Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak poprawnie rozpakować pliki EXE


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak poprawnie rozpakować pliki EXE Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Adili
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 314
Miasto: Intercity

Adili
Poziom 16
Post#1 31 Paź 2005 20:10  Autor tematu   

Jak rozpakować EXE


Poszukuję programu który wyciągnie z plików typu EXE poszczególne pliki. Muszę wyciuągnąć poszczgólne pliki instalacyjne z gry GTA 3, lecz są one chyba spakowane. Jak je wyodrębnić?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21556
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#2 31 Paź 2005 20:17    

Jak rozpakować EXE


Zmień rozszerzenie na .rar i rozpakuj Winrarem.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11061

elektryk
Poziom 26
Post#3 31 Paź 2005 21:27    

Re: Jak rozpakować EXE


Musisz najpierw zidentyfikować program instalacyjny i poszukać odpowiedniego depakera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pi-Vo
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 28 Kwi 2003
Posty: 3015
Miasto: Lublin

Pi-Vo
Poziom 23
Post#4 31 Paź 2005 21:50Pomocny post    

Jak rozpakować EXE


Archiwa samorozpakowujące mogą być tworzone różnymi pakerami ale najczęściej to jest zip i rar.Po prostu otwórz plik Win zipem albo Win rarem ,jeśli któryś z nich otworzy plik to wypakujesz co zechcesz z archiwum.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Adili
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 314
Miasto: Intercity

Adili
Poziom 16
Post#5 31 Paź 2005 21:57  Autor tematu   

Re: Jak rozpakować EXE


Tak przy okazji. Jaki jest najlepszy program do tworzenia EXE'ków instalacyjnych. Prosty w obsłudze. Np. mam pliki które trzeba wgrać do katalogu WINDOWS, lecz nie zawsze ktoś ma ten katalog na dysku C tylko na innym. Czy są jakieś programy aby stworzyć takiego EXE co by wyszukiwał katalog o który nam chodzi i tam kopiował pliki?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2181

arnoldk_20
Poziom 22
Post#6 01 Lis 2005 02:54    

Re: Jak rozpakować EXE


Adili napisał:
Tak przy okazji. Jaki jest najlepszy program do tworzenia EXE'ków instalacyjnych. Prosty w obsłudze. Np. mam pliki które trzeba wgrać do katalogu WINDOWS, lecz nie zawsze ktoś ma ten katalog na dysku C tylko na innym. Czy są jakieś programy aby stworzyć takiego EXE co by wyszukiwał katalog o który nam chodzi i tam kopiował pliki?

Test np Nullsoft Scriptable Install Systemna licencji open-source
http://nsis.sourceforge.net/Main_Page

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Szarańcza
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 227
Miasto: Wrocław

Szarańcza
Poziom 15
Post#7 05 Lis 2005 10:56    

Jak rozpakować EXE


A może by tak:
-Restorator, lub Resource Hacker (ResHack)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak poprawnie rozpakować pliki EXE
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pliki z roszerzeniem dim. Jak rozpakować takie pliki? (23)
Jak rozpakować instalke exe lub msi (3)
Jak rozpakować plik *.exe na części pierwsze? (5)
Jak rozpakować pliki *.GHO i *.GHS (3)
Bios w pliku exe do ASROCK - jak rozpakować do bin ? (3)
Lenovo ideapad; win 7, pliki, procesy csrss.exe , nvvsvc.exe, winlogon.exe (6)
Czym rozpakować pliki BIN - program (7)
ASUS/P4P800VM/S - Bios padł, pomóżcie rozpakować plik .EXE z biosem (3)
pliki exe,jak je uruchomić (6)
AutoIT jak poprawnie skompilować makra do .exe (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS