sztukę
Nie wiem jakie głośniki wybrać.
Bardzo proszę o porady.



Z góry dziękuję

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Rafaell
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 161

Rafaell
Poziom 14
Post#2 29 Paź 2005 22:32   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Kup tonsile.za 200zł powinienes dostac 2szt.A jak nie to moze stx.Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#3 Post autora tematu 29 Paź 2005 22:46   

Re: Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Ja lubię mocny bass.
Czy te głośniki będą mogły mi go zaoferować?
Czy będą się nadawały na małe biby

Dodano po 6 [minuty]:

Może lepiej będzie zainwestowac w Alpardy LW 1200 ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Rafaell
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 161

Rafaell
Poziom 14
Post#4 29 Paź 2005 22:58Pomocny post   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Uwierz mi.Lepiej wsadz tam orginalnego Tonsila niz Alpharda.Kolega tak zrobil i pozniej tego zalowal.Jesli chcesz popelnic ten sam blad to twoja sprawa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 526
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Misio89
Poziom 18
Post#5 30 Paź 2005 10:49   

Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140


Ja w te altusy wsadzilem glosnik stx gdn 30-200-8 AE i powiem Ci ze jestem z nich bardzo zadowolony gra o niebo lepiej niz ten gdn 30/60/1 a za jedna sztuke stx zaplacilem 110zl wedlug mnie bardzo przystepna cena
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#6 Post autora tematu 31 Paź 2005 19:43   

Głośnik Stx


Witam

Chciałbym kupić sobie głośniki niskotonowe do kolumn Altus 140

Mam na oku głośnik firmy stx - GDN 30/100/8

Czy ten głośnik będzie w stanie zaoferować mi dobry i zarazem mocny bass


Za odpowiedzi z góry dziękuję

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 526
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Misio89
Poziom 18
Post#7 01 Lis 2005 08:36   

Głośnik Stx


Witam kup sobie stx estradowy gdn 30/200/8 AE ja posiadam takie w swoichj altusach i powiem Ci ze nie spodziewalem sie ze bedzie to tak gralo bass jest naprawde zadowalajacy
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
picia22
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Paź 2004
Posty: 1310
Miasto: jarocin

picia22
Poziom 21
Post#8 01 Lis 2005 10:01   

Re: Głośnik Stx


niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dj-Tee
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Gru 2003
Posty: 80
Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski

Dj-Tee
Poziom 12
Post#9 01 Lis 2005 10:01   

Re: Głośnik Stx


Ja na tym głośniku zrobiłem ostatnio subwoofer.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic384466.html

I gra jak dla mnie Bardzo Dobrze. Tyle że ja zrobiłem obudowę zamkniętą 70 litrów. Nie wiem Jak z altusami, ale tez powinno być ok. Chociaż te estradówki stxa napewno by lepiej wypadły.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 526
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Misio89
Poziom 18
Post#10 01 Lis 2005 10:59   

Re: Głośnik Stx


picia22 napisał:
niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam

no tak zapomnialem dopisac ze musialem poszerzac dziury bo niestety glosniki sie nie miescily ale nie zajelo mi to duzo czasu moze z 10 min na jedna kolumne i bylo po wszystkim
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
djbully
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 501
Miasto: KD /ozimka

djbully
Poziom 18
Post#11 01 Lis 2005 11:50   

Re: Głośnik Stx


Misio89 napisał:
picia22 napisał:
niech kolega porzed zakupem sprawdzzi rozmiary, tych STX, to ze pisze 30/80 to nieznaczy ze pasuje do altusa, STX róznia sie rozmiarami
pozdrawiam

no tak zapomnialem dopisac ze musialem poszerzac dziury bo niestety glosniki sie nie miescily ale nie zajelo mi to duzo czasu moze z 10 min na jedna kolumne i bylo po wszystkim
pozdrawiam


obojętnie co włożysz do altusów nie tonsilowskiego to musisz poszerzyć otwory, przerabiałem to gdy przerabiałem altusa na estradówkęVery Happy ładne skrzynki tylko tylnia ściana za miękka trzeba wzmocnić

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
szpak3
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 516
Miasto: Police

szpak3
Poziom 18
Post#12 02 Lis 2005 01:54   

Re: Głośnik Stx


Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
el_Siwma
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 107
Miasto: Hażlach City

el_Siwma
Poziom 12
Post#13 02 Lis 2005 08:55   

Re: Głośnik Stx


Cytat:
Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!


Tyle że brzmienie tego stx a orginalnego tonsila w altusach są ciut różne.
I jak już to wysokotonowe GDWT;]. Jakie altusy maja br? Trzeba by policzyć żeby jakoś nastroić - no chyba że na ucho.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Misio89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 526
Miasto: Miedzyrzec Podlaski

Misio89
Poziom 18
Post#14 02 Lis 2005 15:50   

Re: Głośnik Stx


el_Siwma napisał:
Cytat:
Ja wsadziłem do altusów 140 estradowe STX GDN-30-200-8 + niskotonowe TONSIL GDWT 12 - 19/150 efekt mnie b. miło zaskoczył, szczerze polecam!!!


Tyle że brzmienie tego stx a orginalnego tonsila w altusach są ciut różne.
I jak już to wysokotonowe GDWT;]. Jakie altusy maja br? Trzeba by policzyć żeby jakoś nastroić - no chyba że na ucho.

Przez ciut rozne rozumiesz ze stx sa gorsze niz glosniki ktore siedza orginalnie w altusach czyli gdn 30/60/1? Bo wedlug mnie ten tonsila jest do du** i ciesze sie ze je wymienilem
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#15 Post autora tematu 02 Lis 2005 21:42   

Który głośnik lepszy ?


Witam

Chciałbym się dowiedzieć, który głośnik jest lepszy i jaka obudowa będzie do niego najlepsza.

Alphard CW 1202C czy Alphard SW 1203Z SE

I jeszcze czy obudowa w kształcie tuby basowej będzie się do niego nadawała.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
brachu_sq8diett
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 249
Miasto: Lubin

brachu_sq8diett
Poziom 15
Post#16 02 Lis 2005 23:42   

Re: Który głośnik lepszy ?


masz któryś z tych głośników ?? jak nie to odradzam obydwa, kup lepiej estradowy STXa napewno lepiej zagra, a obudowa w kształcie tuby będzie się nadawała pod warunkiem, że dobrze ją obliczysz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DeeJaySqter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 28 Lut 2003
Posty: 384
Miasto: Warszawa

DeeJaySqter
Poziom 17
Post#17 02 Lis 2005 23:47   

Który głośnik lepszy ?


Jak do tuby to dobrze się nadają 30-200(300)-x-ae.
Dj-bolo zrobił taką na 2 szt i efekt podobno jest zadowalający .pozatym także odradzamte alfredy bo to szajs jest straszny.

zalinkowałem ci temat o tej tubie
pzdr
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=325667&highlight=tuba

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#18 Post autora tematu 03 Lis 2005 06:50   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Witam


Chciałbym się dowiedzieć jaką obudowę kupić sobie do głośnika
Alphard SW 1203Z.
Ja osobiście wolał bym obudowę w kształcie walca, czy taka będzie dobra?

I jeszcze ile ma ona mieć litrów i jaki do niej kupić filtr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
cursor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 1478
Miasto: Racibórz

cursor
Poziom 21
Post#19 03 Lis 2005 07:46   

Re: Który głośnik lepszy ?


Jak już chcesz alfreda to cw jest lepszy. Ja wolałbym dopłacić i kupić ravelanda TW3000 lub AXX1010. www.mivoc.pl tam znajdziesz dane tych głośników(i ceny). Co do obudowy to zacznij od przeglądnięcia tematów przyklejonych na górze strony.


P.S. i nie tuba tylko walec("tube" z angielskiego). Takie obudowy nie są warte zachodu, lepiej poskładać samodzielnie skrzynkę i wiedzieć na czym się stoi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
micho a
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 3349
Miasto: zd.-wola koło łodzi

micho a
Poziom 23
Post#20 03 Lis 2005 08:10   

Re: Który głośnik lepszy ?


cw za coś tam ludzie chwala sam nie wiem za co możew za zejście jak mu sie 300wat przywali to że go słychać Very Happy

natomiast sw jest kompletnie beznadziejny

oba kosztuja ok 120-140 zł z tego co sie orientuje w tej cenie kupisz gdn 30-200-4AE który zmiażdzy jakościa te alpierdy albo dokładasz i gdn 38-300-4AE Very HappyVery Happy:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kondzio1717
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 462
Miasto: KARLINO

kondzio1717
Poziom 18
Post#21 03 Lis 2005 14:04   

Re: Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Moim zdaniem walce nie sa najlepszym rozwiazaniem do subwooferow, ale jak sie tak mocno uparles, to musi to byc mocna konstrukcja, nie jakas tekturowa. Najlepej, aby to byla firmowa obudowa, z plyty 18-22mm (sklejka).

Ja bardziej polecalbym ci obudowe trapezowa (przednia lub tylnia sciana ustawiona pod katem). Litraz w jednej i drugiej opcji to 40-50l, obudowa zamknieta

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luko0
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 17
Miasto: Nidzica

luko0
Poziom 6
Post#22 Post autora tematu 03 Lis 2005 15:21   

Głośnik Raveland


Witam

Co sądzicie o głośniku Raveland TW 3000

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3332
Miasto: Myslowice

qscgu
Poziom 23
Post#23 03 Lis 2005 15:36   

Głośnik Raveland


a skad wiesz ze to dobry glosnik skoro skopiowales opis ze strony?
http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=2&his=3&kat=206&pid=164&img=4

slyszales go kiedys zeby mowic ze lepszy od alphardow? sa i gorsze glosniki od alphardow

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3332
Miasto: Myslowice

qscgu
Poziom 23
Post#24 03 Lis 2005 15:42   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


jesli nie masz jeszcze tego glosnika to nie kupuj, przeczytaj sobie opinie na elektrodzie odnoscnie alphardow- te glosniki to kiszka, lepiej zobacz na stx.pl
zrobienie trapezowej obudowy jest trudniejsze niz zwyklego podluznego prostopadloscianu ktory ci polecam bo latwiej obic i jest mniej klopotow z wyliczaniem litrażu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
hasan_deth
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Wrz 2005
Posty: 5
Miasto: chojnice

hasan_deth
Poziom 3
Post#25 03 Lis 2005 15:45   

Re: Który głośnik lepszy ?


No na pewno cw jest lepszy ale lepiej się pokusić o raveland tw300 zapewnia on głębokie brzmienie basów i osiąga fenomenalną częstotliwość 28 Hz. Już w relatywnie małej obudowie od 35 - 50 litrów najlepszy rezultat otrzymasz w skrzynce raczej walec sobie odpuść

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3332
Miasto: Myslowice

qscgu
Poziom 23
Post#26 03 Lis 2005 15:48   

Który głośnik lepszy ?


hmm... prosze mnie skorygowac ale wydaje mi sie ze ten glosnik to szajstwo? a jesli nie to czemu kopiujesz ze strony jakis przebarwiony opis tego glosnika? juz 2 raz to widze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
CJ_Basseer
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 632
Miasto: Chojnice

CJ_Basseer
Poziom 19
Post#27 03 Lis 2005 15:50   

Który głośnik lepszy ?


Nie napisałeś dokładnie do czego Ci ten głosnik.
Jak ma być do auta to żle proponujecie mu stxa estradowego:P
cursor ja zamiast tego ravelanda bym brał BSW Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kondzio1717
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 462
Miasto: KARLINO

kondzio1717
Poziom 18
Post#28 03 Lis 2005 15:58   

Re: Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Nie wiem jak jest w twoim miejscu zamieszkania, ale u mnie mozna ladna trapezowa obudowe, zlozona z portem, dziura na glosnik i oklejana kocem oraz oczywiscie wytlumiona z wiorowki 22mm kupic za 60zl (mowie tu o litrazu 35dm3), na allegro tez sa w podobnych cenach, tylko ze trzeba doliczyc koszta przesylki.

ps. Obudowa trapezowa jest duzo lepszym rozwiazaniem do suba, poniewaz likwiduje fale stojace wytwarzajace sie wewnatrz jej.

Co do Alpharda to racja, powinienes poszukac czegos lepszego, no ale jak juz go masz to nie pozostaje nic innego jak ladnie go obudowac, przynajmniej bedzie to wyglad mialo.
Sadzac po rozmiarach tego glosnika zszokowalo mnie, iz ma on "tylko" 86dB SPL. Dajac na to, iz to Alfred, odjmij jeszcze z 3dB.Neutral

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
qscgu
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 3332
Miasto: Myslowice

qscgu
Poziom 23
Post#29 03 Lis 2005 16:11   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


z falami stojącymi nie jest do konca tak jak mowisz... (to powiedzial ktos bardziej zaawansowany niz ja)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
CJ_Basseer
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 632
Miasto: Chojnice

CJ_Basseer
Poziom 19
Post#30 03 Lis 2005 16:28   

Jaką obudowę do Alphard SW 1203Z


Obudowę w kształcie walca sobie odpuść. Czemu? Przejzyj forum było juz o tym nie raz pisane.
Co do tego alpharda to juz lepszym rozwiazaniem bylby CW 1202C.
Co do fali stojacej sie nie wypowiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Głośnik niskotonowy do kolumny Altus 140 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Kolumny life ton A3.3 140 W 4-8 ohm głośnik niskotonowy (8)
Altus 100 Głośnik niskotonowy (9)
Altusy 140 jaki głośnik niskotonowy jest lepszy (7)
Altus 110 wymiana na oryginalne głośnik niskotonowy (2)
Głośnik niskotonowy do kolumny (7)
Kolumny ZG-15 głośnik niskotonowy (3)
Jaki głośnik na zamienny do ALTUS 140? (6)
Altus 140 - charczący głośnik basowy (3)
Jaki głośnik basowy do obudowy po altus 140 (2)
Jaki głośnik niskotonowy do kolumny (max16 cm, do 30 zł)? (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS